- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #17.461
evet canım tabi onlardan kaçış yok ama aramızda üç hafta var bir de siz 2 hafta öndesiniz. yaklaşık 5 hafta var..Maşallah diyelim o zaman.Nazar değmesin başlamasın ağrılar.Bir gün gelecek başlayacak ama ne kadar kaçarsan o kadar kar
siyah çekirdeğin 100 gramı günlük magnezyum ihtyacının yüzde seksenini karşılarmış. kabak çekirdeğinin 100 gramı günlük ihtiyacın yüzde yüzünü karşılarmış. tabi ki o da faydalı.tuzsuz olanlarından alıyorum ben ikisinden de yiyorum. değişiklik olsun. kaju fıstığı var ya onları da seviyorum ben. bademden sonra sıra onda :)canim ben siyah cekirdek yiyordum o da yararli mi acep?
hehehh teşekkürler teyzesii...
adresi ver kargoliim
evet ya bi gülüo bi kaş çatio. ortası yok sıpanın
sağolasın ayşem. okuyoruz bol bol. kenanla yan yana geldiklerinde biri bitter çikolata biri sütlü çikolata gibi duruyorlar.
kuzey güney dizisi saçma gelmişti bana. iki kardeş bukadar farklı olamaz ki diyordum. ama olabiliyormuş demekki
bu arada ben hiç hamile külodu almadım. ne hamileliğimde nede hstane çantasına.
doğumdan sonra sezeryan oldugum halde göbegim oldukça inmişti.
hamile külodu da rahat olur ama ben bim den bu yüksek bel külotlardardan almıştım. yukarı çekince bayağı çıkıyordu.
göbegi de tutuyordu.
hamile külodu da rahat ettirir ama hamilelik öncesi evdekiler göbek altıysa çok rahat olmaz. doğum sonrası göbegi tutan şeyler daha rahat oluyor. gerek normal gerek sez. de.
normalde yüksek giyyorsan evdekiler de olur.
ben hep kasık bölgesinde giyyordum da boydan dolayı. hepsi kısa oluyordu zaten.
doğumdan sonra ilk hafta normal çamaşırlara geçiş yapmıştım ama.
hamile külodu da rahat olur ama ben bim den bu yüksek bel külotlardardan almıştım. yukarı çekince bayağı çıkıyordu.
göbegi de tutuyordu.
hamile külodu da rahat ettirir ama hamilelik öncesi evdekiler göbek altıysa çok rahat olmaz. doğum sonrası göbegi tutan şeyler daha rahat oluyor. gerek normal gerek sez. de.
herkeze hayırlı cumalarrr
Yusufcuk ellerinizden öperrr
Eki Görüntüle 789725 Eki Görüntüle 789726 Eki Görüntüle 789727
Tubişim merhaba. Paşana bayıldım maşallahh Allah korusun meleklerimizi.
Benim arakdaşta hamile 8 haftalık. O da bimden almış 3 lü paketlerde satılıyor sende al dedi geçen gün. Bende bime gidince alıcam.
Büyük beden iç çamaşırları almıştım. Biraz daha almam lazım yetmiyor.
Eskiden giydiklerim hep kasık bölgesindeydi dediğin gibi.
Tubişş bebişkonun gece uykusu nasıl? Yormuyor dimi annesini .
İnşallah bizimkilerde mışıl mışıl uyur.
oy oy oyyyy maşallah yusuf paşa, bizde seni öperiz datlu tosbaaa seniiii :)) Allah huzurunuzu bozmasın canım maşallah :))
Benim normalde kullandığım çamaşırlar hep küçük sliplerden.Kasıkta biter boyları.O yüzden 5.aydan beri hamile külotlarından giyiyorum.5-6 tane aldım.Kilo almaya kasıktan başlayınca eski çamaşırlarım çok rahatsız etti beni.Ben hamile külotlarımı da temiz tutmaya çalışayım,bimdekilerden de 1 paket alayım.Tedbircilikte üstüme yoktursağolasın ayşem. okuyoruz bol bol. kenanla yan yana geldiklerinde biri bitter çikolata biri sütlü çikolata gibi duruyorlar.
kuzey güney dizisi saçma gelmişti bana. iki kardeş bukadar farklı olamaz ki diyordum. ama olabiliyormuş demekki
göbegi de tutuyordu.
