- 20 Ekim 2012
- 190
- 67
- 73
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.601
ben attım 2-3 çantaya..
gelsin yeterki canım. bol bol gelsin boşver. çoğa çözüm buluruz da hiç gelmezse daha büyük sorun bence..
alırız pompa sağarız ne yapalım..
kizlar selam..
hastane cantasina enerji verici bikac sey de koymayi dusundunuz mu? Sekeri az proteini yuksek gofretlerden, ceviz findik falan dusunuyorum ben.
Evet kzuum erkeğim dışardan bile kendini belli ediyor.
Kilomalmak istemiyorum biliyorsun her gören maşaallah sadece karnın var diyor.
Benimde hoşuma gidiyor.
Kızlar aldığım alt açmanın ve battanyenin aynısın resmini netten buldum ekliyorum.
Artık diğerlerini hallederim akşam :=)Eki Görüntüle 808638 Eki Görüntüle 808639 Eki Görüntüle 808640
kizlar selam..
hastane cantasina enerji verici bikac sey de koymayi dusundunuz mu? Sekeri az proteini yuksek gofretlerden, ceviz findik falan dusunuyorum ben.
kizlar uykuda sirilsiklam olmak moralimi bozuyor elimde deil. uyku saati gelince yine ter ter diyorum. Cadiozy ter su gibi normal ter deil dioruz da kilo kaybi yaparmi? ben bikac gundur kilo almadim ya bebis buyuyo mu acep eskisi gibi gobek kasiklarimda da agirlik yok gibi?
sanmıyorum canım sen bol bol su iç aman suyu ihmal etme. ben de senin haftalarında kilo almamıştım hatırlarsan. bebişim de çok az kilo almıştı. bazen kilo alımı yavaşlayabiliyor canım. bak sonra 2 haftada 700 gr aldık..
sen çok iyi besleniyorsun hiç kafana takma..
buara iyi beslenemiyorum canim. gercek mi 33-34te bole miydi? eskiden dahaa agirdim.
Evet kzuum erkeğim dışardan bile kendini belli ediyor.
Kilomalmak istemiyorum biliyorsun her gören maşaallah sadece karnın var diyor.
Benimde hoşuma gidiyor.
Kızlar aldığım alt açmanın ve battanyenin aynısın resmini netten buldum ekliyorum.
Artık diğerlerini hallederim akşam :=)Eki Görüntüle 808638 Eki Görüntüle 808639 Eki Görüntüle 808640
hatırlasana 32 de gittim 2050 gr dı iki hafta sonra tekrar gittim 2300 gram olmuştu. iki haftada 250 gr almıştı ben de yiyememiştim o dönem. canım yemek istemiyordu.iştahsızdım. ama sonra pekmez ve kuruyemişlere başlayınca tekrar iki hafttada 700 gr oldu. takma kafana canım sen ara öğünlerini atlamamaya çalış toparlar o.. bir de bebek doğum kanalına ilerliyordur belki sen o yüzden hafiflediğini düşünüoyrsundur. artık akciğerlere baskısı azalmıştır.
ole mi diosun canim. tekmeler sag ustten geliyor daha. Demek bir hizlanip bi yavaslayip dengeliyor. Terleme olayindan buyana moralim dusuyor hayirlisi
İnşaallah canım ya dediğin gibi hepsi gider ben yine eski ben okurummmmay maviş maviş yesinler onun alt açmasını.. bunun üzerine yatıp da çiş mi yapacakmiş o aman da aman :)))çocuklar altını açınca hemen salıveriyorlar :)))neler yaşıycaz bakalım ben şimdiden tembihliyorum benim üzerime değil babanın üüzerine kusacaksın onun üzerine çiş yapacaksın diye
çok tatlılar canım maşallah..
iyi günlerde sağlıklı günlerde kullanın inşallah. çok beğendim....
ne güzel işte canım fazla almadın ki sen. kilo değil ödem var üzerimizde bak doğumdan sonra hepsi nasıl gidecek...
ay epeck aklım ane geldi bu yazını okuyuncakizlar selam..
Çok sağol teyzesi daha güzelleri sizin olsunDilek canim cok guzeller. Kaca aldin?? Gule gule kullanin insallahh . Optum zeytini
İnşaallah canım ya dediğin gibi hepsi gider ben yine eski ben okurummmm
Çok sağol teyzesi beğendğine sevindim. kuzum seninki kız altını açınca fiskiye gibi etrafı batırmaz en azından
Benimde başlamam lazım bu tembhlere babanın üstüne kusacaksın ve işeyeceksinnn hahahahhaaaaaaaaa
ay epeck aklım ane geldi bu yazını okuyuncabebek düşünmeye başladığımız zamanlarda adamada kendimizede bolbol fındık ceviz vs yedirirdik elhamdülillah bu günleride gördük kısmetse sütümüz olsun diyede yeriz kuzucummm
Çok sağol teyzesi daha güzelleri sizin olsun
Sanırım 25 tl idi kuzum indirim yaptı 20 tlye geldi. emin değilim ama arada 2,3 tl fark vardır yani fazla değil.
