- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.941
Oğlişimin ilk tekmelerini hisseetiğimde benimde heyecandan karnım ağrılar girmişti kaç kezzzz
Senide anlayabiliyorum kuzucummmmm inşaallah sağlıkla girip çıkacaksın ve kucağını minik bir melek alacaksınnnn minik tosbaaaaaanı
Canım hepsi çok cici bayıldımmm yawwww bende ikicide kız olursa alacağım bunlardannnnheveslendirdin beni inci
Bende pratik atl açmanın beyazını aldımm pembeside güzelmişşş
Kuzum son zmaanlarda normal doğum yağmak için özel bişey yaptınmı mesela dua veya bitki çayı vs.Doğumu yaklaşan arkadaşlar son zamanlarda kilo pek alınmıyor hatta vermek bile normal çünkü vücut fazladan ödemleri atıyor. Benim doğumumdan 1 gün önce davul gibi olan ayaklarım bir anda neredeyse normalde döndü. bende allah allah dedim nasıl inmiş bir anda. meğerse o gece sancım başlayacak ve ben doğuracakmışım:) normal doğumdan o kadar korkan ben bir bakmışım bebeğimi kucağıma alıvermişim. doğumuna az kalan diğer arkadaşlarımın darısı başlarına inşallah.
Dilek teyzesi tesekkur ederiz. Ilerde Allah sanada suslu bir kiz nasip etsin.Banada sen gibi yakisikli bi oglus nasip etsin :)))
Kuzum son zmaanlarda normal doğum yağmak için özel bişey yaptınmı mesela dua veya bitki çayı vs.
Bende normal istiyorum hayırlısıyla senin gibi kolay bir doğumum olsun dua et bana
Elimde bir kitap var adı; her anneye lazım. orda diyorki son 1 ayda doğumu kolaylaştırmak ve rahimin doğumdan sonra kendini temizlemesi için, tarçını çok kullnın ve hergün 1 çorba kaşığı keten tohumunu 1 saat suda bekletip suyunu için.
Bunun gibi çok tarif
var. mesela sancı başladıktan sonra vajinanın kolayca açılması rahat esnemesi ve doktorların kesmemesi için z.yağı sürün diyor
Bakalım eğer sancım gelirse uygulayacağım bunları. Allah kerimdir ben Allahıma güveniyorum hengisi hayırlıysa sağlıklıysa öylece doğurayım kavuşayım paşama
evet benim de durdu kilo alımım. ama özellikle çok yiyince akciğerlerime baskı hissediyorum nefes darlığı yaşıyorum.Doğumu yaklaşan arkadaşlar son zamanlarda kilo pek alınmıyor hatta vermek bile normal çünkü vücut fazladan ödemleri atıyor. Benim doğumumdan 1 gün önce davul gibi olan ayaklarım bir anda neredeyse normalde döndü. bende allah allah dedim nasıl inmiş bir anda. meğerse o gece sancım başlayacak ve ben doğuracakmışım:) normal doğumdan o kadar korkan ben bir bakmışım bebeğimi kucağıma alıvermişim. doğumuna az kalan diğer arkadaşlarımın darısı başlarına inşallah.
inşallah canım Allahın izniyle geçecek hepsi.. Rabbim büyük dayanma gücü verecektir..Oğlişimin ilk tekmelerini hisseetiğimde benimde heyecandan karnım ağrılar girmişti kaç kezzzz
Senide anlayabiliyorum kuzucummmmm inşaallah sağlıkla girip çıkacaksın ve kucağını minik bir melek alacaksınnnn minik tosbaaaaaanı
Canım hepsi çok cici bayıldımmm yawwww bende ikicide kız olursa alacağım bunlardannnnheveslendirdin beni inci
Bende pratik atl açmanın beyazını aldımm pembeside güzelmişşş
başlarda öyle ağrılar oluyor. adet oluyormuşsun gibi olabilir normal. rahim bebişe hazırlanıyor o yüzden..kizlar 9 haftalik hamileyim bugun kasiklarim cok agriyor normal mi bi bacaklarima vuruyor agrisi
Gurbet daha zordur eminim.Benim iki annemde yanımda.Ama dediğin gibi insanın kendi annesi başka olur.Gerçi ben anneme kıyıp da su verirmisin bile diyemem.Alışmamışım birinden bişeyler istemeye,yardım istemeye o yüzden zor bi lohusalık oluyor benimki.Bana bakmaya gelene ne canımın istediği yemeği söyleyebiliyorum ne yatıp dinlenebiliyorum.Oturdukça yorgunluk da ağrılar da geçmiyor ama huy işte
Bende çok uykusuz kalamam migrenim tutar.O yüzden çok dua ediyorum çabuk düzene girsin uykusu falan diye.
