- 19 Ekim 2012
- 873
- 72
- 73
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.561
Allah razı olsun canım.
nerde yaşıyorsun canım ya deprem sık mı oluyor.
bende bebeğim titreyince sıçradım deprem oluyor diye
hepimizde bi deprem korkusu hayırdır inş.
ayy eskiden annem de hergün kahvaltıda ne rüya gördüğünü anlatırdı bize. o aklıma geldi :)
hayır olsun inş canım.
eşim gececi olduğunda bende çok zor uykuya dalardım Allah yardımcın olsun canım.
sağol tatlım kalkıyorum şimdi tekmeler başladı
Ayşecim çok şükür bebeğin seninle maşallah Allah hiç ayırmasın annesinden babasından, bahtı güzel olsun .. Bol bol kardeşleri olsun :):)
Bana gelince düşük yapıyorum kızlar, hakkımızda hayırlısı Allahıma çok şükür daha kötü şeylerden şüphelendiler öyle olmadı .. Nerdeyse düştüğüne sevindim .. Zamanı değilmiş demekki ..
Özlem, dilek, inci ve ismi aklıma gelmeyen tüm hamilelerimiz doğum anlarını ve bebişlerini anlatıcak yakında inşallah çoook kolay doğurursunuz .. Sizin gibi iyi niyetli annelerin çocukları çok şanslı olucak ..
Bekleyen herkes ümitli olsun , Allahım bu güzellikleri hepimize yaşatıcak ..
Allah'a emanet olun
pınarım herşeyin hayırlısı canım hiç bozma moralini. en azından hamile kalabildiğini gördün.Ayşecim çok şükür bebeğin seninle maşallah Allah hiç ayırmasın annesinden babasından, bahtı güzel olsun .. Bol bol kardeşleri olsun :):)
Bana gelince düşük yapıyorum kızlar, hakkımızda hayırlısı Allahıma çok şükür daha kötü şeylerden şüphelendiler öyle olmadı .. Nerdeyse düştüğüne sevindim .. Zamanı değilmiş demekki ..
Özlem, dilek, inci ve ismi aklıma gelmeyen tüm hamilelerimiz doğum anlarını ve bebişlerini anlatıcak yakında inşallah çoook kolay doğurursunuz .. Sizin gibi iyi niyetli annelerin çocukları çok şanslı olucak ..
Bekleyen herkes ümitli olsun , Allahım bu güzellikleri hepimize yaşatıcak ..
Allah'a emanet olun
Canım maşaallah çok şeker :)
Darısı bizlereeeeeeeeeeeee
Bende yürüyüş oluyor diye şikayet etmedim yoksa haklısın çok zıt yerde mescid.
Canım benim 2 gündür çok yorulyorum inan beş dakika vaktim olmuyor,sende girmemişsin topiğe.
Kolumda hala sızı var ama ne yapayım mecburen işleri yetiştirmem gerekiyor. inşaallah en kısa zamanda görüşürüzzz
oyyy maşallah sana, tam ısırmalık olmuş bu tubiş Allahım esirgesin ,anne karnındaki gibi emiyorlar parmaklarını bal akıyo sanki :)))
merhaba canım evet kimse yok bu aralar topikte.
malesef canım mescidleri hep ücra köşelere yapıyorlar ya da hiç olmuyor...
maşallah yusufcuğa pek tatlı olmuş annesi.
bende emzik alıp almama konusunda kararsızdım sırf emerken çok tatlı duruyor diye aldım
bazı bebekler almıyormuş bakalım bizimki nasıl olacak sabırsızlanmaya başladım bende
nerelerdesiniz kızlaaaarr yine kimse yok karapisso canım alışverişten dönmedin mi daha?
cadıozy doğuma filan gitmedin demi hiç sesin çıkmıyor.:18:
tubılosh gündüz fırsat bulup giremiyorsun herhalde.
ayşecim tekrar haber vermedin düştü mü değeriniz yoksa hastanede misiniz :26:
epack havalar bayağı serinledi hala terliyor musun canım Allah yardımcın olsun.
oyy yirim ben onu. kocaman olmuş maşallah tubişim. biz de o günleri görecek miyiz....
Biliyorum çok geç kaldım bunu yazmak için.Bilmiyorumki bu sefer bitirip paylaşabilecekmiyim sizinleO kadar çok gelip tam yazarken kalkmak zorunda kaldımki sayısını ben unuttum.
Öncelikle hastaneden bağlanamayıp sizlere haber veremediğim için özür dilerim.O kadar sıkıntılıydımki aklımda olmanıza rağmen elime alamadım telefonu.Hatta gelen aramalara,mesajlarıma bile cevap vermedim 4 gün boyunca.
