- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #8.961
hımm demek ondan öyle oldu,dün hesaplayıcılarda 5+0 hafta yazıyodu,bugün 5+1 olduk o yüzden demekki 6 hafta yazıyo o zaman benimde çarşambaları değişecek benim takvimim,ayşe sen bu kadar çok şeyi nerden biliyosun allahaşkına,ne sorarsak cevaplıyorsun gönülden teşekkürler sana..napalım biz de yavaş yavaş öğreniyoruz
memleket havası yaradı bize.çok mutlu ve huzurlu bir şekilde geri döndük evimize hamd olsun.
geçtiğimiz Cuma günü Dr teyzemiz herşeyin yolunda oldugunu ve bebişimin gelişiminin yaklaşık 2 hafta ilerde oldugunu söyledi ayy nasıl sevindim anlatamam.
yaklaşık 600 gr olmuş miniğim ve maşallah artık daha belirgin hareket etmeye başladı.
oğluşum %100 erkekmişgarip bir cümle oldu ama öyle
ve bana göre en sevindirici haberlerden biri de plasenta previa durumumun ortadan kalkmış olması
plasenta kaymış ve yukarı doğru çıkmaya başlamış.oh yaa çok rahatladım bunu duyunca.
erken doğum riskimiz yokmuş. ama sez. olucagı için yinede 38. haftada alınıcak gelişimi iyi giderse.
oldukça büyük bir göbüşüm var ama 5 kiloyu aşmamışımollleyyyyy yuppiiii
sizlerde neler var neler yok bakalım?
Tebrik ederim cnm Rabbim Hayirli sağlıklı sorunsuz bir hamişlik nasip etsin kucağına almayı da nasip etsinmemleket havası yaradı bize.çok mutlu ve huzurlu bir şekilde geri döndük evimize hamd olsun.
geçtiğimiz Cuma günü Dr teyzemiz herşeyin yolunda oldugunu ve bebişimin gelişiminin yaklaşık 2 hafta ilerde oldugunu söyledi ayy nasıl sevindim anlatamam.
yaklaşık 600 gr olmuş miniğim ve maşallah artık daha belirgin hareket etmeye başladı.
oğluşum %100 erkekmişgarip bir cümle oldu ama öyle
ve bana göre en sevindirici haberlerden biri de plasenta previa durumumun ortadan kalkmış olması
plasenta kaymış ve yukarı doğru çıkmaya başlamış.oh yaa çok rahatladım bunu duyunca.
erken doğum riskimiz yokmuş. ama sez. olucagı için yinede 38. haftada alınıcak gelişimi iyi giderse.
oldukça büyük bir göbüşüm var ama 5 kiloyu aşmamışımollleyyyyy yuppiiii
sizlerde neler var neler yok bakalım?
Maşallahhh..Ne güzel haberlerle gelmişsin tubiiii..
Biz iyiyiz çok şükür.2 taze hamişimiz var.Diğer arkadaşlar için dua ediyorum şimdilik.
inci61inci'den haber alamıyoruzAklımız onda.Phia dersen hepten kayboldu Azalıyoruz gitgide
Tebrik ederim cnm Rabbim Hayirli sağlıklı sorunsuz bir hamişlik nasip etsin kucağına almayı da nasip etsin
Ayse sen nasılsın bebisin nasıl cinsiyeti belli oldu mü
Tebrik ederim cnm Rabbim Hayirli sağlıklı sorunsuz bir hamişlik nasip etsin kucağına almayı da nasip etsin
Ayse sen nasılsın bebisin nasıl cinsiyeti belli oldu mü
Yorum yapmadı doktorum 11+1de.2 Nisan'da 15+4 oluyorum belki bişey söyler.Kesin olmayan yorumları sevmiyorum aslında.Kafa karıştırıyor sadece.Belki görürüz paşamın uzantısını Hayırlı ve sağlıklı bi evlat olsun da Allah kalbimize göre versin cinsiyetini de.
Hayırdır iş yerindemi sorun var yine?
