- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.541
Biliyorum çok geç kaldım bunu yazmak için.Bilmiyorumki bu sefer bitirip paylaşabilecekmiyim sizinleO kadar çok gelip tam yazarken kalkmak zorunda kaldımki sayısını ben unuttum.
Öncelikle hastaneden bağlanamayıp sizlere haber veremediğim için özür dilerim.O kadar sıkıntılıydımki aklımda olmanıza rağmen elime alamadım telefonu.Hatta gelen aramalara,mesajlarıma bile cevap vermedim 4 gün boyunca.
10 Eylül'de anlamsız bir ağrı ile nstye girdiğimde herşey yolundaydı.Hatta ebe çatı muayenesi bile yaptı,bebeğin başı rahme iyice yerleşmiş dedi.Bu gece yada 1-2 gün içinde doğum başlar kesin dedi.Doğum sancıları hakkında uzun uzun konuştu.Ordan çıkınca yemeğe gidecek,sonra markette gezecek kadar iyiydim.Akşam eve geldiğimde bebeğim inanılmaz derecede hareket etmeye başladı.O kadar ki eşimle korktuk derimi yırtıp çıkacak karnımın ortasından diye.Sabaha kadar sadece wc için kalktığım ağrısız sızısız bir gece geçirdim.
Ve sabah ağrısız bi şekilde annemle hastaneye gittik.Gayet iyi olduğum için eşim de aç karnına vermesi gereken hormon tahlilleri için kendi hastanesine gitti.Merdiven bile çıktım hastanede düşünün.Nstye bağladılar.10 dk sonra büyük ebe geldi.Ki biliyorum bi sorun olduğunda hemşireler yerine o bakıyor nstye.Burnuma oksijen taktılar,sağa dön sola dön komutlarıyla nefes egzersizleriyle 15 dk daha yattım.Bi sorunmu var demeden drum başucumda bitti."Korkacak bişey yok,bebeğin kalp atışı çok yüksek,içerde bilmediğimiz bi sıkıntı var,hemen sezeryana almam lazım" dediğinde ama ben normal doğuracaktım diyebildim sadece.Doğumhane bi anda savaş alanına döndü.Ben şaşkın ördekler gibi bakınırken bi koluma damar yolu açıldı,bi kolumdan tüp tüp kan alındı,soyun bağırmaları içinde sontamı taktılar,annem kapıda "kızıma bi kez sarılayım bari" dediğini hatırlıyorum sadece.Gidip sarıldım 2 sn bile sürmedi o an.Ne eşimi arayacak,ne anneme hoşcakal diyecek vaktim oldu.Kolumdan tutup önlüğü giydirdiler,sandalyede ameliyathaneye götürüldüm.Masaya çık,soluna dön,derin nefes al,iğne yapcam kendini geri çekme,cenin pozisyonu al,sıcaklık geldimi,düzel şimdi,az aşağıya kay,serumu bağlayın,kollarını sabitleyin,tansiyonu kaç derken perde gerildi önüme ve dr "hazırmısın başlıyoruz" dedi gülerek....Başımda iki hemşire "nerelisin,yaş kaç,ilk bebekmi,adın ne,mesleğin ne,bebeğin cinsiyeti ne" diye sorgularken beni ben şaşkın şaşkın bakınıyordum.Korkuyormusun dedi biri "hayır dedim,ama ben normal doğuracaktım" bu cümleyi belki 15 kez söyledim o masada.Bir hasta inatlaşmış normal doğum olsun diye bebeğini kaybetmiş,olması gereken neyse dr onu yapar dediler.Espriler,gülüşmeler,alaylar bende katıldım bi süre sonra.Ama hala şaşkınım.Drum bi ara söylenmeye başladı."Bu nasıl bir pozisyondur,kolunu çek yavaş yavaş,kordonu tut,Allah Allah nasıl bu hale geldin sen" diye diye bi kaç dk daha geçti. 09:37 dedi biri...Bu saati unutma dedi gülerek :26: Artık hamiş değildim.Sesini duymuyorum dedim.Bikaç sn sonra dediler,şaplak sesi ve minnacık bir ses....Ömrüm boyunca unutmayacağım bi ses tonu...Ağlamaya başladım o an.Aylardır beklediğim sesi duydum işte.Yaşıyordu ve içimde değildi artık.5 dk sonra yanağıma dokundurdular kuzumu.Bembeyazdı.Bana dokunur dokunmaz sustu.Gülüşmeler duydum,ne kadar güzelsin sen diye sevdiler temizlerken hemşireler.Ve drumun cümlesi...30 DK DAHA GEÇ KALSAYDIK BEBEĞİNİ KAYBEDEBİLİRDİN....Kordonu boynuna 2 kez dolanmış,nefesi kesildiği için çabalamış tam yan dönmüş,bir kolu ve bir bacağı rahme girmiş dedi...
