- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #9.341
Bu ay bebişim gelecek mi ? yoksa yine ellerim boş mu kalacak çok merak ediyorum. Bende hamile kalmak istiyorum artık. Rabbim benim gibi canı gönülden bebek için yanıp tutuşanlara en yakın zamanda bebiş nasip etsin.
Merhaba yeniden...
Teşekkür ederim destekleriniz için.Tamamen düzelmiş değilim hala.Dün ultrasonda hareket ettiğini gördükçe hıçkıra hıçkıra ağladım.Doktorum da normal bu duygular dedi.Son aylarda daha çok görülür sen erken başlamışsın dedi.Hava almaya,değişikliğe ihtiyacım varmış.Bol bol açık havada gez bebeği düşünme dedi.Omega3 verdi balık yiyemediğim için.Cinsiyetine baktırmadım. Hareketlerini hissetmeye başlarsın 2-3 haftaya o zaman daha çok alışırsın ona dedi.Gelecek ay bakarız cinsiyetine dedi.İstemezsen hiç bakmayız dedi.4 aydır hiçbirşey hissetmediğin için boş geliyor sana artık herşey dedi.Aklıma geldikçe ağlıyorum sürekli.Dün gezdim alışveriş yaptım biraz.Bebek eşyalarına dokunamadım bile.Düşünmemeye çalıştım.Eşime,kendime,evimize hediyeler aldım.Sevdiğim bi arkadaşımla görüştüm.Artık 2 saat gezsem bayılma noktasına geliyorum yorgunluktan.Kan testlerimi yineledi dr. Gribi atlatma seviyesindeymişim.İlaç vermedi ama geniz akıntısı ve öksürükten boğulacak gibi oluyorum bazen.Rahim içinde de kanama olmuş biraz.Çok yorgunluktan,üzüntüden,ağır kaldırmaktan olurmuş.Tehlikesi yok çok az dedi.Başağrılarım normalmiş.Hiç kesilmez oldu 1 haftadır.Gripren sanıyordum hamileliktenmiş.
Sizleri de üzdüm kusura bakmayın.Ama inanın çok kötü duygular içindeydim.Hala da öyleyimEn kısa zamanda toparlanmak istiyorum.2 kilo almıştım 1 kiloyu geri vermişim 110 gr olmuş o da.Herşeyi normal dedi dr.Bu arada 5.aya girmeden duymazmış bebekler.Üzülünce kasılırmış o da ama neden olduğunu duymazmış.İyi ki duymamış.
Allahım kimseye yaşatmasın bu yaşadıklarımı.Çok kötü günler(((
Canim aysecim hic bozma moralini bence bunlarin hepsi dogal,senin hayatinda bikac sey ustuste geldi bu da şu donemde sana biraz agir geldi sanirim,ama hepsi gecicek bunu bil sen simdi hamileligin en keyifli kismina gecmis bulunuyosun,bence eger imkaniniz varsa bu hafta sonu esinle birlikte yakin biyerlere kacin,hava degisimi iyi gelicektir,2-3 haftaya hareketlerini de hissedecekmissin bak ne guzel inan o zaman daha bi bilinc gelir insana heralde,daha bi gercek olur hersey,daha bi anne anne hissedersin heralde,grip de gecmek uzereymis oh bundan sonra hayatinin,imkanlarinin keyfini sür canim,kendi kendini telkin et,tevekkul et,hersey rabbimin istedigi sekilde senin hayrina yoluna girecektir elbet..
Çok sağol canımİnşallah kaçarız bi yerlere.Hoş kafam şimdi temizlikte.Nisan çıkar çıkmaz kadın çağıracağım.Ondan önce dolap içlerini falan düzenlemem lazım artık.Yorganları akşam eşime kaldırtayım diyorum.İnce hırkalar hariç kışlıkları,atkıları falan da yıkayım 3-4 güne ancak kururlar.Onları da asfinikler kaldırırım bu hafta.Banyo dolabım olmadığı için düzenleyici gibi bişey yapayım diyorum örgüden.Artık ip çok evimde.Boncuklarla,deniz kabuklarıyla süsleyim fırçaları,tokaları,kurutma mak. falan toparlasın diyorum.Kilerim ve temizlik dolaplarımı da düzenlemek için fikir arıyorum.Eski yüklük dediğimiz tarzda evimin dolapları.Koca dolap boş gibi raf olmayınca içinde.Onlara da bi akıl aşındırayım diyorum.Kutumu koysam acaba.Masraf yapmak istemiyorum artık. Omega3,güneş koruyucu derken bi sürü para gitti 2 gündür.Evdeki eşyaları değerlendirerek toparlayım artık evi diyorum.Kadın gelmeden 3 hafta yavaş yavaş toparlayım dolapları falan.Halılar gidecek o hafta.Perdeler yıkanacak.İş çok yani.İşten izin almadan,çok yorulmadan ağır ağır yapayım diyorum bunları.Her gün bi dolaba girerim olmazsa.Bu akşam banyo filesini öreyim kışlıklar yıkanırken bitsin.Yarın yorganları kaldırayım.Sonraki gün dinlenirim.Falan filan.Ev işi çok rahatlatır beni.
