Bol bebiş topiği

kızlar bugün tetenoz aşısı yapıldı bana ilk saatlerde acımadı ama şimdi deli gibi kolum ağrıyor.
Çok fena bir acııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı kolumu kıpırdatamıyorummmm

Canim ebe bana hemen buz koy demisti.eve gidince koydum.ilkinde biraz agri oldu.kizardi.ikincide hic bisey olmadi.buzun etkisi var.gecmis olsun.

Gecmis olsun dilegim. Kolda agirlasma oluo robot gibi hareket ediyodum.ama oyle dayanamayacak kadar degildi.bunyeden bunyeye fark edio. 1gun surmustu. Olsun dayan annesi zeytinine kavusacaksin Allah in izniyle

Kizlar gunaydin.. bnm yaramaz kozim bugun erkenciydi gum gum annesini tepikleyip durdu. Simdide yoruldu herhalde. Sesi solugu cikmio sipanin. Annesinin gulu, annesinin guzeliiii miss kokulum. Rabbim herkese yasatsin bu guzel anlari. Masallahh yavrumaa

Bu mesajı yazmak için epey düşündüm kızlar.Hiçbir ayrıntıyı atlamayım,benim yaşadığım sıkıntıları arkadaşlarım yaşamasın diye..İnşallah hepiniz kolayca doğumlar yaparsınız ve sonrasını ben gibi ağır yaşamazsınız.Belki benim acı eşiğim çok düşük olduğundan,belki sezeryana hazırlıklı olmadığımdan bu kadar sıkıntı çektim.Dilimin döndüğünce,aklımın yettiğince ve Hifa hanım izin verdiği sürece yazmaya çalışacağım size..

SEZERYAN SONRASI GAZ SORUNU
Bunun en büyük yardımcısı kayısı suyu.Hem hazırlardan hem de evde kaynatılmış olandan içtim ben.akşam 8 ile gece 4 arası sanırım 3 lt falan kayısı suyu içtim.Buzdolabından olmayacak ama.Bişeyler yiyebilirsin dediklerinde yulaflı bisküvi ile içerseniz muhteşem bir etki yaratıyor.Ve tabi yürümek zorundasınız.İlk günlerde soğuk su ile taharetlenmek maalesef ağrıları arttırıyor.Ve mümkün olduğunca yürümeye çalışın.İlk gece çıkarmadığınız gaz, sonraki günlerde dikiş ağrılarıyla birleşip daha beter acılara sebep oluyormuş.Bunu aklınızdan çıkarmazsanız ıkınmaya bile çalışıyorsunuz ve gazdan kurtuluyorsunuz.Çünkü anestezinin etkisi geçtikçe kasıklarınızdaki dikiş ağrıları,yanma hissi artıyor.Buna bir de gaz eklenirse (Allah muhafaza) gerçekten acı olur.

