- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #12.641
kızlar bugün çok uykum var. gece kötü bir rüya gördüm uyandım 3 te. saat 5 te filan uyumuşum sonra.
Bir tane kahve içsem bir şey olur mu? Gözüm açılmıyor içim uyuyor resmen yaaa...
Canim Turk kahvesini bilmiyorum ama yabanci kaynaklardan okudugum kadariyla gunde 1 kupa filtre kahvede sorun yok. Ayrica Starbucks gibi yerlerde Decaf (kafeini cok azaltilmis yaklasik %5-10 arasinda kafein iceriyor) icersen o da zarari az. Ama benim fikrim 3u birarada gibi seyler direk suya konan kahveler zaten normal insan icin bile iyi degil sonucta kahve tozunu iciyorsun. Filtrede en azindan daha cok filtre oluyor.
Eşimi sinirlendirmişler,patronumu sinirlendirmişlerİkisi de saatli bomba gibi.Gerildim bende.Kuzumda gerildi kıpırdamıyor 15 dk oldu.Kıpır kıpırdı akşama kadar ciğerimin köşesi
Doğumdan sonra 10-15 kg kalmaz diye düşündüğüm için L aldım ben.Normalde de M veya L olur zaten bana.Çıtçıtlı aldım belim açılmasın diye.Normal atlette hiç rahat edemiyorum.Normal bedeninden 1 büyük alsan yeter diye düşünüyorum.Bi arkadaşım çamaşırcıda çalıştı bikaç yıl.Ona sordum nasıl almalıyım emzirme atletini ve sütyenini diye.Atlette 1 beden büyük,sütyende son ayından 1 beden büyük dedi.Şu an 90 giyiyorum.8.ayı bitireyim onu da o zamanki bedenime göre alacağım.Şimdilik 1 adet alıyorum.Doğumdan sonra denerim ona göre anneme git al derim artık.Atlet sütyenden daha kullanışlıymış.Hem arkadaşlarım söyledi hem tubiş.İkisinden de alırız artık zamanla.
6 kısakollu çıtçıtlı zıbın
4 tulum+alt üst takımlar
1 örgü+1 hazır battaniye.
2 alt açma
1 hastane çıkışı takımı
Bunları aldık.Örgü yelekler falan hariç tabi.Bunlara neleri ekleyebilirim fikir verir misiniz?Arkadaşlar akrabalar soruyor ne alcaz bize de bırak diye.Ona göre bişeyler söyleyeyim millete.Herkes aynı tip şeyi doldurup gelmesin poşetine
Aminnn cümlemizin tubiişim..
Allah kavuştursun canım benim. Ben de öyle ya kocişim yanımda olmayınca yatamıyorum nedense. kocamanyatak dimi? ona sen yoksun çapraz yatcam diyorum ama öyle olmuyor yatamıyorum
Alayım dimi tubişim.Ben de öyle yastık üzerine yatırırım diye düşünüyordum rahat olsun.
Çok yorma kendini şekercim kolay gele
Hissediyorlar kesinlikle. Biraz hava alsan belki iyi gelir.
Bence hiç sesini çıkarma herkes gerilmiş derin derin nefes al ver. Başka şeyler düşün cnm..
Benimkinin de sesi çıkmıyor bugün.. Akşama kıpırdanır merak etme hele yemek ye sonra coşar annesi üzülmemeye çalış sakin ol olur mu?
ayşecan teşekkürler link için
hemen inceliyorum. bakalım neler varmış...
temizliğim yeni bitti.
bebişkonun beşiğinin cibinliğini ütüledim,taktım.
yatagını düzenledim. şampuanları,kremleri vs. çıkarttım tüllü bir sepetimiz vardı içine koydum
oğluş paşanın ve bizim nevresimleri değiştirdim,yıkadım astım.evim bal dök yala oldu
ama agrım oldu tırstım :18:
hemen yattım azaldı çok şükür...
bu arada emzirme atleti hakkında demeliyim ki,
bende 2 tane emzirme südyeni vardı, misafirlikte veya dışarda emzirme esnasında heryerim açıkta kalıyordu
am aemzrme atletinin de üstü südyen gibi.
hemde diğer atletlerden daha uzun.