Senin pilates çok işe yaradı gördüğüm kadarıyla.Ben 30.haftadan sonra hafif hafif sızıları hissetmeye başlamıştım.İnşallah ben gibi hiç kesilmeyen ağrıların olmaz.Haklısın aramızdaki hafta farkı baya var.Sen söyleyince farkettim:44:Ne biliyim insan sevdiklerim çekmesin benim çektiklerim diye sürekli uyarma ihtiyacı hissediyor.evet canım tabi onlardan kaçış yok ama aramızda üç hafta var bir de siz 2 hafta öndesiniz. yaklaşık 5 hafta var..
36 dan sonra başlar diye okumuştum o sancıları. bazen ani hareketlerle oluyor geriliyor gibi oluyor karnım ama öyledurduk yerde kasık ağrım bel ağrım olmuyor çok şükür...
Benden de kötüymüş senin durumun.Benimde belimde sorun vardı önceden.Dr hamileliğinde çok ağrın olabilir demişti.Belki de şu an çektiklerim bu yüzdendir:44: Kalsiyum ve magnezyumu her gün aynı saatte içmeye çalış.Ayrıca yiyeceklerle de desteklemen iyi olur.Netten araştır o yiyeceklere ağırlık ver bence.Çünkü aynen tahmin ettiğin gibi göbek büyüdükçe ağırlıktan dolayı ağrılar artıyor.kızlarr hepinize iyi günlerrr :)) ben günlerdir bel ağrısı ve kalça kemiğimin ağrısıyla uğraşıyorum,çok fazla oturamıyorum ,ayakta duramıyorum, uzansan yarım saat sonra ağrıyla geri kalkıyorum kısacası napıcam bilmiyorum. geçen cuma doktorumuza gittiğimizde fizik tedaviye yönlendirdi ve bel fıtığın var o çok ağrı yapıyordur dedi çözümüde yokmuş malesef, magnezyum ve kalsiyum kullan dedi kullanıyorum zaten onuda. artık katlanıcaz bunlara da napalık Allah bundan beter etmesin diyorum sadece ama göbek büyüdükçe sanırım ağrılar artacak gibi geliyor ...
kızlar bide bu göbek ne zaman tam olarak büyüyecek? sanki 1 aydır hep aynıymış gibi geliyor bana, bide akşamları kocaman bi göbek oluyo sabahları küçücük :))
şimdi kızlar, gelelim hastane çantasına...
sizlere benim hastane çantama koyduklarımı,ve nekadar ihtiyacım oldugunu veya olmadıgını yazıciim
çanta
lazımyoksa eşyaları nereye koyucaz dimi
şaka bi yana,çok küçük olmamasında fayda var.
sonuçta sırtımızda taşımıyoruz ya,hastaneye arabayla gidip arabayla geliceemiz için geniş çanta daha kullanışlı olur...
pijama,gecelik
ben ilk doğumumda 2 pijama ve 1 gecelik koymuştum çantama.
normal doğum durumlarında gecelik giydiriyorlar.
ama sezeryanda odaya geçtikten 6 saat sonra pijamalar giydiriliyor.
gecelikle işiniz olmuyor yani.
normal dogumda da doğum sonrası pijama giydiriliyor.
ben 2 pijama almıştım bu defa. ve eşofman altları...
doğumdan 5-6 saat sonra kısa kollu olanı giydirdiler. akşama kadar o pijamayla durdum.
