- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #10.441
Çocuğun gelişimi her hafta değişkenlik gösterebilir canım. Bir hafta haftasıyla uyumlu çıkar bir hafta geride bir hafta ileride. Onun için doktorlar SATa göre baz alırlar her şeyi. Sen SATa göre gideceksin ikili teste.
9 ay boyunca değişiyor İpekcim o.Ben 2 gün arayla farklı drlara gittim.Biri gününü takip ediyor dedi,biri 4 gün ilerde dedi.Ölçümlere göre yorumluyorlar onu.Korkulacak bişey yok merak etme.Son aylardaki duruma göre doğum tarihini netleştiriyor dr.Arkadaşım ilk hesapladığı tarihten 20 gün önce doğum yaptı.Bir sorun olduğundan değil yani.
peki ben simdi 11+4 mu 11+6 mi diye dusuncem sizce??
Merhaba arkadaşlar dün gece itibari ile Istanbul 'dayiz artık 50 dereceden buz gibi soğuğa dusmek bir tuhaf oldu oralarin ameliyatından sonra burdaki telaşeye düşmek daha da tuhaf ......çok fena grip oldum onun dışı'nda herşey çok iyi hepinize tek tek dua ettimMevlam kabul etsin inşallah herkes iyidir inşallah benim karşımda fena hareketlilik var çok yaramaz bir oğlan daha geliyor galiba
İşlerin yoğunluğunda arada kafam dağılsın,dikkatimi toplayım diye göz gezdiriyorum çıt yok topikte.Mübarek kütüphane sessizliği oldu
Sen de olmasan kimle muhabbet edeceğim bilmem
28-32 haftaları da görecek miyiz acaba biz?İnsana çok uzak geliyor.11.haftada olan hamilelik takvimlerini görünce biz daha 7deyiz demiştim bi zamanlarda.Zaman ilerlemiyor gibi ama aslında su gibi akıyorGeçen hafta doğum yapan arkadaşım ben de birgün doğururmuyum diyordum ne zaman hamile kaldım ne zaman bitti 9 ay bilmiyorum diyor.
4,5 ay olduk dile kolay yaBaby shower partisi var,lohusa şerbeti takımı var,bebek şekeri var,hastane odası süslemesi var,kendime ciciler alacağım daha,odasını alacağım-boyayacağız-dekorasyonu var,eşyaları var,mevlüt takımı var,kendime gecelik-pijama takımları alacağım...Oy oy oy 4,5 hatta 3-3,5 ay için kısa bir süre.Hem çalışıp hemde bunları evde yapmak zor olacak ama kolaya kaçmak da bana göre değil
Merhaba arkadaşlar dün gece itibari ile Istanbul 'dayiz artık 50 dereceden buz gibi soğuğa dusmek bir tuhaf oldu oralarin maneviyyatin 'dan sonra burdaki telaşeye düşmek daha da tuhaf ......çok fena grip oldum onun dışı'nda herşey çok iyi hepinize tek tek dua ettimMevlam kabul etsin inşallah herkes iyidir inşallah benim karşımda fena hareketlilik var çok yaramaz bir oğlan daha geliyor galiba
Ohh ohhh ohh masallAh eksik kalmadı hepsini bi çırpıda sayiverdin cnm valka öyle geçmiyor zannediyorsun birde bakıyorsun ki nerelere gelmiş daha hatırlıyorum cinsiyet öğrenme derdinde once kalp atışları daha once kesesinin oluşması bir susam tanesiyken simdi iki kilo olduk nerdeyse bende hep diyordum otuzuncu haftaları gorebilecekmiyim diye vak iste geldik şimdide 37. Haftaya bı gelseydim fiyorum bı bakmissin ki onuda gecmis hatta doğurmuşum herseyin hayırlısı tatli heyecanlar bunlar simdi bu kadar şey saydın cok gibi veya zormuş gibi geliyor hevesle istekle yapıyordun ya demek hiçde yorulmuyorsun saba zor gelmiyor bız hemen hemen hazır sayılırız simdi De olsada yapsam diyorum is bulamıyorsam örgü öğrenip birşeyler yapmak istiyorum kendi elimle:)
Hoşgeldiniz Feyzacım
Geçmiş olsun canım.Hamilelik ve 2 çocukla çok zor olacak senin için.İnşallah onlara geçmez,sende çabucak atlatırsın gribini.
