Bol bebiş topiği

Kızlar bir de isim olarak EMRE düşündüm .Kuranda geçmeli diyorlar.Acaba Emre geçiyor mu Kuranda bilen var mı?

Hmmm benim bi fikrim yok geçip geçmediğine dair.İyi bi hafıza sorabilirsin en güzeli o.Sitelere pek güvenmiyorum bu konuda ben.Emre güzel isim ama.Çınar da çok hoş.Kuzenim de oğluna Doruk koydu.Kızı da Derin.Çok tatlı oldu ikisi de.Ben oğlum olsaydı adını Muhammed koymayı çok istiyordum.Kısmet bakalım 2.ye olur inşallah muradımız.

İnş. Ayşe Rabbim gönlüne göre versin. İlla geçmeli mi Kuranda o konuda da bilgim yok.Dediğin gibi sormak gerek.Ben Muhammed ismini çok seviyorum ama her insan taşıyamıyor bence.Rabbim sağlık versin.

anladım canım ben de diktireyim anacığıma. lazım olacak....o zaman hastane çantasına pamuk da girecek..ıslak mendille silemeyeceğiz.

İnş. Ayşe Rabbim gönlüne göre versin. İlla geçmeli mi Kuranda o konuda da bilgim yok.Dediğin gibi sormak gerek.Ben Muhammed ismini çok seviyorum ama her insan taşıyamıyor bence.Rabbim sağlık versin.

Ben talkına gelmesi konusunu daha çok düşünüyorum.Kur'an'da geçmese bile talkına gelmesi lazım diyorlar.
Evet bu isim çok ağır.O yüzden tek konması bebekken bile sıkıntı oluyormuş.Yanına mutlaka bi isim daha gerekli.Muhammed isminin yanına yakışmayan bi isim görmedim ben hiç. Oğlum olsa bile bu ismi koyamam ben.Özel sebeplerden ötürü.En çok istediğim şeylerden biriydi bu.Ama kısmet olmayacak maalesef.

anladım canım ben de diktireyim anacığıma. lazım olacak....o zaman hastane çantasına pamuk da girecek..ıslak mendille silemeyeceğiz.

Hastaneye yıkayıp yıkamadıklarını sorun mutlaka dedi.Yıkanmazmış yeni doğan.Amniyon sıvısı bebeğin cildini beslermiş.Göbek bağı düşmeden bebek yıkanmazmış,mikrop kaparmış göbeğinden ve üşütürmüş.Bir dahaki kontrole soracağım ben.Bir de dünden beri aklıma takıldı ben sancı odasında tek başıma olmak istemiyorum Annem ve eşim olsun istiyorum.Hatta eşimin annesini de istiyorum.Elimi tutan biri olsun istiyorum.O korkutucu ortamda tek başıma çok kötü olurum ben.Yabancı insanlar,duygusuz duygusuz bakıp duracaklar.Beni anlamayacaklar

kesinlikle ben de yıkanması taraftarı değilim çoğunlukla yıkamıyorlar sanırım.. ama sormak lazım tabi.
kimseyi almıyorlar mı sancı odasına. ben de eşimi isterim ya. hatta doğuma da girecek. olmaz ki öyle yalnız yalnız.. zaten psikolojik olarak çökmüş olacağım.

Sordum hemşirelere almıyorlarmış bizim hastanede.Çok üzüldüm.Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissederim ben.Birinin birilerinin yanımda olması lazım:18::18::18::18::18::18::18::18::18: Dr bile değiştirebilirim bu konu yüzünden.

hadi yaa başka hastanede olsa alırlar mı? doktoru değiştirince alırlar mı acaba?

Tubişimm senin çok az kaldı inşallahhh hemencecik dogurup buraya yavrumu kollarıma aldım diyeceksin. bizde senle sevineceğiz.

Darısı bizlerin başına. Çok daha yolumuz var :18:

Bu vücut temizliğide ayrı dert. Ben yine ağdadan vazgeçemicem. Göbüş büyüyüncede ne yaparım bilmiyorum ama..

Benimde vucut temizliğimi yapmam gerek. Bugün yaparım yarın bi yola gidicez ne olur ne olmaz.

