- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #11.161
Canım yatak odama da sıgar. İlk etapta dediğin gibi yanımda yatırcam bende.
Ayy inşallah çok ağlamazTecrübesiz oluncada insan korkuyor ona yanlış bişi yaparım diye. bide çok pinpirikliyim. Herşeyin mükemmel olmasını istiyorum. O yüzden biraz mutsuz oluyorum.
Lojman hayatı genelde güzeldir. Ortam iyi olunca daha çok seviliyor. Önemli olan komşular bence. Ev alma komşu al boşuna dememişler.Benim hiç bi sıkıntım olmadı çok şükür.
Şimdi gelelim esas merak ettiğim soruya
sen zorlandın mı çok bakarken bebişe ? Bazı yorumlar okuyorum intertte kadınlar depresyona giriyomuş. Anlatıyorlar bebek dogduktan sonra onun ağlamalarına dayanamıyorum çıldıracak gibi oluyorum. tek rahat oldugum yerler lavabo ve banyo diyorlarÇok abartıyorlar gibime geliyor.
Nie bunalıma giriyorlar ki.. İnsanlar bebişleri olması için neler neler yapıyorlar.
Sende de böyle bocalama oldu mu ? Kimisi bebek için çok erkendi diyor:26: Lohusalık depresyonunu inşallah yaşamam.O durumda olanlara da Allah yardım etsin tabi ki.
Çok büyük sorumluluk.
bende haziranda 25 yaşıma giricem. Ve 2 yıllıkta evli olacam.
kızlar nasılsınız Maşaallah inci ne güzel keyif yapmmışsınız bahçede...
Benim bulantılar halsizlik bitirdi inanın
İnci karnında ağrılar oluyormu benim son 2 gündür sol tarafımda bir top var sankiiii bebişim büyüyor inşaallah
İnşaallah gidince kalp atışlarını duyacaksın.Ben kontrole gittiğimde inş 9 hafta bitmek üzere olacak heuecanlıyım 9. haftada elleri ayakları görünüyor
Maşaallah diyelim
Rabbim korusun hepimizin kuzularını...
Darısı diğer arkadaşlarımıza
Allah yardımcısı olsun canım.
Bu arada nerdesiniz kızlar?
kızlar nasılsınız Maşaallah inci ne güzel keyif yapmmışsınız bahçede...
Benim bulantılar halsizlik bitirdi inanın
İnci karnında ağrılar oluyormu benim son 2 gündür sol tarafımda bir top var sankiiii bebişim büyüyor inşaallah
İnşaallah gidince kalp atışlarını duyacaksın.Ben kontrole gittiğimde inş 9 hafta bitmek üzere olacak heuecanlıyım 9. haftada elleri ayakları görünüyor
Maşaallah diyelim
Rabbim korusun hepimizin kuzularını...
Darısı diğer arkadaşlarımıza
kuzucugum sen boşver o netteki yazılanları.
ben bu ayın 21 inde 7 yıllık evli olucam kısmetse
ve Nisan 15 te 25 yaşına girdim
yani yaşıt sayılırız.
gelelim bebiş meselesine,
ben hiç zorlanmadım diyemem.sonuçta doğum kolay birşey değil.
ardından da hiç alışkın olmadıgın birşeye,ANNELİĞE başlıyorsun
ama onun ağlaması asla bana sıkıntı vermedi.
hatta çocugum huysuz bir bebek değildi hamd olsun
o da zaten anneye bağlı.
eger sen sakin olursan ve bebegine şefkatli davranırsan o da senden aldıgı o pozitif duygularla sakin bir çocuk oluyor
ama nezaman ki sinirli ve stresli olursan o zaman anında çocuk değişiyor
yaşadım ve gördüm.
halen de aynı.
sıkıntılı veya stresli oldugum zamanlarda Kenan çok huysuz oluyor
en önemlisi şu, sabır sabır sabır...
bebektir bu,
ağlar da hasta da olur, gazı da olur,ağzında pamukçuk olur,emmeyi reddeder,saatlerce sebepsiz ağlar...