GÖĞÜS UCU YARALARI
İlk doğumun en büyük sorunuymuş bu.Normal doğum da olsa sezeryan da olsa oluyormuş bu.Silikon göğüs uçları yara olmadan,ilk günlerde kullanılmalıymış.Chicco herkesin tavsiye ettiği marka.Yara olduktan sonra çok fazla işe yaramıyor maalesef.İlk 3-4 gün gelen sarı süt göğüs ucundaki yarayı iyi etmiyor.O tamamen bebeğin içmesi gereken bi antibiyotik.Bebek memeyi tam alamadığından,süt kanalları daha tam açılmadığından,gelen sıvının süt olmamasından yaralar çabuk oluşuyor.Kasık ağrısının arasında bir de göğüs ağrısıyla uğraşmak gerçekten çok yıpratıcı oluyor.Lansinoh bu konuda en iyisi.Artık bundan eminim.O acıların içinde kim ne derse yapar hale geldiğinizden tavsiye edilen 2 krem daha aldık.Ne çocuk dru,ne hemşireler,ne ebeler,ne kendi drum kullan dedi ikisine de.Bir kere sürdükten sonra ikisini de kaldırdım.İçerikleri tam ispatlanamamış kremlermiş lansinoh dışındakiler.Yapmanız gereken her emzirmeden sonra mercimek kadar sürmek,masaj yapmak ve göğüs pedi KAPATMAMAK.Pedler kuruluk sağladığı için daha çok çatlamasına sebep oluyormuş.Minik naylon parçalarını göğüs uçlarıma kapattım ben.Sürekli nemli durması gerekiyor uçların.Kremin atlete,pede,peçeteye bulaşıp silinmemesi gerekiyor.Benim en büyük hatam göğüs pedi kullanmak oldu.Meğerse o pedler normal süt geldiğinde,sızıntılar başladığında,göğüs normal ıslaklığında kalabildiğinde kullanılırmış.
Bu yaralar için duydularımı size de yazayım.Belki (inşallah olmaz ama olursa) içlerinden biri sizin sıkıntınıza da iyi gelir.
-Ayva çekirdeklerini bir çay bardağı suyla kaynatınca jel haline geliyor.Onu göğsünüze masajla yedirin.
-Cevizin kabuğunu bıçakta ikiye açın.İçlerini bıçakla temizleyin.Dövülmüş ceviz içini tekrar içine doldurun,sütünüzü içine sıkın ve göğüs ucunuza kapatın.Yağı göğüslerinize çok iyi geliyormuş.Göğüslerinizin dış görüntüsüne gözünüzden yaş gelecek kadar gülüyorsunuz Emzirmeden önce ılık suyla temizliyorsunuz,sonra tekrar kapatıyorsunuz.
-Zeytinyağını (saf) direkt sürenlerde var,çok çok az ısıttıktan sonra soğutup sürenlerde var.Ben ikisini de denedim.Isınmış olan yağla kendimi kızartma gibi hissettim

SÜT VE SORUNLARI
Sütün çabuk inmesi için çayları sordum çocuk druna.İlk 15 gün tavsiye etmiyorum ben dedi.İlk gelen sıvıya müdahale etmek istemiyormuş.Steel tea var çok faydalı dedi.Ben almadım o çayı.Bugün yarın alırım ama.Doğal yöntemlerle desteklemek daha iyi dedi dr.Bol su,iyi yemek,uyku,dinlenme,kayısı ve incir karışımı hoşaf..Tas tas içtim bu hoşafı.Hemde annem kayısıyı evde kaynattı,k.validem hastanede su ısıtıcısında inciri kaynattı sonradan birleştirdik ikisini.Hem gaza,hem bebeğe,hem süte iyi geldi.Ayrıca hurma,çikolata yemek sütü arttırırmış.
Doğumdan 3-4 gün sonra yaşamaya başladığım başka bi sorunda göğsün dolması oldu.Süt indi inmesine de uçlar yara,çocuk ememiyor,ben ağlamaktan bayılma noktasına geliyorum,mama veriliyor ama sarılık korkusu var..Bütün bunların üstüne çocuk drunun önerisiyle gittiğim genel cerrahın "göğüslerin süt dolu üstelik aşırı derecede ödem var.2 gün içinde bu göğüsleri boşaltmazsan apse oluşur ameliyata alırım" demesi tuz biber oldu.Göğüs pompası imdadımıza yetişti çok şükür.Hem ağladım hem sağdım her saat.LANSİNOH yine en iyisi çıktı.Kademeleri,hız ayarları var.Bebek emiyormuş gibi önce yavaş sonra hızlı şekilde kullanıldığı için acıyı da azaltıyor sağarken.Ben çok rahat ettim sağmaya alıştıkça.Önce şırıngayla sonra kaşıkla verdik sütümü de mamayı da.Sonradan (bi arkadaşın uyarısıyla sağolsun) 20 tl verip aldığım anne memesine benzeyen uçlu biberonları kullandık dün.Sonra da kendi göğsümü verdim.İkisini de gayet güzel aldı.Ne mememi unuttu,ne biberona alıştı.Bu arada 2.günden itibaren emzik de verdim.Acıkınca,uyuyunca emziği atan bi kızım varmış Memeden aldığında gerek duymuyor emziğe.Ama biberon yada kaşıkla içince hazmetmek için emziği kullanıyor Akıllı bu sıpalar valla.Biz de son çare olarak emzik veriyoruz.Sürekli vermiyorum yani.Ne dr,ne hemşire kızdı.Kaliteli emzik de sıkıntı olmaz dediler.
Şu an hem acıya dayanabildiğim kadar emziriyorum,sürekli sağıyorum dolapta bekletiyorum.Zorda kaldığımda biberonla veriyorum.Kuşumun ağzı çok minik.Göğüs ucumda çok büyük olduğundan sadece ucunu alıyor maalesef.Dünden beri göğüs ucum yara olmaya başladı yine.Ama yumuşattım göğüslerimi.Apse ameliyatı korkusuyla hep yumuşak tutuyorum.Sağmadan önce sıcak suyla havluyla masaj yapıyorum.Duşa girip masaj yapıyorum.Çok iyi geliyor.