boyum uzun oldugu için belim normal atletlerde açılıyordu.ama emzirme atleti kullandıgımda açılmıyor.
normal südyen kullanılmaz ilk aylarda.zaten bu atlet de südyene benziyor. ama bazı durumlarda hatlar belli oluyor kıyafetten.
göğüs pedi kullanılabilir belli oldugunda.
alt açma 1 tane alsan yeterliydi kuzum.
bir de bebek bakım örtüleri var. onlar da çok kullanışlı.
hastane çıkışı az sanki :44:
battaniye de 1 peluş,1 penye, 1 örgü olsa yeterli olur.
bunların haricinde alınacaklar zaten listendeydi,bornoz takımı,uyku seti,nevresim takımı vs. bunlar hediye olabilir aslında.
100-150 tl den aşağı bebek uyku seti yok.
ayrıca birşeyi atladınız oziyle :)
lazım olanlar arasında buhar makinesi (hava nemlendirici) de olması lazım.
bebişin kolay nefes alıp,bronşitten uzak kalması ve hastalanmaması için...
önceden lükse giriyordu bu makineler ama artık doktorlar şiddetle alınmasını söylüyorlar.
bence bunu da es geçmeyin derim
kocaman yatak da, oğluş paşa babasının olmadıgını görücek ve benle yatmıcak ha
oğluşla beraber yattık.ama babası ayrı tabi
eger sende rahat bir emzirme minderi bulamazsan yastık da işini görür.
7den önce çıkamam.Ayetel kürsi yetişti yine imdadıma :)) Okudum üfledim ikisininde yüzüne yumuşadılar azcık. Meyveden sonra da hareketlenirdi o yüzden kıpırdamayınca anladım onunda gerildiğini.
İyi akşamlar canım.
Ha bu arada.Aldığım biberonları soruyor eşim.Bi tane olsa yıkasak kullansak olmazmıymış,3 tane fazla değilmiymiş.İş arkadaşım da (kardeşi ve ablasının oğlunun büyümesine şahit olduğu için) bana hak verdi.Bebek yaygarayı basınca biberon yıkayacak vaktin olmayacak dedi.Şahit olduğunda anlıyorlar ancak bizleri bu erkekler.
harbiden bu erkeklerin beyinleri daha farklı çalışıyor sanki :26:
benimki de dün bez aldırmadı.neymiş kilosuna bakmalıymışız,kilosu 3 den fazlaysa en küçüğünden alıp çocugu sıkmaya gerek yokmuş
ayın 10 unda dr un söylediği kiloya göre alırmışız
sanki 5 kilo çocuk doğurucam da 3 kilo için olan bez dar gelicek
Benim bat 3 haziran :))
O da iyiymiş.Daha neler göreceğiz ve duyacağız bakalım.
Bazen diyorum biz çok kavga edecek gibiyiz bebeğimiz olduktan sonra.Herşeye karışıyor benimkide.Sanki 3-5 çocuk büyüttü.Hepi topu 1 saat sevmiştir başkasının çocuğunuda.Ne bakımından anlar,ne ilgisi vardır bu konulara.Hamilelikle ilgili herşeyi araştırıyor ama 6 aydır.Çocuğa da terfi edecek gibi geliyorKaynanam karışmaz bana diye boşuna sevinmeyim ben.Babası 10 kaynanaya bedel olacak sanki
Anakucağını soruyor yatsa beşiğinde olmaz mı diye.Gazı daha iyi çıkıyormuş onda diyince sustu.Biberonunda ucuzuna gidiyordu kolik yapmayanlardan olsun diyince tamam dedi.Ay herşeyi onlar biliyor sanki.Bi de onla tartışıyoruz mağazalarda.Sıkıldım,bunaldım,daraldım,çocuk sesleri kafamı ağrıttı.Biz kızdım geçen gün.Hamile olan senmisin benmiyim ya dedim.Senle birlikte kalkıp,senle koşturuyorum üstelik zor nefes alıyorum.Sen benden fazla mızmızlanıyorsun dedim.Sonra da kıyamadım ameliyattandır diye.Gelme bi daha alışverişe benimle dedim.Bu seferde tek başıma çok buruk oluyorum.Babası ilgilenmiyormuş gibi yapayalnız
Kizlar ya idrarimda hassasiyet hissediyorum o bolgelerdeidrarda enfeksiyon mu acaba yaa..