Allahım dualarınızı kabul etsin
Dua ederken hep senin kabede dua edişini düşündüm bende.Onunkilerle beraber kabul et bizimkilerle dedim.
Bana da nasip et oralara yüzsürmeyi dedim
Merhaba hoş geldin feyza hayırdır nereye girmiştin ki yoksa umre mı 50 derece sıcaklık derken Rabbim kabul etsin yapmış oldugun dualari
:)) Sayınca liste uzun dediğin gibi.Yaparım ama güveniyorum kendime benCinsiyete bağlı birçoğu.Kendi giyeceklerim bile Takı yastığının kabasını bile hallettim evdeki küçük bir kırlentle. Süslemesi cinsiyete kaldı Keçeler aldım renkli renkli.Cinsiyetine göre resimler keseceğim sallandırmak için.Bebek şekerine de %90 karar verdim hem kız için hem erkek için
Örgüyü ben bilirim severim de ama annem yapmamı istemedi.Zaten bekarken o kadar çok örmüşümki annemde görünce onları gerek yok örmeme dedim.Minik patik veya bere örerim ama.Seviyorum örgüyü
Canım bu haftalarında çok normal. Ben 6 haftalıkken bir sabah bir sancıyla uyandım. Kesin düşük yapıyorum dedim. Eşimi uyandırmadan salona geçtim battaniyemi aldım ağlaya ağlaya 2-3 saat oturdum. Çok feciydi.
Sonra sızmışım. Uyandığımda geçmişti ve ne kanamam ne lekelenmem vardı.
Lekelenmen olmadığı sürece korkma ağrılardan. Rahmin büyüyor, olacak onlar annesi.
peki ben simdi 11+4 mu 11+6 mi diye dusuncem sizce??
Merhaba arkadaşlar dün gece itibari ile Istanbul 'dayiz artık 50 dereceden buz gibi soğuğa dusmek bir tuhaf oldu oralarin maneviyyatin 'dan sonra burdaki telaşeye düşmek daha da tuhaf ......çok fena grip oldum onun dışı'nda herşey çok iyi hepinize tek tek dua ettimMevlam kabul etsin inşallah herkes iyidir inşallah benim karşımda fena hareketlilik var çok yaramaz bir oğlan daha geliyor galiba
Selam canlarım
bi kaç gündür giremedim siteye malum kdv yaklaşıyor:)
birde bunalıma girdim galiba
korkularım arttı tedirginliklerim
ama dualarla üztesinden geliyorum allahın izni ile
onun dışında faklı birşey yok henüz daha ben anlayamadım hamileliğimi :)
sadece adet olacakmışım gibi bir sancım var sürekli onada dr normal dedi
haftaya kalp atışını duymak için gideceğim
yani şimdilik aş ermek mide bulantısı v.s. Yok :)
tabi ev temizliği perde asmak cam silmek ağır kaldırmak alışveriş yapmak gibi işler yasak(eşim yasakladı bunları)
onun dışında gezmek yemek içmek serbest:)
siz nasılsınız ?
selam fıstıklar...
nasılsınız?
ben de hasta oldum yeaaa
oh tamam atlattık kışı derken son anda beni de vurdu.
aynı anda eşim ve kenan paşam da hasta oldular.
geceyi çok zor geçirdim.parça parça uyudum.
ama o uyudugum aralarda ne rüyalar gördüm ne rüyalar
Konya'daydım annemlerin yanında ve doğum yapmışım kendim.ağrım sızım kanamam vs. yok.
alıp bir battaniyeye sarıyorum bebişi. eşim ve annemler gelip görmek istiolar.yüzünü aç da görelim diolar.
bir açıyorum yüzünü, bembeyaz tombik bir surat,ne yeşil,ne mavi çok güzel bir renkte kocaman kocman gözler,uzun kirpikler ve altın sarısı kıvır kıvır saçlargülümsüyordu bize.
ayyy maşallah yaa ne tatlı bir bebişti. emziriyordum sonra da.