10 Eylül'de anlamsız bir ağrı ile nstye girdiğimde herşey yolundaydı.Hatta ebe çatı muayenesi bile yaptı,bebeğin başı rahme iyice yerleşmiş dedi.Bu gece yada 1-2 gün içinde doğum başlar kesin dedi.Doğum sancıları hakkında uzun uzun konuştu.Ordan çıkınca yemeğe gidecek,sonra markette gezecek kadar iyiydim.Akşam eve geldiğimde bebeğim inanılmaz derecede hareket etmeye başladı.O kadar ki eşimle korktuk derimi yırtıp çıkacak karnımın ortasından diye.Sabaha kadar sadece wc için kalktığım ağrısız sızısız bir gece geçirdim.
Ve sabah ağrısız bi şekilde annemle hastaneye gittik.Gayet iyi olduğum için eşim de aç karnına vermesi gereken hormon tahlilleri için kendi hastanesine gitti.Merdiven bile çıktım hastanede düşünün.Nstye bağladılar.10 dk sonra büyük ebe geldi.Ki biliyorum bi sorun olduğunda hemşireler yerine o bakıyor nstye.Burnuma oksijen taktılar,sağa dön sola dön komutlarıyla nefes egzersizleriyle 15 dk daha yattım.Bi sorunmu var demeden drum başucumda bitti."Korkacak bişey yok,bebeğin kalp atışı çok yüksek,içerde bilmediğimiz bi sıkıntı var,hemen sezeryana almam lazım" dediğinde ama ben normal doğuracaktım diyebildim sadece.Doğumhane bi anda savaş alanına döndü.Ben şaşkın ördekler gibi bakınırken bi koluma damar yolu açıldı,bi kolumdan tüp tüp kan alındı,soyun bağırmaları içinde sontamı taktılar,annem kapıda "kızıma bi kez sarılayım bari" dediğini hatırlıyorum sadece.Gidip sarıldım 2 sn bile sürmedi o an.Ne eşimi arayacak,ne anneme hoşcakal diyecek vaktim oldu.Kolumdan tutup önlüğü giydirdiler,sandalyede ameliyathaneye götürüldüm.Masaya çık,soluna dön,derin nefes al,iğne yapcam kendini geri çekme,cenin pozisyonu al,sıcaklık geldimi,düzel şimdi,az aşağıya kay,serumu bağlayın,kollarını sabitleyin,tansiyonu kaç derken perde gerildi önüme ve dr "hazırmısın başlıyoruz" dedi gülerek....Başımda iki hemşire "nerelisin,yaş kaç,ilk bebekmi,adın ne,mesleğin ne,bebeğin cinsiyeti ne" diye sorgularken beni ben şaşkın şaşkın bakınıyordum.Korkuyormusun dedi biri "hayır dedim,ama ben normal doğuracaktım" bu cümleyi belki 15 kez söyledim o masada.Bir hasta inatlaşmış normal doğum olsun diye bebeğini kaybetmiş,olması gereken neyse dr onu yapar dediler.Espriler,gülüşmeler,alaylar bende katıldım bi süre sonra.Ama hala şaşkınım.Drum bi ara söylenmeye başladı."Bu nasıl bir pozisyondur,kolunu çek yavaş yavaş,kordonu tut,Allah Allah nasıl bu hale geldin sen" diye diye bi kaç dk daha geçti. 09:37 dedi biri...Bu saati unutma dedi gülerek :26: Artık hamiş değildim.Sesini duymuyorum dedim.Bikaç sn sonra dediler,şaplak sesi ve minnacık bir ses....Ömrüm boyunca unutmayacağım bi ses tonu...Ağlamaya başladım o an.Aylardır beklediğim sesi duydum işte.Yaşıyordu ve içimde değildi artık.5 dk sonra yanağıma dokundurdular kuzumu.Bembeyazdı.Bana dokunur dokunmaz sustu.Gülüşmeler duydum,ne kadar güzelsin sen diye sevdiler temizlerken hemşireler.Ve drumun cümlesi...30 DK DAHA GEÇ KALSAYDIK BEBEĞİNİ KAYBEDEBİLİRDİN....Kordonu boynuna 2 kez dolanmış,nefesi kesildiği için çabalamış tam yan dönmüş,bir kolu ve bir bacağı rahme girmiş dedi...
Okuduğum duaların,ettiğiniz duaların yardımı dedim.Birine kıl kadar iyiliğim olduysa bu dünyada bunun mükafatı kuzumun hayatı oldu dedim.Biraz daha uyuyum deseydim,nasılsa iyiyim ha bi saat sonra olsun nolcak deseydim bitmişti herşey.Bebeğimin hayatını riske atmış olacaktım.Rabbim elimizden tuttu...Ve kurtulduk...
