Bol bebiş topiği

inşallah canım. valla canım ya dediğin gibi yap yap aynı ne ileri ne geri. hamilemiyim yoksa menopoza mı giriyorum sürekli sıcak basıyor. eşim bile şaşıyor sen böyle terlemezdin diyor.
bu kış daha çabuk geçecek canım akşam oluverecek.. uyuduk karnımızı doyurduk aman ağladı filan derken bir bakmışız yaz gelmiş. yaza dea toparlanmış olacağız inşallah seninki de öyle. yazın bebişlerimizle gezeriz...

eskiden ben kalkar kalkmaz bi başlardım deli gibi evi toparlardım temizlerdim yemek derken eşim gelince anca otururdum :)
baktım yap yap bitmiyo ki zaten şimdi çok çabuk yoruluyorum istesem de yapamam artık
biraz eşim yardım ediyo biraz ben yapıyorum öyle idare ediyoruz şimdilik. ütüyü bile hangi gömleği giyeceksen onu ütüleyim diyorum bi tane ütüleyip kapatıyorum ütüyü kimse duymasın
canım benim gel bize hiç terlemezsin :) bizim ev kuzey şimdiden akşam serin oluyo bebişi üşütürüz diye korkuyoruz :26:
evet aslında kış bebeği olması da bi yönden iyi. yaza kadar toparlarlar yazın da gezmelere gideriz inş.
Rabbim tüm isteyenlere tattırsın bu duyguları inş şimdiden hayali bile güzel

yok canim gelmedik bu yaz hem riskli olur diye hem de annemler doguma gelicek insallah. ben ingilteredeyim canim. insallah kolay dogumumuz olur hepimizin.

inş tatlım hepimiz için geçerli dualarım...
sağol canım Allahın izniyle tam bir şifa çorbası zaten. güneşte kuruduğu için çok vitaminli..
tarhanasız bir kış düşünemiyorum yani.
Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inş.

inş geliyordur canım bugun aile hekimime gittim anlattım baktı suan bişe diyemiyorum cok merak ediyosan gebelik testti yapalım dedi ama 30da regl olucam cok erken değilmi belli olurmuki yok beklerim dedim hemen çıkarmıkı belki erken yumurtlamışsındır dedi kararsız kaldım yarın gidip test yaptırsammı ama cıkarmıkı sonuç

