Bol bebiş topiği

Canim daha yatak, araba, ana kucagi almadik. Yatak ikeadaki yataklardan olabilir bakalim. Park yatak konusunda emin deilim hala kimi diyor iyi kimi diyor sallaniyor gicirdiyor. Bakalim napicaz..

canımcım 3 haftada 700 gram almıştı ortalama . haftada ortalama 200 gram civarı alıyor galiba.bu gittiğimde 10 günde 250 gram filan aldık. sola yatınca bebeğe giden kan akımı artıyormuş o yüzden kana geçince besinler daha hızlı bebeğe ulaşıyordur. benim doktorum her gittiğimde soluna yat diyor. soluna yatmak gerçekten önemli demek ki bu kadar söylüyor bana..
bak ipekcim biraz araştırdım nette...

Gebelikte en uygun yatış pozisyonu; sol yan tarafınıza yatıp dizlerinizi kırarak bacaklarınızın arasına yastık koyup yatmanız hem sizin için hem de bebeğiniz için de en iyi yatış pozisyonudur.Bu pozisyona ‘’SOS’’ pozisyonu da denir.Bu yatış biçimi yalnız besinlerin ve kanın plesantaya en üst düzeyde ulaşmasını sağlamakla kalmaz .Aynı zamanda böbreğin işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar.Böylece atıkların ve sıvıların vücuttan daha iyi atılımı ve diz ve ellerde daha az şişmedir.
Gebelikte uygun yatış pozisyonunda uyumanıza yardımcı olması için hamilelik yastığı kullanabilirsiniz.
Elbette tüm gece boyunca aynı pozisyonda yatmak zor olabilir,İstemdışı olarak uyurken yatış pozisyonunuzu değiştirmiş olabilirsiniz.Bu konuda telaşlanmayın uyandığınızda hemen yan yatış pozisyonuna geri dönün ve uyuyun.İlk başlarda sol yana yatmaya alışık olmayan vücudunuz birkaç geceden sonra yeni yatış pozisyonuna alışacaktır.
Alıntı...

tabi ki isterim hem de çok isterim. hemen sana mesaj atıyorum adresimi. ekle beni olur mu?

yok kuzum ya bence biran evvel bitir. benim annem de bana daha erken erken diyordu. şimdide ben ona söyleniyorum bak aldırmadın ozamanlar erken dedin al işte şimdi gezemiyorum. dün ayaklarımdan alev çıkıyordu. çok da gezmedim halbuki ama vücut ağırlaşıyor dolaşamıyorsun.
park yatak aldık canım biz. bir de büyüyen karyola alacağız çekmeceli olanlardan. onu da haftaya sipariş veririm artık eşyalarımız yerleşir.
bence sen geç bile kaldın kuzum. 20.haftada ben bebek arabası araştırıyordum 24.hafta civarı almıştık bebek arabasını. 28 hafta civarı park yatak geldi.

Ben solda rahat edemiyorum ya bir de benim gobek onde top gibi ama yanlari daha siskin yan yatinca iste o bolge sanki sIkIsIr gibi geliyor.

Ben solda rahat edemiyorum ya bir de benim gobek onde top gibi ama yanlari daha siskin yan yatinca iste o bolge sanki sIkIsIr gibi geliyor.

benim yan taraflarımı gör bir de sen. çıkıntı var yanlarda. sıkışmıyor ama solda daha rahat ediyorum ben.. sağda sanki nefesim sıkışıyor gibi oluyor. ama benim işyerinden arkadaşım da senin gibi söylüyor sağda rahat ediyordum ben diyor sağa yatıyormuş..