Bu arada hamiş kızlar güneş koruyucu kullanmaya başlayın.Lekeler çoğalıp daha büyük cilt hastalıkları yapabilirmiş.Bitkisel bi koruyucu alın en az 30 faktörlük.Ben 50'lik aldım.Geç kalmışım biraz.Siz daha erken başlayın.
Oooh sen anlatirken ben yoruldum vallahi baya bi isin varmis,bende aynen senin gibi kalin kislikliklarimi kaldirdim baza altina koydum,biz zaten yorgan kullanmiyoruz evimiz sicak oluyo baya kis basi cikartmistim bunaltti bizi coktan kaldirmistim zaten.banyo icin orgu duzenleyici fikrine bayildim hele boncuk ve deniz kabugu fikri ben benden aldi,ozendim vallabu arada aklima bi fikir geldi dolaplarin ici yukluk gibi rafsiz demissin ya eger raf istersen yapi marketlerde, yaptiracagin rafin buyuklugune ve kalinligina gore raflar (tahta yani) kestirebiliyosun 2-3 lira bisey tutuyo bikac renk cesidide var bilgin olsun,bu arada nerede yasiyosun bilmiyorum ama bulundugun yerde ikea varsa ikealarda cok uygun fiyata boyle dolap ici duzenleyicileri,raflar filan var.
Benim normal kullandigim yuz kremimin icinde 25 faktorlu gunes korumasi var ama yetmez sanirim,hangi marka aldin aysecim bende ondan alayim.Bu arada doktora 2. gidisimde daha bana omega 3 al dedi bende solgarinkini aldim yaklasik 2 haftadir kullaniyorum,ve su siralar bulantim yogun oldugu icin pek yemek yemek gelmiyor icimden dedigimde bana multivitamini de erken vereyim dedi,normalde 12. haftada baslanirmis bana si di baslatti valla,folik asidi de birak dedi mide bulanntim icin verdigi baska bir hapin icersinde folik asit,demir,b6,b12 filan varmis anlican gunde 3 farkli hap iciyorum ben
Elevit diye bi multivitamin verdi bana doktorum 12.haftanın başında.Folikasiti o zaman bıraktırdı.Güneş koruyucunu kullanmaya devam edebilirsin bence.Benim lekeler çoğaldığı için 50 verdiler.Normalde 30 yetiyormuş.Sunmarine 50 faktör benim koruyucu.Tamamen bitkiselmiş.Omega3ümüz aynı marka.Doktorumun önerdiği vitamin hem daha pahalı hem kimyasalmış.İnşallah hafif geçer bulantıların.
İkea'ya bakayım canım.Mutfağım için raf ararken yapı marketlerdeki raflar çok pahalı gelmişti bize.Mobilyacıdan ucuza aldı eşim.Tahta kutular koysam üstüste o da görür işimi sanırım.Ponpon ipler var evde bikaç yumak.Onlardan yapayım dedim banyoya.Yıkaması da kolay olur.Aralarına boncuk da bağlanır.Cep yapayım dedim ama ponpon ipten pek çok zor olacak gibi geldi.Annemden artık kumaş yada keçe-keten tarzı bişeyler bulabilirsem daha sağlam olur sanırım.Ne dersin?Küçük dolaplara baktım 300-400tl.Bebek öncesi çok para benim için.Ev kendimin olsa alırım ama kimbilir kendi evimde dolaba ihtiyacım olacak mı bakalım:44: Bugün banyoyu halledeyim ben en iyisi.Odamdaki 3 çekmeceyi boşaltacak inanki bu örgü.Çantalarım için de bi fikir oluştu kafamda.Dolap altlarındaki kalabalığı temizlemiş olacak :) Kalın bi şerit alacağım 2 mt falan.Dolap içine sabitleyeceğim.Büyük düğmelerle çantaları saplarından bağlayacağım küçük fiyonklarla.İnşallah düşündüğüm gibi olur.Fotoğrafları da atarım buraya sizlere de fikir olur belki.