Arkadaşının ikizleri olacakmış maşaallah çok sevindim bakalık nasıl büyütecek göbüşününormalmi yoksa tedavi ilemi gebe kaldı ?
Kuzum dogal yolla hamis kaldi. Ailede ikiz varmis. Babasi ikizmis :)))) bnde bu alt acmalardan alicam. Al al bitmicek herhalde. Burun aspiratoru alicam. Butikbebede vardi. Lazim oluomus tubis demisti. Buruncuklari tikaninca cok isimize yaricak:)Çok sağol teyzesi daha güzelleri sizin olsun
Sanırım 25 tl idi kuzum indirim yaptı 20 tlye geldi. emin değilim ama arada 2,3 tl fark vardır yani fazla değil.
Arkadaşının ikizleri olacakmış maşaallah çok sevindim bakalık nasıl büyütecek göbüşününormalmi yoksa tedavi ilemi gebe kaldı ?
cevapladığın için sağol canım. bana da görümcem verdi o kremi. biraz kullanmış çoğu duruyor. yeter inş demi?
çok mu sürmek gerekiyor bi tane daha alsak mı? :26:
önerin için teşekkür ederim inş işe yarar.
bir de süt artırıcı çaylar varmış sen kullanmış mıydın gerek oluyor mu?
süt gelmemesi gibi bi durum olabilir mi acaba :26:
mama vermek istemiyorum gerçekten
evet canım bende arkadaşımda gördüm o da çok uygun almış ve kullanışlı olduğunu söyledi
hatta 6 aydan sonra oturmaya başladı banyosunu da onda yaptırıyodum çok kolay oluyo tek başıma hiç zorlanmadım dedi.
bana da mantıklı geldi. gerçekten banyoda da kolaylık olur her zaman 2. kişiyi nerden bulalım :)
büyüsün de otursun inş annesi bide minder yapar ona
aldım tubişi aldım unutur muyum hiç? benim çantam iki tane bir de bebeğin çantası üç çantayla gidiyoruz :)))
o lansinohtan bir tane daha mı alsam acaba? ben yanıma da aldım da tüp pek küçük geldi gözüme.. gerçi doğumdan sonra da alırım en kötü ihtimal internetten söylerim. Ayşe de lansinoh aldı diye biliyorum ben ama acaba fayda mı etmedi başka markalar aldım yazdı.. ben bütün umutlarımı o kreme bağladım. yara olmamalı..tubişim bir de bişi sorcam bebiş doğduktan sonra ağzına şekerli su verilmesi sarılığı önlüyormuş diyorlar.. şekerli su da verdireyim diyorum. hemşireler karşı çıkabiliyormuş ama çaktırmadan damlatırız ağzına :))sen ne diyorsun?
doğru diyosun canım yeter ki gelsin mama verene kadar sağıp veririz inş.
sarılık olmaması için de sık emzirmek gerekiyormuş zaten...
kizlar selam..
yok canım ben almadım.. ben kahve ile süt çayını koydum sadece. hurma koy demişti Ayşe. hurmayı koymadım bak. iyi aklıma getirdin. ondan da birazcık atayım çantama...gerçi kol çantamda fındık fıstık ceviz var :) tam teşekküllü geziyorum :)))
ay maviş maviş yesinler onun alt açmasını.. bunun üzerine yatıp da çiş mi yapacakmiş o aman da aman :)))çocuklar altını açınca hemen salıveriyorlar :)))neler yaşıycaz bakalım ben şimdiden tembihliyorum benim üzerime değil babanın üüzerine kusacaksın onun üzerine çiş yapacaksın diye
çok tatlılar canım maşallah..
iyi günlerde sağlıklı günlerde kullanın inşallah. çok beğendim....
ne güzel işte canım fazla almadın ki sen. kilo değil ödem var üzerimizde bak doğumdan sonra hepsi nasıl gidecek...
Kuzum dogal yolla hamis kaldi. Ailede ikiz varmis. Babasi ikizmis :)))) bnde bu alt acmalardan alicam. Al al bitmicek herhalde. Burun aspiratoru alicam. Butikbebede vardi. Lazim oluomus tubis demisti. Buruncuklari tikaninca cok isimize yaricak:)
ben 40 ml lik almışım tubişim :))) ne aç gözlüyüm hee.. o zaman başka almaya hiç gerek yok.canım kremi çok sürmene gerek yok. ince sürüceksin zaten. birdahaki emzirmeye kadar vücudunun emmesi lazım.
bu en küçük,parmak kadar olan tüplerden değilmi?