Okuduğum duaların,ettiğiniz duaların yardımı dedim.Birine kıl kadar iyiliğim olduysa bu dünyada bunun mükafatı kuzumun hayatı oldu dedim.Biraz daha uyuyum deseydim,nasılsa iyiyim ha bi saat sonra olsun nolcak deseydim bitmişti herşey.Bebeğimin hayatını riske atmış olacaktım.Rabbim elimizden tuttu...Ve kurtulduk...
09:00'da girdiğim nsteden 09:25'te ameliyathaneye çıkarıldım ve 09:37'de kuzum hayattaydı...Saatlerce sürecek olan doğum sürecim 37 dk içinde bitti...Hayırlısı böyleymiş kesinlikle.Ama tüm gün ben normal doğuracaktım diye sayıkladım durdum...
2 saat süren bulantı ve safra kusması,uyuşukluğun geçmeye başlamasıyla başlayan yanma hissi,akşam 8de giydirilme ve ayağa kaldırılma eziyeti,gece 04:30a kadar süren tansiyon düşmesi-gaz sıkıştırması-terleme senfonisi derken gün bitti...
Yaşadığım sıkıntıları ayrıntıları ve çareleriyle yazacağım tek tek.Sizi korkutmak değil derdim.Ama o sıkıntıları yaşarken deneyim belki işe yarar diye herşeyi yapıyorsunuz.
Peygamber efendimizin cennet kokusu diye tabir ettiği koku anlatamayacağım tek şey...Bütün ciğerim o kokuyla dolsun nefesimi vermeyim dışarıya dediğim andır o an...
RABBİM HERKESE YAŞATSIN O DUYGUYU.....
Çok sağol duaların için canım.Allahım kimseyi yavrusundan ayırmasın..Ayşecim, Allah ne bebeğini sensiz, ne de seni onsuz bırakmazsın, benim duam budur güzelim!
Elimden geleni yapıyorum inanki.Emzirirken yaşadığım acı onun hazır mama yemeye mecbur bırakmanın acısından çok çok hafif.İçim yanıyor o hazır mama yemek zorunda kalıncaayşemmmm burdasınnn memikler iyileştimi azcık bak başlarda çok acicak biliyorum dayanmak çokkkk zor çokkk acıyo ama azcıkta geçse hemen sok agzına unutmasın memikleri sütünü sag ver vitaminciklerini alsın kızma olurmu haddime deil biliyorum belki sen hepsini benden iyi biliyosun ama benimde emzirememekten yana içimde kocamannnnn hala kanayan bi yaram var Allah yardımcınız olsun inş hemen geçer hemen emer kuzunn
Çoook.Zor bi haftaydı benim içinde kuzum içinde.İnşallah daha beter günler olmazAyşem nasılsın canım kuzun nasıl topkekini kucakladın çok mutlusundur pek tabii:)))
Çok şükür canım.Bin şükür yanımda kuzum.Acılarımı hafifletmenin tek yolu onun sesi zaten...Kuzum senin adına ben bile züldüm alel acele sezeryan olduğun için.
Üzülmenin bi faysadı yok kuzum biliyorsun.
Önceden bilsen sezryan olacak bu kadar etkşlenmezdim eminim.
Şok olmuşsundur oan.
Her neyse diyeceğim oki sakin dert etme bak üzülürsen göğsün daha kötü olur bebeğini emziremezsin.
Benim arkadaşım 2 kere bebeğini kaybetti hemde doğumunu hafatlar kala.
:Ne mutlu bak kuzunu kucağına aldın Allah sana bağışladı.
O bebklerini suni sancıyla normal doğurdu ama ona sorsan diyorki keşke sezeryan olaydımda bebğimi kucağıma alaydım.
Biz daha kötüsünü düşünerek rahatlayabiliriz ancak.
Sende öyle yap.