öğlen saatlerinde gazımı çıkarttıgım için(sezeryan olan kişiler gaz çıkartmadıkça evine göndermiolar) sabah eve gidiceğimi bildiğimden akşam sıkıntıdan gittim diğer pijamamı giydim.
kirlenmemişti ama kırmızıdan sıkılmıştım.gidip pembeyi giydim. oturdum bi de makyaj yaptım. zama geçirme maksatlı işte
hamd olsun çok agrım olmadıgı için eglendim bolca
terlik
doğum sonrası odada giyerim diye ilk doğumumda aldıgım terlik şişecegimi bilmediğimden dar gelmişti.
öylece kala kalmıştım,eşimin terliklerini giymiştim koridorda gezeken
şunu söylemekte yarar var, gerek normal gerek sez, doğumda sonra insan şişiyor.
birkaç saate azalıyor ama terlikleri ona göre alın derim.
bu defa tecrubeli oldugum için parmak arası terlik almıştım.
şıpıdık şıpıdık gezdim koridorlarda. yataga yatıp kalktıkça çok rahat geçiriverdim ayaklarıma...
tülbent
emzirirken üzerime atmak için tülbent koymuştum.
odaya giren çıkan belli olamayabiliyor.
ziyaretçiler,hastabakıcılar,dr...
ayrıca bebişi yatagına yatırınca tülbenti üzerine atıyordum
ve hastaneden çıkarken portbebenin üzerini kapatmıştım rüzgar gelip de gaz dolmasın çocuk die...
çorap
özene bezene pijamalarıma göre aldıgım çorapları 1 defa bile giymedim.
haziran da doğum yaptıgım içi sıcaktan dıramıyordum.
ama çorapsız olmazmutlaka giyilmeli
emzirme atleti ve südyeni
2 emirme atleti ve 1 emzirme südyeni koymuştum çantaya...
ilk pijamayı giyerken atlet veya südyen giydirmiolar.
rahat emzirmek için...
ama akşama doğru pijamamı değiştirirken emzirme atleti giymiştim.
ilk doğumumda atlet almamıştım. südyen almıştım. ama atlet gibisi yokmuş.
kıyafetini yukarı sıyırdıgıda belin gbeğin açılmıyor. çok rahat emziriliyor.
evde de sadece emzirme atletiyle tayt çok rahat oluyor
emzirme südyenini hiç kullanmıyorum şu an.
hasta bezi ve ped
4 tane hasta bezi ve 1 paket de ped koymuştum.
hasta bezini hastaneden verdiler. yürüdükçe kanama oldu ve kendi hasta bezlerimi kullandım. hasta bezleri bitince hasta bakıcıdan istedim. kendin getirmeyebilirdin. biz isteyene veriyoruz demişti.
hastaneden çıkarken normal ped le çıkmıştım...
külot
bimden 3 lü paketlerde aldıgım külotlardan çok memnun kaldım.
oldukça esnek ve yukarı çıkıyorlar.
hasta bezinin üzerinden bile giyilebiliyor.
hastanede sadece 2 tane kullandım...
pamuk,karbonat,lansinoh krem
karbonatlı suyla ıslattıgım pamukla göğsümü silip ondan sonra emzirdim kuzumu.
birkaç hafta öyle devam ettik. hamd olsun pamukçuk olmadık.
ilk doğumumda karbonat kullanmamıştım ve oğlum pamukçuk olmuştu. hatta mantara dönmüştü. çok fenaydı
lansinoh kremi ilk 1 hafta kullanmadım ama sonrasında ağrımaya başladıgında kullandım. bebiş daha sık emmeye başlayınca daha çok agrıyor. ama lansinoh krem tam bir kurtarıcı. hastane çantanıza koyabilirsiniz.
ilk doğumumda ilk gün çatlamıştılansinoh u sonra almıştım. bilmiyordum...
göğüs pedi
göğüs pedini depolayın derim kızlar...
süt göğüslere genelde 3. gün iniyor.
onun öncesinde su gibi veya hafif sarımsı oluyor.
tam besleyici süt 3. gün alınan bir duşla tamamen iniyor. gördüklerinize inanamıyorsunuz
bunlar benimmi diyorsunuz ama bebiş büyüdükçe normal haline geliyor memişler.
