Bol bebiş topiği

aminn canımm
aminnnnnn
en önemli o zaten önce sağlık eli aya düzgün olsun akıllı zeki olsun başarılı çalışkan olsun annesini babasını gururlandıran onurlandıran evlat olsun inşallahhh

bende bugün biraz arapça çalışıyorum
ilerletemiyorum yahu
burda anlatılan gibi değil dışarda konuşmalar
ben burda öğrendiğimi söyleyince alışverişte anlamıyorlar beni
sonra eşime diyorum
o bana onların konuştuğu şekilde söylüyor o zaman oluyo
ne diye değişik şey öğretiyorlar anlamıyorum...

mesela bizde günaydın...
günaydındır. dimi öğretirken günaydıne deimeyiz...
bunlar sonuna illa bişi ekliyorlar öğretirken ama öyle konuşmuyolar
çok gıcık
bi öğrenemedim yahu :)

kıyamam epey zor anlaşılan.
Yabancı memlekette yaşamak zor ama dimi?
Ilk başlarda zor gelmiştir. Bir süre sonra insan alışır ama.
çalış sen çalış. Bize de öğret arada.

sokak dili başka herhalde grameri öğrendiğin şeklide söyleyince neden anlamıyorlar kı ay çok ozr başka bir dil öğrenmek arapçada zordur Allah kolaylık versin şirincim

kıyamam epey zor anlaşılan.
Yabancı memlekette yaşamak zor ama dimi?
Ilk başlarda zor gelmiştir. Bir süre sonra insan alışır ama.
çalış sen çalış. Bize de öğret arada.

evet canım yaa burası daha da zor
yani ben kapalı olmadığım için burda şekilde dolaşmak bu sıcakta siyah uzun abayalar içinde siyah başörtüsü peçe falan nefes alamıyordum ilk başlarda en zor olanı oydu...
ama şimdi alıştım onlarsız burda gezmen mümkün değil zaten...
dilleride zor kadın erkek ayrı lafları var kadınlar başka kelimelerle konuşuyor kadınlar başka kelimelerle :) ben eşimin kelimeleriye konuşunca bi garip oluyor tabi :)))
yabancıyız ya anlıyorlar fazlada üstğnde durmuylar ama bir terslik olduğunu hissettiriyolar :)
öyle birşey ki
erkek çocuk veledun bu 1 erkek çoçuk için 2 tane erkek çocuk var ise veledin 2 den fazla ile veledune kızlı erkekli ise başka birşey :) onu hatırlayamadım :))) böyle yani biz sadece çocuklar deriz ne basit bizim dilimiz yahu bunlar bana çok zor geliyor valla
bıraktım bende artık cocukları falan :) günlük konuşmalar çalışıyorum
en çok ne kullanıyorsam konuşurken onları ezberlemeye çalışıyorum cümle kurmak hak getire zaten :)))
kelime kelime anlatıyorum derdimi :)))
neysee napalım bu kadar oluyor :) allahtan koçişim var :)) o olmasa ne yaparımm bennnn...
canım kocacığımıı rabbim başımdan eksik etmesinn

dilleride zor kadın erkek ayrı lafları var kadınlar başka kelimelerle konuşuyor kadınlar başka kelimelerle :)

canım ne kadar enteresan konuşmada bile ayrım mı var

aminnn canım bende diyorum allah seni başımdan eksik etmesin diye.
Kıyamıyorum bir de zor günler geçiriyoruz ona zaman ayıramıyorum üzülüyor
Veledin veledun veledune. Failatun failatun failun
Anladım örtmenim :)

sokak dili başka herhalde grameri öğrendiğin şeklide söyleyince neden anlamıyorlar kı ay çok ozr başka bir dil öğrenmek arapçada zordur Allah kolaylık versin şirincim

dilleride zor kadın erkek ayrı lafları var kadınlar başka kelimelerle konuşuyor kadınlar başka kelimelerle :)

canım ne kadar enteresan konuşmada bile ayrım mı var

evet melekçimm var valla
hadi ingilizcede de vardır birisine o derken kadınsa she erkekse he dersin ya başında bunlarda komple başka kelme kıullanılıyor
değişik canım bayaa
öğrendiğim kadarıyla artıkk yahu napimm dimi :)
benim adım hıdır elimden gelen budırrr

aman boşver yabancı olduğun belli zaten sen turitsin yardımcı olsunlar sana anlaşabileceğin kadar günlük hayatında kullandığın kelımeleri öğren yeter cümle kurmayıver bu arada merak ettim orda erkekler baynlarla diyaloğa giriyor mu ?

kuzucum sen birtunu öğren :)
hayırlısılay seninki bintun olacak canımm
karışık çok yav bende sıkılıveriyorum çabucak
onun için uzun sürüyo ilerlemem
bebişe konsantre olduğum kadar bunada olabilsemm :)))ooo o zaman öğrenirim iştee
aklım fikrim başka yerlerdee

birtun. birden fazla olursa bintun :)
birtun ne bintun ne ki. kız sen bana neler öğretiyorsun.
ulucami ye çok geliyor araplar filan. ben konuşurmuşum onlarla. sen de bintun var? veledin var?
be beyli bala bula bamburleyli bap bup
amaan boşver canım ya olduğu kadar. onlar anlasın seni.

