- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.641
kızlar bugün tetenoz aşısı yapıldı bana ilk saatlerde acımadı ama şimdi deli gibi kolum ağrıyor.
Çok fena bir acıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııkolumu kıpırdatamıyorummmm
kızlar bugün tetenoz aşısı yapıldı bana ilk saatlerde acımadı ama şimdi deli gibi kolum ağrıyor.
Çok fena bir acıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııkolumu kıpırdatamıyorummmm
canım kremi çok sürmene gerek yok. ince sürüceksin zaten. birdahaki emzirmeye kadar vücudunun emmesi lazım.
bu en küçük,parmak kadar olan tüplerden değilmi?
10 ml onlar.
ben ilk bebişimde sadece 2 hafta kadar kullandım. benden hemen sonra hamile kalan gelinimize verdimdi.
ama o zamanlarda 28 tl ye almıştım :26:
şimdiyse sagliklivegüzel sitesinden 9.90 mıydı neydi o fiyata almıştım.
erkenden alıp agrımaya başlayınca kullandıgım için topu topu 4-5 defa ancak kullanmışımdır.
bana çok faydası oldu. şimdi de görümceme vericem kalan kremi. herkez faydalansın dimi ama
ben süt artırıcı hiçbirşey kullanmadım canım. zaten doğumdan 3 gün sonra tam anlamıyla süt iner göğüslere.
anlarsın zaten görünce
bol bol sıvı almak yeterli.
ama şunu da demeden geçmiym, ilk oğlumda gece emirmeye çok kalkardım.çok aglayan bir bebekti.
o uyanınca bir yandan emzirir bir yandan da meyve suyu ve hanımeller bisküvi yerdim.yarım saat uyurdum yine uyanırdı sıpa. uyanana kadar göğüslerim yine süt dolardı.meyve suyuyla bisküvi bende çok işe yaramıştı.
şimdiyse Hamd olsun Rabbime. ek bişey yapmıyorum. diyet bile yapabiliyorum.
işin özü bol sıvı tüketmek.sadece su değil ama...
Rabbim bol bol emzirmemizi nasip eylesin.
ben ilk oğluşumu 2,5 yaşına kadar emzirmiştim
aaa süper fikirmiiiş.banyoda kullanmak ha
gerçi ben şıp şıp iki dakkada sabunlayıp durulayıp çıkarıyorum ama az büyüyüp keyif yapacak duruma gelince çok güzel fikirmiş.
yanlış hatırlamıyorsam 40-50 civarı birşeye almıştım tepsisiyle beraber.
çok çabuk büyüyolar. bende 5-6 aylıkken oturtmaya başlamıştım Kenanı...
aynen canımcım. bol bol emzirmek lazım.
gerçi ben yusufcugu doğdugundan itibaren 1 ay boyunca asssla 1 saati geçirmemiştim hep uyandırıp emzirmiştim.
benimki açlıktan olmamış.kan uyuşmazlıgındanmış. iki pozitif kan grubunun uyuşmadıgını da yeni öğrenmiş oldum...
ayrıntılı yazdığın için teşekkür ederim canım Allah razı olsun. baktım bende şimdi 40 ml. o da çok az kullanmış yeter o zman inş.
göğüs pedi de aldım kremi sürüp pedi takıyoruz öyle değil mi. :44:
aynen canım ver gitsin bebişlerin ıvır zıvırı çok oluyor yardımlaşmak en güzeli
meyve suyu + bisküvi güzel fikir hele süt yapıyosa
inş emerse bende 2 sene emzirmeyi düşünüyorum canım maddi-manevi o bağı kurmak istiyorum inş.
