- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #9.481
Bende dedim ya ilk erkek olduğunu duyduğumda çok bozuldum. Allah affetsin ama üzüldüm.Sonra hareketlerini hissetmeye başladıkça nasıl alıştım ona. Cinsiyetinin hiçbir önemi kalmadı gerçekten. Karnında bir mucize büyüyor. Hareket ediyor, vuruyor. Kendini elini karnına koymuş sırıtırken buluveriyorsun. İnan işte o zaman üzüldüğüne üzülüyorsun.
Herkesin gönlünde yatan bir şey vardır elbet ama olmadı diye ağlamak, üzülmek bilmiyorum ama yanlış geliyor bana. Sende benim gibi üzüldüğüne üzüleceksin bak gör annesi seni minnak patileriyle ittirmeye başladığında.
O anları hissetmeden öğrenmek istemedim cinsiyetini.Düşünmemeye çalışıyorum bu konuyu.Sağlıklı ve hayırlı bi evlat olsun diye dua ediyorum artık.
Çok teşekkür ederim desteğin için.Ama elimde değil düşünmek.Hemen hemen herkes erkek diyor banada.Bizimde gönlümüzden geçen hep erkek.Hele benim çocukluğumdan beri istediğim tek şey erkek evlat.Kız çocuklarına da hastayım bu arada.Önce onları severim yiğenlerimden.Öperim koklarım.Ama kendimi hiç kız annesi gibi hayal etmedim.Bi kızım olursa diye hiç cümle kurmadım.Ne zaman hamile olduğumu hayal etsem oğlummm diye severdim karnımı.Çok fazla kaptırmışım sanırım oğlana bende.Doktor kız derse hüngür hüngür ağlarım diye korkuyorum.İnsanlar çocuğunu sevmiyor diye çabuk yargılıyorlar.Oysaki o kadar farklı bi duyguki bendeki anlatamamaktan korkuyorum.Kimseyle paylaşamadım bu korkularımı.Annem bile yadırgar diye korktum.Eşim biliyor sadece.O da inşallah anlıyordur beniO yüzden söylettirmedim doktoruma.O da tamam dedi.20.haftada gideceğim bi dahaki kontrole.Kesin belli olurmuş o zamana.Yanılma payı olmazmış.Belki de hiç cesaret edemem sormaya.İnan kendime bile hep erkek annesi kıyafeti tarzında bakıyorum.Cicili bicili şeylerde gözüm yok hiç.Sürekli tövbe ediyorum bende.Diyorum O'na içimdeki duyguları biliyorsun isyan etmiyorum sana haşa!Verdiğine boynum kıldan ince her zaman.Sağlıklı ve hayırlı olsun da.Ama işte duygularımı da kontrol altına alamıyorum daha.İlerde değişir dedi doktorum.Hareketlerini hissedince daha çok bağlanırsın ve kız-erkek düşünmezsin diyor.İnşallah dediği gibi olur.
İnşallahh canım benim inşallah.Topiğimizin ilk çoğul gebesi sen ol inşallahh
Maalesef oluyor başağrısı.İnşallah sende hafif olur.Buz gibi suyla ayaklarımı yıkayıp hemen uzanıyorum evde.Karanlık bi odada yarım saat uyudummu geçiyor.Sende dene olursa.