HASTANE ÇAMAŞIRLARI
Geceliği hiç kullanamadım ben kızlar.Sonta ilk gün çıkarılıyor.Zaten o çıkıncaya kadar ayağa kalkmanız yasak.En ufak bi soğukluk acınızı arttırıyor.Mümkün olduğunca büyük ve yumuşak,beli lastiksiz pantolon alın.Emzirmek için bluzu sıyırabiliyorsunuz,sıkıntı olmuyor.Hasta bezi çok işe yarıyor,hastaneniz veriyormu öğrenin.Ben kendi götürdüklerimi kullandım.Sık sık yeniledim ki enfeksiyon olmasın.Çok terliyorsunuz o yüzden atleti bol alın.

Aklım gelenler şimdilik bunlar...

canım benim günaydın
Allah razı olsun gerçekten tecrübe çok işe yarıyor çok sağol bizimle de bildiklerini uyguladıklarını paylaştığın için
inş yazını kopyalayacağım çok işime yarayacağını düşünüyorum canım.
özellikle yanlışları da yazmışsın ben mesela göğsüme krem sürüp ped takarım diyodum meğerse nemli kalması gerekiyormuş.:26:
kompostoların sütü artırdığını gaza iyi geldiğini biliyorum.
sağma makinesini ihtiyaç olursa alırız diye düşünüyorum :44:
silikon göğüs ucunu alıp almamada kararsız kalmıştım en iyisi en baştan onla vermek dediğin gibi gerçek süt gelene kadar...
bende gecelik almadım 2 takım pijama koymayı düşünüyorum canım.
tekrar sağol faydalı bir paylaşım oldu gerçekten. hifayı ve seni öpüyorum canım

geçmiş olsun canım arkadaşın dediği gibi ebe bana da buz önermişti fazla hareket ettirme demişti.
biraz sabret 2. gün daha hafifliyor inş.

günaydın canım maş kızına bizimki de karnımı yamultmakla meşgul
artık eskisi kadar masum değil tekmeleri canımı acıtıyor bazen
hareket etmeyince hemen takip ediyorum etse diye.
doğumdan sonra bu tekmeleri arıycaz sanırım
sanki içimde bi boşluk olacak gibi geliyor onun orda olmasına çok alıştım
bizde özleyince koklarız öperiz ne yapalım

Güle güle kullanın canım yataklarınızı.Sıkıntısız sorunsuz uykularınız olur inşallah.

İçini rahatlatırmı bilmiyorum ama yalnız olmadığını bil diye yazıyorum.
11 eylülde doğum yaptım,15 eylülde doğumgünümdü eşim bana çiçek bile almadı...Ben söylediğimde hatırladı doğumgünümü.
1-2 sefer dışında hiçbir kontrolüme gelmedi hamileliğimde.
9 temmuzdaki evlilik yıldönümümüzü de unuttu.Ertesi gün telafi bile etmedi.
Bebeğimin ilk kontrolüne bile annemle babamla gittim.Eşim yine yanımda yoktu.
34 haftalık hamileyken İstanbul'a gitti iş için.Beni yalnız bırakarak.Haftaya da İzmir'e gidiyor yine iş için.Karımı yalnız bırakamam bile demiyor.
Sütüm kesilmesin,bebeğim huzursuzlanmasın diye susuyorum artık.Alışmaya çalışıyorum bu ilgisizliğe.Kızımı kucağına alması bile sahte geliyor artık.Bebeğimiz sevgimizi arttırır sanmıştım,aksine azaltmaya devam ediyor...