süt inip de bebiş daha sık emdikçe göğüslerden süt sızıyor.birinden emerken diğerinden akmaya başlıyor.
göğüs pedi olmazsa sütlaca dönersiniz benden söylemesi
makyaj malzemeleri,bebe kolonyası veya deodorant
gelen giden şap şup öpüyor ve doğum sonrası insanda bir terleme oluyor.
hafif bir makyajla daha freş görünmek ve deodorant veya bebe kolonyasıyla daha ferah olmak için bence olması lazım
başka ne vardı yaa unuttum :44: aklıma gelirse eklerim kızlar olurmu
Bi uyumuşum bi uyumuşum sormayın kızlar
Uyandığımda duştan yeni çıkmış gibi sırılsıklamdım.Hemen bıcı bıcı yaptım.Besmeleyle girdim düşmeyim diye.Şiddetli bir ağrı girmek üzereydi duşa girerken,iyi geldi ılık su.Girmedi ağrı
Sütümü,biskevitimi,çilekli pudingimi de üstüne yedim.Ooohh çok daha iyiyim.Ayak tabanlarımın zonklaması da hafiflemiş.
Sizler naptınız bakıyım ben yokken?
Lansinoh güvenilirliği kanıtlanmış.Her emzirmeden sonra sürüyormuşsun,sonra bebeği emzirsen bile bebeğe zararı çok.Yani temizlemene gerek yok göğsünü.göğüs kremini nasıl kullanınuz kızlar çocuk emdıkten sonra mı sürüluyo pekı bebeğe diğer emzırmede geçer mi anlatırsanız sevınırım
Amiin hepimizin yardımcısı olsun canım.İnşallah hiiiç başlamaz benim gibioh ne gusel havalarda pek sıkınıtılı ve bunaltıcı Allah yardımcın olsun ayşe. ben de bu tatıl gunumde işe geldim boş boş oturuyorum grev yaptım kendı kendıme yapmıcam hiç bir iş. oh iştahında yerınde maşallah bulantılar başlamadı henuz benımde merak içinde beklıyorum ne zaman olcek dıye :) sen ne zaman izne cıktın
Canım ben 2 cilt dru ve kadın doğumcumun tavsiyesiyle lierac aldım.2 kutu kullandım 4.aydan beri. Son 3 haftaya kadar hiçbişey yoktu.Ama bebek aşağıya indiğinden beri çatlaklar başladı.Hala devam ediyorum sürmeye.Kasıklarımda bi sürü çatlak oluştu maalesefmustela çatla bakım yağı var arkadaşlar bırde aynı markanın kremi yağı mı ıyıdır kremımı acaba siz çatlaklar için ne kullandınız.
tubişim süpersin ben ayrıca bir yelek bir de kapüşonlu eşofman üstümü aldım ha bir de patiklerim olmazsa olmaz. hemen üşüyen biri olduğum için annem de tembihledi doğumhane soğuk oluyor kalın çoraplar al dedi ben de hem çorap hem patik aldım :) ama bende de tülbent eksik hemen atıvereyim..şimdi kızlar, gelelim hastane çantasına...
sizlere benim hastane çantama koyduklarımı,ve nekadar ihtiyacım oldugunu veya olmadıgını yazıciim
çanta
sonuçta sırtımızda taşımıyoruz ya,hastaneye arabayla gidip arabayla geliceemiz için geniş çanta daha kullanışlı olur...
pijama,gecelik
doğumdan 5-6 saat sonra kısa kollu olanı giydirdiler. akşama kadar o pijamayla durdum.
öğlen saatlerinde gazımı çıkarttıgım için(sezeryan olan kişiler gaz çıkartmadıkça evine göndermiolar) sabah eve gidiceğimi bildiğimden akşam sıkıntıdan gittim diğer pijamamı giydim.
kirlenmemişti ama kırmızıdan sıkılmıştım.gidip pembeyi giydim. oturdum bi de makyaj yaptım. zama geçirme maksatlı işte
terlik
doğum sonrası odada giyerim diye ilk doğumumda aldıgım terlik şişecegimi bilmediğimden dar gelmişti.