evet canım banyo fikri benim de hoşuma gitti. bebeği birinin tutmasına gerek kalmaz
hmm bende yeni öğrendim canım bizde sizin gibiyiz ben 0 Rh eşim A Rh pozitifiz
demek bebiş babaya çekip A Rh + olursa sarılık olma ihtimali artıyo :26:
inş 0 olur o zaman
Kizlar gunaydin.. bnm yaramaz kozim bugun erkenciydi gum gum annesini tepikleyip durdu. Simdide yoruldu herhalde. Sesi solugu cikmio sipanin. Annesinin gulu, annesinin guzeliiii miss kokulum. Rabbim herkese yasatsin bu guzel anlari. Masallahh yavrumaa
Güle güle kullanın canım yataklarınızı.Sıkıntısız sorunsuz uykularınız olur inşallah.Ayşem çok güzel yazmışsın inan okurken boğazıma birşeyler düğümlendi..
Zor günler yaşamışsın canın çok acımış ve hatta şuan bile acıyor belki ama en büyük hediyen yanında. Hifan kucağında.Rabbim onu size bağışlasın.. Sağlıklı uzun ömürler versin size...
Amin canım bakalım ben neler yaşıycam.Hayırlısıyla sağlıkla gelsin dünyaya. Acı çekeceğim bunu biliyorum normal de olsa sezeryan da olsa epey bağırcam. Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin.Hifayı çok merak ediyorum...öpüyorum ikinizi de...
park yatak da aldık kuzum. ben beşik istedim yatak odasında yanıma. kocam güvenli değil dedi durdu. park yatak da aldık yatak odamda o. yatağımın yanına çekiştircem. ben bunları çekmeceli diye çok beğeniyordum. bir de ucuzundan beşik alalım dedim ama babamız işte kızına kıyamadı.. beni olsa bu kadar düşünmez :))..tospaa artık bir ona yatsın bir buna. hangisini arzularsa küçükcadııı...
İçini rahatlatırmı bilmiyorum ama yalnız olmadığını bil diye yazıyorum.Kızlar nasılsınız bakalım ben yi değilim hemde hiçç eşimi görmek istemiyorum
Elimde değil
İçime sindiremedim yıl dönümünde yaptığını hala aklımda dolamıp duruyor. 6 yıl bekleğimim 3 yıldır evli olduğum adam neden ilk yıllarda bana bunu yaptı hazmedemiyorumbugün diyor neden sinirlisin neden böylesin
Gitmek istiyorum evdennnn
Amiin canım.Allahım sizlere daha rahat doğumlar nasip etsin.Çok duygulandım yaaaaaaa Allah sana bağışladı bebeğini. inşaallah sağlıkla büyür saliha olur dualarım seninle
Çok sağol pınarcım.Kardeş konusuAyşecim çok şükür bebeğin seninle maşallah Allah hiç ayırmasın annesinden babasından, bahtı güzel olsun .. Bol bol kardeşleri olsun :):)
Bana gelince düşük yapıyorum kızlar, hakkımızda hayırlısı Allahıma çok şükür daha kötü şeylerden şüphelendiler öyle olmadı .. Nerdeyse düştüğüne sevindim .. Zamanı değilmiş demekki ..
Özlem, dilek, inci ve ismi aklıma gelmeyen tüm hamilelerimiz doğum anlarını ve bebişlerini anlatıcak yakında inşallah çoook kolay doğurursunuz .. Sizin gibi iyi niyetli annelerin çocukları çok şanslı olucak ..
Bekleyen herkes ümitli olsun , Allahım bu güzellikleri hepimize yaşatıcak ..