ama hepsi aynı değildir.
bunların bir süreç oldugunu ve geçecegini bildikten sonra hiiç de zor değil.
ay ben yapamam yok ben edemem demeden sımsıkı sarılıp o minik yavrucaga,herşeyini üstleniceksin ki anneliğin ne oldugunu anlayabilesin.
bazıları demiş wc ve banyo en rahat oldugum yer die :26: onlar nasıl demişler öle anlamadım ben...
kenan çok küçükken daha 1-2 aylıkken okadar hızlı giriodum ki wc veya banyoya, eşim bakıyordu tabii ama o bana muhtaç,onun yanında olmalıyım diyerek kendime ayırdıgım zamandan kısıyordum.
ve asla dememişimdir 'ayy biri şu çocuga baksa da eşimle gezsem ' felan die. hayatımızı çocuğumuza göre yönlendirdik. hayat onunla güzel :)
aminnn ....evet kimsecikler yok 2 gündür incicim, sen nasılsın bakalım nasıl gidiyor canım ?
tubişim çok güzelllgüle güle giysin ufaklık annesi
canım benimde sol tarafımda ağrı oluyor arada bir. normal sanırım. büyüyor bebişlerimiz inşallah. Kalp atışlarınıda duyduk mu tamamdır. Darısı tüm isteyenlerin başına canım
Bahçede olmasa sıkıntıdan patlıcam. Hapishane gibi bizim bura. Etrafı yüksek tellerle çevrili. Mahallelere uzak kalıyoruz. Tanışma imkanımız olmuyor. bizde kardeş kardeş geçiniyoruz. hepimiz genç olunca kafalar uyuşuyor.
Kuzu wc ve banyoda en rahatız neden demişler biliyo musun ? Bebişin ağlama sesinden uzak kaldıkları için. Tek başlarına kalamıyorlarmış da ondan
annelik o kadar kolay olsaydı vaad edilmezdi bize cennet..annelik dogurmakla olunmuyor malesef. Bizi anne babalarımız ne zorluklarla yetiştirdiler.
Annemi düşününce benim yaşadıklarım neymiş ki diyorum. Allah bize hakkıyla anne olmayı nasip etsin. Yavruma sımsıkı sarılayım, süt kokulu yanacıklarını öpüp koklayayım.
Hamilelik sürecindede stresli olursan çocukta agresif oluyormuş. Özellikle annem benim hamileliğimde çok stres yaşamış. Sen çok zor çocuktun diyor.
ama küçük kardeşim maşallah o kadar sakin bi bebişti ki.annem evde bebek var mı yok mu belli değildi diyorO dogdugunda ben 8 yaşındaydım. Ben bile altını değiştirirdim çok severim kardeşimi. Ballı lokma oluyorlar. Hele de kendi çocugun ne tatlı olur kim bilir.
Bebişlerin en zor zamanları 0- 2 yaş. ee hergünde ağlamıyacaklar ya. yeri gelecek gece yarılarında hastanelere gidicez. Ama olsun değer. Sağlıklı ve hayırlı bir evlat olduktan sonra öyle de böylede büyüyecekler. Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyorlar. Bi bakmışsın okula başlamış.
Benim küçük kız kardeşim 16 yaşına gelmiş bileben onu hala bebek sanıyorum büyümüşte ablasını geçmiş sağlık meslek lisesinde hemşirelik okurmuş Bacaksızz geçti beni
canım benim bak ne de güzel anlatmışsın tecrubeli anne gibi
ben eminim ki sen mükemmel bir anne olacaksın
sonuç yine aynı yere varıyor değilmi sabır sabır sabır
ben sadece 5 ay zorlandım. o da zorlanmak oluyorsa.yani alışma süreci diyelim.
ondan sonra okadar kolay oldu ki.sanki 5. çocugumu büyütüyordum
Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.gerisi bizim terbiye vermemize ve salih bir kul olarak yetiştirmemize kalıyor...
bu arada bugün hastaneyi aradım ama bugün randevu alamıyormuşum.
yarın arıcam yer varsa hemen kontrole gidicem. en son 22. haftamda gitmiştim.
o da Konya'daydı.
heyecanla bekliyorum yarın olmasını.
salı günü de sağlık ocagında kontrolüm var.tetanoz aşısı olmadım daha onu olcam ve rutin kontrol olucam.
inşallah hayırlı haberlerle gelirim
senin randevun ne zamandı incim?