Giysileri koyuyorsun içine de süpürgeyle havasını alıp az yer kaplıyorya dolapta o poşetlerden alacağım bende.Kışlıkları küçültsün en azından.Baza da daha çok yer olur.Görende evimde 1 dolap bile yok sanacak.5 tane çift kapılı yüklük var evdeEvde oturmayınca düzeni oturtamadım daha:26:O yüzden de yetmiyor dolap.Ve daha bunun gibi bi sürü ıvır zıvır iş...
Evet bende kalin kisliklari o vakumlu hurclarla koyuyorum zaten,hatta yorganlari filan da,o vakumlu hurclarin boyutlri var buyukten kucuge gercektn cok ise yariyor,ama dikkat et utulenmeyecek,cok kirisan giysilerini sakin koyma ( mesela keten,ipek gibi) bu tur kumaslar uzun sure o hurcta kaldiginda sonrasinda utulesen bile acilmiyola tecrubeyle sabit :)) benim evim cok kucuk oldugu icin bende bu tarz seyler kullaniyom,benim cantalarim bile bazanin altinda,hurcta degiller ama.valla banyo fikri cok hosuma gitti bir suru ivir ziviri toplar sende hemde cekmecelerin ferahlar,internetteki bloglardan filan fikir alabilirin bence kesin vardir bu tarz seyler,cantalar icin yapacagin sey pek canlanmadi gozumde,kendi dolabimi dusunuyorum da benim icin imkansiz gorunuyo ama sen bi yap belki benim dusundugum gibi degildir.
Benim vitaminim multi tabs lgg diye bisey prebiyotikli biseymis ayni zamanda kabizligim icin de ise yarayacakmis,bide bende basurda var ölüyorum kac gundur insallah basima bela acmaz bu olay hamilelikte
Uzun bir zamandan sonra herkese merhaba kızlar...
Geçmişi okuyamadım ama tabloda gördüğüm yeni hamişler beni çok sevindirdi.
evenescence
abraxasguzel
mira1986
fidele
ve agresifmelek..
Çok mutlu oldum. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah...
Ayşecim canım zor günler geçirmişsin galiba... Rabbim kolay ve huzurlu hamilelik versin canım inşallah...
Hepinizi çok özledim. Ve çok merak ettim.. İnşallah herkes iyidir.. Eşiyle mutlu ve huzurludur.
Bende havadisler ne yazık ki kötü.
Yeni bir tahlil krizi yaşadık..
Yaklaşık bi 20 gün önce eşim içim rahatlasın diye sperm tahlili yaptırdı.
Özel bir hastanede yaptırdık. Çıkan sonuçların çok iyi olduğunu söyledi doktor. 113 milyon ve total 236 milyon. Hızlarıda ileri ve yavaş toplamı %70.
Herşey böyle güzeldi. Ve ben biraz önce çekmeceleri düzenlerken tahlili buldum. Merak edip internetten araştırdım.
Meğersem morfoloji %3 müş. Normal olması gereken en az %14 müş.
Ve bu şekilde gebelik sadece tüp bebek ile sağlanıyormuş.
Şuanda garip ve donuk bi haldeyim. Eşim işte ve bu durumdan haberi yok. Ona nasıl söyliycem bilmiyorum.
Ve doktor bunu nasıl bize söylemez aklım almıyor.Eşim öğrendiğinde doktorun hakkından gelecektir eminim.
Ne yapıcam ben kızlar ya? Şuan düşünemiyorum bile...
Doktorun böyle önemli bi noktayı atlaması mümkün değil gibi sanki.Ya ne biliyim.Oladabilir.Bence telaş yapmadan önce başka bi doktora daha yorumlatın test sonuçlarını.Sonra diğerini düşünürsünüz atladıysa bunu.Çok şaşırdım hep sana mı denk gelir böyle sıkıntılar yahu
Ay sorma ayşecim ya.. Bu tahlillerden nedir çektiğim. Birde testi Acıbadem de yaptık. Yani öylesine bir özel hastane değil ki. Hatta ultrasona girdi varikosel çıktı önemli değil dedi doktor. Vitamin yazdı gönderdi.Eşime nasıl söyliycem ya...