Herkese göre değişiyor zirve haftaları canım.Kimi 9 diyor ,kimi 8, kiminde bütün 3 ay sürüyor, kiminde 9ay (Alllahh korusun)Dua edelim en kısa zamanda geçsin.Sıkıntılı dönem
Ayşecim uzaktan takip ediYorum yazdıklarınıda hiç üzme kendini lüften çok insani duygular bunlar.. Bende inalmaz kız düşkünüyümdür hatta bi ara oğlum olsa kız kadar sever miyim acaba diye düşündüm ama düşünmemle tövbr etmem bir oldu :)) ama dedim ya insanız böyle şeyler düşünebiliyoruz halbuki bebişini kucağına alınca ve kızsa eğer emin ol çok ama çok iyi bir anne olacaksın. Yoksa bu korkuların hiçbiri olmazdı beyninde, ruhunda.. Demem oki kendini kötü hissetme o senin minnacik kıymetli mucizen hele biraz daha büyüsün tepikleriyle bi kez daha aşık edicek kendini sana :)) sevgiler .. :)
Benim maddi durumum olsa 4-5 tane olsun isterim.Onların geleceğini düşünmesem yaparım.Yeterli maddi ve manevi desteği veremedikten sonra çocuk doğurmanın da bi anlamı olmaz diye düşünüyorum.cnm inan seni çok iyi anlıyorum ben de yaşıyorum aynısını. cinsiyet tahmini yapanlara kızıyorum. sonra da üzülüyorum. Rabbim sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin diyorum ama içimde savaşıyorum kendimle. cinsiyet tahmini testlerinde istediğim çıkmayınca kızıyorum :) Rabbim affetsin doğru değil bu yaptıklarım ama engel olamıyorsun. bunlar tamamen hamilelik psikolojiyle alakalı diye düşünüyorum. hareket etmeye başlayınca cinsiyet filan düşünmeyeceğiz eminim. olmazsa bir tane daha yaparız :))) gerçi ben ikinci cesaret edebilir miyim bilmiyorum bu kadar sıkıntı yaşadıktan sonra :)
en güzeli düşünmemek boşver. Rabbim sağlık versin. ben düşünmemeye çalışıyorum..
aklımın kenarında bulunsun onu da denerim. en zoru da işyerinde olacak. işyerinde bazen tutuyor başağrım dünyam kararıyor resmen. saat 5 olsun diye dakikaları sayıyorum cnm ya..Allah yardımcımız olsun. Anne olmak zor iş. fiziksel sıkıntıları ayrı psikolojik sıkıntıları ayrı. ben acaip sinirli oldum kuzum. birisi meraba dese ben hırrrrrrrrrrrrrrrrrrr diyorum
Yine çenesi düşmüş bir ayse ile karşı karşıyasınız maalesef:26:
Herkesin gönlünce bir haftasonu geçirmesini diliyorum.Güzel haberlerle şenlensin yuvalarınız -ki burayı da şenlendirebilesiniz
Temizlik öncesi çalışmalara bu sabah itibariyle start vermiş bulunmaktayım.Yarın giysileri hurçlarken,eşime de yorganları kaldırtacağım.Banyom için düşündüğüm askı içinde uzun bi sopa aldım.Yarın onu da örmeye başlarım dinlenirken.Bikaç parça da ütüm var.Haftalık temizlik derken baya bi işim var yarına
Akşamları daha uzun olsa iş açısından daha rahat olacağım.Çünkü yemek yedik diyinceye kadar 21:30 oluveriyor saat.Ben zaten pert oluyorum o saatte.Neyse acelesi yok.Kınayan kınasın umrumda değil.Yavaş yavaş devam edecek temizliğim.
Bir de bişey soracağım sizlere.Salon vitrinimde hala çeyizler serili bende.Onları kaldırsammı artık.Hani gelen bakmak istiyor ama dolapları da kullanmak istiyorum artık.Daha rahat olacak onları kaldırırsam.Zaten pek çoğu kullanmadığım şeyler.:44:
Bende durumlar böyle.Sizlerde ne var ne yok.Anlatın bakıyım
Gunaydin Aysem. Oy kiyamam isin cokk desene. Olsun yavas yavas olur gider. Ben hic takmiyorum bosveerrr. Ben daha kisliklari hic ellemedim. Yarin yavas yavas bir ucundan baslarim artik. Kac aya bitirisem artik. Belki de onumizdeki kis gelir ben bitirene kadarah ahhh eski bizimdan eser yok simdi . Yoruluveriyorum hemen. Yarim saatlik isi 2 saate yapiyorum. Ne yapalim kuzum saglik olsun.
