- 20 Ekim 2012
- 190
- 67
- 73
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.921
Ayy duygusal hamişim benim
Annesinin kuzusu gelecek kucağına inşallah.Gazıydı,sıkıntısıydı derken büyüteceğiz hep beraber kuzularımızı.
Bugün göğüs ucu çatlağı için 2 ayrı ilaç daha duydum.Biri kantaron çiçeği yağı,diğeri ilk emzirmeden önce sürülen soğan suyu.:44:
Bakalım neler duyacağız daha
canim bizde ultrason yok. kendimiz en son 32 de gittik yenidurumu nasil biliyorum. 2 kg ustu kuveze girme zorunlulugu olmuyor diorlar kaldi ki ultrasonda da eksik/fazla olculebilior. insallah seninki de kalan zamanda kilo alir ama kendini kasma rahat ol en azindan 25 haftalik olup riskli donem deil insallah. gogus altim hep bostu yani oturunca dolu da ayakta hep gobek deligi hizam sisik ust kisim degil.
terleme devam simdi uykusuzluk basladi sende yok mu? uyku kalitem yok heryanim agrio kalkinca. uyusam da uyumamis gibiyim..
Gurbet daha zordur eminim.Benim iki annemde yanımda.Ama dediğin gibi insanın kendi annesi başka olur.Gerçi ben anneme kıyıp da su verirmisin bile diyemem.Alışmamışım birinden bişeyler istemeye,yardım istemeye o yüzden zor bi lohusalık oluyor benimki.Bana bakmaya gelene ne canımın istediği yemeği söyleyebiliyorum ne yatıp dinlenebiliyorum.Oturdukça yorgunluk da ağrılar da geçmiyor ama huy işteCanım vallahi annelerimizin kıymetini şimdi daha iyi anlıyoruz galiba. Benim annem boluda ben istanbuldayım. kayınvalidem yardımcı olmaya çalışıyor ama tabiki bir annenin yerini kimseler tutamaz. Hamilelikte uyku tutmuyordu evde dolaşmadık yer bırakmıyordum geceleri sabaha kadar. Şimdiyse o kadar uykum varki taşın üstünde olsa uyurum :) ama bu defa uyumaya pek fırsat yok. Anne olmak daha yeni başlıyor bütün derdimiz uykusuzluk, yorgunluk olsa diyorum sonrada. Allah başka sıkıntı tasa vermesin.
Sarılığı azalmış öyle diyor annemler.Ben pek anlamıyorum sarımı beyazmı teni.:26:Rabbim bol bol süt versin inş şifa olsun Hifa hanıma canımsarılığı geçti mi?
benim de akıntım fazlalaştı canım su içmeye dikkat ediyorum inş.
harnup pekmezi güzel fikirinş canım o kadar etkili mi ya
şimdiye kadar hep sağıma alıştım sola yatsam da dönüyorum canım ya :26:
evet inş sağlıklı sıhhatli olsun ben kiloyu küvez için problem ediyorum ama o da belli olmuyomuş.
Temizleyip verilecektir meme sanırım.Yoksa garibimin ağzı yanar:26::26:hayatım soğan suyunu bende duydum ama bebek onun kokusundan tiksinip emmezse diye cesaret edip de yapamam heralde...
lansinoh aldım bende inş faydası olur
Aysem chicco nun gogus kalkani var sanirim senin dedigin gibi krem kurumamasi icin.Gurbet daha zordur eminim.Benim iki annemde yanımda.Ama dediğin gibi insanın kendi annesi başka olur.Gerçi ben anneme kıyıp da su verirmisin bile diyemem.Alışmamışım birinden bişeyler istemeye,yardım istemeye o yüzden zor bi lohusalık oluyor benimki.Bana bakmaya gelene ne canımın istediği yemeği söyleyebiliyorum ne yatıp dinlenebiliyorum.Oturdukça yorgunluk da ağrılar da geçmiyor ama huy işte
Bende çok uykusuz kalamam migrenim tutar.O yüzden çok dua ediyorum çabuk düzene girsin uykusu falan diye
Sarılığı azalmış öyle diyor annemler.Ben pek anlamıyorum sarımı beyazmı teni.:26:
Harnup o kadar etkiliki ben içmeye başladım 10 gün sonra tekrar kontrolüm vardı.2 hafta önden gidiyor dedi dr.10 gün önce haftasıyla uyumlu demişti.Dr da şaşırdı nasıl bu kadar kilo alıp gelişti diye.İçmediğim haftada da kilosu normale döndü.
Küvez zayıf bebek demek değildirki.Benim kardeşim de 2500ün altında doğmuş.Hemde evde normal doğumla.Ne küvez ne hastane.Büyüdü gitti diyor annem.40nın içinde ne kadar sık yıkarsan bebek o kadar çabuk toparlanırmış.Yarın bıcı bıcı günümüz bizimde
Temizleyip verilecektir meme sanırım.Yoksa garibimin ağzı yanar:26::26:
Lansinoh herkesin memnun olduğu bi krem.Benimde işime yaradı yaramadı değil.Benim sorunum memebaşımın büyük,kızımın ağzının küçük olması.Tam alamadığı için yanlış emzirme oluyor ve yeniden yara oluyor ucu.Bende yara olmaya başladığında sağıyorum.Bi sağma bi emme olarak idare ediyoruz.Kuzum büyüyüverse de öğrense doğru emmeyi.Kremi sürünce masaj yap meme başına.Ped kapatma üstüne.Ped kremi emiyor ve göğsü kurutuyor.O zaman da yeniden yara oluyor.
