- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #13.101
Kızlar bir de isim olarak EMRE düşündüm .Kuranda geçmeli diyorlar.Acaba Emre geçiyor mu Kuranda bilen var mı?
Hmmm benim bi fikrim yok geçip geçmediğine dair.İyi bi hafıza sorabilirsin en güzeli o.Sitelere pek güvenmiyorum bu konuda ben.Emre güzel isim ama.Çınar da çok hoş.Kuzenim de oğluna Doruk koydu.Kızı da Derin.Çok tatlı oldu ikisi de.Ben oğlum olsaydı adını Muhammed koymayı çok istiyordum.Kısmet bakalım 2.ye olur inşallah muradımız.
Hastane çıkışlarında çıkıyor ya enli bi kuşak.Bi karış falan.Arkadaşım bunun enlisini dikin evde dedi.İnce tülbenti 2 kat yapın 10cm eninde dikin dedi.40ı çıkıncaya kadar kullanılıyormuş o.Hem beline,hem göbeğine faydası oluyormuş.Bezden ıslanıyor her seferinde günde 3-5 değiştiriyorsun o yüzden çok bulundur dedi.Ben iç zıbınlardan almadım kullanılmıyormuş diye.En az 3 tane hastaneye götür evdede 10-12 tane olsun dedi.Listeme ekledim bende.Bir de altını pamukla temizle dedi.Pamuğu top top koparıp ılık suyla ıslatıp sil,yenidoğanda ıslak mendilin en iyisi bile pişik yapıyormuş.En azından 2 ay böyle temizle dedi.Bez bile tahriş edebilirmiş.Süslü alt açmalardan çok hazır bez gibi olan kullan-atlar işe yarıyor hemde kullanıp atıyorsun hele de büyüyünce dedi.Eşim için hastaneden aldırmışlardı alt açma.Hiç kullanmadık koca bir paket var.Onu kullanacağım ben bitsin alırım
İnş. Ayşe Rabbim gönlüne göre versin. İlla geçmeli mi Kuranda o konuda da bilgim yok.Dediğin gibi sormak gerek.Ben Muhammed ismini çok seviyorum ama her insan taşıyamıyor bence.Rabbim sağlık versin.
anladım canım ben de diktireyim anacığıma. lazım olacak....o zaman hastane çantasına pamuk da girecek..ıslak mendille silemeyeceğiz.
Hastaneye yıkayıp yıkamadıklarını sorun mutlaka dedi.Yıkanmazmış yeni doğan.Amniyon sıvısı bebeğin cildini beslermiş.Göbek bağı düşmeden bebek yıkanmazmış,mikrop kaparmış göbeğinden ve üşütürmüş.Bir dahaki kontrole soracağım ben.Bir de dünden beri aklıma takıldı ben sancı odasında tek başıma olmak istemiyorumAnnem ve eşim olsun istiyorum.Hatta eşimin annesini de istiyorum.Elimi tutan biri olsun istiyorum.O korkutucu ortamda tek başıma çok kötü olurum ben.Yabancı insanlar,duygusuz duygusuz bakıp duracaklar.Beni anlamayacaklar
kesinlikle ben de yıkanması taraftarı değilim çoğunlukla yıkamıyorlar sanırım.. ama sormak lazım tabi.
kimseyi almıyorlar mı sancı odasına. ben de eşimi isterim ya. hatta doğuma da girecek. olmaz ki öyle yalnız yalnız.. zaten psikolojik olarak çökmüş olacağım.
Sordum hemşirelere almıyorlarmış bizim hastanede.Çok üzüldüm.Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissederim ben.Birinin birilerinin yanımda olması lazım:18::18::18::18::18::18::18::18::18: Dr bile değiştirebilirim bu konu yüzünden.
hadi yaabaşka hastanede olsa alırlar mı? doktoru değiştirince alırlar mı acaba?
Bi yerde okudum özel hastanelerde alıyorlarmış diye.Benimki de özel ama almıyorlar işte.Alan bi hastaneye geçerim olmazsa.Temmuz kontrolünde konuşurum doktorumla.