Benim de duruyor cnm ceyizler. Kyainvalidem pek seviyor ortuleri ben de hic sevmem elime ayagima dolaniyor. Ama ben ellemiyorum salonu. Oturdugum odada hepsini kaldirdim.
Bence kaldir kuzum nasilarahat ediyorsan oyle yap. Orasi senin evin.
Ben severim çeyizimi kullanmayı, hatta her ay farklı örtüler sererdim geçen sene falan.Şimdi başörtüler,danteller,patikler,kullanmadığım süslü havlular falan hep çekmece ve dolaplarda sıralı düzgün düzgün.Gelen bakmak istiyor rahat oluyor açıvermek.Onları küçük hurçlara koyup tek dolaba sıralayım diyorum.Yerde azalır.Mutfağımdaki fazla eşyaları koyarım boş yerlere de.Evde olmayınca düzeni oturtamıyorsun maalesef.Akşama kadar düşünüyorum şunu yapayım bunu edeyim diye.Akşam ya gezme çıkıyor,ya eşimle ilgileniyorum,ya kendime ayırıyorum,ya tv öyle geçiyor.Bu işleri geçen haftadan beri düşünüyorum ama daha bu sabah başladım.Onu da kendi giysilerimi ayırdım kenara yığdımBaşladım dediğimde bu yani.Bazayı kaldıramam,içinde yazlıklarımız var.Benimkilerin çoğu çıkmayacak zaten falan.Amaaan konuşunca bitse de konuşsak hep
İnan hiç etmediğim kadar tövbe ediyorum bu duygular başladığından beri.İçimdekini en iyi SEN biliyorsun diye af diliyorum O'ndan..Doktorum da aynı şeyi söyledi.Herkesin uykusuzluk ve doğum korkusuyla hissettiği şeyleri sen herşey çok normalken,rahatken hissediyorsun.Bu da senin bebeğine ne kadar değer verdiğini ve şimdiden ne kadar çok düşündüğünü gösterir dedi.O biraz içimi rahatlattı.Daha doğmamış olan çocuğun geleceği hakkında kaygılanmak insana saçma gelebilir ama onu koruyamadığında,karşına geçip o çook kıymetli iki damla gözyaşı yanaklarından süzülürken dünyayı yakabilir insan.Sen ona kendinden daha çok değer verirken başkalarının onu kırıp üzmesi kadar sinir bozucu bişey olamaz.Ben ya katil olurum ya katil olurum diyorum resmen.Erkek çocuğu az da olsa kendini savunur korur.Ama kız çocuğu ne kadar sağlam olursa olsun kırılgandır,narindir.Ben oğlum olursa da bayanlara bu duygularla bakmasını öğreteceğim.İnşallah.Onları kırmak cehennemde yanmakla cezalandırılabilir ancak.Kadına şiddet gördüğümde tv-gazete vb yerlerde günlerce kabuslar görüyorum ben.Bir gün karısına bağıran bi adam gördüm yanlarında 2 küçük kız çocuğu.Çocuklar nefes almıyorlar belli oluyor.Adama bağırdım "erkeksen gücünün yetmeyeceği birine bağır şerefsiz" diye.Babam falan var yanımda.Adam baktı kaldı,arabalarına binip defolup gitti domuz.Tövbe estağfurullah.Hala o kadar geriliyorumki hatırladıkça.Olayın üstünden en az 5 yıl geçti bu arada.Karakterimi bilenler ben bunları söylemesemde beni anlayabiliyor.Evlat ayrımı yaparsın sen ilerde de diyebilirler bunu duyanlar.Evet ben evlat ayrımı yaparım.İkisine de canım feda ama kızım öncelikli her zaman,her yerde.
Ne kadar komiğim değil mi?İçimde dağlardan büyük bir kız sevgisi var ama ben erkek evlat istiyorum.Kendi sevgimin altında boğulurum gibi geliyor çünkü.Onu korumak adı altında hayatını kabusa çevirebilirim kızımın.Belki ömür boyu nefret eder kurallarımdan ama onu korumak herşeye bedel.Ona bile...