Dualrımdasın inşaaallah ağrıların diner kuzun lıkır lıkır emer seni
Aldım almazmıyım.3 tane krem aldım lansinoh dışında.Silikon meme ucu aldım.Ayvaçekirdeği kaynattım.Zeytinyağı sürdüm,ısıttım soğuttum onu da sürdüm,kendi sütümü sürdüm,ceviz kapattım.En son süt sağma makinası aldım onunla rahatladım.Yazarım uzun uzun denediklerimi.ayşeciim dediğimiz silikon göğüs ucu nu aldınmı?
belki çok daha iyi olur o.
bebişini emzirebilirsin o şekil sanıyorum.
canım komple mi narkoz verdiler? yoksa spinal mi oldun?
agrıların birkaç güne çok çok hafifler.nekadar çok yürürsen okadar çabuk iyileşirsin.
inan birkaç aya kadar agrılarını unutucaksın. ikinciyi de düşünüceksin emin ol
doğum hikayeni de bir ara yazarsın :) merak ediyorum.
Koyacağım fotosunu ay kızımın.Bekleyin accıkAyşecim bebişinin fotosunu görmek isteriz.
topkeki görelim biiiiii
Ay canımm.İnanın o kadar özledimki burda saatlerce sohbet etmeyi.Buzluğum aközlenmiş kırmızı biber koyacağım.
Kahvaltıda çok lezzetli olut-yor hımmm bayılırımmmm.
Birde turşu yapacağımmm 6 kilo kornişon salatalık aldım bilmiyorumki neden böyle çok aldım.
Turşumu seven çok dağıtıyorum ama sanki dağıtsam bile çok almışım gibime geldi
Bakalım Rabbim sağlıkla kışın tüketmeyi nasip etsinnnnnn
Öptüm kızceler
Aişe kız yokluğun çok belli iyiki varsın arkadaşımmmm
Oyh...Kizlar nihayet eve gelebildik. Henuz dogurmadim.
Kucuk hanim 2992 gr. Olmus. 15 gunde 700 gr.almis tosun tospaga.
Doktor amcamiz dogum seklini bize birakti. Iri bir bebek degil dedi normal olabilir ama yapamam dersen sezeryan yapariz dedi. Haftaya cati muayenesini yapalim dedi ona gore karar verelim dedi. Sezeryan olursam da haftaya gun vericek.
Biraz geç bi cevap oldu ama ağrıların çok normal canım.Bebek ters döndüğünde ve ağırlaştıkça artıyor o pelvik ağrıları dedikleri kasık ağrıları.Sertleşmede çok normal.Hiç sıkıntı etme bunları.İnşallah herşey yolunda gider sonuna kadar.kızlar hepinize günaydın... kızlar benim bi sorum olacak hani bikini bölgemiz varya tüylenen yer tam olarak sağ tarafı ve bacağımın birleştiği yer okadar ağrıyorki, gece tuvalete kalktığımda yürürken çok acı ve ağrı veriyo.gündüz pek hissetmiyorum ağrıyı,hareket ederken ağrımıyo galiba. sizlerde de var mı normalmidir acaba.bide kardelen sertleşmeden dolayı erken doğum riski olduğundan bahsetmiş ben korktum açıkçası,çünkü bende de sertleşme oluyo bazen ama ben çocuğun bir tarafa toplandığını düşünüyordum demekki kasılmaymış. Allah korusun hepimizin yavrularını,bu haftalara geldiğimde daha rahat olacağımı düşünürdüm ama daha tedirginim nedense. neyse çok öptüm hepinizi :)
Kız sakinAllah halimizi iyi etsin.
resmen kocamı parçalamak istiyorum,onu elime alsam............................................. artık gerisini yazmayayım siz düşününnnn
Anaaam twetyini yesinler senin tosbaaa.
Allah razı olsun canım benim.Dualarında olmak ne kadar güzel.Arkadaşım da demişti yüzlerce çeşit var,iyiki burada değilsin seçmek çok zor olurdu diye.Seçimini görmek isteriz bizdeKızlar bugün istoça gittim Aişenin bebk şekerlerinden almak için. adam bisikletin tanesini 1 tl 35 kuruştan satıyor kuruş indirim yapmadı
Ama görmeniz lazım okadar değişik ve güzel çeşitler varkiiiiiiiiiiiiiiiyanlız olunca seçemedim tabiki bende almadım tekrar gideceğimmm
Aişem kuzum çok teşekkürler sen vesile oldun bana
ömür boyu oğlumun şekerini gördükçe sen aklım ageleceksin ve sana dualar edeceğiz.