09:00'da girdiğim nsteden 09:25'te ameliyathaneye çıkarıldım ve 09:37'de kuzum hayattaydı...Saatlerce sürecek olan doğum sürecim 37 dk içinde bitti...Hayırlısı böyleymiş kesinlikle.Ama tüm gün ben normal doğuracaktım diye sayıkladım durdum...
2 saat süren bulantı ve safra kusması,uyuşukluğun geçmeye başlamasıyla başlayan yanma hissi,akşam 8de giydirilme ve ayağa kaldırılma eziyeti,gece 04:30a kadar süren tansiyon düşmesi-gaz sıkıştırması-terleme senfonisi derken gün bitti...
Yaşadığım sıkıntıları ayrıntıları ve çareleriyle yazacağım tek tek.Sizi korkutmak değil derdim.Ama o sıkıntıları yaşarken deneyim belki işe yarar diye herşeyi yapıyorsunuz.
Peygamber efendimizin cennet kokusu diye tabir ettiği koku anlatamayacağım tek şey...Bütün ciğerim o kokuyla dolsun nefesimi vermeyim dışarıya dediğim andır o an...
RABBİM HERKESE YAŞATSIN O DUYGUYU.....
Tubiss bn bunu yerimm isiririmmm. Teyzesinin yakisiklisi.. rabbim hayiirli uzun omurler nasip etsin. Bnde kuzumu sag saglim kucagima alayim hayirlisiyla fotolarini koyicam bol bol :)
Allah razı olsun incimm...
Resimleri şimdiden merak ediyorum. bakalım nasıl bir cadı olucak
maşallah yüzbin kere maşallah :) bebişine
Allah razı olsun canımcım.
sen nasılsın?
bebişin nasıl? annesini üzmüyor değilmi
Aldım almazmıyım.3 tane krem aldım lansinoh dışında.Silikon meme ucu aldım.Ayvaçekirdeği kaynattım.Zeytinyağı sürdüm,ısıttım soğuttum onu da sürdüm,kendi sütümü sürdüm,ceviz kapattım.En son süt sağma makinası aldım onunla rahatladım.Yazarım uzun uzun denediklerimi.
Spinal oldum bende.Narkoz istemiyordum zaten.Hoş o anda kimse bana bişey sormadı ama belden iğne vurduklarında anladım:26:
Ay yerim ben senin parmaklarını.Benim kızda hastanede aldı elini böyle.Hemen foto çektiler.Bir daha almasın diye elcik giydiriyorum artık.Babası 5 yaşına kadar emmiş de
Değerimiz düşmedi de yükselmedi de.Bekleyelim cilt rengini takip edin dedi dr.Sürekli kan almak istemedi.İnşallah sıkıntı olmaz bi daha.
belki lansinoh alsan faydası olurdu kuzum. neyse iNŞALLAH şimdi çok daha iyisindir.
sağma makinası mı kullanıyorsun. inşallah Rabbim şifa verir de kuzunu tene ten temasla emzirirsin ve o bagı kurarsınnız
ben spinalde çok rahat etmiştim. bünyeden bünyeye fark edior demekki.
ama bol bol bitter çikolata ve kahve verdiler.
çok da yürüdüm hemen düzeldim hamd olsun...
canım 9.9 yüksek bir değer değil. yükselmediyse daha da yükselmez inşallah.
bizim değer 19.8 di.
renginde değişme varmı?
yha en sinir oldugum konu bu zaten. tuvaletin bile mescitten daha çok önemseniyor olması.
herneyse. olmamasından iyidir.
evet ya Maşallah büyüdükçe sevimli oluyorlar.
emziği bende sırf tatlı duruyor diye almıştım. ama şimdi istemiyor. hemen ağzından atıp parmagını sokuyor ağzına.
bakalım ilerde alırmı. çok yakışıyor çocuklara emzik yaa
kardelencim bu günlerde çok yoğundum. ama artık daha sık gelirim inşallah
hoşgeldin canım iyisin inş.
evet bence de çok yakışıyor emzik
çok merak ediyorum bizimkini yaa zaman geçmiyor sanki
bizde haftaiçi çantamızı hazırlayacağız inş
ayşe korkuttu beni. yanıma göğüs kremi göğüs pedi filan da alıyım inş.
silikon uç almaya gerek var mı acaba :26:
ben çantama göğüs kremi ve pedini koydum canım. silikon uç almayı da düşünüyorum daha doğrusu eşim alalım bulunsun diyor. annem de kardeşimi emzirirken kullanmıştı o uçlardan. hatta göğüslerinin kanadığını kardeşimin o halde emmeye çalıştığını hatırlıyorum.. zor günler bizi bekliyor. Allah yardımcımız olsun..