Ben başak burcuyum.Detay benim göbek adım.Bilmediğim,az bildiğim,emin olmadığım konu beni rahatsız eder.Bişeye takıldığımda yakın çevreme,deneyimlilere,nete,uzmanlara sorar ortak bi sonuca ulaşırım.Bu yüzden içinde olduğum durumu (hamileliği) enine boyuna araştırıyorum.9 ay,çocuk karakteri,ismi,eşyaları,etrafın baskısı,doğum,bebek bakımı,doğum sonrası kilo verme,işe geri dönme vs vs.Hepsini araştırıyorum.Mesela annanne yada babannede büyüyen çocuklar mutlaka laf taşıyor.Ağzı arandığı için veya çocukça anlatmalarla aileler arası sıkıntı olabiliyor.6aylık bile olsa gündüz bakım evine vereceğim ben.Evde bakıcı da istemiyorum.Kimsenin evine götürmem,evimi de kimseye açmam.Ben yokken nereyi karıştıracak neye bakacak kilit altında tutamamki özel hayatımı Çok zor bi karakter benimki.Bazen o kadar yoruluyorumki düşünmekten.Boşveer diyorum.Ama kısa bi süre yapabiliyorum bunu.2-3 saat gibi Etrafıma yardımcı olmak adına harika ötesi bi durum benimkisi.Ama bazen başkalarını düşünmekten kendimi es geçerim."Bazen mi" dediğini duyar gibiyim eşimin
yok canım birisi geldi baya oldu evlenelı cocuk yk mu dedi,bende duşunmuyr dedim ona sıkıldım.
KIZ ANNESİ DEMEK ♥
İki buçuk yaşındaki zilliye dün giydiği tişörtü bugün giydirmenin imkansız olduğunu öğrenmek demek...
Kız annesi demek....
...
Dört yaşındaki küçükhanımın caddedeki bütün incik boncukçuları tanımasına hayret etmemek demek...
Kız annesi olmak demek...
Birinci sınıfa giden cadıya hergün farklı şaç modeli yapmak zorunda olmak demek...
Bir damlacıkken tv de nerden uyduysa daha çok uzar diye kaşını kirpiğini kesmesine kızamamak demek...
Kız annesi demek...
Kaşları uzayana kadar kaşlarına göz kalemiyle minik rutüşlar yapmak demek...
Koca makası nasıl tuttu, gözüne sokmadan nasıl kesti demek...
Kız annesi demek...
Pazara onsuz gittiğinde ona bir çöp bile alamadan dönmek demek, yanılıpta aldığında bir hafta boyunca ne kadar büyüdüğüne, ne alacağına kendisi karar vereceğine dair nutuk dinlemek demek...
Kız annesi demek...
Pazara yollayıp 2 demet maydanoz 1 kilo domates almasını istediğinizde, 3 penye tişört, 5 lastik toka alıp gelmesine kızmamak demek...
kız annesi demek...
Evin altındaki bakkala giderken bile ayna karşısında 2 saat süslenmesine alışmak demek...
Kız annesi demek...
Sabah 6 da kalkıp 8 e kadar ayna karşısında kalmasına şaşırmamak demek...
Okula giderken hazırmısın dediğinde, çantasına bakıp rujüm,rimelim,kalemim...tamam hazırım... demesine alışmak demek...
Kızlarla gittiği kuaförde kızın kaşlarını alırken verdiği şekle kızıp ağlayan zilliye hak vermek demek...
O kaşlarla sokağa çıkamayacağına inanan küçük hanım için okulu arayıp bin kaplan gücündeki anne olarak bir kaç gün izin almak demek..
Bütün gün yorgan altından çıkmamasına aynaya bakmamasına gülmemek demek...
Masum suçlarına ortak olmak demek...
Mezuniyet balosunda prenses halini görünce bir köşede gizli gizli ağlamak demek...
O üniversite hazırlık testi çözerken saçlarını sarmak demek...
Kızının elinden bir bardak sıcak çay içmenin nasıl tatlı olduğunu öğrenmek demek...
Kız annsei olmak demek...
Minik bebeğinin ne zaman bu kadar büyüdüğünü anlayamamak demek...
Kız annesi demek....
Kız annesi olmak ise,
Kızıyla gurur duyuyor olmak demeK
Bunu okurken bile ağlıyorum.Ben dokunmaya kıyamazken kimler yakacak canını,kimler ağlatacak onu günlerce..Kesin katil olurum kesin!!!
Hoşgelmişsiiiin ebbiiiiikızlaarr ben geldım özledınızmı benııııııııııııı
2 Nisan'da bi dahaki randevu.Ahh aaahhh keşke kesin olarak öğrensem.Her an gaza gelip başka bi doktora fırtabilirim 2 hafta içindeoh maşallah 2 tane hamiş haa. Rabbim sağ salim kucaklarına da almayı nasip eder inşallah
evet geldim bende hemen inciye baktım ama girmemiş hiç o günden sonra foruma
phia da pek girmiyor artık. arada msn den yazışıyoruz okadar.
Rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman olur,akışına bıraktık artık demişti en son.
inşallah en kısa zamanda tüm isteyenler bebişlerine kavuşurlar
sen napiosun bakalım?
birdahaki randevun ne zaman? cinsiyeti öğrenelim artık dimi ama
Allah razı olsun canım benim sağolasın.
sende sağ salim kucagına alırsın inşallah
Ayyy hadi inşalllah meleğin gelir seninde bu ayySlm anne adayları;
benim de regl günüm 4 gün geçti ama test yapmadım sonuç hala negatif.
benim dua edin,hamilelerin duası kabul olurmuş.en kısa zamanda ben de sizlerin yanında olmak istiyorum.
Tamam işte.Vermişsin cevabını göndermişsin.Sıkma canını densizlereyok canım birisi geldi baya oldu evlenelı cocuk yk mu dedi,bende duşunmuyr dedim ona sıkıldım.
Yazarım mutlaka bildiklerimi.En taze haber saf arı sütüsüpersin yaa maşşallah sana.bakıcı konusunda çok haklısın, annane ya da babaanne yanında yetişen çocuklarda çok problem yaşanıyo,şımarık oluyolar bikere, bende aynı kanıdayım,çünkü annemin nasıl çocuk yetiştirdiğini biliyorum yeğenime bakmıştıhakkını yiyemem çok verici ama hiç hayır diyemiyo mesela,kayınvalidem de manisada oturuyor o zaten istese de bakamaz,bunların ötesinde ben şuan çalışmadığım için allah kısmet ederse yavruma kendim bakmak istiyorum.
Ayşecim sen araştırdıkça bişeyler bulursan bizlerle de paylaş emi,yapıyorsun gerçi ama mutlaka yaz bize de mesela ben hamilelikle,çocuk yetiştirmekle ilgili kitaplar okumak istiyorum var mı senin bir önerin?
kızlaarr ben geldım özledınızmı benııııııııııııı
tatlısım cınsıyetı bellı oldumuuuu kızmııııııııııı
Hoşgelmişsiiiin ebbiiiii
2 Nisan'da bi dahaki randevu.Ahh aaahhh keşke kesin olarak öğrensem.Her an gaza gelip başka bi doktora fırtabilirim 2 hafta içinde
Ayyy hadi inşalllah meleğin gelir seninde bu ayy
Tamam işte.Vermişsin cevabını göndermişsin.Sıkma canını densizlere
Yazarım mutlaka bildiklerimi.En taze haber saf arı sütüBalla karışık olanı alma.Al sen karıştır evde istersen.Yada ben gibi karıştırmadan ye saf olarak.Çok faydalıymış.
Kitap konusunda ayşe öner hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı diye bi kitap var onu aldım ben.Deneyimli bi hemşire kendisi.Ünlülere de o yardım etmiş.Çok sevdim kitabı.İnternette daha ucuz.
Haftaya gidiyorum cnm doktora. Demir hapi da baslar mi acaba? Demir hapi benim midemi bzuyor. Ishal yapiyor. Hapkolik olcaz anlasilan. Hayirlisi olsun cnm.Dün aldım saf arı sütünü.İki yemek kaşığı kadar bile değil 17 tl. Kürdanı batırıyorsun 1 gr bulaşıyor ucuna sadece bu kadar yiyorsun günde.Onuda ekmeğe sürüp yedim.Bal,pekmez ile de karıştırabiliyormuşsun.Daha yavaş karışıyormuş kana.Aç karnına yersen iştah açıyormuş.Ben kahvaltı ederken yedim.3 yaş üstü için iştah açıcı olarak kullanılabiliyormuş.O küçücük şişe bana 1 yıl gider sanırım.Zindelik veriyor,zihin açıyor,unutkanlığa iyi geliyor,beyin gelişimi-algılamaya destek,bağışıklığı güçlendiriyormuş,romatizmadan düşük tansiyona herşeye iyi geliyormuş.Normalde de yenmeli diyorlar.Çok kuvvetli olduğu için az yeniyormuş.Aktar elime bulaştığında yalıyorum inanın akşam koşuya çıkıyorum 2 saat diyor.Enerji patlaması oluyormuş insanda.Fazlasına gerek yok :) Bence sende başla.Çocuklara da yedir hatta.Ömer Faruk'a şifa olur hem.