Aklımdan çımıyorsun inan. memiklerin için özel dua ediyorum inşaallah iyleşirde topkekini bolbol emdirirsinn
Kuzum benimmmm.Kizlar bizim kucuk melegimizin durumu iyi degil. Dualariniza ihtiyacimiz var. Doktor; durumu bekledigimden de kotu dedi.(((( aklimdan cikmio o minik elleri, o minnacik yuzu (
İnşallah canım.Normale odaklanınca sezeryanın sıkıntıları daha bi zor geldi galiba bana.Herkesin söylediğine göre yine çabuk atlatmışım.Az önce misafir vardı kadın öyle diyor.İyi ayaklanmışsın ben yataktan kalkamıyordum diyor.Çok şükür her geçen gün daha iyi oluyorum.İkinci konusu ise aklıma bile gelmesin istiyorumAyşe geçecek ve sen bebeğinin mırıltılarından sonra tüm acıları unutacak ve 2.yi planlayacaksın.Ben de normal doğumda dikişler atılırken aman aman bidaha istemem demiştim:) şimdi de keşke daha erken düşünseymişiz diyorum.Rabbim acil şifalr versin
Çok güzelmiş battaniyenizKızlar merhaba.
Hepinizden Alalh razı olsun. Dualarınızı eksik etmiyorsun.
Annem bugün hastaneye gidicek. Konuşunca sizede bilgi veririm durumu hakkında.
Bugün yine butikbebede kargo bedavaydı. Kızıma bu battaniyeyi aldım. Şimdilik 2 tane battaniyesi oldu kızımın.
Kaç tane olursa yeter kızlar ? Özlemcim sen kaç tane aldın ? dilek fıstıgım sen naptım zeytin nasıl ?
Eki Görüntüle 806525 Eki Görüntüle 806526
Çok sağol Phiaamm.Allahım sana da çift çift nasip etsin inşallah.Kolayca doğuruver kuzularını innnşalllahhhhAyşemmmm, bebişini kucağına almışsın
Bebişine ailesiyle birlikte sağlıklı, uzun ömürlü bir hayat nasip etsin Allah'ım
1 hafta kadar yoktum, o yüzden yeni yazdım canım, birkaç sayfa geçmişi okudum da haberdar oldum
Ay yerim ben senin parmaklarını.Benim kızda hastanede aldı elini böyle.Hemen foto çektiler.Bir daha almasın diye elcik giydiriyorum artık.Babası 5 yaşına kadar emmiş demerhaba kızlarr...nasılsınız bakalım?
2 gündür gelemedim.
dün Kenan paşamın doğum günüydü.
bugün de forumİstanbul gezmesindeydik
oğluşları gezdirdik.
hamd olsun çok güzel geçti.
tek sinir oldugum nokta; herşey içerde wc ye kadar,mescit taaa dışarda. utanmasalar otoparkın oraya yapıcaklardı heralde.
bir namaz kılmak için baya bi yürümen lazım mescide varmak için.
neyse buna da iyi yönünden bakarak:Hiç mescit olmayabilirdi de.Allah'tan mescit yapmışlar diyerek bir yorum yapabiliriz.
Yusuf'cuk parmak emmeye başladı
emziği çıkartıyor minik elleriyle. sonra parmagını sokuyor agzına.
resimlerle anlatmak gerekirse eger;
önce emziği nazikçe tutup çekiyor
Eki Görüntüle 807130
sonra da parmak hooop ağıza
Eki Görüntüle 807131
ayşecim değeriniz çok güksek değil. inşallah iyice düşmüştür...
bizi de haberdar et olurmu?
sarı tülbent,sarı kıyafetler,ışık açmak vs... eskilerin sarılıgı geçirdiğine inandıgı şeylerden bazıları.
ama en etkili yöntem bolll bol emzirmek.
sarılık kaka ve idrarla atılıyor sadece...