Sarılığı azalmış öyle diyor annemler.Ben pek anlamıyorum sarımı beyazmı teni.:26:
Harnup o kadar etkiliki ben içmeye başladım 10 gün sonra tekrar kontrolüm vardı.2 hafta önden gidiyor dedi dr.10 gün önce haftasıyla uyumlu demişti.Dr da şaşırdı nasıl bu kadar kilo alıp gelişti diye.İçmediğim haftada da kilosu normale döndü.
Küvez zayıf bebek demek değildirki.Benim kardeşim de 2500ün altında doğmuş.Hemde evde normal doğumla.Ne küvez ne hastane.Büyüdü gitti diyor annem.40nın içinde ne kadar sık yıkarsan bebek o kadar çabuk toparlanırmış.Yarın bıcı bıcı günümüz bizimde
Temizleyip verilecektir meme sanırım.Yoksa garibimin ağzı yanar:26::26:
Lansinoh herkesin memnun olduğu bi krem.Benimde işime yaradı yaramadı değil.Benim sorunum memebaşımın büyük,kızımın ağzının küçük olması.Tam alamadığı için yanlış emzirme oluyor ve yeniden yara oluyor ucu.Bende yara olmaya başladığında sağıyorum.Bi sağma bi emme olarak idare ediyoruz.Kuzum büyüyüverse de öğrense doğru emmeyi.Kremi sürünce masaj yap meme başına.Ped kapatma üstüne.Ped kremi emiyor ve göğsü kurutuyor.O zaman da yeniden yara oluyor.
Kızlar berbat durumdayım.Bütün kemiklerim sızlıyor.Grip olmak üzereyim sanırım.Üşüyorum sürekli.Burnum,yüzüm,kulaklarım bile soğuk.Kapişonla oturuyorum evde.Baş ağrım da cabası... Yemek bile yapamadım.Acıktım ama takatim yok yemeye bile.Eşim İstanbul'daydı bugün.Gelmek üzere.Gelse de bi an önce yatsam.Çok kırgın vücudum.
Canım sen kaç kilo aldın şimdiye kadar ?
ben 25. hafatamda 66 kloydum hala 66 kiloyum eğer evdeki tartı doğruysa. ki galiba doğru 5ltlik suyu tarttık doğru sonuç verdi.
şimdi 29.haftadayım ve maşaallah tok karnına geceleri 67 çıkıyorum öğlen tok karnına 66 kilo çıkıyorum
Elhamdülillah ya çok korkuyordum fazla fazla şişmektennnsenle gebelik haftalarımız yakın o yüzden sordum dadlummm
Bir Bebeğin 20 Günlük Hikayesi
1. gün
böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum.
oha hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış.
nerden nasıl bulunur bu ya?
hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.
2. gün
meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık
yok, süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme
sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be sözlük.
hayır bişi değil
içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından,
bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa!
uykum geldi yine. zzzzz!
3. gün
memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki
varsınız.
4. gün
bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere
gittik galiba. memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum,
uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor
nasılsa.
5. gün
bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim
de her yaptığımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi çeken bir noktada
şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum
6. gün
avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef
farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen
tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi?
bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha
çok süt içeyim en iyisi. hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o
eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine
aklıma geldi,niye kestiler hortumu yaa.
7. gün
bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.
8. gün
biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık.
kaka yapma işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf
pislensin, eziyet olsun.
9. gün
çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu
da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. bu süt her derde devaymış,
bugün bunu gördüm.
10. gün
sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam
alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk gündüzleri
piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.
11.gün
al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra çok feci karnım
ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum
çıkaracağım diye. sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.
12. gün
bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma,
yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker. sonra
bir rahatladım evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini
hatırlamıyorum
13.gün
herzaman ki gibi yedim uyudum ohhhh.gık desem yanımdalar valla..
14. gün
anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi
randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor, şu memelere bir
rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi
söyleyebilsem.
15. gün
topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım
diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince
sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar,
16. gün
şu annemin memesini çok sevdiğimi bir kez daha anladım, çok seviyorum
onları, onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi
onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük
biri geldi yanıma, sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo hala.
sonradan öğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.
17. gün
etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala
zayıf, bir de bu eller ve ayaklar bana mı
ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. yüze ve
gözlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem
bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi
olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.