Allah'a emanet olun
Etmezmiyim delüü.Hep dualarımdasınız.Her ağrıda sızıda dua ettim.Hem ağladım,hem bağırdım,hem dua ettim.Hemşireler bile şaşkın şaşkın baktı ben dua ederken ağlarken.Aysecim
Canim bazen heyecanla ve bazen de uzulerek okudum yazini. Ama sonunda minik prensese kavusunca bu duygularin yerini sevinc aldi. Tum anlattiklarin onu gormenle gecmistir insallah. Allah insallah saglik ve mutluluk versin minik Hifaya. Kendinize cok cok iyi bakin ve gerideki dogum yapacaklara dua etmeyi unutma:)
Kesinlikle haklısın.Çekeceğimiz çile varsa sebebi önemli olmuyor.Bi şekilde yaşanıyor alınyazımız.Rabbim yavrularımızın yazılarını güzel yazsın..tekrar geçmiş olsun..çok şükür ki ikinizde
iyisiniz gönül isterdi normal doğum olsun ama bazen insan istesede olmuyor
dediğin gibi aldığın bir duanın hürmetine erken doğuma alınmışsın
geç kalınmadan hifanın kucağına aldın Allah bağışlasın amelini salih etsin..
Hamişleri ağlatmak en son istediğim şeydir :26: Rabbim sizlere de tattırsın yavrukuşlarınızı kucağınıza almayı..Ayşeciğim gözün aydın olsun...Güle güle büyüt yavru kuşunu... Herkesin acı tatlı bir doğum hikayesi oluyor elbette Ayşe...Sabah sabah tutamadım kendimi ağlattın beni maşallah size... Mutluluklar dilerim canım...
Kesinlikle tüm acılara değer onun içerde uyuyor olması...ayşemmm tekrardan hayırlı olsun kuzum.
hızlı çekim bir doğum olmuş sanki. ama bebişin sağ sali kucagında ya önemli olan bu.
göğüs ağrısı,dikiş ağrısı,gaz sancısı... hepsi yarım saat geç kalınmış oldugunda olabiliceklerden daha iyi bence.
Hamd olsun. gelip geçici şeyler.İnşallah kısa zamanda çok daha enerjik ve iyi olursun
özlüyoruz seni...
belki lansinoh alsan faydası olurdu kuzum. neyse iNŞALLAH şimdi çok daha iyisindir.
sağma makinası mı kullanıyorsun. inşallah Rabbim şifa verir de kuzunu tene ten temasla emzirirsin ve o bagı kurarsınnız
ben spinalde çok rahat etmiştim. bünyeden bünyeye fark edior demekki.
ama bol bol bitter çikolata ve kahve verdiler.
çok da yürüdüm hemen düzeldim hamd olsun...
canım 9.9 yüksek bir değer değil. yükselmediyse daha da yükselmez inşallah.
bizim değer 19.8 di.
renginde değişme varmı?
Yapamıyorsun onları şekerim.Hiç hayal kurmaevde olmak ne güzel birşeymiş yaaa... işyerinde koca göbekle birşeyler yapmaya çalışmak merdiven inip çıkmak yokkk: 21:
Allah çalışan hamişlere yardım etsin..
pazartesiyi de hayırlısıyla bir atlatırsam çok daha iyi olacak. hayırlısı neyse o olsun..Biliyorum canım acıyacak çok acıyacak belki de.. Buna kendimi şimdiden hazırlıyorum..Ama biliyorum ki hepsi geçecek zamanla.. Küçük sıpanın burnunu sıkıcam poposunu ısırcam sonra :))
Bende tobiloshun dediği gibi bebekle kendi çantamı ayrı yaptım.Dolaba yerleştiği için sorun olmuyor kullanmak.Bebeğimin eşyalarını çantadan çıkarmadık kirlenmesin diye.O yüzden tek çanta yapabilirsin.Zaten hastane dönüşü 10 çanta oluyoraynen canım kaç kere döküyorum sonradan topluyorum ben de.. ben iki çanta yaptım bir de bebek çantası. bavula mı koysam acaba:44::44::44::44::44: çok mu eşya götürüyorum acaba...amann neyse kociş taşıyacak sırtımda taşımıycam ya
Canım birincisi değişim yaparlar kullanılmadığı için.Onun yerine başka bişey alabilirsin.Ama oto koltuğu olarak kullanırım dersen o dursun.Ev tipi aldım çok da memnunum.Alt değiştiriyorum,mama veriyorum,uyutuyorum.Çok hafif taşıyabiliyorum.8-10 aylık olunca sallamaya da başlarım.Gece yatağımın yanında onda yatıyor.Altına battaniye seriyorum yumuşak olsun diye.İlk 2-3 ay tam yatması lazım.Oto koltuğu geçici kullanım olur evde.Omurgası için sürekli aynı şekilde kalması çok sakıncalı.Çok pahalı bişey almadım ben.85tl.Elektriklisi,otomatik sallananı,mama tepsili olanları bi sürü özellikleri olanlar da var.Ben sallamayacağım için almadım onlardan.İyiki de almamışım.kızlar sizlere birşey danışacağım. mağazaya park yatak almak için girmiştik ama nerdeyse bütün eksiklerimizi aldık
tabi biraz acele oldu düşünemediğim şeyler oldu malesef
ev tipi ana dizleri var ya ben ondan istiyordum doğduğundan itibaren kullanılır ben mutfaktayken yanıma alırım filan diye..