çok can sıkıcı bir duru değilmi
Kizlar aysem dogum yapmis cok sevindim. Ozlemim karapisSoM, incim, ve ismini sayamadıklarIM nasılsınız kızlar? Benim Moralim bozuk 3 aydır takip eden doktorUM hala pcos tedavisine başlamadI. İnsülin direnci icin ilac aliyordum gecen gun klomene baslamicaz mi diyince seker ilacini kullan 3 ay sonra cocuk istiyorsan klomene baslariz dedi. Bir suru tetkik yapti bobreklerime bakti arastirmasi icin kobay olarak kullandi ve bebek istersen diyo bosuna zamanim geçmiş sinirlerim bozuldu. Ankarada pkos icin doktor arıyorum bulamadimda hala. Hepinizi cok özledim
Çok sağol canım.Amiiin.Çok şükür kurtulmuşsun dırdırdan.Rabbim ol diyecek inşallah o zaman olacak canım benim.Sen elinden geleni yaptın,Allahım ol der hemen inşallah.Aysecım dogum yapmıssın gozun aydın ınsalah bebegın hemen ıyılesır...gecmısı okuyamadım pek ama olsun7
bu arada gecen gunu tuplerımı kontrol ettırdım tıkanıklık yok sonunda kaynanam yakamdan dustuNıye hamıs olamıyorum onuda bılemıyorum
Çok sağol leylacım.Hiç bitmiyor sorunlar maalesef.Ama onlar için değermişcanım hayırlı uğurlu olsun,hoş geldi sefa geldi hifa prenses.Allahım sizleri hiç ayırmasın,anne olmak gerçekten zormuş hamilelikte farklı doğunca farklı sorunlar oluyo umarım sarılık değeri yüksek çıkmaz.emziremiyomuşun yaradan dolayı zeytinyağını duymuştum iyi geliyor diye onu bi denesen masaj yaparak uygula sabah öğle akşam.daha dün akşam komşularla bu konuyu konuştuk çok zor olduğunu söylüyolar.
şimdi nasılsın?toparlanabildin mi,ağrın var mı?
Hatırlıyorum tabi hatırlamazmıyım.Elimden geldiğince geleceğim buraya.Özelden mesaj atarsan da cevaplarım sorularını.Belki geçmişi okurken gözümden kaçar yazarsan.canım benim ne kadar duygulu yazmışsın gözlerim dolu dolu okudum. Çok şükür sağlıkla kucağına almışsın hifa'nı.
seninle bat beklediğimiz lekelenip üstüne gördüğümüzü sandığımız günler aklıma geldi sen belki hatırlamazsın beni.
bebişim olmuyor diye bi daha hiç girmemiştim ama seni hep takip ettim. çok şükür Rabbim bize de nasip etti.
kesinlikle duaların gücüne inanıyorum. canım senin için zor bir süreç olmuş.
inş bundan sonra daha rahat edersin. emzirme problemini aştınız mı?
sarılığı normal sınırlara geriledi mi?
senden öğreneceğimiz çok şey var canım müsait oldukça gel lütfen.
Anneliğini tebrik ediyorumRabbim yardımcın olsun. Hifaya da sağlıklı sıhhatli imanlı geçireceği hayırlı uzun ömürler diliyorum öpüyorum miniğini canım
normal olmadığına üzülme bu kadar tatlım çok şükür ki bebeğin sağlıklı sadece ona odaklan.
bende normali çok istiyorum ama bebeğin veya benim hayatım tehlikeye girecekse sezeryana razıyım.
eminim çok güzel duygular yaşıyorsun bizlere de olmayanlara da çok dua et canım Rabbim herkese tattırsın bu duyguları.
hifa hanımı görmek isteriz canım müsait olduğunda foto ekler misin
Amiin canım.Allahım hepinize kolay doğumlar nasip etsin.Aysecim cok guzel anlatmissin.cok duygulandm.allah saglicakla buyutmek nasip etsin.
Amiin.Hepimizin evladını bizlere bağışlasın Rabbim.Acılarımızın tek ilacı onların varlıkları...okurken çok duygulandım tutamadım kendimi..
Rabbim kuzunu sana bağışlamış Allah analı babalı büyütsün inşallah..
Hayırlı bir evlat olsun..
