- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.961
o nst de benim canım çok sıkıldı. kurtlu bir insanım ben 20 dakka nasıl yatayım :)
canım çekmeyi bilmeyen birine denk gelirsen benden sana söylemesi sol yanıma yatmak istiyorum de. beni önce sırt üstü yatırdı koca göbekle.. sonra tabi tansiyon düşmeye başladı ben aleti filan söktüm kalktım sonra eşim çağırdı kızı. hemşire filan da değil. doktor doğuma gitti kimse kalmadı filan dedi. ama tabi benim tansiyonumu düşürdüğü ile kaldı. bir de nst den önce çikolata ye. benim doktorum öyle söyledi o zaman daha iyi çıkıyor bebiş hareketleniyor kalp atışları yükseliyor.
canım benim pekmez koska.. ben hem sade içiyorum hem de tahin pekmez karışımı olarak yiyorum buara ağzım hiç boş durmuyor ama kilo da artış yok. :44::44::44::44::44:
Bizimkide aynen öyle.Üüüü diye bi ses,rol yapıyor diyorum kaşlarını çatıp bakıyor bana.Eşeksıpası nolcakBende yazıyı okuyunca bir an bebekler acaba gerçekten böyle mi düşünüyorlar diye düşünmeden edemedim :) hepsi birebir yaşanan durumlar çünkü. bu bebişler çok fena benimki de başından ayrılınca ağlıyor yanına gidince susuyor. yalandan yapma çok ayıp diyorum ama nerde yine yapacağını yapıyor :)
çok sağol canım Allah razı olsun inş tombik olmasa da normali yakalasın :)
benim de kasılmalarım oluyor o yüzden çıkar herhalde.
amin canım inş Allah yardımcımız olsun.
eşim şimdiden 2. yi düşünüyo Allah akıl fikir versin :)
kaç aydır rahattık şimdi bide korunması var bunun
2 gündür öldük kızlar.Bi önceki gece çok huzursuzdu kuşum.Toplasak 3 saat bile uyumadık.Sabah 5ten sonrada hiç susmadı demiştim dün.Akşama kadar ancak susturabildik 2 anneyle beraber.Onlar akşam gittiler.22'de bi başladı yeniden mız mız mız,o ağladı ben ağladım sabaha kadar.3e kadar hiç uyumadık eşimle.20-30sn yada en fazla 15 dk sürüyor susması.Ne yapacağımızı şaşırdık.Ayaklarına elma yağı sürdüm,göbeğine vicks sürdüm,odanın ısısını yükselttim,masaj yaptım,eşim sürekli dua okudu,sıcak su torbası koydum banamısın demedi.3ten sonra da yarım saate bi uyandı durdu.8de dra gittik.Ama ayakta duracak halim kalmadı.Bayılmanın eşiğine geldim defalarca.Dra girdik sustu hanımefendi Dr evirdi çevirdi,sıkıştırdı,sevdi,mıncıkladı gık yok.Drumuzu bugün daha bi sevdim.Kadın bi sürü bilgi verdi.Ne zaman dra gelinmeli,tehlikeli ağlamalar hangileri,hastalık belirtisi olmayan şeyler neler vs vs. Gazı olup olmadığını nasıl anlayacağımı tarif etti.Masaj yapmak için vücut yağı kullanma,zeytinyağı sür dedi.Bizim kızın sorunu da gazmış.Bi şurup verdi.İçirmeden sessizleşse de az önce içirdim çıkarsın da gece uyusun diye. Sabah 11den beri yatıyoruz kızımla.Çıtı çıkmıyor çok şükür.İnşallah gece de böyle oluruz.Beni gören garip garip bakıyor hastanede.Çünkü yorgunluktan,ağlamaktan bitmiş durumdayım.Dr da bana kızdı bi çocukla bu hale gelinirmi diye.Sorun çocukta değil sende dedi.Hatta kızım geçen hafta verdiği 200 grmı geri almış.İyi beslenmediğimi,kendime bakmadığımı,dinlenmediğimi söyledi.Can çıkmayınca huy çıkmazmış işte:26: Kız uyur uyumaz evi topla,bişeyler hazırla,belki gelen olur sıkıntısı derken çökmüşüm 15 günde.:26::26::26::26: Üstüne 2 gündür uykusuz kalma eklenince kendimden korktum aynadaki halime. Lactamil önerdi dr bana.Eczanede bulamadım,marketten aldırırım eşime akşama.