ooo girmezmiiiii
canım yaaa ne diyorsun
yanlız dolaştığını görmesinlerr anında yanında biri bitiyo
hele markette bazen ben şurdan bişi bakım hemen gleyim diyorum bi bakıyorum bir yanışıvermiş konuşmaya başlıyo
allahtan kocam acayip uyanıktır anında yanıma gelir neoluyor falan diyee zaten onun içinde takıyorum peçeyi ogünden beri daha az oluyor böyle şeyler
ne kadar yasak olursa o kadar aşırrlık olur ya içten bastırılmış duyguları çok olduğu için her yaptıkları aşırı oluyo...

evet canım malesef bastırılmış duygular insanları daha da sapkın yapar ülkemizde de örnekleri mevcut aman kocişsiz çıkma sen dikkat et zihniyet pis olduktan sonra çarşafa peçeye bakmaz Allah korusun

kız sen çok yaşaaa emiii çok güldürdün kız beniiii
be beyli bala bula bamburleyli bap bup hahahahahah
bunu dersem öyleee bakarlarr banaaa :)))))
anladığı kadar napim canım yahu...
türk olduğumu anlayınca bana hemen kıvaç tatlıtuğuyu ve beren saati soruyo kızlar :))
zaten avm lerde kıvacın bilbordları var her yerde :))
türklere çok özeniyorlar...
onun içinde pek sevmiyorlar bizi....

işte ben süper konuşurum arapça . sen ne uğraşıyorsun gel ben sana ders vereyim. iki günde tamamdır.
tabi orada biraz zor kıvanç gibi erkek. adam da yakışıklı yaww.. azrayla ayrılmışlar ama yazık üzüldüm.yakışıyorlardı halbuki.
hemen dedikoduya başladım bak.
çok şükür bugün iyiyim çenem çok çıkıyor.
içimden dans etmek geliyor niyese
gebelik sendromundan kurtuluyor muyum yoksaaaa

herkese merhaba kızlar..
Nasılsınız bakem...
ben gayet iyiyim ama çok yorgunum.
Daha yeni geldim veli toplantım vardı çok yoruldummmm..

evet canım malesef bastırılmış duygular insanları daha da sapkın yapar ülkemizde de örnekleri mevcut aman kocişsiz çıkma sen dikkat et zihniyet pis olduktan sonra çarşafa peçeye bakmaz Allah korusun

öyle canım benim yaa...
valla allah korusunn
çıkmıyorum kız zaten eşimde izin vermiyor
bir tek KABE ye beni bıraktığında onun etrafında dolanıyorum
avm ye falan gidiyorum yakın zaten onun dışında KABE de güvendeyim :)

benim kocammm kıvaçtan da yakışıklıdır kızz
kıvançta kimmişşş hıhıhhh
nasıl bakıyorlar kocama saçlarını başlarını yolucam onlarınnnn
diyorum eşime sanada alalım birtane peçee

oohh ohhh maşallahhh canımmm
bebişinin varlığına alışıyorsun bebişinde sana alışıyor
herşey yoluna giriyor
bundan sonra hep böyle gitisn inşallahhhh
sendromaa HAYIRRR
Bende az deli değilimm

Hepimizden Allah razı olsun canım benim.Birbirimize destek olmak için burdayız.İnşallah güzeel bi kan sonucuyla kutlamalara devam ederiz..

Evet yeni hamişler:)ay bende aranızdayım tabi artık ama siz gene benden tecrübelisiniz

şimdi neler yemeli neler yememeliyim hareketlerim nasıl olmalı v.s.

Bilgilendirin beni biraz:)
Yere eğilmek (belden) yok.Ayağını yukarı koyup basamakta bağlayacaksın.1kg üstünde taşımayacaksın.Çantanı küçültmeye ve hafifleştirmeye bak.Veee topukludan uzak dur Gelsin babetler,sandaletler,spor ayakkabılar....Yukarıya uzanma.Yakın raflardan aldıkların da hafif olsun. Mümkün olduğunca ayağını uzatarak otur.Akşamları evde ben hep öyleyim.Çubuk kraker stoğu bulundur.Başucunda,çalışma masanda,çantanda.... Az az arada bi at ağzına.Sürekli bişeyler atıştır ama yağlı olmasın yediklerin.Tatlı ve yağlı şeyler bulantıyı arttırıyor.Bende öyle oldu.Belki sende de öyle olur.Çok yemeye çalışma mutlaka kusarsın Bikaç güne kadar bazı hareketlerde kasıklarına ağrı girdiğini hissedeceksin.Çok ayakta durduğunda.Dizlerini kendine çekip oturduğunda.Ağır bişey kaldırdığında.Bişeyi çektiğinde yada ittiğinde.Hemen bırak o işi.Dikkat etmen gerek.Ceviz ve badem beyni besleyen yiyecekler..Günde 3-4 adet yiyebilirsin.Fazlası kilo aldırıyor.Kuruyemiş olarak leblebi yiyebilirsin iyi oluyor kuru kuru.Kuru üzüm de yiyebilirsin.Bebeğimiz 3.aya kadar bizim kanımızdan beslendiği için kansızlık yoksa bile kuru üzüm ye.Çok iyi gelir.Hem enerji verir hem kan yapar.İştahın açılırsa unlu mamüllerden uzak dur.Bol meyve...Elma-portakal-mandalina falan...Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Bulantıdan suyu çok içemezsen üzülme.3.aydan sonra bol bol içersin dedi bana doktorum

kevokcum hoşgeldin
naber canım
okullar açıldı açılalı bayaa yoğunsun sanırım
eskisi kadar sık gelmiyorsun özledim kız seni
ne var ne yok?

ayşecimm sende hoşgeldin
sabahtan bi moralin bozuktu
şimdi daha iyisindir inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…