Kolay gelsin bizeee :78::78:

günaydın kızlarrrr

nasılsınız bakalım?

biz hamd olsun iyiyiz. serin ve rüzgarlı bir gün. daha nefes alınır bir güne uyandık.
gece yine dönerken ki ağrılarım oldu. ee agırlaşmak böyle birşey sanırım. eskisi kadar kolay değil hareketler...
sabah namazında yine çooook acıkmış olarak uyandım o saatlerde de yemek güzel oluyo yaa

veeee şafak 18

bizden haberler bukadarr. sizlerde ne var ne yok bakalım?

geçmişi cevaplamaya geçiyorumm

çok şükür,iyi geçmesine sevindim canımcım
emin ol zaman geçtikçe çokk daha iyi olucaksın.
eski enerjine geri dönüceksin.
şimdilerde uyku,halsizlik vs. olması çok normal.
madem fırsatın da varmış. bol bol dinlen canım benim

günaydın canımcım sana da

takvim benden 20 gün önde canım.ben 18 güne kadar hayırlısıyla bebişimi alıcam kucagıma sezeryanla...
ilki de sezeryan oldugu için bu da mecburi sezeryan olucak.
38. haftada olucam zaten.çok normal bir tarih...

benim de bacak arası agrımda artış oldu çünki bebiş aşagı baskı yapmaya başladı.bu yüzden dr çok yürümemi yasakladı.
seninki de aşağıdaymış :18:
yola çıkmadan tekrar bir dr una danış derim.
Rabbim kolaylık versin. ama alt kısma baskı demek doğum kanalına inmiş oldugunu gösteriyor olabilir... :44:

merhaba ayşecan nasılsın stresli hamiş
bulamadınmı kendine yeni ciciler. ah şu esnaf yokmu. bişeyi anlatana kadar göbeği çatlıyor insanın...
neyse bulursun inşallah yakın zamanda cicili bicili rahat bişiler...

canım her hastane farklı. bak o arkadaşın iç zıbın al bol bol demiş.
benim gittiğim hastanede iç zıbını boşuna getirmeyin dediler.
çıtçıtlı body giydirdiler. sıkıntı da olmadı çok şükür...
ayrıca mamayı almak gerekirse al bence. belki sütün bol olur hemen emzirirsin.
boşuna bebişi mamaya alıştırma bence.
hastanede hemen mama vermiolar ki?
anne doğumhaneden çıkana kadar giydiriolar, anneyi odaya götürünce hemen anneye teslim edip emzirmesini sağlıyorlar.
yani prematüre hariç ben hiç mama verildiğini görmedim.
zaten bebiş bir alıştımı mamaya süt emmek istemez.
biberondan bol bol gelicek mama, ama emzirince kendi gücüyle çekmek zorunda kalacagı için o o na zor gelip mamayı tercih edecektir...
bence tekrar bir gözden geçir

tabi her hastane aynı değil...

canım bez zaten artık göbek bagı oyuntulu olanlar var.
bebişin göbeği için çok iyi.
ben hastane çantasına yenidoğan ıslak mendili koymayı unutmuştum kenanda
eczaneden normal almıştı eşim. parfümlü falan. onu kullandım 2 gün eve geçene kadar.
ama hamd olsun ne pişik ne bişi olmadı. önemli olan temiz bakmak.
pamuk da steril ve kullanışlı ilk zamanlar için.
arkadaşına alt açma konusunda da katılıyorum
o süslü kalın alt açma setlerini ben sadece biryere giderken alıyordum yanıma...
evde bebek bakım örtüsü (altı muşambalı olanlar) kullanıyordum.
kirlenince at gitsin hesabı...

benim gittiğim hastanede yıkıyolar bebişi...
hatta yüz üstü tutuyorlar göbege fazla su gelmeden hallediveriolar.
yurt dışında da mutlka yıkandıgını biliyorum.
her hastanenin kuralları farklı oluyor.
bazıları yıkamadan veriyor. saçlar yapış yapış,hatta kanlı doğan bebekleri bile öyle veriolar :26:
tabi benim seçimim yıkamalarından yana.
herkezin görüşü farklı tabiiki.