Balla karışık olanların etkisi daha azmış.Ben saf süt aldım.Onu azcık yiyorsun zaten.Feyza'ya anlattım yukarda :)
Çok dikkat etmelisin artık kendine.Üzülmek,hoplamak,hele hele yukarıya uzanmak yok.Oturarak bağla ayakkabını.Ani hareket yapma.Zaten bunları yapınca batmalar canını acıtıyor.Aman dikkat diyim.Gerçi eksik gebelikse (Allah korusun) sen yatsan bile düşüyormuş.Olmaz inşallah öyle bişey.Kötü düşünme bu konuda.Allahım en hayırlısını gönderecek inşallah sana.
:)) İnşallah 3 ay daha sürer bu tuhaflıkBen hala çekiyorum.Erken başlamadı bende ama.Seninki erken başlamıştır belki :))) Bi test yap bakalım varmı bişeyler
Elektrik yerine kurmalı yada pilli olanlarda var.Sallamaya alıştırma derim ben.Kardeşinden çekmişsiniz zaten.Ağladığında kucağıma da almayı düşünmüyorum ben.Alışmasın diye.Masajla rahatlatabilirim inşallah.Yanımda da uzun süre yatırmayacağım inşallah.Hele de yatağıma almayı hiç düşünmüyorum.O yatağa alışınca çok zor oluyor ayırması.Deneyimlilerden biliyorum.Yatağında yatsın.Napalım kalk yat yapacağız artık bizler
Yatağa Sabitlenen Beşik ile ilgili İlanlar, Ürünler, Firmalar, Yatağa Sabitlenen Beşik ile ilgili İlan Ver, ilanlara bak - gunlukreklam.com bak bu çok kullanışlı geldi bana.Hem küçük hem kalkmak zorunda değilsin hemde yatağımda değil :)
Evet canım.Magnezyum eksikliğinden oluyormuş o.Doktoruna yakın zamanda gitmeyeceksen ara söyle.Folikasiti bırakıp elevit diye daha güçlü vitamine geçeceksin sende.Yani benimki elevit seninki farklı olabilir.Onda magnezyum desteği var.2 gün içinde geçiyor ağrılar.Muz da çok iyi geliyor.Günde 2-3 yedim ben.Ama o da kabızlık yaptık :26:
Cok sukur cnm daha iyiyim ama gecmiyor. Ara ara dewam ediyor. Buna da sukur.gunaydın kızlar nasılsınız?
Umarım iyisinizdir,benim bat 22sindeydi,ama gec yumurtadım için muhtemelen 31ne kalcak sanırım.
Bu ara bi kaç hamiş olsa keşke
agresifmelek nerlerdesin?
Ssirin nasılsın?
ayşem senın hamilelik nasıl gidiyor?
Cadıozy canım bulantıların nasıl oldu?
kevok nerdesin?
Kuzum ben de yapmistim onu. Sonr -a atletleri domestos caasir suyunda bekletip makineye tekrar attim. Sukur eski haline donduler.Pembe bir tek çorap koca makina dolusu beyazı pembe yapabilir mi?Eveeeettttt
Hamile bi kadına bu eziyet olur mu? Eveeeetttt
Ariel profesyonel leke çıkarıcı ile sıcak suda 1 saat bekletilip domestosla makinada tekrar yıkanırmı?Eveeetttt
Sonuç olumlu mu?HAYIIIRRRR
Tavsiyeleri bekliyorum kızlar.Hadi bana bakmayın da eşime pembe atlet giydirmek istemiyoruumm
Tebrim ederim cnm. Rabbim hayirlisiyla kucagina alamayi nasip etsin insallah.Bugün kan testini aldık Beta-hCG 120 , doktor yine kan aldı yarına daha çok yükselmiş olur iyice emin oluruz dedi.Bu arada Folic içmeye başladım...
İnanamıyorum gerçekten,2 seneden fazla bir zaman bunu bekledik şu anda duygularımı anlatamam...Yüce Rabbim'den hayırlısını diledim ve oldu inşallah...
Göğüslerim hassas ve yanlardan değişik bir batmalar oluyor yumurtalıklarıma doğru..
Hepinizi çok seviyorum..Allah hepinizin gönlüne göre versin...Benim kadar uzun bekleyen az gibidir, sabır ve pozitif düşünmeye çalışın canlarım
Günde 3-4 adet ceviz + 1 avuç badem + 1 yumurta + süt veya yoğurt yemeyi sakın ihmal etmeyin.
Kuzularınızın ilk beyni gelişiyor.Folik lazım.Koyu renkli sebzeler yiyin bol bol.Ispanak gibi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?