Günlük tutuyorum 4 aydır.Hergün yazamasamda içim dolup taştığında yazıyorum.Ve inan bu duygularımı yazamadım.Kız ise onu istemediğimi düşünecek,erkek ise kız olsam daha çok severdi diyecek diye.Hareketlerini hissetmeyi o kadar istiyorumki..Geçsin bu duygularım,doyasıya yaşayım şu harika günlerimi...
Rabbim kimseye bu duygularımı vermesin...
Benim maddi durumum olsa 4-5 tane olsun isterim.Onların geleceğini düşünmesem yaparım.Yeterli maddi ve manevi desteği veremedikten sonra çocuk doğurmanın da bi anlamı olmaz diye düşünüyorum.
Bende düşünmemek için evdeki işlere sardım artık.Kışlıklarımızı ve bana olmayan şeyleri ayırmaya başladım.Yıkanıp kalkacak hepsi.Yarın da yorganları toplatırım eşime.Dolapların içini siler yerleştiririm yeniden.Naftalin almam lazım akşam giderken.Top top olanlar kokmuyor çok fazla.Evim çok sıcak oluyor bişey olmasın Allah korusun.
Aysem ben onlari eve gelin geldim ertesi gun kaldirdim. Tiktim bavullarin icine. Gardrobun ustundedugunde bakan bakmistir dedim gerci benim kendi akrabam yok. Bir esimin akrabalari var. Esimin dayi teyzesi yurt disinda. Uzak akrabalar olanlar da iste. Gelen de sormadi Allahtan sorsalar ceyizler bavullarda ya da cekyat altinda ...senin evini gormek isterdim. Tertipli duzenli dimiiii? Ben bir turlu oyle yapamiyorum. Bitarftan topluyorum sonra donup bakiyorum yine dagilmis. Basaklara hayranim. Duzen tertip...
Ama boyle anlatinca insan rahatliyor sanki. Annemle telde yarim saat konusuyoruz surayi topladim sunlari yikadimdedikodumuz ev isleri....
Ben dolabın içi dağınık olduğunda uyuyamayanlardanım maalesefMaalesef diyorum çünkü ayaklarım ağrıdan uyuşmuş bile olsa o dolabı toplar öyle yatarım Kendini heba etmenin en iyi örneği benim.Hele sinirliysem evi bal dök yala yaparım En pis huyumda mutluyken evi bu kadar dağıtabiliyor olmam Ama annem hep söyler evi senin kadar hızlı toplayanı görmedim diye.Planlama başağın en büyük özelliği.Temizlik yapmadan önce kafamda işleri sıraya koymak bana büyük avantaj sağlıyor.Mesela salonu toplarken bardağı götürüp bulaşık makinasına koymam.Tezgaha bırakırım.Salon bitince mutfağı ayrı toplarım.O hatayı yaparsan evin işi hiç bitmiyor.Salondaki bardak mutfağa,mutfaktaki peçete oturma odasına,ordaki battaniye arkaya,arkadaki mutfağa derken bi bakıyorsun 3 saat olmuş ev hala dağınık.
Aynen ben de senin gibi yapiyorum. Ayri ayri toplarim. Temizlik konusunda ayniyim onda affetmem. Benim gozume toz gorunmeyecek. Gordugum an gozum dönüyorhele bir de sinirliysem aynen kendimi temizlige veriyorum. Suara sinir cok ama temizlik yapamiyorum yapsam gececek cabuk yoruluyorum. Temizlik yapmak psikoterapi gibi geliyor bana. Ama dolap duzeni deyince iste bana da o zor geliyor. Duzenliyorum sonra yine eski haline donuyor. Esimde pek duzenlidir sagolsun. Disarda gordugum butun esyalarini kirli sepetine atiyorum. Sonra ariyor bulamiyor sen sanslisin esin de basak dimi? Kesin duzenlidir o da...
