- 18 Aralık 2011
- 659
- 21
- 68
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #9.441
Kafan karışmasın canım. Aynı yaş hesabı gibi. 9+1 olduğunda 9 hafta 1 günlük oluyorsun. Tam 9 haftalıksın yani. 10. haftadan 1 gün almış oluyorsun. 6 gün alıp 10+0 olunca tam 10 haftalık oluyorsun ve 11. haftandan gün almaya başlıyorsun. Aynı yaş hesabında da olduğu gibi doldruduğun hafta senin gebelik haftan oluyor. İlk yaş gününde nasıl 1 yaşını doldurup 2. yaşından gün almaya başlıyorsun, aynı hesap.İçine girdiğin yaşı değil doldurduğunu söylüyorsun.
sagol canim senin az kalmis ben daha bulantilarla mucadele
Geçer bulantılarında inşallah canım. Benim 10 gün kadar canıma okuyup geçmişti. Bir an önce geçer biter inşallah.
Ben mecburi sezeryan olacağım için (kalp rahatsızlığımdan ötürü) 6 buçuk haftam falan kaldı. Doğumum 24 mayıs hayırlısıyla.Son zamanlar daha zor geçiyor.
son zaman daha mi zor ilk aylara gore..
Sağol canım.Daha iyiyim çok şükür.Pko ne demek?İnşallah önemsiz bişeydir.Pkoluydum ama hamile kaldım diyen çok oluyor.Kızlar herkese merhaba .. Ayşecim iyiki burdasın moralin de düzelmiş süper :)
Ben doktorumu değiştirdim ve pko olduğumu öğrendim .. Sizlerde ne var ne yok ??
İncicim bat yaklaşmış iyi haberler alıcaz gibi hissediyorum :) inş hislerim çıkar ..
Hamileliğin her döneminin kendine göre zorluğu var aslında canım. Çok şükür ben çok rahat geçiriyorum aslında hamileliği çoğu kişiye göre ama son 1 haftadır gece uykusu denen bir şey yok bende. Bebek o kadar hareketli ki ne tarafıma dönsem ordan vuruyor. Karnım büyüdü dönerken zorlanıyorum.dün sabah 5 e kadar dolandım evin içinde. Ondan sonra yattım sızmışım. 9 da dikildim yine ayağa.
Sanırım bünye kendini yaşayacağı uykusuzluklara hazırlıyormuş. 9 ay kalkmadan yatan insanların sıkıntılarının yanında komik kalacak kadar küçük sıkıntılar bunlar aslında ama insanoğlu işte. Söyleniyorum.
Son zamanlarda fiziken yorgunluk zorluyor ama en zoru şu ki zaman geçmek bilmiyor son zamanlarda.
Ayy Allah kolaylık versin.Benim yakın arkadaşım son aylarda oturup ağlardı yorgunluktan bayılacak uyumak istiyorum diye.Bu hafta doğum yapacak bi arkadaşım daha var o da diyor her yerde uyuyabiliyorum artık.Mutfakta sandalyede bile dalabiliyorum çünkü gece hiç uyutmuyor diye.Bugünlerimize şükredelim daha zorları geliyor.
Sağol canım. Rabbim hepimize kolaylık versin.Uykudan ölüp uyuyamamak inanılmaz sinir bozucu bir şey. Arkadaşlarını ne ka iyi anlıyorum
Ölüyorum uykudan ama yok ı ıhhh. Oturup ağladım geçen gün. Gece saat 3 falan sol bacağım kopuyor ağrıdan. Doktorum çok şiddetlendiği zaman duşu aç bacağına sıcak su tut demişti. Tek kesen şey o. İlaç falan geçirmiyor. Gece 3 te banyoda küvete oturdum, yasladım sırtımı açtım suyu bir yandan bacağıma onu tuttum bir yandan ağladım.
11 kilo aldım toplam. 54 le hamile kaldım 65 kiloyum şu an. Bebiş nerdeyse 2 kilo oldu. Vücudun yükü arttı. Son 2 hafta öncesine kadar müthiş rahattım. Çok şükür gündüzleri yine iyiyim ama günün bütün yorgunluğu gece çıkıyor işte.
Annelik gerçekten zor şeymiş. Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. O zaman bütün çekilen sıkıntılara değecek çünkü.
Belirtilerinden bahsetsene biraz.Merak ediyorum ama öğrenmeye korkuyorum ben cinsiyetini
Yazdıklarını okuyorum, takip ediyorum ama böyle hassas zamanlarda bir şey söylemek istemem insanlara çok. Hele böyle yüz yüze olunmayan sadece yazdıklarımızla kendimizi ifade etmeye çalıştığımız bir ortamda...
Korkuların yersiz bence diyebilirim sadece. Bebeğin kızda olsa erkek de olsa çok iyi anne olacaksın sen. Bu zamanda kızı da erkeği de büyütmek çok zor.
Benim belirtim hemen hemen hiç yoktu ki canım. Hiç tatlı göresim yoktu. Yediğim gibi çıkarıyordum. İlk 4 ay kaç kilo limon yedim bilmiyorum.Gece yarısı uykumdan kalkıp limon kesip tuzlayıp yiyordum.
Mide bulantım 10 gün aşırı şiddetli 1 hafta kadar da azala azala sürdü. Sonra geçti.Karnım füze gibi öne doğru uzadı gitti. Başka bir yerimde bir şey yok. Birde karnım en başından beri çok yukarda değil.
Hayırlı evlatlar versin Allah. Bende çok kız istemiştim. Doktor 13+2 deyken bu bebek yüzde 99 erkek dedi bana. Yalaaaaan dedim boş bulunup, çok güldü bana.Bir süre kendime gelemedim. O kadar hazırlamıştım ki kendimi kız diye. Ama sonra oturdum düşündüm nankörlük ettiğime karar verdim. Allah bana bebeğimi nasip etmişti. Sağlıklı sıhhatli. Bundan büyük mutluluk olabilirmi.
Ayşecim yumutalıklarımda küçük kistik yapılar varmış yumutalıklarımda tembelleştiriyomuş . Kelimene cevap veriyormuş genelde
iyiyim canım tam yumurtlama günlerimdeyim inşallah bu ay rabbiminde ol demesiyle olacak bebeğimCanım nasılsın?Denk gelebildik sonunda
ayşe canım napıyorsun sonunda denk geldik uzun zamandır konuşamıyorduk nasılsın çok özledim kız seni.........
valla ne yapayım evde oturuyorum geziyorum öyle takılıyorum işte bugün cuma günü ya kuran toplantısına geldim anneme bol bol dualar ettim kuranlar okunduBende çok özledim ebruum yaa
Napıyım beklerim işte senin ve diğer arkadaşların güzel haberlerini.Moral bulmaya çalışıyorum.Sen nasılsın?Neler yapıyorsun bakıyım bizsiz
valla ne yapayım evde oturuyorum geziyorum öyle takılıyorum işte bugün cuma günü ya kuran toplantısına geldim anneme bol bol dualar ettim kuranlar okundu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?