evde olmak ne güzel birşeymiş yaaa... işyerinde koca göbekle birşeyler yapmaya çalışmak merdiven inip çıkmak yokkk: 21:
Allah çalışan hamişlere yardım etsin..
pazartesiyi de hayırlısıyla bir atlatırsam çok daha iyi olacak. hayırlısı neyse o olsun..Biliyorum canım acıyacak çok acıyacak belki de.. Buna kendimi şimdiden hazırlıyorum..Ama biliyorum ki hepsi geçecek zamanla.. Küçük sıpanın burnunu sıkıcam poposunu ısırcam sonra :))
hmm anladım canım bende liste yaptım ama sürekli eksik var mı diye düşünüyorum.
evet ilk günler emzirmek sıkıntılı oluyomuş canım amin inş kolay atlatırız.
güzel de bazen zaman geçmiyor canım
tabi bu halde çalışmak daha zor olurdu eminim :26:
inş kendini kasmazsan acımaz canım iyi düşün iyi olsun inş.
aynen bende öyle diyorum sol tarafıma bi bastırıyor nefesim kesiliyo doktora soracam orası neresiyse doğunca ısırıcam inş
aynen canım kaç kere döküyorum sonradan topluyorum ben de.. ben iki çanta yaptım bir de bebek çantası. bavula mı koysam acaba:44::44::44::44::44: çok mu eşya götürüyorum acaba...amann neyse kociş taşıyacak sırtımda taşımıycam ya
sorma canım ya yollarda işe giderken tansiyonum düşüyordu gözlerim kararıyordu bulduğum kaldırım kenarına oturuyordum.. çok şükür hepsi geride kaldı...
dimi ama iyi düşünelim iyi olsun. hatta ben hayal kuruyorum çok kolay geçecek.. direk kapıdan gelecek benim kızım
ben tacı sana mı devredeceğim canım? ipekle aranızda pek yok gibi ama.seninki daha mı önde? i
fazla evham yapmamak lazım ya en kötü ihtimal 2 gün kalırız yeter inş koyduklarımız.
bende alıp koyması kolay olsun diye kendi çantamı ayrı yapıcam inş canım.
kirli torbası da koymak lazım bak şimdi aklıma geldi.
bir de doğunca bebeği hemşireler giydiriyor ya ilk giyeceklerini ayrı poşete koymayı düşünüyorum hazır olsun diye.
hatta doğuma giderken hemşire istiyomuş bebeğin kıyafetini.
evet canım nasılsa arabada duracak senin için rahat etsin eksik olmasın da fazlasını geri getirirz inş.
ay canım benim ya atlattın çok şükür. ama bi yönden iyi oldu demi iznini doğum sonrasına aktarmak için kullanmadın.
inş bebişle daha güzel geçer.
bende diyorum daha kolay bi yolu yok mu sıkılınca karnıma bastırsam da çıkıverse diye :)
eşim de sağolsun çok destektir merak etme ebe bastıracak zaten diyo gıcık. :18:
sanırım senden sonra sıra bende canım.
aynen aramızda pek yok ama benim riskim var bakalım salı günü ne diyecek :18:
kızlar sizlere birşey danışacağım. mağazaya park yatak almak için girmiştik ama nerdeyse bütün eksiklerimizi aldık
tabi biraz acele oldu düşünemediğim şeyler oldu malesef
ev tipi ana dizleri var ya ben ondan istiyordum doğduğundan itibaren kullanılır ben mutfaktayken yanıma alırım filan diye..
neyse bide oto koltukları vardı. annem de nasılsa bunlar mecburi artık, hem arabada hem evde kullanırsın dedi
bende düşünemedim aldık bi telaş.
ama şimdi pişman oldum :26:
tam yatmadığı için doğumdan itibaren kullanamam en azından 5 aylık olması lazım zaten 13 kiloya kadar olanını aldık
yani çok az kullanıcaz gibi duruyor. mağaza da değişim yapmaz heraldehemde ev tipi olanlar daha rahat.
ne diyosunuz ayrıca ev tipi olanlardan alayım mı yoksa içine battaniye filan sersem biraz düzleşse kullanılır mı ilk zamanlar?
ben aldım kirli torbası da aldım boş poşet çantalar da aldım..kağıt havlu da aldım normal havlu da. kolonya aldım tarak toka çorap yelek ceket...
canım bebeğin ilk giyeceği kıyafetleri ve bezini battaniyesini bohça yapıp içine koymak gerekiyormuş..öylece hemşireye vercekmişiz..
ben iki takım da yedek çamaşır aldım bebeğe. bir peluş bir de kapitone battaniye koydum. küçük havlular aldım mendiler aldım.
bizim ev uzak hastaneye. o yüzden elime geçeni koydum gibi oldu :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?