Biliyorum çok geç kaldım bunu yazmak için.Bilmiyorumki bu sefer bitirip paylaşabilecekmiyim sizinle O kadar çok gelip tam yazarken kalkmak zorunda kaldımki sayısını ben unuttum.
Öncelikle hastaneden bağlanamayıp sizlere haber veremediğim için özür dilerim.O kadar sıkıntılıydımki aklımda olmanıza rağmen elime alamadım telefonu.Hatta gelen aramalara,mesajlarıma bile cevap vermedim 4 gün boyunca.
10 Eylül'de anlamsız bir ağrı ile nstye girdiğimde herşey yolundaydı.Hatta ebe çatı muayenesi bile yaptı,bebeğin başı rahme iyice yerleşmiş dedi.Bu gece yada 1-2 gün içinde doğum başlar kesin dedi.Doğum sancıları hakkında uzun uzun konuştu.Ordan çıkınca yemeğe gidecek,sonra markette gezecek kadar iyiydim.Akşam eve geldiğimde bebeğim inanılmaz derecede hareket etmeye başladı.O kadar ki eşimle korktuk derimi yırtıp çıkacak karnımın ortasından diye.Sabaha kadar sadece wc için kalktığım ağrısız sızısız bir gece geçirdim.
Ve sabah ağrısız bi şekilde annemle hastaneye gittik.Gayet iyi olduğum için eşim de aç karnına vermesi gereken hormon tahlilleri için kendi hastanesine gitti.Merdiven bile çıktım hastanede düşünün.Nstye bağladılar.10 dk sonra büyük ebe geldi.Ki biliyorum bi sorun olduğunda hemşireler yerine o bakıyor nstye.Burnuma oksijen taktılar,sağa dön sola dön komutlarıyla nefes egzersizleriyle 15 dk daha yattım.Bi sorunmu var demeden drum başucumda bitti."Korkacak bişey yok,bebeğin kalp atışı çok yüksek,içerde bilmediğimiz bi sıkıntı var,hemen sezeryana almam lazım" dediğinde ama ben normal doğuracaktım diyebildim sadece.Doğumhane bi anda savaş alanına döndü.Ben şaşkın ördekler gibi bakınırken bi koluma damar yolu açıldı,bi kolumdan tüp tüp kan alındı,soyun bağırmaları içinde sontamı taktılar,annem kapıda "kızıma bi kez sarılayım bari" dediğini hatırlıyorum sadece.Gidip sarıldım 2 sn bile sürmedi o an.Ne eşimi arayacak,ne anneme hoşcakal diyecek vaktim oldu.Kolumdan tutup önlüğü giydirdiler,sandalyede ameliyathaneye götürüldüm.Masaya çık,soluna dön,derin nefes al,iğne yapcam kendini geri çekme,cenin pozisyonu al,sıcaklık geldimi,düzel şimdi,az aşağıya kay,serumu bağlayın,kollarını sabitleyin,tansiyonu kaç derken perde gerildi önüme ve dr "hazırmısın başlıyoruz" dedi gülerek....Başımda iki hemşire "nerelisin,yaş kaç,ilk bebekmi,adın ne,mesleğin ne,bebeğin cinsiyeti ne" diye sorgularken beni ben şaşkın şaşkın bakınıyordum.Korkuyormusun dedi biri "hayır dedim,ama ben normal doğuracaktım" bu cümleyi belki 15 kez söyledim o masada.Bir hasta inatlaşmış normal doğum olsun diye bebeğini kaybetmiş,olması gereken neyse dr onu yapar dediler.Espriler,gülüşmeler,alaylar bende katıldım bi süre sonra.Ama hala şaşkınım.Drum bi ara söylenmeye başladı."Bu nasıl bir pozisyondur,kolunu çek yavaş yavaş,kordonu tut,Allah Allah nasıl bu hale geldin sen" diye diye bi kaç dk daha geçti. 09:37 dedi biri...Bu saati unutma dedi gülerek :26: Artık hamiş değildim.Sesini duymuyorum dedim.Bikaç sn sonra dediler,şaplak sesi ve minnacık bir ses....Ömrüm boyunca unutmayacağım bi ses tonu...Ağlamaya başladım o an.Aylardır beklediğim sesi duydum işte.Yaşıyordu ve içimde değildi artık.5 dk sonra yanağıma dokundurdular kuzumu.Bembeyazdı.Bana dokunur dokunmaz sustu.Gülüşmeler duydum,ne kadar güzelsin sen diye sevdiler temizlerken hemşireler.Ve drumun cümlesi...30 DK DAHA GEÇ KALSAYDIK BEBEĞİNİ KAYBEDEBİLİRDİN....Kordonu boynuna 2 kez dolanmış,nefesi kesildiği için çabalamış tam yan dönmüş,bir kolu ve bir bacağı rahme girmiş dedi...
Okuduğum duaların,ettiğiniz duaların yardımı dedim.Birine kıl kadar iyiliğim olduysa bu dünyada bunun mükafatı kuzumun hayatı oldu dedim.Biraz daha uyuyum deseydim,nasılsa iyiyim ha bi saat sonra olsun nolcak deseydim bitmişti herşey.Bebeğimin hayatını riske atmış olacaktım.Rabbim elimizden tuttu...Ve kurtulduk...
09:00'da girdiğim nsteden 09:25'te ameliyathaneye çıkarıldım ve 09:37'de kuzum hayattaydı...Saatlerce sürecek olan doğum sürecim 37 dk içinde bitti...Hayırlısı böyleymiş kesinlikle.Ama tüm gün ben normal doğuracaktım diye sayıkladım durdum...
2 saat süren bulantı ve safra kusması,uyuşukluğun geçmeye başlamasıyla başlayan yanma hissi,akşam 8de giydirilme ve ayağa kaldırılma eziyeti,gece 04:30a kadar süren tansiyon düşmesi-gaz sıkıştırması-terleme senfonisi derken gün bitti...
Yaşadığım sıkıntıları ayrıntıları ve çareleriyle yazacağım tek tek.Sizi korkutmak değil derdim.Ama o sıkıntıları yaşarken deneyim belki işe yarar diye herşeyi yapıyorsunuz.
Peygamber efendimizin cennet kokusu diye tabir ettiği koku anlatamayacağım tek şey...Bütün ciğerim o kokuyla dolsun nefesimi vermeyim dışarıya dediğim andır o an...
RABBİM HERKESE YAŞATSIN O DUYGUYU.....