neyse bide oto koltukları vardı. annem de nasılsa bunlar mecburi artık, hem arabada hem evde kullanırsın dedi
bende düşünemedim aldık bi telaş.
ama şimdi pişman oldum :26:
tam yatmadığı için doğumdan itibaren kullanamam en azından 5 aylık olması lazım zaten 13 kiloya kadar olanını aldık
yani çok az kullanıcaz gibi duruyor. mağaza da değişim yapmaz heraldehemde ev tipi olanlar daha rahat.
ne diyosunuz ayrıca ev tipi olanlardan alayım mı yoksa içine battaniye filan sersem biraz düzleşse kullanılır mı ilk zamanlar?
Güle güle kullan canım aldıklarını.Sağlıkla inşallah.Mendillerden çok al.Sürekli kirleniyor,çok işe yarıyor.Kızlar nasılsınız bakalım görüşmeyeli. baya işlerim vardı bugün aile hekimine gittim ilaçlarımı değiştirdim bakalım kabızlığa çare olacakmı ?
Bildiğiniz gibi dün alışverişe gittim çok yakın bir arkadaşımla. eşimle tartıştığım için gece 1e kadar eşime göstermedim aldıklarımıtartışmadan önce ben gösteryim sana dur bakma dedim tartışıncada göstermedim inadım kırılana kadar.
Neyse derdimle sıkmayayım sizi
Aldıkalrımı yazıyorum sizlere,keşke resimlerini ekleyebilseydim.
Dün oğluşuma çok tatlı atl açma seti aldım ayılı mavili kadife
Havlu,krem renk bazen %100 pamuk battaniye,krem kadife battaniye.kadifesi ince çok kullanışlı olacağına eminim.
3 tane kemıl krem renk çorap
3 patikli pijama
2 uzun kollu badi
2 pijama takimi
3 beyaz mendil
şampuanı pişik kremi sabunu bebe yağı
Bana göğüs pedi yeni doğan ıslak mendili
gaz çıkarırken omzuma örtmeye mendil
bunların hepsine indirim dahilinde 175 tl ödedim.
Kız bende aldım lansinoh.Onun dışında 3 krem daha aldım demek istemiştim ben.Ama gerek yokmuş.En iyisi oymuş.Ama kullanışına dikkat etmek lazım.Çok ince sürüp cildimizin emmesini beklemek lazımmış.Ben çok faydası olsun diye çok çok sürdüm,emmiyormuş demekki göğüslerim:26: Ve üstüne ped kapattım.Bütün kremi ped emiyormuş,göğüs kuruduğu için yeniden kanıyormuş.aldım tubişi aldım unutur muyum hiç? benim çantam iki tane bir de bebeğin çantası üç çantayla gidiyoruz :)))
o lansinohtan bir tane daha mı alsam acaba? ben yanıma da aldım da tüp pek küçük geldi gözüme.. gerçi doğumdan sonra da alırım en kötü ihtimal internetten söylerim. Ayşe de lansinoh aldı diye biliyorum ben ama acaba fayda mı etmedi başka markalar aldım yazdı.. ben bütün umutlarımı o kreme bağladım. yara olmamalı..tubişim bir de bişi sorcam bebiş doğduktan sonra ağzına şekerli su verilmesi sarılığı önlüyormuş diyorlar.. şekerli su da verdireyim diyorum. hemşireler karşı çıkabiliyormuş ama çaktırmadan damlatırız ağzına :))sen ne diyorsun?