şıpıdık şıpıdık gezdim koridorlarda. yataga yatıp kalktıkça çok rahat geçiriverdim ayaklarıma...
tülbent
ve hastaneden çıkarken portbebenin üzerini kapatmıştım rüzgar gelip de gaz dolmasın çocuk die...
çorap
rahat emzirmek için...
hasta bezi ve ped
hasta bezini hastaneden verdiler. yürüdükçe kanama oldu ve kendi hasta bezlerimi kullandım. hasta bezleri bitince hasta bakıcıdan istedim. kendin getirmeyebilirdin. biz isteyene veriyoruz demişti.
külot
ilk doğumumda karbonat kullanmamıştım ve oğlum pamukçuk olmuştu. hatta mantara dönmüştü. çok fenaydı
lansinoh kremi ilk 1 hafta kullanmadım ama sonrasında ağrımaya başladıgında kullandım. bebiş daha sık emmeye başlayınca daha çok agrıyor. ama lansinoh krem tam bir kurtarıcı. hastane çantanıza koyabilirsiniz.
göğüs pedi
tam besleyici süt 3. gün alınan bir duşla tamamen iniyor. gördüklerinize inanamıyorsunuz
süt inip de bebiş daha sık emdikçe göğüslerden süt sızıyor.birinden emerken diğerinden akmaya başlıyor.
hafif bir makyajla daha freş görünmek ve deodorant veya bebe kolonyasıyla daha ferah olmak için bence olması lazım
Bi uyumuşum bi uyumuşum sormayın kızlar
Uyandığımda duştan yeni çıkmış gibi sırılsıklamdım.Hemen bıcı bıcı yaptım.Besmeleyle girdim düşmeyim diye.Şiddetli bir ağrı girmek üzereydi duşa girerken,iyi geldi ılık su.Girmedi ağrı
Sütümü,biskevitimi,çilekli pudingimi de üstüne yedim.Ooohh çok daha iyiyim.Ayak tabanlarımın zonklaması da hafiflemiş.
Sizler naptınız bakıyım ben yokken?
Kızlar amaninn afedersiniz ama ben ishal oldumm :26::26::26::26:
Yaklaşık 5 saattir wc den çıkmıyorum.
İlk defa oldu yediğim bişi mi dokundu bilemedim.
Ne iyi gelir kızlar?
Bebişim susuz kalır mı suya yükleneyim mi korkttum açıkcası :26::26:
Saol kuzucum. Bol bol su içmeye çalışıyorum. Su kaybediyorum böyle dimi :26: İnşallah geçer. Ama ben üşüttüğümü düşünüyorum zira eşimde ishal oldu beraber yanigeçmiş olsun incim ben haşlanmış patates yiyorum o iyi geliyor ishal olunca. bolca su içmeyi ihmal etme..
üşüttünmü acaba yoksa yediğin mi dokundu?
Hamdolsun sonunda türkiyedeyim :)
Gerçi 1 ay oldu geleli... İzmirde 1 aya yakın annemde kaldık... Hasret giderdik süperdi :)
Şimdi tatil için antalyaya geldik... Bir fırsat bulup yazmak istedim...
Umarım herkes iyidir...
Cadiozy,dilek,kevok, ayşe, melek, leyla... Ve şuan adını hatırlayamadığım arkadaşlar özledim sizleri umarım iyisinizdir... Bebişlerine kavuşmuş olanlar varmı... Beklemede olan arkadaşlarım rabbim yardımcınız olsun bir avazda inşallahöpüyorum hepinizi... Allaha emanet olun....