KEVOOOK canım hoşgeldin. yazdıklarını okudum şaşırdım aysenınde dediği gibi başka bir doktora daha yorumlatın belkı de araştırdığın gibi değildir.
aysecim iyimisin şimdi atlattınmı buhranlı günlerini
KEVOOOK canım hoşgeldin. yazdıklarını okudum şaşırdım aysenınde dediği gibi başka bir doktora daha yorumlatın belkı de araştırdığın gibi değildir.
aysecim iyimisin şimdi atlattınmı buhranlı günlerini
Yumurtlamaya göre değil son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplıyor doktorlar bebeği.Yani yumurtlamaya göre 15 günlükken dr sana 1 aylık diyor son adete göre.O yüzden yumurtlamaya göre hesaplama sende.Kafan çok karışır.Burdaki hesaplayıcıya kaydol ona göre takip et.3 aşağı 5 yukarı aynı gidiyor zaten.Haftasını takip etmemesi bir sorun olduğunu göstermez.O geç döllenme-erken döllenme ile alakalıymış.Dr söyledi.Düzgün gitmeyebilir dedi.Değişebiliyormuş.Arkadaşımınki 7.aya kadar günü gününe gitti sonra 2 hafta önce gitmeye başladı.Sorunu da yok maşallahKizlar gecmisi okuyamadim ama insallah herkes iyidir. Ben 2 haftadir mide yanmasi, eksimesi sorunlariyla bogusurken Gaviscon surup kesfedip aldim ve cok sukur eksime isini kesti. Bulanti, su bu sorunalri da ii geliyo ve hamileler icin yapilmis surup sekli herkese tavsiye etmek icin yazdim. COksukur ultrason randevum ilk olacak 10 nisan ben hep ovulasyona gore hesapliyorum kesin tarih diye ama kac hafta cikar bilmiyorum ovulasyona gore suan 9 hafta 3 gunluk olmali 10 nisanda da 10 hafta 3 gunluk olucak ve Down testi de birlikte. Zaten hamilelik boyunca toplam 2 ultrason var bide 20. haftada.
Peki tecrubesi olanlar yumurtlamay kesin bilen kisinin ultrasonda buyuk/kucuk cikma ihtimali var mi? Down 11 hafta diorlar 10 hafta 3 gunluk ciksa bebek yapilmaz mi?
herkese sevgilerrr...
Yumurtlamaya göre değil son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplıyor doktorlar bebeği.Yani yumurtlamaya göre 15 günlükken dr sana 1 aylık diyor son adete göre.O yüzden yumurtlamaya göre hesaplama sende.Kafan çok karışır.Burdaki hesaplayıcıya kaydol ona göre takip et.3 aşağı 5 yukarı aynı gidiyor zaten.Haftasını takip etmemesi bir sorun olduğunu göstermez.O geç döllenme-erken döllenme ile alakalıymış.Dr söyledi.Düzgün gitmeyebilir dedi.Değişebiliyormuş.Arkadaşımınki 7.aya kadar günü gününe gitti sonra 2 hafta önce gitmeye başladı.Sorunu da yok maşallahBenim de günü gününe tutuyor.Dr ölçüyor bakıyor tam hafta ve gün söylüyor doğru diyorum.1 gün atlamadı daha hiç.Burdaki takvimle aynı gidiyor.
Down testi dediğin sanırım 2li test.Onu 11-14.haftalarda yapıyorlarmış.Benimki 11+1 iken yapabiliriz dedi dr ben istemediğim için yaptırmadım.3lü testte 16-20.haftadaymış.Ben onu da yaptırmayacağım.
canim cok sagol bilgiler icin. Dogru diyorsun ama SAT ile yumurtlama arasi normal deil bende yani 29 gun olmasi normal edil nerdeyse adet olacagim zaman daha yeni yumurtlamisim. Ultraosnda haftasi SAT a gore 2 hafta kucuk cikabilir ozaman. 11+1 ise ben gittigimde yumurtalamaya gore 10+3 SAT a gore 12+4 olcam bakalim test olcak mi bebek biraz buyuk ciksa 11+2 fln ozaman yaparlar sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?