Ayyyyy ne güzel darısı başımaaaaaaaKizlar cok yakin arkadasimdan guzel bir haber aldim. Ikizlere hamismiss :)))) 12 haftalik. Rabbim onlari bize bagislasin :)
Cevizden uzak duruuuuuunnnkizlar selam..
hastane cantasina enerji verici bikac sey de koymayi dusundunuz mu? Sekeri az proteini yuksek gofretlerden, ceviz findik falan dusunuyorum ben.
Aspiratörü hastaneye de götür incicim.Burnu tıkalıyken ememiyor kuzular.Benim aldığımın iki ayrı ucu var.Biri büyük,biri ince-küçük.Çok işe yarıyor.Kuzum dogal yolla hamis kaldi. Ailede ikiz varmis. Babasi ikizmis :)))) bnde bu alt acmalardan alicam. Al al bitmicek herhalde. Burun aspiratoru alicam. Butikbebede vardi. Lazim oluomus tubis demisti. Buruncuklari tikaninca cok isimize yaricak:)
Hoşgeldin canım.meraba kızlar muhabbetiniz güzel bende dalayım aranıza
Kizlar gunaydin.. bnm yaramaz kozim bugun erkenciydi gum gum annesini tepikleyip durdu. Simdide yoruldu herhalde. Sesi solugu cikmio sipanin. Annesinin gulu, annesinin guzeliiii miss kokulum. Rabbim herkese yasatsin bu guzel anlari. Masallahh yavrumaa
canım benim günaydın
Allah razı olsun gerçekten tecrübe çok işe yarıyor çok sağol bizimle de bildiklerini uyguladıklarını paylaştığın için
inş yazını kopyalayacağım çok işime yarayacağını düşünüyorum canım.
özellikle yanlışları da yazmışsın ben mesela göğsüme krem sürüp ped takarım diyodum meğerse nemli kalması gerekiyormuş.:26:
kompostoların sütü artırdığını gaza iyi geldiğini biliyorum.
sağma makinesini ihtiyaç olursa alırız diye düşünüyorum :44:
silikon göğüs ucunu alıp almamada kararsız kalmıştım en iyisi en baştan onla vermek dediğin gibi gerçek süt gelene kadar...
bende gecelik almadım 2 takım pijama koymayı düşünüyorum canım.
tekrar sağol faydalı bir paylaşım oldu gerçekten. hifayı ve seni öpüyorum canım
Aysecim Hifa prenses nasil? Merakla fotosunu bekliyoruz bidikin. Insallah senin durumunda iyiye daha da gidecek zamanla. Biz cadiozy ile uykuda terlemelere devam maalesef. Yine bu 3. degismem olacak hava da soguk ama ter ter.. Hayirlisi bakalim..
Yeni uyudu prensesim teyzesi.Midesi şişmiş.Ağladı bütün gece.Bende sızarım biraz sonra büyük ihtimal.
Siz asıl terlemeyi doğurduktan sonra göreceksinizSoyunurken,giyinirken bile ter akacak.Üstelik hasta olma korkusu da olacak peşinde.
Masallahhhhhhhhh Allah nazardan saklasin seni minikim. cooook tatli ultrason resmine benziyor sanki yanaklar.. fistik...
cok operim seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?