Kuzum hakkımızda hayırlı olsun
Benim randevu 15 mayıs ta.
Dogumun normal mi sezeryan mı olacak.
Bir avazda kurtul inşallah.
ama dogum yapınca bizleri unutma
slm canlar nasılsınız bir haftadır kayınvalidemdeyim bugün geldim evime zaman su gibi akıp geçiyor sizler neler yapıyorsunuz bakalım
tubişim çok güzelllgüle güle giysin ufaklık annesi
canım benimde sol tarafımda ağrı oluyor arada bir. normal sanırım. büyüyor bebişlerimiz inşallah. Kalp atışlarınıda duyduk mu tamamdır. Darısı tüm isteyenlerin başına canım
Bahçede olmasa sıkıntıdan patlıcam. Hapishane gibi bizim bura. Etrafı yüksek tellerle çevrili. Mahallelere uzak kalıyoruz. Tanışma imkanımız olmuyor. bizde kardeş kardeş geçiniyoruz. hepimiz genç olunca kafalar uyuşuyor.
Kuzu wc ve banyoda en rahatız neden demişler biliyo musun ? Bebişin ağlama sesinden uzak kaldıkları için. Tek başlarına kalamıyorlarmış da ondan
annelik o kadar kolay olsaydı vaad edilmezdi bize cennet..annelik dogurmakla olunmuyor malesef. Bizi anne babalarımız ne zorluklarla yetiştirdiler.
Annemi düşününce benim yaşadıklarım neymiş ki diyorum. Allah bize hakkıyla anne olmayı nasip etsin. Yavruma sımsıkı sarılayım, süt kokulu yanacıklarını öpüp koklayayım.
Hamilelik sürecindede stresli olursan çocukta agresif oluyormuş. Özellikle annem benim hamileliğimde çok stres yaşamış. Sen çok zor çocuktun diyor.
ama küçük kardeşim maşallah o kadar sakin bi bebişti ki.annem evde bebek var mı yok mu belli değildi diyorO dogdugunda ben 8 yaşındaydım. Ben bile altını değiştirirdim çok severim kardeşimi. Ballı lokma oluyorlar. Hele de kendi çocugun ne tatlı olur kim bilir.
Bebişlerin en zor zamanları 0- 2 yaş. ee hergünde ağlamıyacaklar ya. yeri gelecek gece yarılarında hastanelere gidicez. Ama olsun değer. Sağlıklı ve hayırlı bir evlat olduktan sonra öyle de böylede büyüyecekler. Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyorlar. Bi bakmışsın okula başlamış.
Benim küçük kız kardeşim 16 yaşına gelmiş bileben onu hala bebek sanıyorum büyümüşte ablasını geçmiş sağlık meslek lisesinde hemşirelik okurmuş Bacaksızz geçti beni
Kuzum iyiyim. Herkes pazar keyfinde. Bende bi koşu ütü yaptım. tubişi kıskandımve ütüler biti verdi. Acıktım bişiler atıştırıcam hemde forumda fink atıcam.
Senin nasıl gidiyor bakim neler yapıyorsun anlat seni de daha yakından tanıyalım
amin canım.Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin inşallah...
hofff doğum olayını hiç sorma.strese girdim şimdiden.kenanda böyle değildim ben.şimdi cesaretsiz oldum
mecburi sezeryan olucak canım.
çünki Kenan da mecburi sezeryan olmuştu.inmemişti sıpa. 42 hafta civarında doğdu
meğerse başı sıkışmış inememiş.