Benimki de söyler bu tür şeyleri.Hele de hastaneden sonra çok söylemeye başladı.Kendini,bebeğimizi enfeksiyon riskine karşı tehlikeye attın ama yanımdan ayrılmadın Allah razı olsun senden diye.Bende söylerim hep.Bu yaşıma kadar yaptığım iyiliklerin,aldığım sevapların karşılığı sensin.Bu dünyadaki cennetimsin derim.Allahım eşlerimizi başımızdan eksik etmesin.ah canım yaa... bunlar tek tip demekki
ama bizim artık 7 yıl olunca birbirimizi tam tanıyor olduk.
artık biliyor ben bişeyi deyince itiraz etmeden alması gerektiğini
şimdi diyor ne lazımsa alalım edelim. ve bir okadar da sabırla gezmeye başladı benle...
akşam yola çıkmadan önce,son dakika bana pantolon ve gömlek yıka dedi
ee diğerlerinden versem? yok bunlar olucakmış...
neyse yıkadım. ütüyle kuruladım. çantasını hazırladım,yarın oruç tutucagını bildiğim için ekmek arası salam-kaşar yaptım koydum.
giderken diyor ki 'RABBİM SENDEN RAZI OLSUN. BU HALİNLE YORDUM SENİ.BEN SENDEN RAZIYIM,HAMD OLSUN İYİKİ SENİN GİBİ EŞ VERMİŞ ALLAHIM BANA' bunu demesi tüm yorgunlugumu unutturdu.
inanırmısın son 2 yıldır çok şaşırtıyor beni.bir kıyafet almaya mağaza mağaza gezsem onu da peşimde sürüklesem,gık çıkartmıyor...
sanırım hem manevi değişimi hemde olgunlaşması bunlara sebep. ben bu halini daha çok seviyorum
Nasıl bi hassasiyet İpekcim?Tarif edermisin?Kizlar ya idrarimda hassasiyet hissediyorum o bolgelerdeidrarda enfeksiyon mu acaba yaa..
hassasiyet derken hafif yanma gibi mi?
idrar bitiminde agrı az fazlalaşıyor mu?
Benimki de söyler bu tür şeyleri.Hele de hastaneden sonra çok söylemeye başladı.Kendini,bebeğimizi enfeksiyon riskine karşı tehlikeye attın ama yanımdan ayrılmadın Allah razı olsun senden diye.Bende söylerim hep.Bu yaşıma kadar yaptığım iyiliklerin,aldığım sevapların karşılığı sensin.Bu dünyadaki cennetimsin derim.Allahım eşlerimizi başımızdan eksik etmesin.
Kavgası,tartışması da tuz biber olarak kalsın inşallah hep.Onlarda olmasa saman gibi bi herif çekilmez ya
canim yanma,agri yok suan da yani bisey var gibi hassas sanki. az da kasigim agrio
genital temizlik yapmistim jiletle ondan sonra 1 gundur var gibi
aynen yaa saman gibi olurmu öle
kavga da olucak tartışma da, arada küsücen de,gıcıklık da yapıcan ama uzun süreli olmucak
yha ayşem ben bu askerliğe nası dayancam yeaa
eşim sabahtan beri arıyor,nasılsın napiosun. ben arıyorum sürekli.
özledik :S
ve yarın sabah Rabbim nasip ederse evde olucak.
pöff...zor...
canım rahim genişleme sürecinde agrılar olur.
ben 22-23 haftalara kadar ara ara agrı hissetmiştim.
idrarla alakası yoksa,normal zamanda agrıyorsa büyük ihtimal rahmin büyüyüp kemiklerine baskı yapmasından dolayıdır canımcım
hamilelik kolay mı? her süreçte ağrı olması muhtemel.
ilk zaman rahim büyür ağrır sonra bebiş büyür agrır sonra da bebiş aşağı iner doğuma hazırlanır daha çok ağrır
agrının sonu,doğum bitip 1 hafta geçtikten sonraya kadar devam eder
sonra rahatlarız inşallah :)
insallah idrar ekfeksiyon degildir? gecirdin mi canim hic idrar enf?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?