Yanlar sis sis :) Alta havlu katlayip koyuyorum gobegin ama yine de ii deil. Ilk yatinca sola yatiyorum sonra rahat edemiyorum saga sonra bazen bakiorum duz bile kalktigim oluyor Nolcak bilmiyorum canim yaaa

Yanlar sis sis :) Alta havlu katlayip koyuyorum gobegin ama yine de ii deil. Ilk yatinca sola yatiyorum sonra rahat edemiyorum saga sonra bazen bakiorum duz bile kalktigim oluyor Nolcak bilmiyorum canim yaaa
sırt üstü yatarsan tehlikeli sadece. sırt üstü uyanıyorum ben de bazen hemen dönüyorum yana.. birşeycik olmaz canım merak etme. küçük paşa büyüyor.
Ay fistiga bak ya.. Biz de optuk onu kocaman:)
3 boyutlu her gittiginde doktora oluyor mu canim?

evet canım siyah beyaz da veriyor. bir tanesinde de kilomuz yazıyor.

Ya belim de yamuluyor benim ondan da oluyor sanirim sen de var mi bel de yamukluk?
Canim ben simdilik kaciyorum yine gelirim..

yamuk yattığın için ağrıyor işte. arkadan yastıkla desteklesen düz yatamaz mısın?
tamam canım ben de yatıcam zaten. pil bitiyor artık bende... sabah erkenden tükkanı açarım..

yamuk yattığın için ağrıyor işte. arkadan yastıkla desteklesen düz yatamaz mısın?
tamam canım ben de yatıcam zaten. pil bitiyor artık bende... sabah erkenden tükkanı açarım..

Canim benim arkamda yastik var yatagin %80 i benim:) Biara esim diger odaya gecti rahat olayim diye. Arkama yastik koysam da yumusak ya da yastik duvar gibi sabit olmadigindan tam olmuyor sanirim. Bide benim bidik daha az tekme atiyor 1-2 gundur artik donme hareketi daha cok oluyor. Gobekte dalgalanma bi yana toplanma gibi. Tekmeler hala neredeyse bacagima gelecek bazilari cok alttan. Insallah iyi besleniyordur kuzular..

Aysecim sen nasil yatiyorsun? Nefes daralmasi oluyor mu? Bende bile basladi belki ben cok minyonum boyum 153-4 fln ondan mi acep? Yarinki randevunda hataya gore ileri geri muhabbetini unutma :) optummmmm canim

kizlar o kadar zor durum dayim ki off kimseye anlatamiyrm size derdimi ackmak sitedim, k bakmayin sizinde basinizi agridticam
kizlar esimden ueaktym is bulamadm hala 3 ay olcak nolursunuz bi akil verin napiyim ben cok ozledim kocami evimi canimdan bezdm alt ust oldm bi dua bi sey biliyormusnz is bulmak icin napsam netsem kizlar nolursunuz bi akil verin napiyim napiym gozumden yas inmiyor canim aciyo kocam eridi gozumun onunde uyuyamiyoz biz.. Napsak kizlar bir akil lftn

Canim daha yatak, araba, ana kucagi almadik. Yatak ikeadaki yataklardan olabilir bakalim. Park yatak konusunda emin deilim hala kimi diyor iyi kimi diyor sallaniyor gicirdiyor. Bakalim napicaz..
canımbenim ablamda park yatak kullanıyor eltimde hepside çok memnun.
Bende alacağım inşaallah
Ekledim ozimmm
Ay Allah razı olsun bundan sonra yatışımında faydalarını düşünüerek uyuyacağımmmm
Oyyy Maaşaallah kuzummm bende seni öptüm ama kokulusundan kıyamam sana
Kime benziyor çözemedim özlemcim
Canım Allahtan yardım dile.
Hangi ülkedesin eşinin yanına gidemiyormusun tatil için.
İkinizede iyi gelir

