Bol bebiş topiği

memleket havası yaradı bize.çok mutlu ve huzurlu bir şekilde geri döndük evimize hamd olsun.

geçtiğimiz Cuma günü Dr teyzemiz herşeyin yolunda oldugunu ve bebişimin gelişiminin yaklaşık 2 hafta ilerde oldugunu söyledi ayy nasıl sevindim anlatamam.
yaklaşık 600 gr olmuş miniğim ve maşallah artık daha belirgin hareket etmeye başladı.
oğluşum %100 erkekmiş garip bir cümle oldu ama öyle
ve bana göre en sevindirici haberlerden biri de plasenta previa durumumun ortadan kalkmış olması
plasenta kaymış ve yukarı doğru çıkmaya başlamış.oh yaa çok rahatladım bunu duyunca.
erken doğum riskimiz yokmuş. ama sez. olucagı için yinede 38. haftada alınıcak gelişimi iyi giderse.

oldukça büyük bir göbüşüm var ama 5 kiloyu aşmamışım ollleyyyyy yuppiiii

sizlerde neler var neler yok bakalım?

Ben başak burcuyum.Detay benim göbek adım.Bilmediğim,az bildiğim,emin olmadığım konu beni rahatsız eder.Bişeye takıldığımda yakın çevreme,deneyimlilere,nete,uzmanlara sorar ortak bi sonuca ulaşırım.Bu yüzden içinde olduğum durumu (hamileliği) enine boyuna araştırıyorum.9 ay,çocuk karakteri,ismi,eşyaları,etrafın baskısı,doğum,bebek bakımı,doğum sonrası kilo verme,işe geri dönme vs vs.Hepsini araştırıyorum.Mesela annanne yada babannede büyüyen çocuklar mutlaka laf taşıyor.Ağzı arandığı için veya çocukça anlatmalarla aileler arası sıkıntı olabiliyor.6aylık bile olsa gündüz bakım evine vereceğim ben.Evde bakıcı da istemiyorum.Kimsenin evine götürmem,evimi de kimseye açmam.Ben yokken nereyi karıştıracak neye bakacak kilit altında tutamamki özel hayatımı Çok zor bi karakter benimki.Bazen o kadar yoruluyorumki düşünmekten.Boşveer diyorum.Ama kısa bi süre yapabiliyorum bunu.2-3 saat gibi Etrafıma yardımcı olmak adına harika ötesi bi durum benimkisi.Ama bazen başkalarını düşünmekten kendimi es geçerim."Bazen mi" dediğini duyar gibiyim eşimin

Maşallahhh..Ne güzel haberlerle gelmişsin tubiiii..
Biz iyiyiz çok şükür.2 taze hamişimiz var.Diğer arkadaşlar için dua ediyorum şimdilik.
inci61inci'den haber alamıyoruz Aklımız onda.Phia dersen hepten kayboldu Azalıyoruz gitgide

Tebrik ederim cnm Rabbim Hayirli sağlıklı sorunsuz bir hamişlik nasip etsin kucağına almayı da nasip etsin
Ayse sen nasılsın bebisin nasıl cinsiyeti belli oldu mü

oh maşallah 2 tane hamiş haa. Rabbim sağ salim kucaklarına da almayı nasip eder inşallah
evet geldim bende hemen inciye baktım ama girmemiş hiç o günden sonra foruma
phia da pek girmiyor artık. arada msn den yazışıyoruz okadar.
Rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman olur,akışına bıraktık artık demişti en son.
inşallah en kısa zamanda tüm isteyenler bebişlerine kavuşurlar

sen napiosun bakalım?
birdahaki randevun ne zaman? cinsiyeti öğrenelim artık dimi ama

Tebrik ederim cnm Rabbim Hayirli sağlıklı sorunsuz bir hamişlik nasip etsin kucağına almayı da nasip etsin

Allah razı olsun canım benim sağolasın.
sende sağ salim kucagına alırsın inşallah

Yorum yapmadı doktorum 11+1de.2 Nisan'da 15+4 oluyorum belki bişey söyler.Kesin olmayan yorumları sevmiyorum aslında.Kafa karıştırıyor sadece.Belki görürüz paşamın uzantısını Hayırlı ve sağlıklı bi evlat olsun da Allah kalbimize göre versin cinsiyetini de.

tabi öyle herseyin Hayirli cnm darısı diger arkadaslarımızın basına olsun insallah

Tubiloshh amin cümlemize insallah cnm tesekkur ettim

Slm anne adayları;

benim de regl günüm 4 gün geçti ama test yapmadım sonuç hala negatif.