İncim Rabbim gönlüne göre versin kuzumm...
bebiş görünce hemen doğurasımız gelio evet
beni de yersiz bir telş aldı. 19 güne yetişmicek eksikler gibi geliyor
temizlik yapılıcak, vücut-ev...
yıkanıcak bebek eşyaları ve nevresimler var,
daha bezimizi de almadık
10-15 maddelik alınıcaklar listemiz var daha :44:
Elhamdülillah canım iyi geçiyor Rabbime sürekli şükrediyorum meleğimi bize verdiği için çok bekletmeden...ve Hamdedditikçe üzerimdeki nimetini bollaştıracağını inanıyorum. inşaallah daha iyi olacağım
Resmen kış uykusunu yatıyorum hergün öyle halsiz öyle yorgunumki anlatamam allahtan vaktim varda uyuyorum
Günaydın herkese. Özellikle tubiloş sana sonra herkese soruyorum. Benim bacak arası ağrılarım arttı. Karnımın alt tarafında da ağrılar arttı.Takvime göre Tubiloş erken mi doğum yapacaksın yani sezeryan mı olacak. Bendeki belirtiler de doğuma yaklaşıldığını mı gösterir?Çünkü memlekete gitme zamanımı ona göre ayarladım ben.Doktor 20 temmuzdan sonra bekle demişti.Cevaplarsanız sevinirim.:44:
Günaydın canım.Dün baya kötüydüm ya.Erken de çıkmadım.Çıkmak istedim,istemedim,napcağımı bilemedim.Bi kaç mağaza gezdim,tezgahtarlara sinirlendim.Spor üst arıyorum diyorum kot pantolon çıkarıyor öküzGünlerde gezen gelinler gibi allı-pullu altlı üstlü takımlar çıkarıyorlar.Allah aşkına insan kotla,tişörtle,hırkayla gelen,işe giymek için spor giysi arayan birine bunlarımı çıkarır? Birine dedim en sonunda spor giysi anlayışınız bu mu diye.Baktı kaldı.Kareli,puanlı,mini çiçekli falan tunik tarzı gömlek arıyorum dedim en sonunda.İnsan biraz uyanık olur satış yaparken ya. İnsanlar amma bönler.
Eve geldim yemekten sonra tansiyonum düştü.Bayılma noktasına geldim.Dinlenince geçti çok şükür.
Akşam misafirimiz vardı.2,5 yaşındaki oğluyla biraz güldük eğlendik.Bebek içerde napıyoo diyo durup durupArkadaşımın hamileliğini hatırlarım da zaman ne kadar hızlı geçiyor.
Hastane çantası için çok güzel tüyolar aldım.Zıbınlar varya düğmesiz olanlar,incecik.Onlardan 3 tane al dedi hastaneye.Göbek bağı yüzünden tulum giydiremezmişiz en az göbeği düşene kadar.Göbek bağlarından diksin annen ince tülbentten dedi.Mikrop kaparsa çok zor oluyormuş bakımı.Bezini göbeğinden aşağıda tutman lazım ıslandıkça yara oluyor göbeği dedi.Ayaklı alt ve tüm açılan üst götür dedi.Tüm tulumları giyemezmiş.Bir de milupanın 0 grubu mamasını al bi paket dedi.Hastanede bayat mama veriyorlarmış.Sarılığı tetikliyormuş bayat olduğu için.Gecelik ve uzun etek al dedi.Bir de kısa kollu olsun pijamaların dedi.Serum yüzünden.Zaten üşümezsin orada.Çok sıcak olur hastane dedi.Bebek için en minisinden şapka,elcik,takım,göbek bağı,3 zıbın,battaniye,bez,mama almalıymışım.Çıtçıtlı bady giydiremezsin ilk günden dedi.
