- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #13.081
Bi içim sıkıldı bi sıkıldı oooffffff.... Erken çıkabilirim inşallah bugün.Bi gaflet,sinir bastı şimdi ya.
Allah hayır getirsin
kizlar yorgunluk ve uyku hali var kansizlik belirtisi mi acaba? SIzde belirtiler oldu mu?
kızlar bulantı ve kusmalar kaçıncı haftada başlıyor? erkenmi normalmi bişi anlamdım ben
kizlar bir de multivitaminimde 15 mg demir yaziyor nette de 15 mg yeterli diyor. RIca etsem sizin kullandiginiz multivitamnlerde de bukadar mi var? ilave kan ilaci kullananlarda ne kadar yaziyor deger?
canım ben ilk hamileliğimde de bunda da aynı ilaçları kullanıyorum.
ve etrafımdkiler de hap aynılarını kullandılar.
decavit ve gynoferon
decavit (multivitamin) de Demir 60 mg
gynoferon (kan ilacı) Demir (II) Sülfat ................. 270 mg
diye yazıyor... aslında senin de ilave kan ilacı kullanman gerekiyor bence
her hamileye veriyorlar çünki...
dr una bir danış istersen
sagol canim benim. Uzman olmuyor burda ebe kontrolu var o da yaptigi tansiyon bakmakaile hekimi var bide uzman olmayan. kan tahlili de yok bakalim pzt gidicem ne olacak..
Elhamdülillah canım iyi geçiyor Rabbime sürekli şükrediyorum meleğimi bize verdiği için çok bekletmeden...ve Hamdedditikçe üzerimdeki nimetini bollaştıracağını inanıyorum. inşaallah daha iyi olacağımhepimiz birbirimiz için dua edelim inşallahh
içimizden iman dilimizden dua yaptıgımız şeylerde de Allah'ın rızasını gözetmek eksik olmasın inşallahh
nasıl geçiyor hamileliğin canım?
Canım gebeliğim 3 buçuk ayına girdi ama hiç bitmedi halsizliğim yorgunluğum kan değerlerimde gayet iyi...kizlar yorgunluk ve uyku hali var kansizlik belirtisi mi acaba? SIzde belirtiler oldu mu?
kızlar bulantı ve kusmalar kaçıncı haftada başlıyor? erkenmi normalmi bişi anlamdım ben
kizlar bir de multivitaminimde 15 mg demir yaziyor nette de 15 mg yeterli diyor. RIca etsem sizin kullandiginiz multivitamnlerde de bukadar mi var? ilave kan ilaci kullananlarda ne kadar yaziyor deger?
bide canim kan tahlili sonucu mu aldin demir ilacini?
daha da iyi olacaksın canım hatta o iştahın bir açılacak yemek yerken bile sonra ne yesem diye düşüneceksin :)) ben şahsen yemekten sonra hep dondurma düşünüyorum şu ara.. dayanamıyorum çok seviyorummmmmElhamdülillah canım iyi geçiyor Rabbime sürekli şükrediyorum meleğimi bize verdiği için çok bekletmeden...ve Hamdedditikçe üzerimdeki nimetini bollaştıracağını inanıyorum. inşaallah daha iyi olacağım
Resmen kış uykusunu yatıyorum hergün öyle halsiz öyle yorgunumki anlatamam allahtan vaktim varda uyuyorum
Canım gebeliğim 3 buçuk ayına girdi ama hiç bitmedi halsizliğim yorgunluğum kan değerlerimde gayet iyi...
Babişten dolayı oluyor.
Progesteron hormonu çok dalgılıyor vucudun buda uyku ve halsizlik yapıyor
Kız inşaallah hiçççç bulantın olmaz
Olacakmı diye bekleme olmadan gayrt iyi bi şakilde gebeliğin tadını çıkaran anneler var ve Maşaallah bebişleride gayet sağlıklı...
Ama benim 5.haftada başladı Allah muhafaza
apartmanımda 2 gebe var ne kusma ne iştahsızlık sadece uykuları geliyor ilk 3 ay...
Gıpta ile bakıyorum onlaraaaa
Başka biride gebe kız resmen hasta yüzünde renk yok yıpkı benim gibi...
3ay dolunca biraz yemeğe başladım Elhamdülillah....
NE ÇOK YAZDIM BEEEEEEEEEEEEE
Sakınn aklından bile geçirme gebe olmasan bile içme derim canım benim...
Haydi Maşaallah canım darısı gümgüm tekmelerine olsun...
Maşaallah canım ne güzel kıpır kıpır
Günaydın herkese. Özellikle tubiloş sana sonra herkese soruyorum. Benim bacak arası ağrılarım arttı. Karnımın alt tarafında da ağrılar arttı.Takvime göre Tubiloş erken mi doğum yapacaksın yani sezeryan mı olacak. Bendeki belirtiler de doğuma yaklaşıldığını mı gösterir?Çünkü memlekete gitme zamanımı ona göre ayarladım ben.Doktor 20 temmuzdan sonra bekle demişti.Cevaplarsanız sevinirim.:44:
Hamilelikten de olabilir canım bu durumlar.Kansızlığı ancak tahlillerle ölçebilirler.kizlar yorgunluk ve uyku hali var kansizlik belirtisi mi acaba? SIzde belirtiler oldu mu?
Şu an yanımda değil ama benim drum kansızlığım sınırda olduğu için ek kan hapına bu ay başlattı.kizlar bir de multivitaminimde 15 mg demir yaziyor nette de 15 mg yeterli diyor. RIca etsem sizin kullandiginiz multivitamnlerde de bukadar mi var? ilave kan ilaci kullananlarda ne kadar yaziyor deger?