O kadar çok giysi ve battaniye kirletiyorki yetiştiremiyorum artık.Gelen hediyeler de küçük gelmiyor maalesef.Kız olunca 2-3 yaş elbiselerini toplayıp geliyor herkes.Şimdi civile ve butikbebeye bakacağım.Bulamazsam bişeyler kızımı anneme bırakır gider alır gelirim çarşıdan.
Bu arada ufak bi not.Hastane çıkışları artık küçük geliyor.Kolları kısa kalıyor.Minik beden tulumlar almayın,bacakları bükük kalıyor.
Bizimkide aynen öyle.Üüüü diye bi ses,rol yapıyor diyorum kaşlarını çatıp bakıyor bana.Eşeksıpası nolcak
:44: Ay bir de o vardı değilmi? Emzirme konusu olmasa hemen isterim bi tane daha.Yaş oldu 32.Bi an önce büyüsünler beraberce.Beni çok yorar ama tek çocukla kalmak istemiyorum.Zaman geçtikçe cesaretim kırılır bir daha doğumu göze alamam diye hemen olsun istiorum.Deli cesareti varken
2 gündür öldük kızlar.Bi önceki gece çok huzursuzdu kuşum.Toplasak 3 saat bile uyumadık.Sabah 5ten sonrada hiç susmadı demiştim dün.Akşama kadar ancak susturabildik 2 anneyle beraber.Onlar akşam gittiler.22'de bi başladı yeniden mız mız mız,o ağladı ben ağladım sabaha kadar.3e kadar hiç uyumadık eşimle.20-30sn yada en fazla 15 dk sürüyor susması.Ne yapacağımızı şaşırdık.Ayaklarına elma yağı sürdüm,göbeğine vicks sürdüm,odanın ısısını yükselttim,masaj yaptım,eşim sürekli dua okudu,sıcak su torbası koydum banamısın demedi.3ten sonra da yarım saate bi uyandı durdu.8de dra gittik.Ama ayakta duracak halim kalmadı.Bayılmanın eşiğine geldim defalarca.Dra girdik sustu hanımefendi Dr evirdi çevirdi,sıkıştırdı,sevdi,mıncıkladı gık yok.Drumuzu bugün daha bi sevdim.Kadın bi sürü bilgi verdi.Ne zaman dra gelinmeli,tehlikeli ağlamalar hangileri,hastalık belirtisi olmayan şeyler neler vs vs. Gazı olup olmadığını nasıl anlayacağımı tarif etti.Masaj yapmak için vücut yağı kullanma,zeytinyağı sür dedi.Bizim kızın sorunu da gazmış.Bi şurup verdi.İçirmeden sessizleşse de az önce içirdim çıkarsın da gece uyusun diye. Sabah 11den beri yatıyoruz kızımla.Çıtı çıkmıyor çok şükür.İnşallah gece de böyle oluruz.Beni gören garip garip bakıyor hastanede.Çünkü yorgunluktan,ağlamaktan bitmiş durumdayım.Dr da bana kızdı bi çocukla bu hale gelinirmi diye.Sorun çocukta değil sende dedi.Hatta kızım geçen hafta verdiği 200 grmı geri almış.İyi beslenmediğimi,kendime bakmadığımı,dinlenmediğimi söyledi.Can çıkmayınca huy çıkmazmış işte:26: Kız uyur uyumaz evi topla,bişeyler hazırla,belki gelen olur sıkıntısı derken çökmüşüm 15 günde.:26::26::26::26: Üstüne 2 gündür uykusuz kalma eklenince kendimden korktum aynadaki halime. Lactamil önerdi dr bana.Eczanede bulamadım,marketten aldırırım eşime akşama.
O kadar çok giysi ve battaniye kirletiyorki yetiştiremiyorum artık.Gelen hediyeler de küçük gelmiyor maalesef.Kız olunca 2-3 yaş elbiselerini toplayıp geliyor herkes.Şimdi civile ve butikbebeye bakacağım.Bulamazsam bişeyler kızımı anneme bırakır gider alır gelirim çarşıdan.
Bu arada ufak bi not.Hastane çıkışları artık küçük geliyor.Kolları kısa kalıyor.Minik beden tulumlar almayın,bacakları bükük kalıyor.
ah canım Allah yardımcın olsun ya 2 günde ne çok yıpranmışsın.
minicik bebek insan ağlayınca telaş yapar ne yapacağını şaşırır demi anlıyorum seni.