benim dua edin,hamilelerin duası kabul olurmuş.en kısa zamanda ben de sizlerin yanında olmak istiyorum.

süpersin yaa maşşallah sana.bakıcı konusunda çok haklısın, annane ya da babaanne yanında yetişen çocuklarda çok problem yaşanıyo,şımarık oluyolar bikere, bende aynı kanıdayım,çünkü annemin nasıl çocuk yetiştirdiğini biliyorum yeğenime bakmıştı hakkını yiyemem çok verici ama hiç hayır diyemiyo mesela,kayınvalidem de manisada oturuyor o zaten istese de bakamaz,bunların ötesinde ben şuan çalışmadığım için allah kısmet ederse yavruma kendim bakmak istiyorum.
Ayşecim sen araştırdıkça bişeyler bulursan bizlerle de paylaş emi,yapıyorsun gerçi ama mutlaka yaz bize de mesela ben hamilelikle,çocuk yetiştirmekle ilgili kitaplar okumak istiyorum var mı senin bir önerin?

KIZ ANNESİ DEMEK ♥

İki buçuk yaşındaki zilliye dün giydiği tişörtü bugün giydirmenin imkansız olduğunu öğrenmek demek...

Kız annesi demek....
...
Dört yaşındaki küçükhanımın caddedeki bütün incik boncukçuları tanımasına hayret etmemek demek...

Kız annesi olmak demek...

Birinci sınıfa giden cadıya hergün farklı şaç modeli yapmak zorunda olmak demek...

Bir damlacıkken tv de nerden uyduysa daha çok uzar diye kaşını kirpiğini kesmesine kızamamak demek...

Kız annesi demek...

Kaşları uzayana kadar kaşlarına göz kalemiyle minik rutüşlar yapmak demek...

Koca makası nasıl tuttu, gözüne sokmadan nasıl kesti demek...

Kız annesi demek...

Pazara onsuz gittiğinde ona bir çöp bile alamadan dönmek demek, yanılıpta aldığında bir hafta boyunca ne kadar büyüdüğüne, ne alacağına kendisi karar vereceğine dair nutuk dinlemek demek...

Kız annesi demek...

Pazara yollayıp 2 demet maydanoz 1 kilo domates almasını istediğinizde, 3 penye tişört, 5 lastik toka alıp gelmesine kızmamak demek...

kız annesi demek...

Evin altındaki bakkala giderken bile ayna karşısında 2 saat süslenmesine alışmak demek...

Kız annesi demek...

Sabah 6 da kalkıp 8 e kadar ayna karşısında kalmasına şaşırmamak demek...

Okula giderken hazırmısın dediğinde, çantasına bakıp rujüm,rimelim,kalemim...tamam hazırım... demesine alışmak demek...

Kızlarla gittiği kuaförde kızın kaşlarını alırken verdiği şekle kızıp ağlayan zilliye hak vermek demek...

O kaşlarla sokağa çıkamayacağına inanan küçük hanım için okulu arayıp bin kaplan gücündeki anne olarak bir kaç gün izin almak demek..

Bütün gün yorgan altından çıkmamasına aynaya bakmamasına gülmemek demek...

Masum suçlarına ortak olmak demek...

Mezuniyet balosunda prenses halini görünce bir köşede gizli gizli ağlamak demek...

O üniversite hazırlık testi çözerken saçlarını sarmak demek...

Kızının elinden bir bardak sıcak çay içmenin nasıl tatlı olduğunu öğrenmek demek...

Kız annsei olmak demek...

Minik bebeğinin ne zaman bu kadar büyüdüğünü anlayamamak demek...

Kız annesi demek....

Kız annesi olmak ise,

Kızıyla gurur duyuyor olmak demeK

Bunu okurken bile ağlıyorum.Ben dokunmaya kıyamazken kimler yakacak canını,kimler ağlatacak onu günlerce..Kesin katil olurum kesin!!!

tatlısım cınsıyetı bellı oldumuuuu kızmııııııııııı

kızlaarr ben geldım özledınızmı benııııııııııııı
Hoşgelmişsiiiin ebbiiiii

2 Nisan'da bi dahaki randevu.Ahh aaahhh keşke kesin olarak öğrensem.Her an gaza gelip başka bi doktora fırtabilirim 2 hafta içinde

Slm anne adayları;

benim de regl günüm 4 gün geçti ama test yapmadım sonuç hala negatif.