Aysem cok sevindim cok guzel maşallah. Sonunda guzel gunler geldi. Çok öpüyorum

Çok şükür duygucum.Bu acı geçecekmi doğruyu söyleyin diye o kadar çok ağladımki şu 7 gün içinde anlatamam.Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum diyenlerin aklına tükürüyüm diye çok kızdım,gelsinler görsünler acımı da sezeryanı düşünsünler dedim hep.Elbette normal doğumunda zorlukları vardır ama ameliyat geçirmektense diye düşünmedim değil.Allahım hayırlısını versin hepimize...

canım benim ne kadar duygulu yazmışsın gözlerim dolu dolu okudum. Çok şükür sağlıkla kucağına almışsın hifa'nı.
seninle bat beklediğimiz lekelenip üstüne gördüğümüzü sandığımız günler aklıma geldi sen belki hatırlamazsın beni.
bebişim olmuyor diye bi daha hiç girmemiştim ama seni hep takip ettim. çok şükür Rabbim bize de nasip etti.
kesinlikle duaların gücüne inanıyorum. canım senin için zor bir süreç olmuş.
inş bundan sonra daha rahat edersin. emzirme problemini aştınız mı?
sarılığı normal sınırlara geriledi mi?
senden öğreneceğimiz çok şey var canım müsait oldukça gel lütfen.
Anneliğini tebrik ediyorum Rabbim yardımcın olsun. Hifaya da sağlıklı sıhhatli imanlı geçireceği hayırlı uzun ömürler diliyorum öpüyorum miniğini canım
normal olmadığına üzülme bu kadar tatlım çok şükür ki bebeğin sağlıklı sadece ona odaklan.
bende normali çok istiyorum ama bebeğin veya benim hayatım tehlikeye girecekse sezeryana razıyım.
eminim çok güzel duygular yaşıyorsun bizlere de olmayanlara da çok dua et canım Rabbim herkese tattırsın bu duyguları.
hifa hanımı görmek isteriz canım müsait olduğunda foto ekler misin

Aysecim cok guzel anlatmissin.cok duygulandm.allah saglicakla buyutmek nasip etsin.

hayırlısı inşallah canım..

okurken çok duygulandım tutamadım kendimi..
Rabbim kuzunu sana bağışlamış Allah analı babalı büyütsün inşallah..
Hayırlı bir evlat olsun..

Aysecim yavrunu sag saglim kucagina aldin. Artik o zor anlarini aklina getirip uzulme. Hersey olacagina variyor. Sen dogum yaptin ve hifani kucagina alip kokluyosun.darisi bizlerin basina. Hifamizin fotosu yokmu. Gorelim su topkeki :)

iyi bakalım canım ihmal etme kendini toparlarsın inşallah,evet canım öğretmenim ben ama bu mesleğin en kolay halini bu sene gördüm galiba,hamileyim az kaldı okuldan ayrılcam diye pek bi iş vermediler görev,proje,nöbet,egzersiz,kat nöbeti sınıf hiçbşey vermediler bu sene,yani sadece derse girip çıkıcam okadar canım dediğin gibi böyle olunca kolay geliyo şükür şimdilik.okuldan ayrılmama 2 ay var canım eğer sağlığım el verirse 37. haftama kadar çalışıcam bakalım yoksa daha erken ayrılcam. dediğin gibi insan evde durmaya da alışınca bidaha çalışmak ta zor gelir tabi, bakalım biz napıcaz :)) benim yakışıklım yolda teyzesi bi gelsinde bakalım ne güreşler yapcaz biz oğluşumla :)) Aminnnn, Allah bu duyguyu yaşamayı isteyen herkese nasip etsin inşallah canım... dikkat et kendine :))

canım çok erken daha ,yani okadar erken yumurtlamış olabilir misin bilmiyorum ama sen adetim 30'unda gelecek diyosan 26-27'si gibi yaparsan çıkar ama şuan erken.bide boşuna canın sıkılır şimdi erkenden yaparsan sen biraz sakin sakin dinlen istersen.yinede sen bilirsin canım hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin inşallah .

Aysecim okurken gozyaslarimi tutamadim,tekrardn allah bagislasin yavrunu,anali babali buyusun insallah.sen neler atlatmissin bakalim bizleri neler bekliyor rabbim hayirli yazilar yazsin bize..hayirlisiyla dogum yapup yavrularimizi kucagimiza almak nasip etsin..suan evinde ya,yanin da ya,nefesini duyuyor ona dokunuyorsun ya iste bu herseyden guzel olmali...

Aynı şeyleri hemen hemen bende yaşadım Ayşecim.Sadece normal doğum yaptım ben.36.haftada olunca çok korkmuştum ama şükür her şey unutuluyor.Rabbim sağlık versin ikinizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…