Hiç belli olmazki o.Net bişey söyleyemeyiz.Kiminde hiç başlamaz,kiminde erkenden başlar,kiminde geç başlar.Sadece şunu bil vücudun bebeğine alışmaya çalışıyor.Kendini sıkıntıya soktukça artar bulantıların.Hızlı hareket etmemeye,aç kalmamaya,sürekli atıştırmaya,yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durmaya çalış.Çubuk kraker en yakın dostun olsun :) Çok bulantı olduğunda limona tuz at ye.Bulantını arttıran şeylere dikkat et ve uzak dur.Mesela ben sigaradan,salçalı-ağır yemeklerden-balıktan hep uzak durdum.Yemek yapıyorum ama yiyemiyorum.Kendimi de hiç zorlamadım yemek için.Nasılsa bebek 5-6.aydan sonra kilo alıyor.Sen yesen de yemesen de şu an senin kanından besleniyor o miniş.Bir de ben çok sıvı içtiğimde bulantım oluyordu.Suyu mümkün olduğunca azalttım.Kızarmış ekmek,tuzlu peynir,yağsız zeytin,domates,kraker en çok yediğim şeylerdi.Bir de kahvaltılık gevrekleri kuru kuru yemek çok hoşuma gidiyordu.Leblebi,kuru üzüm,badem bir de.kızlar bulantı ve kusmalar kaçıncı haftada başlıyor? erkenmi normalmi bişi anlamdım ben
günaydın kızlar...Ayşem kuzum nasılsın bugün? dün biraz sıkıntılı ayrıldın?
Günaydın canım.Dün baya kötüydüm ya.Erken de çıkmadım.Çıkmak istedim,istemedim,napcağımı bilemedim.Bi kaç mağaza gezdim,tezgahtarlara sinirlendim.Spor üst arıyorum diyorum kot pantolon çıkarıyor öküzGünlerde gezen gelinler gibi allı-pullu altlı üstlü takımlar çıkarıyorlar.Allah aşkına insan kotla,tişörtle,hırkayla gelen,işe giymek için spor giysi arayan birine bunlarımı çıkarır? Birine dedim en sonunda spor giysi anlayışınız bu mu diye.Baktı kaldı.Kareli,puanlı,mini çiçekli falan tunik tarzı gömlek arıyorum dedim en sonunda.İnsan biraz uyanık olur satış yaparken ya. İnsanlar amma bönler.
Eve geldim yemekten sonra tansiyonum düştü.Bayılma noktasına geldim.Dinlenince geçti çok şükür.
Akşam misafirimiz vardı.2,5 yaşındaki oğluyla biraz güldük eğlendik.Bebek içerde napıyoo diyo durup durupArkadaşımın hamileliğini hatırlarım da zaman ne kadar hızlı geçiyor.
Hastane çantası için çok güzel tüyolar aldım.Zıbınlar varya düğmesiz olanlar,incecik.Onlardan 3 tane al dedi hastaneye.Göbek bağı yüzünden tulum giydiremezmişiz en az göbeği düşene kadar.Göbek bağlarından diksin annen ince tülbentten dedi.Mikrop kaparsa çok zor oluyormuş bakımı.Bezini göbeğinden aşağıda tutman lazım ıslandıkça yara oluyor göbeği dedi.Ayaklı alt ve tüm açılan üst götür dedi.Tüm tulumları giyemezmiş.Bir de milupanın 0 grubu mamasını al bi paket dedi.Hastanede bayat mama veriyorlarmış.Sarılığı tetikliyormuş bayat olduğu için.Gecelik ve uzun etek al dedi.Bir de kısa kollu olsun pijamaların dedi.Serum yüzünden.Zaten üşümezsin orada.Çok sıcak olur hastane dedi.Bebek için en minisinden şapka,elcik,takım,göbek bağı,3 zıbın,battaniye,bez,mama almalıymışım.Çıtçıtlı bady giydiremezsin ilk günden dedi.
Yara olmasa bile göğüs kremi sür dedi.Daha sonra oturacağız yeniden bu konu için.O zaman tam liste yapacağım.Daha ayrıntılı.Şimdilik bu kadar
günaydın cnm. tubiş sezeryan olacak..benim bildiğim okuduğum okulda öğretilen doğum sancısı belden başlarmış ve karın bölgesinde hissedilirmiş. daha çok düzenli aralıklarla gelip daha sonra sıklaşırmış. dediğin yalancı sancılar denilen durum olabilir. Bir de bebeğin aşağıya indi mi? doğum kanalına girmiş olabilir o yüzden aşağıya baskı yapabilir.
evet canım ya ben de sinir oluyorum o yüzden tezgahtarların karışmadığı istediğim gibi bakabileceğim mağazalara giriyorum.
kıyamam bugün iyisin ya. boşver canım öküzler çok. hele bazıları benle ilgilenirken başka birine gidiyorlar ben de diyorum senin satmaya niyetin yoksa benim de almaya niyetim yok deyip çıkıyorum. geldi geçti gitti boşver..
ben hastane için için iki takım iç dış zıbın takımı aldım. hastanede bunu giydiriyorlar dedi kadın. ben bitane daha alayım en iyisi. iki tane yetmez zaten göbek düşene kadar. kardeşimin göbeği 15 gün sonra düşmüştü ama biz yıkama gafletinde bulunmuştuk.. yıkadığın zaman geç düşüyormuş.
milupa mama hemen listeye ekliyorum
göbek bağı nasıl bişi ola ki. onu görmedim. hemen araştırıyorum canım listeye ekliyorum..
anlaşıldı merkez hemen intikal ediyoruz
canım teşekkürler. bunları paylaştığın çok iyi oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?