Bu akşam eşimin arkadaşına gittik Maşaallah bu hafta bir yaşına girecek oğulları Ahmet bebek
Bebeğin kıyafetlerini verdi bize tertemiz missler gibi tulumlar ve takımlar
Maşaallah bizim bebek baya kısmetli.
Birde babasının işi açıklsa ne iyi olur
İnanıyorum oda olacak
Birde ANAKUCAĞINI biz alacağız siz almayın dediler.
Kızlar siz aldınızmı ne marka aldınız fikir verirmisiniz.
Veya kullanışlımı hangi model kullanışlı.
Ona göre alınsın veya alınmasın boşuna masrafa girmesinler diyoruz

hamılelıgımın 24. haftası içindeyim ve hamılelıgımın basından berı yesıl sarı akıntım var ve cok yogun doktorum neo penotran dıe bır fıtıl ve krem verdı. fıtılımi kullancaktım ama erımıs krem gıbı olmus bıdaha aldım oda aynısı ustunde buzdolabına konmaması gerektıgı yazıyo mantar suyun erken gelmesıne sebep olur dıe bıcok sey okudum cok korkuyorum nasıl gecırebılırım bu ılletı doktorum anlamıyo benı zor durumdayım yardımcı olun

bundan sonra o pıtpıtları bekleme canımcım. hep dalgalanma yapacak hatta benimki dayıyor sanırım kafasını uzun süre sertlik oluyor orda karnım yamuluyor. benimki de alttan tekme vuruyor bazen çok aşağılarda hissediyorum..
merak etme canım onlar sen yesende yemesende besleniyorlar..
kabul ettim canım. şimdi bak fotolara bakalım kime benziyor. işyerindekiler babaya benzetti.. aynı babası olacak dediler. bilmiyorum artık.. sağlıklı olsunlar da daha çok değişirler..
oh maşallah kısmetiyle geliyor zeytin bebek..
ana kucağını annem almış canım ev tipi olanlarda. basit birşey öyle ahımşahım birşey değil.
bir de oto koltuğu tipi var o da bebek arabasıyla birlikte geldi. oto koltuğu tipli olanları ben pek begenmedim. kısa süreli kullanılır dışarda filan iyi olur ama evde kullanım için rahat değil. bebek büklüm büklüm olur içinde. o yüzden anacım sağolsun alıvermiş..

Arkadaşımın mesai saatleri bana uymadığı için görüşemiyorum tatlım.İnan aklımda şekerlerimden sonra bu konuyu soracağım.Aklımda
Ben 1 gecelik 1 de alt-üst pijama takım aldım.Sabahlığı da var.4lü takım olarak denk geldi bana.2 yedek pantolon daha aldım.Bulursam bir de düğmeli üst alacağım yedek.
Alışverişe başlayabilirsin canım erken değil.28.haftadan sonra doğum her an olabilir demişti ebe.Hepsini tek haftaya sıkıştıramazsın zaten.Yatağı,arabası,ana kucağı,puseti araştırmalısın şimdiden.Gidip görüp alırsın,kolay olur.Biberon,emzik,banyo malzemeleri,havlusu,giysileri,battaniyeleri zaten görüp hoşuna gittikçe alıyorsun.Onların alışverişi daha zevkli oluyor.Netten de alabilirsin hem kolay olur senin için.Her geçen ay daha zor oluyor gezmek falan.Daha erken diyenlere kulak asma.

Allahım annenin ve senin güzel kalbine göre nur topu gibi bi evlat versin sana.Kolayca doğursun inşallah.
Daha ne korkuların olacak kuzum bi bilsen.Hepsi çok normal canım.Dua et bol bol.Geçecek bu vesveseler inşallah

Oyyy yerim seni.41 kere maşallah minik tosbaa senmisin?
Allahım doğduğun günü görmeyi de nasip etsin inşallah.

Ben en baştan beri sola yatıyorum canım.Aslında hep sağa yatarım ben (peygamberimizin sünneti olduğu için).Zor oldu sola yatmaya alışmak ama kuzumun beslenmesini ve nefes almasını düşününce hep sola yattım.Soruyu hatırlattığın iyi oldu canımUnutmuşum heyecandan.