Çok duygulandım yaaaaaaa Allah sana bağışladı bebeğini. inşaallah sağlıkla büyür saliha olur dualarım seninle
Amiin canım.Allahım sizlere daha rahat doğumlar nasip etsin.

Çok sağol pınarcım.Kardeş konusu
Ne kadar olgun bi kadınsın sen Allahım kalbine göre göndersin hemen kuzunu.Kucağına aldırsın sağlıkla.Dualarımdasın pınarcım.

Etmezmiyim delüü.Hep dualarımdasınız.Her ağrıda sızıda dua ettim.Hem ağladım,hem bağırdım,hem dua ettim.Hemşireler bile şaşkın şaşkın baktı ben dua ederken ağlarken.

Kesinlikle haklısın.Çekeceğimiz çile varsa sebebi önemli olmuyor.Bi şekilde yaşanıyor alınyazımız.Rabbim yavrularımızın yazılarını güzel yazsın..

Hamişleri ağlatmak en son istediğim şeydir :26: Rabbim sizlere de tattırsın yavrukuşlarınızı kucağınıza almayı..

Kesinlikle tüm acılara değer onun içerde uyuyor olması...
Lansinoh aldım bende canım.Hatta sezeryandan iner inmez kremi sürdüm.Ama senin yazdığını okuyunca kremi yanlış kullandığımı farkettim.Ben bolca sürüyordum kremi.Cildimin emmesi zorlaşıyor demekki bol sürünce.O işe yaramadı ilk 2 gün.Sonra 3 krem daha aldım.Ama dr lansinoha devam et dedi ısrarla.Hem emziriyorum dayanabildiğimce hem sağıyorum tuğbam.Süt çok doluyor,emziremeyince geriliyor göğsüm.Yumuşatmak için sağıyorum mecburen.
Değeri 48 saat sonra 9,8'den 9,5'e düştü.Dr düşüş çok küçük ama yükselmemesi iyi dedi.Anne sütünü bol ver dedi.Bir de bişey denedik belki onun faydası olmuştur.1 damla limonu 1 damla suyla verdik kuzuma.Çok iyi gelirmiş.Bir daha kan almayalım dedi dr.Sarılığı gözle görülür şekilde artarsa getirin dedi.Annemler hergün kontrol ediyorlar sarılığını.Düşüyor dediler.İnşallah düşüyordur.

Yapamıyorsun onları şekerim.Hiç hayal kurma O öyle masumca sana bakarken sen ne poposunu ısırabiliyorsun ne sıkıştırabiliyorsun.Ancak gözgöze gelince ağlayabiliyorsun mutluluktan...

Bende tobiloshun dediği gibi bebekle kendi çantamı ayrı yaptım.Dolaba yerleştiği için sorun olmuyor kullanmak.Bebeğimin eşyalarını çantadan çıkarmadık kirlenmesin diye.O yüzden tek çanta yapabilirsin.Zaten hastane dönüşü 10 çanta oluyor

Canım birincisi değişim yaparlar kullanılmadığı için.Onun yerine başka bişey alabilirsin.Ama oto koltuğu olarak kullanırım dersen o dursun.Ev tipi aldım çok da memnunum.Alt değiştiriyorum,mama veriyorum,uyutuyorum.Çok hafif taşıyabiliyorum.8-10 aylık olunca sallamaya da başlarım.Gece yatağımın yanında onda yatıyor.Altına battaniye seriyorum yumuşak olsun diye.İlk 2-3 ay tam yatması lazım.Oto koltuğu geçici kullanım olur evde.Omurgası için sürekli aynı şekilde kalması çok sakıncalı.Çok pahalı bişey almadım ben.85tl.Elektriklisi,otomatik sallananı,mama tepsili olanları bi sürü özellikleri olanlar da var.Ben sallamayacağım için almadım onlardan.İyiki de almamışım.