şimdi de yine sezeryan olucakmış. dr öyle demişti.
birde bende plasenta previa vardı 22. haftada. yani bebegin plasentası doğum kanalını tamamen kapatıyordu.dr o yüzden de sezeryan demiş olabilir. ama konyadaki dr hafif kenra kaymış demişti. belki şu an tamamen yukarı çıkmış olabilir.
yok be kuzu ne unutcam :)
ilk 1 hafta belki gelemem okadar. sonra gelirim yine.
kenanda da ayrı kalamamıştım burdan
selammm . Hoş geldinn anammm koca göbekli olmuşun sende. zaman çok hızlı akıyorrrr biz ne etcez yaaslm canlar nasılsınız bir haftadır kayınvalidemdeyim bugün geldim evime zaman su gibi akıp geçiyor sizler neler yapıyorsunuz bakalım
hoşgeldin perimmm
nasılsın bakalım?
büyüdümü kızçen
iyiyim incim çok şükür,yatıp dinleniyorum bol bol :) sağolsun eşim herşeyi üstlendi bu ara,yemek,ütü,temizlik :)) Allah başımızdan eksik
etmesin. yani bende gurbette sayılırım incim,benimde ailem antalyada oturuyor,kayınvalidemler zonguldakta...bi eşim birde ben varım buralarda :))
bende öğretmeni olduğum okulun lojmanında oturuyorum,bende çok memnunum çok şükür komşularımda iyiler :) ama herkes bahçede
otururken ben oturamıyorum( malum doktor yatacaksın hep kanamalı alandan dolayı dedi,buna şükür diyelim canım :))benim okulum yatılı bir
okul ben hep nöbet tutuyordum haftada 2 kez falan 24 saat çok yorucu geçiyordu,akşam bide okulda etkinlik çalışmaları derken evin yolunu
unutuyordum ... burayı hep takip ediyorum ama okulum böyle olunca sadece takip edebiliyordum,ama burdaki herkesi tanıyorum phia'nın
topiğinden bu yana herkesi biliyorum sayılır canım :))
kuzu benim çok yakın arkadaşım var. O da bugün nasipse dogum yapacaktı. akşama arıcam bakim son durum nedir. Onunda 2 si erkek : ))) O da çok korkuyorum diyor. 2.cide cesaret kalmıyor dediğin dogru sanırım. O da normal dogum yapacaktı. korkma diyorum sürekli ona bol bol dua et. Aklım onda. eşimin telefonundan ararım akşam.
Bizden ayrı kalmayacagına sevindim. burda büyüyecek sıpalar. Bizimkiler dogana kadar senin ki 5 aylık filan olcak yolu yarılıcan
büyüdü canım çok şükür en son 22 nisanda gitmiştim görmeye herşey yolunda bakalım şimdilik doktor bir sonraki rendevuya haziranın ilk haftası çağırdı o zaman gitcem görmeye tekrar perşembe günüde tetanoz aşım var ona gidip gelcem sen nasılsın canım
evet canım göbüşüm kocaman oldu ama oğlumda daha büyüktü bunda fazla büyümedi şuana kadar 9 kilo aldım bakalım doğuma kadar kaç olurum bilmem
canım bu doğumlarımız tam yaza denk geliyor benim kız olcak nasıl giydirsem diye kara kara düşünüyorum pişik felan olurmu acaba sen düşündünmü canım bide sen doğuma gittiğinde oğlun kimle kalacak:26:
canımcım nasılsın?
kanama alanı yok olmuşmu?
dr a gittinmi yakın zamanda.inşallah kısa zamanda ayaga kalkarsın. yatmak çok zor
benim kanama oluyordu daha önce de bahsetmiştim sana.1 hafta kadar kesilmişti.sonra ayağa kalktım 1 damla gelmişti akşam.hemen acile gitmiştik.acildeki dr usg den bakıp bebişin gayet sağlıklı hiçbir problem yok demişti.kanama alanını sordugumdaysa ben öyle birşey göremiyorum.kendini yordugun için yada ilişki olduysa ondan olmuştur demişti.
inşallah sende kısa zamanda kurtulursun bu durumdan. stresi bile yetiyor.her an bişey geldimi,bişey oldumu die düşünmek strese sokuyor insanı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?