- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #12.161
günaydın arkadaşlarım ne güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. harika şeyler görüyorum. bende yapıcam az kaldı inşallah hepiniz iyisinizdir. 15 haziran da randevular alınmış benımde randevum 15 hazıranda
trimesterlar güzel anlatılmış ben 2. ye geçtim daha başındayım. bakalım nasıl geçecek kusmalarım hala sona ermedi. ama azaldı bebişim kendini hatrlatıyor arada. inşallah yeni hamişler benım gibi olmaz ben bebeğimi hiç iyi besleyemıyorum doktrum sorun değil diyor ama etrafımda kılo alan aynı dönem hamıleleri gördükçe kendime üzülüyorum onlar normal hayatlarına devam ediyor ben hala mutfağa giremıyorum. yemek yemeyi unutuum diyebilirim. kuru ekmekle geçiyor günler. arada ağlıyorum bu halıme eşimi de üzüyorum. ailemiz yanımızda olsaydı acaba daha mı iyi olurdum diyorum. hala göbeğim çıkmadı yani vardı zaten eskiden daha çoktu o da küçüldü. kusmlarım olmasa hamıle oolmadığımı düşünücem diğer belirtiler de var ama onlar normalde de olabilen şeyler sivilcelendim birkaç gündür yüzümde kızarıklıklar oluştu. hala göbişimin üzerine yatabiliyorum çok da sıkıntı vermıyor. neyse
ev temizliği için bayan çağırdım bari ev toplansın temizlensin eve bile giresim yok evden de tiksindim.
yeni hamişlerimiz de var çok sevindim arkadaşlarım adına.çok az kaldık Diğer arkadaşlarıma da Allahım en kısa zamnda nasip etsin bu mutluluğu.
merhaba kızlaaaarr
ooo ayçe hanım ve özlem hanım bayaa bayaa döktürmüşsünüz
ben gibi 2. ye hamiş olanlardan daha tecrubeli oldunuz haa
ama ilerleme var,küvete geçmişsiniz
ben küveti şu normal 18-19 tl liklerden almıştım.ayrıca filesiyle beraber.
file olunca yıkaması çok daha kolay.elden kayma durumu da olmuyor o şekil...
Eki Görüntüle 723847 Eki Görüntüle 723848
emzik de şunlardan aldım,
Kenan için de nuk almıştım.çok rahat kullandım.
ama bir süre sonra emzigi kendisi bıraktı.
ilk zmanlar sakince uyuması için çok faydalı oldu
emzik kutusu da mecburen olması gereken birşey.hijyen açısındanonu da demeden geçmiim dedim.
Eki Görüntüle 723852 Eki Görüntüle 723853
ayrıca biberonu da ilk zamanlar için küçük almanızda fayda var.
eger biberona ihtiyaç olursa daha büyüğü ilerde alınabilir...
ilk etapta doğdugunda zemzemsuyu vermek için,
emzirilmesi mümkün olmayacak yerlere giderken içersine süt sağmak için,
gazı olursa rezene,papatya çayı vs için,
kullanıllabilicek ennn kullanışlı biberonlar
wee veya chicco tisamilla olabilir. chicconun ağzı çocuklarda kolik ağlamalarını önlüyormuş.kauçuk oldugu için.bizimkinde yoktu kolik.
ama severek kullandıgımız ürünlerden...
Eki Görüntüle 723891 Eki Görüntüle 723892
Adetine daha 7 gün varmış.Tubiloshun dediği gibi elinde test çoksa hergün 1 tane yapar koyulaşmasını izle.Ben normal testte 7 saat sonra çıkan hayalet çizgiyle kana gitmiştim koşa koşaKızlar az önce 3 saatlik idrarımla erken gebelik testi yaptım. İkinci çizgi hayalet gibi çıktı hani uzaktan bakan çizgi yok der. Sizce ikinci tesi yarın sabah mı yapim, Cuma sabahı mı? Ne dersiniz?
Tırnak makasını bende bebedor aldım ama normal küçücük bişey.Böyle beyaz uzantısı yok.:44: Neyse kullanamazsam gider bundan alırım.Tarak-fırça bende bebedor aldım.Chico muyduki?:44: Unuttum vallahızımı almışken devam edeyim
kullanıp tecrube ettiğim ve begendiğim ürünlerden birkaçı daha,
bebek tarak takımı olarak chicco güzel.
bebedor da hediye gelmişti ama chicco daha kullanışlı geldi bana
Eki Görüntüle 723900
tırnak makasında da bebedor u tek geçerim.
kolay tutuluyor ve çabucak kesiliyor tırnaklar.
makas şeklinde olanlardan kullanamadım ben
kavrama yeri olmayanlardan denedim ama çok zorlandım.