Allahtan eşin yardımcı oluyormuş canım.
niye kendini bu kadar yoruyosun ayşecim kuzun uyur uyumaz sende uyumaya dinlenmeye çalış uykusuzluk da çok yıpratır insanı.
bırak gelen gelsin evin her zaman toplu durmayıversin bunları düşünüp sıkıntı yapma lütfen
sen kuzunla ilgilen gelenlerde azıcık anlayışlı olsun herkes görüp geçiriyor bu dönemleri.
ikram için filan da eşin hazır bişeyler alsın hiç sıkma kendini canım
vaktini kendine ve bebeğine ayır.
annen de geliyomuş bak o da yardımcı olur bütün sorumluluğu üzerine alma tatlım sakin ol huzurlu olmaya çalış.
dua edeceğim inş canım geçmiş olsun. gaz için rezene çayının da iyi geldiğini duymuştum
Ne terliyim ceket giyiyim diye düşünüyorsun,ne çorap,ne terlik.Ev serin,oda sıcak gelde hasta olma.Bi de kendine bak diyorlar.Nasıl yapılacak bilmemki o kıpkırmızı olmuş ağlarken.
Ne ikramı kuzum ya akşam yemeği bile yapmıyorum.Sürekli atıştırma ihtiyacım var zaten.Düzen hastalığım var,eğri duran herşey rahatsız ediyor beni.Sürünerek de olsa kalkıp düzeltmeden uyuyamıyorum bileAh bu huyum
Rezeneyi de aldırcam eşime.Bi de kimyonu çay gibi demleyip günde 2 fincan iç dediler.Hem bana hem bebeğe iyi geliyormuş.Ona da başlarım bugün.İnan suyun kaynamasını ve ayağıma gelmesini bekliyorum resmenTakatsizliğin dibine vurdum
Kuzum geçmiş olsun. Ama topkek şimdi iyi. Gazı varmış yavrucagın demek ondan mızmızlandı.
Verdiğin bilgiler çok işimize yarıyacak inan. Yenidoganlar küçük geldi dedin. Peki kaçtane 3-6 ay, 6-9 aylık almıştın. Ayyy sen bunları yazınca benim etekler tutuştu.
Zaten ben gelen hediyelere güvenmicem. Ne bilim kimin ne getireceği. Ben içime sine sine alayım en iyisi:18::18:
canım benim üzme kendini yavaş yavaş alışacaksınız bu düzene inş
miniğin de uykuları düzene girer inş annesi sıkma canını
humananın kimyonlu çayı vardı canım arkadaşım ondan memnundu. evde de yapabilirsin tabi.
canım annene rica etsen de biraz sende kalsa. en azından düzeniniz oturana kadar...
Çok şükür uyuyor şu an.Bende yemek yapmaya kalkarım o uyanmadan.Dr iyi beslen artık,hamilelikten daha çok yemen lazım dedi.Bu iştahla mı dedim içimden
Bende 10-12 tane çıtçıtlı zıbın ve tulum var.Her beden grubundan 3-4 tane var yani.Her emdiğinde kusuyor az da olsa,bazen bezinden sızıntı oluyor bluzuna kadar ıslanıyor,bazen altı açıkken fışkırtıveriyor,battaniye-çorap herşey batıyor,gözlerinin çapağı sarı sarı herşeye bulaşıyor,emziği düşünce elciklerini emiyor,göbeğinden az az kan geliyor batırıyor vs vs.Günde 3 takım değiştiriyorum bazen.Allah'tan 15dklık kısa programda yıkanıyor,ama kalorifer yanmadığından kuruması 1 günden fazla oluyor.Balkonum da yok.O yüzden almam lazım 3-5 tane daha.
Annemin başında çok önemli bi sıkıntı var canım.Kadın 2 parça oldu 5 aydır.Evde de olmak zorunda.Bugün hastaneden geldik beni yatırdı,kıza bakarım ben dedi.1 saat sonra tlf gelmiş acil gitmek zorunda kaldı.Allah'tan kızım uyu da bende uyudum 2ye kadar.3te aramış geleyimmi diye.Gelme dedim mecburen.Oysaki bi sıcak çorbaya o kadar ihtiyacım varkiKıyamıyorum ona da.5 kg verdi kadın sıkıntıdan iki ev arasında koşturmaktan.Doğumla bitmiyor annelik.Evlense de,anne de olsa evladının peşinde oluyorsun işte.