benim dua edin,hamilelerin duası kabul olurmuş.en kısa zamanda ben de sizlerin yanında olmak istiyorum.
Ayyy hadi inşalllah meleğin gelir seninde bu ayy

yok canım birisi geldi baya oldu evlenelı cocuk yk mu dedi,bende duşunmuyr dedim ona sıkıldım.
Tamam işte.Vermişsin cevabını göndermişsin.Sıkma canını densizlere

Yazarım mutlaka bildiklerimi.En taze haber saf arı sütü Balla karışık olanı alma.Al sen karıştır evde istersen.Yada ben gibi karıştırmadan ye saf olarak.Çok faydalıymış.
Kitap konusunda ayşe öner hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı diye bi kitap var onu aldım ben.Deneyimli bi hemşire kendisi.Ünlülere de o yardım etmiş.Çok sevdim kitabı.İnternette daha ucuz.

tatlısım cınsıyetı bellı oldumuuuu kızmııııııııııı

Olmadı sadece denk gelince paylaşmak istedim yazıyı ve duygularımı.Kız olmasını bu yüzden istemiyorum ben.Çok ağlarım kız ise.Sevmediğimden değil çok sevdiğimden ve koruma isteğimden Tüylerim diken diken oluyor kızlara yapılanları duyunca.Tecavüzcüler,tacizciler,aşık edip kaçanlar,sırtından vuranlar Benim uğruna ölümü göze aldığım bi varlığa nasıl kıyarlar?Nasıl katil olunmaz bu durumda?Düşünsene karşına geçip ağlayacak boynunu büküp...İhanete uğrayacak,terkedilecek,taciz edilecek..... Deliririm ben.Kıyamam dokunmaya yavruma.Onu korumak için canımı veririm.Onlar çok narin,savunmasız,boynu bükük.Sağlam olmayı öğreninceye kadar kolumun altında kalamazki Boğazım düğüm düğüm oluyor kız çocuğu dendiğinde.Kız haberi geldiğinde üzülüyorum bi an.Severken gözlerim doluyor.Bir gün biri ağlatacak seni de diye geçiriyorum içimden.Uzun ömür,sağlık dilemekten çok kimse ağlatmasın,kimse canını yakmasın senin diye dua ediyorum kız çocuklarına. Erkek demek soyadı devamı değil benim için.Daha güçlü varlık demek.Oğlum olsun istiyorum.Başkaları canını yaktığında kız çocukları gibi kenara sinmesin diye.Başka kızların canını yakan olduğunda onlara sahip çıksın adam olsun diye Çok doluyum bu konuda.Kusura bakmayın çok konuştum

evet arı sütü yazını okumuştum bende bakarak olucam denk gelirsem alıcam.Bu arada bende cmts günü aldım ayşe önerin kitabını bende çok sevdim çok okumak çok bilgili olmak herşeyi herşeyi bilmek istiyorum

Haftaya gidiyorum cnm doktora. Demir hapi da baslar mi acaba? Demir hapi benim midemi bzuyor. Ishal yapiyor. Hapkolik olcaz anlasilan. Hayirlisi olsun cnm.
Cok sukur cnm daha iyiyim ama gecmiyor. Ara ara dewam ediyor. Buna da sukur.
Hadi hayirlisi olsun kuzum. Insalalh gelir bebisin. Senin bulantilai konusuruz ya da olmayan bulantilari. Insallah olmaz rahat bir gebelik olr cnm.
Kuzum ben de yapmistim onu. Sonr -a atletleri domestos caasir suyunda bekletip makineye tekrar attim. Sukur eski haline donduler.

Tebrim ederim cnm. Rabbim hayirlisiyla kucagina alamayi nasip etsin insallah.

Günde 3-4 adet ceviz + 1 avuç badem + 1 yumurta + süt veya yoğurt yemeyi sakın ihmal etmeyin.
Kuzularınızın ilk beyni gelişiyor.Folik lazım.Koyu renkli sebzeler yiyin bol bol.Ispanak gibi....

Aysemmben hala yumrta yiyemiyorum. Sut gaz yapiyor. Sadece yogurt yiyorum. Birazda ceviz
Yumurta bana cok kotu kokuyor sut icin kornflakes aldim. Aksam yatarken yiycem. Sen yiyiorum demistin sanirim. Bir zarari olmaz herhalde.

kızlarrrrrr yarın bat gelen giden yok ama test yaptım çıkmadı yaaaa moralim acayipp bozuk niye olmuyo yaa klomende içtim bu ay neden ya allahım issyan ettirmesin moralim bitik durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…