Eki Görüntüle 723901
:))) Ve mutlu son......dur üçüncü trimesteri de ben anlatayım
alınan bolca kilolar,sıcak basmalar,geceleri ayakların altının yanmasından dolayı yorganın kenarından köşesinden ayak çıkartma durumu,bel ağrıları,yalancı sancılar,bebişin hareketlerinin en üst noktası :),heyecanlı bekleyişin son zamanları,alışveriş heyecanları,eksiklerin tamamlanamama korkusu,hastane çantası hazırlama ve doğuma kadar her gün tekrar tekrar boşaltıp yeniden düzenleme anormallikleri,eşlerle doğum ve sonrası hakkında bitmek tükenmek bilmeyen muhabbetler,hastane çantaları için belirli bir yer oluşturma,geceleri sık sık uyanmak,sabahları erken kalkmak,doğum zamanı yaklaştıkça aceba normalmi yoksa sezeryanmı olucak düşüncesi,aceba sütüm olucakmı?bebişim doyucakmı gibi düşünceler, hastaneye yatış :18:,zorlu bir gecenin veya gündüzün ardından o minicik mucize kucaga alındıktan sonra aklında bunların zerre kadarının olmadıgı müthiş bir duyguyla sona eren trimester
ahahahhhh nekadar da dolu dolu bir trimestermiş
Baş ağrısı normal canım.Bende de sık sık oldu 3.ay bitiminde.Parol da içebilirsin.Sıkıntı yok.Ayaklarını soğuk suyla yıkayıp uzanırsan da hafifliyor ağrın.Dene mutlaka.Kızlar merhaba
bugün başım çok agırıyor. Dün banyo yapmıştım. dışarı çıkmıştım ondan mı acep bilemedim. hiç geçmedi hala zonkluyor.
Yastığın ağırsa ondan alttaki bacağın ağrıyordur.Bacak aramda uyuyorum,ilerleyen saatlerde yastık yana kayıyor dediğin gibi.Uyandığımda da yerde oluyor geneldekizlar gece nasil yatiyorsunuz? ben 1 haftadir yastik deniyorum ama bacak arasina alinca diger bacak eziliyor ben de yastigi yana koyuyorum bi bacak yastikta bi bacak bosta kaliyor tabi gobek tam 90 derece degmeden olmuyo bi kismi degiyor ama en azindan bacaklar ust uste gelince alttaki epey ezik olmuyor
Hiç sıkma canını.Ben de 4-5.aya kadar almamıştım.Kusmadığım halde.İnşallah 4.ayda bitecek bu sıkıntıların normale döneceksin sende.Ne kadar geç alırsan kiloyu o kadar iyi demişti benim doktorum.En çok son 2 ayda alınıyormuş kilo.Çok fazla almamak dileğiylegünaydın arkadaşlarım ne güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. harika şeyler görüyorum. bende yapıcam az kaldı inşallah hepiniz iyisinizdir. 15 haziran da randevular alınmış benımde randevum 15 hazıranda
trimesterlar güzel anlatılmış ben 2. ye geçtim daha başındayım. bakalım nasıl geçecek kusmalarım hala sona ermedi. ama azaldı bebişim kendini hatrlatıyor arada. inşallah yeni hamişler benım gibi olmaz ben bebeğimi hiç iyi besleyemıyorum doktrum sorun değil diyor ama etrafımda kılo alan aynı dönem hamıleleri gördükçe kendime üzülüyorum onlar normal hayatlarına devam ediyor ben hala mutfağa giremıyorum. yemek yemeyi unutuum diyebilirim. kuru ekmekle geçiyor günler. arada ağlıyorum bu halıme eşimi de üzüyorum. ailemiz yanımızda olsaydı acaba daha mı iyi olurdum diyorum. hala göbeğim çıkmadı yani vardı zaten eskiden daha çoktu o da küçüldü. kusmlarım olmasa hamıle oolmadığımı düşünücem diğer belirtiler de var ama onlar normalde de olabilen şeyler sivilcelendim birkaç gündür yüzümde kızarıklıklar oluştu. hala göbişimin üzerine yatabiliyorum çok da sıkıntı vermıyor. neyse
ev temizliği için bayan çağırdım bari ev toplansın temizlensin eve bile giresim yok evden de tiksindim.
yeni hamişlerimiz de var çok sevindim arkadaşlarım adına.çok az kaldık Diğer arkadaşlarıma da Allahım en kısa zamnda nasip etsin bu mutluluğu.
Herkese merhaba kızlar nasılsınız?
Hamişler alışveriş çılgınlığına başlamış...