Canım bede teslimiyetin çok önemli olduğuna inanıyorum olmuyorsa Eabbiminbir bildiği hayır vardır elbette.En önemli olanı teslimiyet. Allaha güvendikten sonra o senin için en hayırlı olanı planlamıştır nasıl olsa.
Ben normal doğum için özellikle hamileliğim boyunca çok hareketliydim yerimde duramazdım sürekli iş, temizlik vs.. bu hareketlerimin çok olmasını doğumumun kolay olmasına yoruyorum.
Özellikle 8.aydan sonra hergün 1 saat yürüyüşümü ihmal etmedim. Farklı doğum egzersizleri yapmadım.
Bol bol merdiven inip çıktım özellikle son 15 günümde.
Bir de hamileliğim boyunca karnımı yabancılara göstermemeye çok dikkat ettim. Bu benim için çok önemlidir.
En önemlilerinden biri de suya meryem suresini 7 farklı kişiye okuttum ve beklettim. 7 farklı ağızdan birinin duası kabul olur niyetiyle.
Sancılarım başlayınca hastaneye gidene kadar o suyu bitirdim. Ve geri kalanı tevekkül.
3. ıkınmada bebeğim doktorumun elindeydi.
Elbette birilerinin duası yapılanlar boşa gitmedi. Bütün bunlar birleşincede amannn bu muymuş yarın olsa yine doğururum diyorum hep. o yüzden hiç ama hiç korkulacak birşey değilmiş diyorum. Sen inan elinden geleni yap gerisini Allaha bırak o nasıl olsa bizim yerimize birşeyleri düşünüyor.
canımmm 1 kilo düş sen yani 59 kilosun. boyun kaç kuzucum ben 59 ile hamile kaldım zatennnKuzum bende geçen gün bi yerde tartıldım. 2 gün önce.Ama tartı dogru mudur bilemem. En son 58 idim. 52 ile hamiş kalmıştım.
Orda 60 kilo geldimmama üstümde trençkot vardı bide ayakkabılarıda sayarsak 2 kilo eder miki Yoksa kendimi kandırmayıp evet ben 60 kilo oldum mu diyeyim
iyiymişşşBir Bebeğin 20 Günlük Hikayesi
1. gün
böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum.
oha hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış.
nerden nasıl bulunur bu ya?
hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.
2. gün
meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık
yok, süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme
sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be sözlük.
hayır bişi değil
içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından,
bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa!
uykum geldi yine. zzzzz!
3. gün
memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki
varsınız.
4. gün
bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere
gittik galiba. memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum,
uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor
nasılsa.
5. gün
bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim
de her yaptığımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi çeken bir noktada
şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum
6. gün
avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef
farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen
tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi?
bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha
çok süt içeyim en iyisi. hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o
eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine
aklıma geldi,niye kestiler hortumu yaa.
7. gün
bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.
8. gün
biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık.
kaka yapma işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf
pislensin, eziyet olsun.
9. gün
çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu
da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. bu süt her derde devaymış,
bugün bunu gördüm.
10. gün
sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam
alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk gündüzleri
piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.
11.gün
al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra çok feci karnım
ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum
çıkaracağım diye. sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.
12. gün
bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma,
yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker. sonra
bir rahatladım evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini
hatırlamıyorum
13.gün
herzaman ki gibi yedim uyudum ohhhh.gık desem yanımdalar valla..
14. gün
anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi
randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor, şu memelere bir
rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi
söyleyebilsem.
15. gün
topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım
diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince
sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar,
16. gün
şu annemin memesini çok sevdiğimi bir kez daha anladım, çok seviyorum
onları, onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi
onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük
biri geldi yanıma, sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo hala.
sonradan öğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.
17. gün
etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala
zayıf, bir de bu eller ve ayaklar bana mı
ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. yüze ve
gözlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem
bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi
olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.
18. gün
elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara
bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar.
19.gun
nihayet o adamin neden eve sadece akşamlari geldigini anladim
megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz calişiyomuş..
aferin gozume girdi şimdi bak!..
20. gün
tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık.
ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni
kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme açıkken
kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş değilim, meme yüzeyi
bayağı bir farklı.