Tubishim oğlun büyümüşte ciddi ciddi bakıyor baksana bakışlara Maşaallahhhherkeze hayırlı cumalarrr
Yusufcuk ellerinizden öperrr
Eki Görüntüle 789725 Eki Görüntüle 789726 Eki Görüntüle 789727
Valla dediğiniz herşey harfiyen katılıyorum.pşşşttt kız ayşeeee
bana söyleniyordun çok geziom dieee
bana cevap hakkı doğdu diye düşünüyorum şincik...
o kına senin bu nişan benim geziosun??
otur kız oturdugun yerde demek kolaymış dimiinsan duramıyor ki. son haftalarda acaip bir enerji geliyor.
aman kız gez gezebildiğin kadar.
bebişin doğdugunda 40 ı çıkıp azıcık kendini toplayana kadar ekim-kasım olur. sonrası kış. evde olursun bebiş hasta olmasın die.
fırsatları degerledirmekte fayda var.
öziiimmm sende gez bol bol. bebişler gelince bambaşka bir hayata başlıyor insan.
eskisi gibi free takılamıosun.
neyse kızlar oğluşum elini yemeye başladıonu bi doyuriim. ne kalpsiz anneyiiiiim oğlumun elini cokcoklamasını izliyorum
Rabbim şifasını versin canım.kızlarr hepinize iyi günlerrr :)) ben günlerdir bel ağrısı ve kalça kemiğimin ağrısıyla uğraşıyorum,çok fazla oturamıyorum ,ayakta duramıyorum, uzansan yarım saat sonra ağrıyla geri kalkıyorum kısacası napıcam bilmiyorum. geçen cuma doktorumuza gittiğimizde fizik tedaviye yönlendirdi ve bel fıtığın var o çok ağrı yapıyordur dedi çözümüde yokmuş malesef, magnezyum ve kalsiyum kullan dedi kullanıyorum zaten onuda. artık katlanıcaz bunlara da napalık Allah bundan beter etmesin diyorum sadece ama göbek büyüdükçe sanırım ağrılar artacak gibi geliyor ...
kızlar bide bu göbek ne zaman tam olarak büyüyecek? sanki 1 aydır hep aynıymış gibi geliyor bana, bide akşamları kocaman bi göbek oluyo sabahları küçücük :))
Çok sağol canım emek vermişsin uzunca ayrıntlarıla yazmışsın.şimdi kızlar, gelelim hastane çantasına...
çanta
pijama,gecelik
terlik
tülbent
çorap
rahat emzirmek için...
hasta bezi ve ped
külot
göğüs pedi
Öyle güzel yazmışsınki Allah razı olsun vakit ayırıp bizi aydınlattığın için.Söylediklerinin %90nını yapmışım ben.
1 pijama+1 gecelik+1 sabahlık+2 adet alt pijama+3 çorap+2 emzirme atleti+1 emzirme sütyeni aldım çantama.1 terlik attım çantaya.Hastaneye de parmakarası terlikle gideceğim için diğer tavsiyeni de yapmış oluyorum
8-10 göğüs pedi ve lansinoh kremi,1 paket gece boy ped,5-6 tane hasta bezi,4-5 tane hasta alt açma pedi(eşimin ameliyatından kalanlardan),karbonat,pamuk,makyaj malzemesi,limon kolonyası.Ben ayrıca kulak çöpü,rulo peçete de aldım.
Tülbent almamıştım,hemen atıyorum çantama bi tane.Külot konusunda da bu akşam bimden destek alacağım
Hazırııııımmmmmmm
Amanınnnnnnnnnnn kimleri görüyorum bennnnnnnnnnnnnnHamdolsun sonunda türkiyedeyim :)
Gerçi 1 ay oldu geleli... İzmirde 1 aya yakın annemde kaldık... Hasret giderdik süperdi :)
Şimdi tatil için antalyaya geldik... Bir fırsat bulup yazmak istedim...
Umarım herkes iyidir...
Cadiozy,dilek,kevok, ayşe, melek, leyla... Ve şuan adını hatırlayamadığım arkadaşlar özledim sizleri umarım iyisinizdir... Bebişlerine kavuşmuş olanlar varmı... Beklemede olan arkadaşlarım rabbim yardımcınız olsun bir avazda inşallahöpüyorum hepinizi... Allaha emanet olun....
Allah bu bebeğini sağlıkla kucağına versin canımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?