18. gün
elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara
bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar.
19.gun
nihayet o adamin neden eve sadece akşamlari geldigini anladim
megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz calişiyomuş..
aferin gozume girdi şimdi bak!..
20. gün
tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık.
ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni
kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme açıkken
kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş değilim, meme yüzeyi
bayağı bir farklı.
canım moralini bozma ne güzel işte kilo alımın durmuş daha ne istityorsun Allahtannn. elahmdülillah benimde durdu ama ben resmen yediklerimin hesabını yapıyorum saatli yiyorum kilo almayayım diye. bence şansın varki kilo alımın durdu yoksa fazla bile almışsın. bakalım benim son 2 buçuk ayımda nekadar alacağım şimdiye kadar 7 kilo almışım. 29.haftadayım. kilo almak bebeğinde iyi kilo aldığını ıspatlamaz sadace anneye eziyettir çünkü kaldıramayan anneler var biliyorum. ideal kilo alımı 12-14 arasıymış. eğer böyle gidersem her ayıma 1 kilo ile bende 11 kiloya yakın almış olacağım. en son gittiğimi hatırlasın ne üzülmüştüm kilo aldım diye 3 haftada gram almamışım. inşaallah böyle devam eder. 10 gün donra gideceğiz bakalım bebeğim kaç kilo almış oda 808 grdı. hatta doktorum bana bundan sonra her ayda 1 kilo alarak geleceksin dedi. makarne ekmek hamur işi yok dedi düşün beniii
inanki şimdi bekarken nasıl yiyordum aynı öyle yiyorum hamileyim diye kaçırmıyorum yemeğiiçin rahatlasın moralini bozma diye uzunca yazdım umarım içini rahatlatmışımdır
Ne kadar şirin patikler öyle.Güle güle kullanın inşallah İncim.Süslü alt açmalarından bizde aldık odamızı süslüyor daha.Kendisi altını açınca fışkırttığı için kullan-at olanları kullanıyorum.Hemde taşımak zorunda kalmıyorum oda oda.Her odada bir tane var kirlendikçe yenisini koyuyorumBugün bizim süslü kıza aldıklarım. Sabah sabah dayanamadım.
Yanımda taşımak içinde bu alt açmadan aldım. Süslüsünü daha sonra alıcaz kızıma
Eki Görüntüle 814335 Eki Görüntüle 814336 Eki Görüntüle 814337 Eki Görüntüle 814338 Eki Görüntüle 814339 Eki Görüntüle 814340 Eki Görüntüle 814341
Butikbebeden bu battaniyeyi almıştım. 10,90 a. Elime ulaştı.
Ya o kadar yumuşak ki. %100 pamuk oldugu belli. İyi ki almışım bunu. Benim bile sarılıp yatasım geldi.
Eki Görüntüle 814343
günaydın kızlarrrr hala kusuyorum ben yaaa
Normal canım.Rahim büyüyor,kaslar açılıyor.Şiddetlenmediği sürece sorun yok.kizlar 9 haftalik hamileyim bugun kasiklarim cok agriyor normal mi bi bacaklarima vuruyor agrisi
Bir Bebeğin 20 Günlük Hikayesi
merhaba kızlar nasılsınız?
haftaya perşembe kontrolümüz var şimdiden onun heyecanı sardı beni.
son günlerim gibi geliyor artık..
ilk defa nst ya girecem sancı çıkar mı ki :26:
bir de HARNUP Pekmezi için marka soracaktım siz hangisinden memnun kaldınız ona göre sipariş ediyim kocişe
bi tane aktarda satılan vardı doğal filan yazıyodu şişede. bi tek onu biliyorum ben
Benimkini hatırlamıyorum ama aktardan herhangi birini alman yeter.Bu yılın ürününü alırsan daha iyi olur.Markası önemli değil.Tombik tombik olsun kuzucun inşallah
Nstde sancı çıksa bile korkma.Yalancı sancı dedikleri onlar.3-4 tane çıkmıştı bende.Rahme yerleştikçe kasılmalar oluyor haliyle.Rabbim hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin
merhaba kızlar nasılsınız?
haftaya perşembe kontrolümüz var şimdiden onun heyecanı sardı beni.
son günlerim gibi geliyor artık..
ilk defa nst ya girecem sancı çıkar mı ki :26:
bir de HARNUP Pekmezi için marka soracaktım siz hangisinden memnun kaldınız ona göre sipariş ediyim kocişe
bi tane aktarda satılan vardı doğal filan yazıyodu şişede. bi tek onu biliyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?