Eşim akrep benim.Ama benden düzenli çok şükür.Dağınık insana tahammülüm yok.Onun yanında ben dağınık kalsam da güzel bişey onun evi dağıtmamasıBenim kardeşimde düzen konusu dehşet seviyede.Mağaza rafları gibi cetvelle ölçülecek düzeyde kendisinin dolabı.Benim dolabı gördü bu ne yaa dedi bi topladı ben bozmaya kıyamadım 1-2 gün.Ben temizim düzenliyim ama dağınığım.O nasıl oluyor diyeceksin.Aradığımı anında bulurum ama yerini sorsan bilemem.Müşkülpesent diyorlarmış bu huyuma.Temiz düzenli ama dağınık O kadar kusur kadı kızında da olur değil mi?Temiz olması çok önemli o da yeter şimdilik :)
Aynen onemli olan temizlik o kadar kusur degil ki. Temiz olsun sen aradigini buluyorsqn sorun yok demektir. Ben de bazen dagitiyorum dagitiyorum ozellikle hafta ici. Hafta sonu bir enerji geliyor hepsini topluyorum. Hafta ici eski haline dönüyoramaann kuzum fani dunyaa onemli olan saglik. Keyfim olmayinca kimseyi gormuyorum valla. Evi sey goturuyordu hic bakmiyordum
Benim kocis cok yavas. Bir is yapdersin yapar da uyusuk uyusuk. Ben o yuzden ona tospaga diyorum. hissttt aramizda kalsingerci kendisi bu isimden memnun ama evden en son o cikar. Sac makyaj cok isi var tabi ben hazirlanir onubeklerim...
Valla kardesine imrendim ne guzel yaa.. huy bence bende yok mesela
Ayyy beklemek beni delirtirO beklesin beni
Ben istemezdim kardeşim gibi olmayı.Çok nadirdir o huya sahip biri olması.Evlenince sıkıntı çeker.Hele de çocukla
Orasi oyle cnm ya cocukla zor olur. Ama belki esi de kendisi gibi olur beraber mutlu mesut duzenli tertipliyasar giderler.
Sorma ya deliriyorum ben. Bekle bekle agac oluyorum. Ama huy iste ben tez canliyim o uyusuk bir de bana diyor ki tospagayim ama tavsani yeniyorumhep kotu huylaridan bahsetmiyeyim aslinda iyidir benim kocam kibr beyfendi hic ozel gunleri unutmaz. Iste her insanin aetisive eksisi var birbirimizi idare edecegiz evlilik boyle bir sey...aaaa cok cekistirdim valla kocisi.
Neyse aysem ben yavas yavas hazirlanayim tahlillerim vardi gecen hafta vermistim onlari almaya gidecegim. Yalniz gitcem Allahtan 5 dakkada hazirlair cikarim
Optum seni iyi bak kendine. Yarin icin iyi temizlikler sana da bana dayarin cok isimiz var coookkkkk....
Günaydın herkese.Dün güzel bir haber aldım.Kaç aydır hamile kalmak için uğraşan ve çok isteyen arkadaşım çift çizgiyi görmüş.Beni aradı çok mutlu oldum.Dua etmiştim hep.Dualarım tüm isteyen ve hakkıyla bakabilecek olanlarla.İyi hafta sonları kızlar..
Havalar ısındı herkesi bir temizlik telaşı aldı tabi:) Bende bütün evi elden geçiriyorum şimdiden. Dolabımın küçük bi kısmını dışarı çıktıkça bebişime aldığım eşyalarla doldurdum. Tabi ortak renkler olduğu için çok fazla bir şey alamadım. Bu hafta içi inşallah doktora gittiğimde cinsiyetini görmesini umut ediyorum. Sonra hangisi nasipse gelsin maviler gelsin pembeler. Sıkıldım yeşilden sarıdan beyazdan:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?