Zaman geçse de hepimiz yawrularımızı kucaklarımıza alıp koklasak
feyzammm Allah kabul etsin canım benim.
darısı bizlere inşallah.aman kendine dikkat et. hamilelikte çok daha zor geçiyor grip.çok çok geçmiş olsun.
duaların için Allah razı olsun tatlım.
oo maşallah hareketli seninki öylemi
benimki ha var ha yok gibigeceleri sabaha karşı bazen kıpırtı oluyor.ama artık dıştan çok net görünüyor içerdekinin dönmesi felan.2-3 saate bir de hafif bir ittirme okadar. günde 10 hareketi geçiyor o yüzden takmıyorum.demekki benim çocuklarımda genetik birşey bu uyuşukluk Kenan halen uyuşuk
ooo roterim kuzum nasılsın?
taze annecik
ee bu dönem adet agrısı tarzında agrıların olur ama sonrasında geçiyor. inşallah fazla bulantın olmaz ve kolay,keyifli bir hamilelik geçirirsin
aman kendine dikkat et.ilk dönemler bol bol istirahat et. sonrasında bişey olmaz inşallah.
ben şu an hem perde asıyorum,hem alışveriş ediyorum,hem eşya taşıyorum hemde arada Kenan'ı (15 kg dan fazla) kaldırıyorum.
ama bunları mecbur olmasam yapmam tabi.eşim yanımda oldugunda sağolsun yaptırmıyor.ama hamileliğimin başından beri okadar yardımcı oluyor ki,Allah eşlde nasipdeerimizden razı olsun.üstüne çok yük yüklemek istemiyorum artık.
malum,bebiş doğunca K
an ' a o bakıcak
Selam canlarım
tabi ev temizliği perde asmak cam silmek ağır kaldırmak alışveriş yapmak gibi işler yasak(eşim yasakladı bunları)
siz nasılsınız ?
Kız yat kalk dua et hep böyle gitsin hamileliğin.Selam canlarım
siz nasılsınız ?
Hadi inşallah böyle gider hamileliğin.Benimki de böyle başladı böyle de gidiyor elhamdülillah.Merhabalar
kızlar bende şu ana kadar daha hiç mide bulantısı yaşamadım.
bazen unutuyorum hamile olduğumu ben gerçekten hamilemiyim
diye soruyorum kendime çok ilginç.
cumartesi ilk doğumumu yaptıran doktorumdan randevumu aldım.
kontrole gittiğimizde acaba bir sorun varmı diye
demişti hiç bir sorununuz yok kendinize bir sene verin demişti.
inşallah buraya hamile olarak gelirsiniz demişti.
ikinci ayda hamile kaldım.
şimdi dicek bakın ben size dememişmiydim.
dediği çıktı hakkaten.
çok şükürki çok beklemeden bu günleri gördüm.
cumartesi ulturasondada görünce ve doktorun ağzından duyunca
daha çok mutlu olucam o yüzden randevu saatini iple çekiyorum.
:18::18:
Hamilelik takvimini SATa göre yaptığın için hangisi oluyorsa o.Takvimindeki açıklama 12+0 gösteriyor. (84. Gün
12. Hafta 0. Gün
Sindirim sitemi duvarındaki kaslar artık fonksiyonel olarak çalışıyor. Yiyecekleri sindirmek için yaptıkları kasılma hareketlerini pratik amaçlı yapmaya başladılar. Artık bebeğinizin büyüme hızı kısmen yavaşladı. Geçtiğimiz hafta içinde bebeğinizin ağırlığı ikiye katlandı ve yaklaşık 13 gr. ve bebeğinizin boyu yaklaşık 5-6,1 cm civarında oldu. Tebrikler 1. trimester döneminiz sona erdi.)
Hayırlı olsun bu arada.Bulantı-kusmalar geride kaldı inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?