Hamiş olmayanlar topiğe sık sık gelinde bizde kürleri yumurtlama günlerini konuşalım...
Kıskanıyorum bebişlerinizi ya bebişler geldi pabuçlarımız dama atıldı..
Herkese merhaba kızlar nasılsınız?
Hamişler alışveriş çılgınlığına başlamış...
Hamiş olmayanlar topiğe sık sık gelinde bizde kürleri yumurtlama günlerini konuşalım...
Kıskanıyorum bebişlerinizi ya bebişler geldi pabuçlarımız dama atıldı..
Nasılsınız kızlar?
Pazar günün yorgunluğunu daha atamadık biz iyimi?Bu pazara da kayınvalidecimle alışveriş yapcaz.Ciciler alcaz kuzuma.İlk giysileri olacak inşallah.Bebek arabasını da alırım büyük ihtimal 20-30tl değişiyor fiyatlarda.Nette de 300-330 arası,mağazada da.Alalım o da bitsin.Tabi rengine karar verebilirsem Pembe ve kırmızı istemiyorum ben.Pek sevmem iki rengi de.Gönlüm hep mavilerden yana ama kız olduğu için üstümde baskı hissediyorum Kimsenin de bişey dediği yok da ne biliyim işte,gören erkek mi derse diye düşünüyorum.Eflatun da olur aslında.Narçiçeği falan çıksa da renk olarak alsam harika olur
Cumartesi sabah da şeker yüklemesi için randevu aldım.Kızımı da göreyim.Bi hasret gidereyim geleyim
Eşim biraz daha toparlansın odasını boyayacak kızımızın.Çok geniş camlı ve ferah bi odası var.Şu anki rengi sarı.Çok daha açık krem olsun istiyorum ben.Stickerlar ve duvar şeritleri alacağım daha.Bugün sabah kapı süslerinin malzeme listesini çıkardım.Akşam eve giderken alırım onlara da başlarım.Bunları yapacağım kızıma.Eki Görüntüle 724145 Eki Görüntüle 724146 Biri odasının kapısına biri dış kapımıza.Zili çalmasınlar diye.
aslında usgye göre 15. haftaya girmiş görünüyorum ama sata göre bugun 14. giriyorum. sabırsızlıkla bekliyorum hamileliğin keyifli günlerini. bu arada özlemcim benım de suratım sapsarıydı soluktu ama renk geldi sivilcelerden kızarıklıklardan
öpüyorum sizi kızlar iyi ki moral veriyorsunuz.
aa olur mu hiç? ben kararsızlıktan kafayı yemek üzereyim de ondan.
biz sizi unutur muyuz hiç?
senin bata da az kaldı cnm. pazar günü büyük gün. hadi hayırlısı olsun inşallah. Rabbim tez zamanda bebişine kavuştursun.
Şaka yapıyorum canım benim..
Bende çok heyecanlı bir şekilde sizizn seçimlerinizi takip ediyorum..
Ablamın kızı olacak neler alsam diye planlıyorum bende..
Doğum hediyesi araba alayım dedim..
İlk çocuktan var sapasağlam duruyo dedi..
Beşik alayım dedim.
İlk çocukta almıştın hala çok sağlam ve kullanışlı diyo..
Ne alayım bilemedim..
Bebek bakım setleri mi alsam acaba..
Yada yünler alayım güzel elbiseler öreyim..
Bilemedim :)
Bat için hiç heyecanım yok..
Bu ay olmadığını hissediyorum..
Çantama şimdiden pedlerimi koydum regl olma ihtimalime karşı..
Chicco Liteway modelindeki renklere bakabilirsin.Bence bugün tlf aç druna.Şeker için bekleyelimmi diye.O zaten yarın sabah aç gel diyor.Ben dün aradım öyle dedi.Kadının tek hastası ben değilim sonuçta takip edemiyor tek tek.24.hafta diyince sabah aç gel dedi.İnşallah sıkıntı yaşamam aç kalınca:18:ayyy çok şekerler Ayşem ya çok beğendim...
Bu pazar da ciciler alınacak hadi bakalım.
Şeker yüklemesine sabah aç mı gideceksin Ayşem? ben de yarın doktoruma soracağım inşallah? benim doktorda izine ayrılacak erken aldım randevuyu. Derse birkaç gün sonra yaptır artık devlet hastanesine azar yemeyi göze alarak burda yaptırırım...