Canım bende dikkat ediyorum inşaallah yediklerimiz iifa olur bizlere bebişlerimizecanim sagol yazin icin. Duzenli alinca korktum birden sagolun rahatlattiniz kizlar. Ideal kilo alimi herkes icin 11-14 deilmis aslinda. SOyle dusun 90 kilo ile hamile kalan birinin 11 almasi bile cok olabilir ama 43 ile hamile olan birinin 11 alinca tansiyon dusmesi gibi sorunlari cikiyormus. Cadiozy de diyor ya tansiyon sorununu. Tabi ki kilo saglikli deil ama bazen vucut kan basincina dayanamiyor sanirim. Hamile kaldigin kilo ve vucut indeksi onemli. Benim indeksime gore 20 civari normal. Ben zaten makarna, beyaz ekmek, hamurisi hic yemiyorum istemiyorum da istesem de yemem reaktif hpoglisimi vardi bende lifli ve sekeri dusuk seyler yiyorum. Senin kilo da cok deil canim. Dikkat et protein, kalsiyum dengeli al..
Canım ben normal pekmez kullandm şimdiye kadar. belki son ayımda alırım harnupu o yüzden marka bilmiyorum canımmerhaba kızlar nasılsınız?
haftaya perşembe kontrolümüz var şimdiden onun heyecanı sardı beni.
son günlerim gibi geliyor artık..
ilk defa nst ya girecem sancı çıkar mı ki :26:
bir de HARNUP Pekmezi için marka soracaktım siz hangisinden memnun kaldınız ona göre sipariş ediyim kocişe
bi tane aktarda satılan vardı doğal filan yazıyodu şişede. bi tek onu biliyorum ben
canımmm 1 kilo düş sen yani 59 kilosun. boyun kaç kuzucum ben 59 ile hamile kaldım zatennnboyum 1.65 falan.
iyiymişşş
Tulum çok almamıştım ben.Aldıkalrım 6-9 aylık hep. Onlar da büyük geldiği için üşüyor garibim.Cnm öncelikle Rabbim yardımcınız olsun.Bunları herkes yaşıyor kendini üzmene gerek yok.merak etme inş. bişey olmaz kuzucuğaSen iyi olmalısın ki sütün azalmasın.Kıyafet konusuna kesinlikle katılıyorum daha giydirmeden kalan tulumlarımız oldu bizimde.KAldırcam artık onları 2.ye:) Genelde ortak renkler almıştım ben.Bak 2.diyorum hepsi geçecek onun o güzel nefesini boynunda hissetmek bambaşka.Ben de uykusuz kalıyorum ama olsun anne olmak zormuş.Değiyor ama onun bi gülücüğüne:)
Bende 4 takım var 0-3 ay yetmiyoryenidoğan 0-3 ay en fazla 4 parça olsun çünkü çabucak büyüyorlar:) 6-9 aylıklar biraz daha fazla olabilir.Büyük de olsa sıkıntı olmuyor.Hediyeler bilinçli değillerse hep 2 yaşa göre geliyor :)
Anladım canım. Annemde demişti ki; çok al pijama şeklinde, takım filan. Çok lazım olur demişti. Çabuk batırır diye. Bende alayım biraz daha. 3-6 ay ve 6-9 aylık almayı düşünüyorum ayşem iyi düşünmüşmüyüm
Kuzucunla inşallah mışıl mışıl uyumaya dewam eder. İşlerini bitirirsin. Ve kendine çok dikkat et. Hrşey zamanla düzene girecektir.
Gör bak günler tıkır tıkır geçecek ve sen bana moral olacaksın dogumdan sonra. Rabbim başka dert, tasa vermesin.
Kızlar bu arada kuzenimin bebişi ameliyat olmuştu. Omuriliğine yakın olan kisti doktor almak istememiş. Felç kalabilir veya (Allah korusun dillendirmeyeyin. ) diye alamamış. Tahlil sonuçları çıkacaktı. Bakalım temiz çıkacakmı. Hacettepede b doktoru aramışlar. Bakalım kemoterapi görecek büyük ihtimalleRabbim yardımcısı olsun. Birde maviş gözlü ki... Kıyamam
Kızlar bu takım çok hoşuma gitti ama renk konusunda kararsız kaldım.Lila mı yavruağzımı almalıyım?
Pembeler kırmızılar içinde boğulmasın çocuk diyorum ama karar da veremedim.Sizce hangisi?
Eki Görüntüle 815102 Eki Görüntüle 815101
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?