10 ml onlar.
ben ilk bebişimde sadece 2 hafta kadar kullandım. benden hemen sonra hamile kalan gelinimize verdimdi.
ama o zamanlarda 28 tl ye almıştım :26:
şimdiyse sagliklivegüzel sitesinden 9.90 mıydı neydi o fiyata almıştım.
erkenden alıp agrımaya başlayınca kullandıgım için topu topu 4-5 defa ancak kullanmışımdır.
bana çok faydası oldu. şimdi de görümceme vericem kalan kremi. herkez faydalansın dimi ama
ben süt artırıcı hiçbirşey kullanmadım canım. zaten doğumdan 3 gün sonra tam anlamıyla süt iner göğüslere.
anlarsın zaten görünce
bol bol sıvı almak yeterli.
ama şunu da demeden geçmiym, ilk oğlumda gece emirmeye çok kalkardım.çok aglayan bir bebekti.
o uyanınca bir yandan emzirir bir yandan da meyve suyu ve hanımeller bisküvi yerdim.yarım saat uyurdum yine uyanırdı sıpa. uyanana kadar göğüslerim yine süt dolardı.meyve suyuyla bisküvi bende çok işe yaramıştı.
şimdiyse Hamd olsun Rabbime. ek bişey yapmıyorum. diyet bile yapabiliyorum.
işin özü bol sıvı tüketmek.sadece su değil ama...
Rabbim bol bol emzirmemizi nasip eylesin.
ben ilk oğluşumu 2,5 yaşına kadar emzirmiştim
aaa süper fikirmiiiş.banyoda kullanmak ha
gerçi ben şıp şıp iki dakkada sabunlayıp durulayıp çıkarıyorum ama az büyüyüp keyif yapacak duruma gelince çok güzel fikirmiş.
yanlış hatırlamıyorsam 40-50 civarı birşeye almıştım tepsisiyle beraber.
çok çabuk büyüyolar. bende 5-6 aylıkken oturtmaya başlamıştım Kenanı...
bir tane çok rahat yeter canım.10 ml olandan dimi?
ben yarılamadım bile.
Ayşe almamış lansinoh. bi onu almadım die yazmıştı.
sarılıga gelince,
bebiş doğunca hemen süt inmiyor ve bebek biraz aç kalabiliyor. aç kalınca kan şekeri düşüyor ve sarılık başlıyor.
bazıları fayda ettiğini söyledi. ama ben çocuk dr una sormuştum alakası yok dedi.
hangisine inanıcam bilemedim ama yükselmemesi için faydalı olabilir belki.
birde kan uyuşmazlıgından da sarılık oluyor bebişler.
benim kan grubum 0 RH pozitif, eşiminki A RH pozitif. oğluşların ikisi de babalarının kan gruplarını aldıkları için kanlarımız uyuşmamış ve ondan olmuşlar sarılık...
inşallah sizinkiler olmaz kızlar.ciddi bir rahatsızlık değil ama annenin moralini acaip bozan bişey
aynen canımcım. bol bol emzirmek lazım.
gerçi ben yusufcugu doğdugundan itibaren 1 ay boyunca asssla 1 saati geçirmemiştim hep uyandırıp emzirmiştim.
benimki açlıktan olmamış.kan uyuşmazlıgındanmış. iki pozitif kan grubunun uyuşmadıgını da yeni öğrenmiş oldum...
benim hiç aklıma gelmemişti ipekcim.
çantama koymamıştım daha doğrusu.sezeryan olunca zaten boll bol meyve suyu ve bisküvi yediğim için gerek duymadım.
bu doğumumdan sonra tam 5 paket meyve suyu içmiştim ama isteyerek,zorla deil
hem bolca süt oldu hemde gaz maz kalmadı.kabızlık sorunum da olmadı...
bende hurma ve zemzem suyu koymuştum. ilk agzına onları verdi eşim.
hemşireye sormadı bile
direkt bebegi aldı kucagından. önce zemzem suyu ve hurma vericez biz dedi
zemzem suyuna da geceden okumuştu.
ben yusufcugun altını değiştirmeden önce temiz bezi açıp hazırlıyorum. cırt cırtları bile açıyorum :)
sonra hemencik silip kremliyorum bekletmeden hooop hemen yeni bezi koyuveriyorum altına.
yoksa kazaya kurban gideriz
2 defa hazırlıksız değiştirirken pşşşş yaptı
burun aspiratörünü kullanıyoruz evet incim.
serum fizyolojik damlatıyorum sonra temizliyorum. yaz günü oldugu halde tıkanıyor burnu.
emerken çok zorlanıyor burnunu temizlemezsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?