Yara olmasa bile göğüs kremi sür dedi.Daha sonra oturacağız yeniden bu konu için.O zaman tam liste yapacağım.Daha ayrıntılı.Şimdilik bu kadar
Hastane çıkışlarında çıkıyor ya enli bi kuşak.Bi karış falan.Arkadaşım bunun enlisini dikin evde dedi.İnce tülbenti 2 kat yapın 10cm eninde dikin dedi.40ı çıkıncaya kadar kullanılıyormuş o.Hem beline,hem göbeğine faydası oluyormuş.Bezden ıslanıyor her seferinde günde 3-5 değiştiriyorsun o yüzden çok bulundur dedi.Ben iç zıbınlardan almadım kullanılmıyormuş diye.En az 3 tane hastaneye götür evdede 10-12 tane olsun dedi.Listeme ekledim bende.Bir de altını pamukla temizle dedi.Pamuğu top top koparıp ılık suyla ıslatıp sil,yenidoğanda ıslak mendilin en iyisi bile pişik yapıyormuş.En azından 2 ay böyle temizle dedi.Bez bile tahriş edebilirmiş.Süslü alt açmalardan çok hazır bez gibi olan kullan-atlar işe yarıyor hemde kullanıp atıyorsun hele de büyüyünce dedi.Eşim için hastaneden aldırmışlardı alt açma.Hiç kullanmadık koca bir paket var.Onu kullanacağım ben bitsin alırım
Hastaneye yıkayıp yıkamadıklarını sorun mutlaka dedi.Yıkanmazmış yeni doğan.Amniyon sıvısı bebeğin cildini beslermiş.Göbek bağı düşmeden bebek yıkanmazmış,mikrop kaparmış göbeğinden ve üşütürmüş.Bir dahaki kontrole soracağım ben.Bir de dünden beri aklıma takıldı ben sancı odasında tek başıma olmak istemiyorumAnnem ve eşim olsun istiyorum.Hatta eşimin annesini de istiyorum.Elimi tutan biri olsun istiyorum.O korkutucu ortamda tek başıma çok kötü olurum ben.Yabancı insanlar,duygusuz duygusuz bakıp duracaklar.Beni anlamayacaklar
Tubişimm senin çok az kaldı inşallahhh hemencecik dogurup buraya yavrumu kollarıma aldım diyeceksin. bizde senle sevineceğiz.
Darısı bizlerin başına. Çok daha yolumuz var :18:
Bu vücut temizliğide ayrı dert. Ben yine ağdadan vazgeçemicem. Göbüş büyüyüncede ne yaparım bilmiyorum ama..
Benimde vucut temizliğimi yapmam gerek. Bugün yaparım yarın bi yola gidicez ne olur ne olmaz.
Kolay gelsin bizeee :78::78:
incimmm naber kuzuu
evet az kaldı Rabbimin izniylee...
18 gün
darısı başınıza inşallahh
ayy aynen yaa vücut temizliği büyük bir sorun.
bişi göremiosun kii
ama bi şekilde halletmek gerek.
memlekete mi gidiosun yine kızz
yok kuzum memlekete gitmeme çok var daha 2 ağustosta gidicem.
eşimin teyzelerine gidicez onlarda antalyada başka ilçedeler. Demre, kaş a gidicez.Belki denize girerizzz. Vakit bulabilirsek tabi.
Ya siz böyle sancı odası filan diyorsunuz ben korkuyorum:18: tırsttım yani.
Bide şöyle düşünüyorum bebişim dogdugunda bu aylarda 6-7 aylık olacak. tıpış tıpış gezicezz addalara gidicez bebeğimle
Bende 3-4 gündür seneye yazı hayal ediyorum.Gezmeler,tatiller,alışverişler.Yanımızda minik bir prenses.
9 ayı tamamladım,doğurdum,büyüttüm,gezme planları yapıyorumİnsanın hayal gücü ne kadar kuvvetli
Sancı odasında kendi kendime telkin vereceğim.
Topikte kızlara nasıl rahat doğum yaptığımı anlatacağım.Şöyle nefes aldım,şöyle ıkındım falan,kolay oluverdi,sizde sakin olun ben gibi.Hemen olur Rabbim'in izniyle.Çokmu hayalperestim ben bugünDDDD
canım benim aile doktoru kan tahlili sonucu demire başlayalım dedi ama kadın doğumcum 20.haftada tahlile gerek duymadan hemen yazdı demir ilacını. o haftalarda kan değerlerinde düşme oluyormuş...sen de bu randevunda büyük ihtimal demir ilacına başlarsın..
benim kullandığım ilaç gynoferro sanol 530 mg demir içeriyor galiba canım 500 lü bir takamdı. bir de elevit içiyorum.
daha da iyi olacaksın canım hatta o iştahın bir açılacak yemek yerken bile sonra ne yesem diye düşüneceksin :)) ben şahsen yemekten sonra hep dondurma düşünüyorum şu ara.. dayanamıyorum çok seviyorummmmm
yok kuzum içer miyim hiç... inan çay bile yok hayatımda.. çok nadir çay içiyorum.. tek içtiğim suu...
özletme kendini. gel yinee...
.öpüyorum seniiyi bak kendine de bebişe de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?