Kızlar berbat durumdayım.Bütün kemiklerim sızlıyor.Grip olmak üzereyim sanırım.Üşüyorum sürekli.Burnum,yüzüm,kulaklarım bile soğuk.Kapişonla oturuyorum evde.Baş ağrım da cabası... Yemek bile yapamadım.Acıktım ama takatim yok yemeye bile.Eşim İstanbul'daydı bugün.Gelmek üzere.Gelse de bi an önce yatsam.Çok kırgın vücudum.
Aysem chicco nun gogus kalkani var sanirim senin dedigin gibi krem kurumamasi icin.
Bir de bebisi gobegi dusmeden yikadiniz mi? Kimi yikanir diyor ama bize ogretilen yikanmazdi.
Kiyamam ya aman kuzum bol bol ihlamur ic bol limonlu. Ben kac gun surundum sinirimden oturdum agladim. Sen bebisine laximsin iyi olmalisin annesi.bolbol dinlen aman giyinmeyi ihmal etme. Corapsiz patiksiz yeleksiz durmuyorum artik.
Chicco değildi ama bende aldım o silikon göğüs uçlarından.Bi yandan çocuğun kafasını dengele,bi yandan göğüsteki silikonu tut bi türlü beceremedim ben onu kullanmayı.Bi kaç kez denemeye çalıştık kızım en sonunda gelmeyen süte sinirlendi.
Göbeği düştükten sonra yıkadık biz canım.Doktoru da öyle söylemişti.Annemlerde öyle dediler.7.gün akşama düştü göbeği bizde ertesi gün yıkadık.Çok sevdi kuzum suyu.Balık gibi çırpındı durdu ağlamadan.
Ihlamur bu dünyada içeceğim en son şey sanırımAğacının yanından geçsem kusarım.O derece tiksinirim ıhlamurdan. Allahım dermanı ıhlamur olan dert vermesin bana. İnan sakalı şerif gibi kırk kat giyinip oturuyorum.Terleyince havlu koyuyorum,üst değişiyorum.Çoraplarımla bütünleşmiş gibiyim artık.Ama işte kuzum ağlarken ceketti çoraptı bakmadan koşuyorsun.Ev serin,oda sıcak,ben terli olunca haliyle hastalık geliyor
Kızlar berbat durumdayım.Bütün kemiklerim sızlıyor.Grip olmak üzereyim sanırım.Üşüyorum sürekli.Burnum,yüzüm,kulaklarım bile soğuk.Kapişonla oturuyorum evde.Baş ağrım da cabası... Yemek bile yapamadım.Acıktım ama takatim yok yemeye bile.Eşim İstanbul'daydı bugün.Gelmek üzere.Gelse de bi an önce yatsam.Çok kırgın vücudum.
Canım benimmmm Rabbim yardımcın olsun. dikkat et diyeceğim ama dikkat ettiğine eminim. bende ettiğim halde hasta oluyorum ordan biliyorum. migrende fenadır Allahım alsın senden bu hastalığı. yada dayanacak güç versin.
emin ol Allah unutturmuyor sizi dualarımdasınnnız bal kızı öp yerime
Cadıozy kuzum sele denk gelemedikkk iyi etmişsin dışarı çıkmakla.
gez toz son günlerinnn
ayyy heyecanlanıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bugün bizim süslü kıza aldıklarım. Sabah sabah dayanamadım.
Yanımda taşımak içinde bu alt açmadan aldım. Süslüsünü daha sonra alıcaz kızıma
Eki Görüntüle 814335 Eki Görüntüle 814336 Eki Görüntüle 814337 Eki Görüntüle 814338 Eki Görüntüle 814339 Eki Görüntüle 814340 Eki Görüntüle 814341
Butikbebeden bu battaniyeyi almıştım. 10,90 a. Elime ulaştı.
Ya o kadar yumuşak ki. %100 pamuk oldugu belli. İyi ki almışım bunu. Benim bile sarılıp yatasım geldi.
Eki Görüntüle 814343
günaydın kızlarrrr hala kusuyorum ben yaaa
canim selam
son 10 gundur kilo almamisim normal mi bu? telas yaptim
normal canım ben de öyle yaklaşık 15 gündür kilo almıyorum. ama bu bebek kilo almıyor anlamına gelmiyor.. sen kilo kaybediyor olabilirsin ya da ödemin azalıyordur ama bebiş kilo alıyor merak etme sen..
34 erken sonda kilo kaybi olur diolar korktum. sende 33 ten sonra bole miydi?
esas kilo son zamanda olacak deniliyorddu son zaman 36dan sonra mi?
Oğlişimin ilk tekmelerini hisseetiğimde benimde heyecandan karnım ağrılar girmişti kaç kezzzzSorma canim ya s4n bendeki heyecani gor aklima geldikce karnima agrilar giriyor.
Bugün bizim süslü kıza aldıklarım. Sabah sabah dayanamadım.
Yanımda taşımak içinde bu alt açmadan aldım. Süslüsünü daha sonra alıcaz kızıma
Eki Görüntüle 814335 Eki Görüntüle 814336 Eki Görüntüle 814337 Eki Görüntüle 814338 Eki Görüntüle 814339 Eki Görüntüle 814340 Eki Görüntüle 814341
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?