Eflatun güzel olabilir aslında ama nasıl renkleri var? dur ben bakayım netten
Kapı süsü yapabilirsin sende.Çok güzel bi hediye olur.Hatta şekerleri+sepeti+kapı süsü+oda süslemesi falan harika olur.Mama sandalyesi,ana kucağı gibi eksiklerine de yardım edersin.Ben teyzeme doğumunda bebek şekeri yapmıştım.Çilek şeklinde sorma şekerlerden istedi kendi.Süslü bi yazıyla DÜNYAMIZA HOŞGELDİN METE diye yazdım,mavi kartona çıktı aldım.Mini mini kestim,her şekere fiyonklarla bağladım.Sepetini de kendim süsledim.Harika olmuştu.Hem 5-10tlilik şekerdi,hem annenin istediği gibi oldu.Hemde herkes doyasıya aldı.Özel bebek şekeri dışında ondan da yapacağım ben.Ortada dursun herkes alsın diye.Diğerleri çok pahalı.Tanesi 3,5-4 tl.50den fazla yaptıramam onları.Şaka yapıyorum canım benim..
Bende çok heyecanlı bir şekilde sizizn seçimlerinizi takip ediyorum..
Ablamın kızı olacak neler alsam diye planlıyorum bende..
Doğum hediyesi araba alayım dedim..
İlk çocuktan var sapasağlam duruyo dedi..
Beşik alayım dedim.
İlk çocukta almıştın hala çok sağlam ve kullanışlı diyo..
Ne alayım bilemedim..
Bebek bakım setleri mi alsam acaba..
Yada yünler alayım güzel elbiseler öreyim..
Bilemedim :)
Bat için hiç heyecanım yok..
Bu ay olmadığını hissediyorum..
Çantama şimdiden pedlerimi koydum regl olma ihtimalime karşı..
Ne izni tabiki kopyalabilirsin.Fikirlerimizi paylaşmak için burdayız.Rabbim bu heyecanları yapamayı herkese nasip etsin.bu arada ayse paylaştıkların ne kadar güzeeeel ben de yapabilirm aslında hemen kopyalıyorum izninle.
bu hafta sonu ev temizliğim bitsin hemeeeeeen bebeişim için bişeyler yapmaya başlıycam heyecanlıyım
fıstık yeşili ve turuncuyu beğendim ben. Mor da güzel. renk seçeneği varmış..Eki Görüntüle 724151 Eki Görüntüle 724152
gerçi mağazalarda renk seçenekleri nasıl bilmiyorum...
teyzeleri benım meleğim kış bebeği olacak annem ve kayınvalıdem örgü konusunda pek beceriklidir. benden örnek bulmamı istediler bende bunları çok beğendim yaptırıcam inşallah özellikle battaniyeyi yapması çok keyifli görünüyor
Bence sen yeğenine güzel güzel ciciler ör. ben de pek severim örgüyü. bu ara gerçi iyice tembel oldum ama bende örmek istiyorum. varmı baktığın bir site ya da elinde örnek varsa hemen çalabilirim
örgü hem insanı dinlendiriyor stresimi atıyorum ben örgüyle. hakikaten iyi aklıma getirdim cnmcım. hadi gel beraber başlayalım.
batı da kafana takma canım. hiç belli olmaz sen yine de moralini bozma emi? hiçbirimiz belirti yaşamadık. ben de olmadı diye eşime çakşır otu siparişi veriyordum 3 gün öncesi...
Chicco Liteway modelindeki renklere bakabilirsin.Bence bugün tlf aç druna.Şeker için bekleyelimmi diye.O zaten yarın sabah aç gel diyor.Ben dün aradım öyle dedi.Kadının tek hastası ben değilim sonuçta takip edemiyor tek tek.24.hafta diyince sabah aç gel dedi.İnşallah sıkıntı yaşamam aç kalınca:18:
Kapı süsü yapabilirsin sende.Çok güzel bi hediye olur.Hatta şekerleri+sepeti+kapı süsü+oda süslemesi falan harika olur.Mama sandalyesi,ana kucağı gibi eksiklerine de yardım edersin.Ben teyzeme doğumunda bebek şekeri yapmıştım.Çilek şeklinde sorma şekerlerden istedi kendi.Süslü bi yazıyla DÜNYAMIZA HOŞGELDİN METE diye yazdım,mavi kartona çıktı aldım.Mini mini kestim,her şekere fiyonklarla bağladım.Sepetini de kendim süsledim.Harika olmuştu.Hem 5-10tlilik şekerdi,hem annenin istediği gibi oldu.Hemde herkes doyasıya aldı.Özel bebek şekeri dışında ondan da yapacağım ben.Ortada dursun herkes alsın diye.Diğerleri çok pahalı.Tanesi 3,5-4 tl.50den fazla yaptıramam onları.
O pedlerinde innnşallllah boşuna hamallığını yapıyorsundurrrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?