Güle güle kullan canım aldıklarını.Sağlıkla inşallah.Mendillerden çok al.Sürekli kirleniyor,çok işe yarıyor.

Kız bende aldım lansinoh.Onun dışında 3 krem daha aldım demek istemiştim ben.Ama gerek yokmuş.En iyisi oymuş.Ama kullanışına dikkat etmek lazım.Çok ince sürüp cildimizin emmesini beklemek lazımmış.Ben çok faydası olsun diye çok çok sürdüm,emmiyormuş demekki göğüslerim:26: Ve üstüne ped kapattım.Bütün kremi ped emiyormuş,göğüs kuruduğu için yeniden kanıyormuş.

Kizlar cok yakin arkadasimdan guzel bir haber aldim. Ikizlere hamismiss :)))) 12 haftalik. Rabbim onlari bize bagislasin :)
Ayyyyy ne güzel darısı başımaaaaaaa Ay delimiyim neyim ağrıların geçmeden söylediğim cümleye baaaak

kizlar selam..
hastane cantasina enerji verici bikac sey de koymayi dusundunuz mu? Sekeri az proteini yuksek gofretlerden, ceviz findik falan dusunuyorum ben.
Cevizden uzak duruuuuuunnn
Enerji için en iyisi meyvesuyu İpeğim.Ve çikolata.Bitter olanı...

Kuzum dogal yolla hamis kaldi. Ailede ikiz varmis. Babasi ikizmis :)))) bnde bu alt acmalardan alicam. Al al bitmicek herhalde. Burun aspiratoru alicam. Butikbebede vardi. Lazim oluomus tubis demisti. Buruncuklari tikaninca cok isimize yaricak:)
Aspiratörü hastaneye de götür incicim.Burnu tıkalıyken ememiyor kuzular.Benim aldığımın iki ayrı ucu var.Biri büyük,biri ince-küçük.Çok işe yarıyor.

meraba kızlar muhabbetiniz güzel bende dalayım aranıza
Hoşgeldin canım.

O tepikleri gözünle de görürsün kucağında inşallahhh

Elimden geldiğince yazdım canım.İnşallah faydası olur sizlere.Sağma makinasını bende sen gibi düşünmüştüm.Tansiyonum düşüyordu ağlamaktan,acıdan.Keşke ilk günlerde alsaymışım dedim.10dk da alınıp gelinecek bişey o yüzden lazım olunca alabilirsin.

Aysecim Hifa prenses nasil? Merakla fotosunu bekliyoruz bidikin. Insallah senin durumunda iyiye daha da gidecek zamanla. Biz cadiozy ile uykuda terlemelere devam maalesef. Yine bu 3. degismem olacak hava da soguk ama ter ter.. Hayirlisi bakalim..

Aysecim Hifa prenses nasil? Merakla fotosunu bekliyoruz bidikin. Insallah senin durumunda iyiye daha da gidecek zamanla. Biz cadiozy ile uykuda terlemelere devam maalesef. Yine bu 3. degismem olacak hava da soguk ama ter ter.. Hayirlisi bakalim..

Yeni uyudu prensesim teyzesi.Midesi şişmiş.Ağladı bütün gece.Bende sızarım biraz sonra büyük ihtimal.
Siz asıl terlemeyi doğurduktan sonra göreceksiniz Soyunurken,giyinirken bile ter akacak.Üstelik hasta olma korkusu da olacak peşinde.

Inanmiyorummmmmmm.. Biz bitecek saniyorum. Uykuda olmasi kotu oluyor yatak her yer sirilsiklam.

Masallahhhhhhhhh Allah nazardan saklasin seni minikim. cooook tatli ultrason resmine benziyor sanki yanaklar.. fistik...
cok operim seni

Teşekkür ederiz İpek teyzesi.Herkes aynı şeyi söyledi ultrason resminin aynısı diye.İşin garibi ne biliyormusun.Aynı ultrasondaki gibi elleri yüzünde uyuyor.

Ayşeciğim Allahım nazarlardan korusun topkek gibi yarvrun...Pek sağlıklı görünüyor... Maşallah...
Hoşgeldin dünyaya Hifa Bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…