ayrıca sancı odasına birilerini almaları lazım mutlaka ya :26:
sen o piskolojiyle,o ağrıyla etraftakilerini izledikçe daha fena olursun.
bende sırayla hepsi girmişlerdi
annem,eşim,kayınvalidem,eltim,görümcem

gel gelelim sancım yoktu. oturup muhabbet ediyorduk.

sen hastanene bir sor canım. o zamanlarda yalnız kalmak zor olur

incimmm naber kuzuu
evet az kaldı Rabbimin izniylee...
18 gün
darısı başınıza inşallahh
ayy aynen yaa vücut temizliği büyük bir sorun.
bişi göremiosun kii
ama bi şekilde halletmek gerek.

memlekete mi gidiosun yine kızz

Mamayı hele de hazırları bende kullanmak istemiyorum hiç bir zaman.İçinde katkı maddesi olan şeyler hepsi.Ama hastanede bayat mama veriyorlarmış.Ondan korktum.Tedbir olsun diye yanında bulundur dedi arkadaşım.Ondan alcam bi paket.

Bez alırken o oyuntuyu özellikle arayacağım zaten.Zor olmasın kuzuma da banada. İyice temizliyorlarmış hastanelerde.Kan yada leke olmuyormuş bebek de.Ben de gördüm yenidoğan gayet temizdi.Acemi olunca kim ne derse kalıyor aklımızda tubiloshum:26:

Bende yalnız kalamam o ortamda.Ay düşünsene bi sürü bağıran kadınla beraber yapayalnız.
Offffffff

Kızlar ağdayla falan uğraşmayın o koca göbekle.Köpükler var.Jiletten farkı yok biliyorum ama en kolayı.Süngerle sürttünmü dökülüyor hepsi.Ben doğumdan sonra lazere gideceğim için onu kullanıyorum.Yapacak pek bişey yok bu konuda.Ne o acıyla canımı yakmama ve bebeğimi sıkıntıya sokmama gerek var,ne de ağda salonuna gidip acımasız bir elemana her yerimi açmaya.

yok kuzum memlekete gitmeme çok var daha 2 ağustosta gidicem.

eşimin teyzelerine gidicez onlarda antalyada başka ilçedeler. Demre, kaş a gidicez. Belki denize girerizzz. Vakit bulabilirsek tabi.

Ya siz böyle sancı odası filan diyorsunuz ben korkuyorum:18: tırsttım yani.

Bide şöyle düşünüyorum bebişim dogdugunda bu aylarda 6-7 aylık olacak. tıpış tıpış gezicezz addalara gidicez bebeğimle

Bende 3-4 gündür seneye yazı hayal ediyorum.Gezmeler,tatiller,alışverişler.Yanımızda minik bir prenses.
9 ayı tamamladım,doğurdum,büyüttüm,gezme planları yapıyorum İnsanın hayal gücü ne kadar kuvvetli

Sancı odasında kendi kendime telkin vereceğim.
Topikte kızlara nasıl rahat doğum yaptığımı anlatacağım.Şöyle nefes aldım,şöyle ıkındım falan,kolay oluverdi,sizde sakin olun ben gibi.Hemen olur Rabbim'in izniyle.Çokmu hayalperestim ben bugün DDDD

Son düzenleyen: Moderatör:

ayyy inşallah öyle kolaycık geliverir prensesin Ayşem.. sonra da sıra bizlere gelecek.. doğum yapanlardan tüyolar alacağız ona göre hazırlanacağız..şaka maka geçiyor günler işte.. benim 4 ay senin 3 ay kaldı..Rabbim hayırlısıyla kurtulmayı nasip etsin hepimize.

Bende dondurma istiyorum ama gıcık kocam almıyor
İnşaallah canım Rabbim güzel günler gösterecek hepimize
Hepimiz bomba gibi olacağızzz

Kızlar gebelikten önce çakşırı alırkan satcı illa arı sütü polen bal karışımı sattı bize çok iyiymiş falan filan tabi eşim hiçbirini yemediği için kaldı öylece.
Diyorumki arı sütü polen bal karışımını yesem faydasını görürmüyüm yada zararını ?
Hııım bakın bu arada HEMOROIT belasını şifa buldum ama doktoruma sorup yapacağım...
Akik şekerini bilirsiniz saydam renkte olan eşit miktarda zencefil koyup sabah akşam aç karna yiyilecek
10 grama 10 gram şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…