Kuzuum benim.Allahım bol sabır versin sizlere.Yasin oku bol bol.Rabbim aydınlığına çıkaracaktır en kısa zamanda.Dualarım sizinle canım

Anakucağını bende almayı düşünmüyordum.Elim-kolum oldu anakucağı diyenleri duydukça gidip aldım.Benimkinin markası yok.Hem sağa,hem sola sallanıyor.Manuel.Uzaktan kumandalılar,melodililer,otomatikler falan çok çeşidi var.Fisher Prices ve chiccodakiler çok güzel.Ama maddiyat olarak bize ağır geldiği için alamadım ben.Birde sürekli sallansın istemedim.Sallanmaya alışırsa hep ister diye.Kimi de arabaların taşıma pusetlerini evde kullanıyor.Ben baston puset araba aldım onun da ayrıca taşıma puseti yok.Arabayı sistem şeklinde alırsan ayrıca anakucağına gerek kalmaz sanırım.

kizlar katnim yatinca suzme yogurt kesesi gibi yattigim yone kayiyor sizin de ole mi?
Mothercare Wedge Pillow Cream - feeding pillows - Mothercare
bu yastik ise yarar mi??
Yerim ben o yoğurt kesesini Sabah sabah çok güldüm lafına
Benimde öyle canım.Bu yastığı kullananlar memnun.Ben pikeyi bu şekilde katlayıp koyuyorum o da işe yarıyor uyurken.

Merhaba canım.Seninki gibi değil ama benim de sürekli ve yoğun akıntı sorunum var en başından beri.Fitille ilaçla bugünlere kadar geldik,üstelik 15 gün öncesine kadar çalıştım.Erken doğuma sebep olabilir dedi üstelik drum.Tek dr ile yetinme,başkalarına da git.Başka bi dr çaresini bulabilir.Bitkisel kürlere sakın girme.Akıntıyı kesmez,ilerletir bitkisel kürler.O da doğumu hızlandırır.Çok dua et inşallah erkenden gelmez kuzun.Zamanını doldursun inşallah kuzularımız

Yine bölük pörçük bir gecenin sabahına uyandım.
11de uyudum.11.45te suya kalktım.
01:15te eşimin ayağını karyola vurmasıyla eve hırsız girdi korkusuyla çığlık atarak uyandım.Kasıklarımın ağrısı geçinceye kadar uğraştım,zor sakinleştim.
03:30da çöp kamyonunun gürültüsüne uyandım.Bişeyler atıştırdım 4te yattım.
04:30da ezan sesine uyandım.
05:15te eşimin namaz alarmına uyandım.
İşte bunlar arasındaki zamanlarda da kah doğurdum,kah güldüm,kah kaçtım rüyamda
Gece hayatım epey hareketlendi benim son günlerde.Vücut doğumdan sonraki tempo için alıştırmamı yapıyor ne
Bugün 2de kontrolümüz var kızlar. Sorular kafamda uçuşuyor.Ciğer gelişimi için iğne vurunmama gerek olacakmı?Çatı muayenesi yapacakmı?Hala başaşağımı duruyor?Kaç kg oldu?Boyu kaç?Hala 2 hafta öndenmi gidiyor?Bu doum tarihini etkileyecekmi?Tahmini kaç kg doğacak? Ooooyyy oooyyyy.:18::18::18::18::18::18:

benim de pek farkım yok senden.. wc ye kalk su içmeye kalk bir de dün gece mide ağrısıyla uyandım. dünkü sinirin yan etkisi olarak... gece kalkıp gaviscon içtim.. şimdi de ayakta uyuyorum..
Ayşem sen onları kağıda yaz en iyisi. doktor yazılı cevap versin :)
istediği sorudan başlayabilir her soru 20 puan değerinde. :)
hadi inşallah hayırlı haberlerle gelirsin..Allah yardım etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…