Koyacağım inşallah resmini kuzumun.İnşallah sizler daha kolay ve güzel doğumlar yaşarsınız.Aysecim yavrunu sag saglim kucagina aldin. Artik o zor anlarini aklina getirip uzulme. Hersey olacagina variyor. Sen dogum yaptin ve hifani kucagina alip kokluyosun.darisi bizlerin basina. Hifamizin fotosu yokmu. Gorelim su topkeki :)
Allahım sizlere daha kolay doğumlar nasip etsin inşallah.Gözünüzü korkutmak istemem yaşadıklarımla.Herkesin yazısı farklıdır,Rabbim hayırlı yazırlar yazsın hepimize.Aysecim okurken gozyaslarimi tutamadim,tekrardn allah bagislasin yavrunu,anali babali buyusun insallah.sen neler atlatmissin bakalim bizleri neler bekliyor rabbim hayirli yazilar yazsin bize..hayirlisiyla dogum yapup yavrularimizi kucagimiza almak nasip etsin..suan evinde ya,yanin da ya,nefesini duyuyor ona dokunuyorsun ya iste bu herseyden guzel olmali...
Erken olunca daha çok korkar insan haklsın.Amiin hepimize versin canım.Aynı şeyleri hemen hemen bende yaşadım Ayşecim.Sadece normal doğum yaptım ben.36.haftada olunca çok korkmuştum ama şükür her şey unutuluyor.Rabbim sağlık versin ikinizede
Çok şükür tabi.Bin şükür hemde.Kokusunun tarifi yok maalesef.Nefesimi kesen bi masumiyet kokusundaki..Allah yavrularımızı bizlere bağışlasın...ayşeee okurken nefesimi tutmuşum resmen,okadar heyecanlandım ki... Rabbim size bağışlamış çok şükür, çok sevindim ayşemm, mis kokusunu bizim yerimizede çek,süt gibidir şimdi o Allah bağışlasın,en kısa zamanda resminide görürüz inşallah.
canım çok erken daha ,yani okadar erken yumurtlamış olabilir misin bilmiyorum ama sen adetim 30'unda gelecek diyosan 26-27'si gibi yaparsan çıkar ama şuan erken.bide boşuna canın sıkılır şimdi erkenden yaparsan sen biraz sakin sakin dinlen istersen.yinede sen bilirsin canım hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin inşallah .
Kızlar nasılsınız bakalım ben yi değilim hemde hiçç eşimi görmek istemiyorum
Elimde değil
İçime sindiremedim yıl dönümünde yaptığını hala aklımda dolamıp duruyor. 6 yıl bekleğimim 3 yıldır evli olduğum adam neden ilk yıllarda bana bunu yaptı hazmedemiyorumbugün diyor neden sinirlisin neden böylesin
Gitmek istiyorum evdennnn
Kızlar nasılsınız bakalım ben yi değilim hemde hiçç eşimi görmek istemiyorum
Elimde değil
İçime sindiremedim yıl dönümünde yaptığını hala aklımda dolamıp duruyor. 6 yıl bekleğimim 3 yıldır evli olduğum adam neden ilk yıllarda bana bunu yaptı hazmedemiyorumbugün diyor neden sinirlisin neden böylesin
Gitmek istiyorum evdennnn
hayırlı sabahlar kızlaarr nasılsınız?
cumanız mübarek olsun.Rabbim maddi manevi dertlerimize şifa versin inş.
birazdan kuzumla kahvaltı yapacağız dileyen olursa bekleriz
sonra da Kuran okuyacağım inş Rabbim kabul etsin
yuvalarımıza saadet huzur bereket muhabbet nasip etsin
yavrularımızı sağlıklı sıhhatli hayırlı imanlı kılsın inş.
bizlere de kolay doğumlar nasip etsin canlarım duamdasınız...
hayırlı sabahlar kardelen amin canım inşallah..
size afiyet olsun biz erkenden yaptık hoş erkende
yapınca kahvaltıda pek bir şey yiyemiyorum neyseki
yarın tatil güzelce yaparım artık
duana amin diyorum duanda olurum inşallah..
sağol canım size de şifa olsun artık :)
evet benim de erkenden canım istemiyor bilerek geciktiriyorum.
tek başına da pek keyfi çıkmıyor tatil günlerinde ailecek kahvaltı yapmaya bayılırım
inş canım hepinizi katıyorum Allah kabul etsin.
sağolasın canım sizede şifa olsun
erken kalktığımda zaten uykusuz oluyorum
hele dün gece epeyce deprem korkusuyla uyuyamadım
eşimde nöbetteydi neyseki geç vakitte uykuya dalmışım
yine saçma bir sürü rüya gördüm):
kahvaltıda bunların etkisindeydim:))
neyse canım sen kahvaltını yap afiyet olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?