Bol bebiş topiği

Bol bölünmeli,bol gazlı,çok nazlı,fazla mızmızlı bir geceden sonra gün nasıl aydın olur bilemiyorum ama günaydın işte
Ev eşyası taşımışım gibi omuzlarım,belim,bacaklarım ağrıyor.Sürekli şikayet ediyorum biliyorum ama gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi.
Kırkın çıkmadan çıkma dışarı,havalar soğudu,bi hastalık kaparsan ömrün boyunca çıkmaz,çocuğa da geçer sütten,üşütme,sıkı giyin,sürekli ye-iç,yat çok sıkıldım bu yaşamdan.Pencereyi açıp dışarıya uzanmak bile yasak.Neden herşeyimizi düşünüyorlar da maneviyatımızı düşünmüyorlarki bu büyükler.Ben evcil bi insan değilimki.Ömrümde 17 gün üstüste evde hiç oturmadımki.Ömrümde hiç çocuk sorumluluğu almadımki.Sürekli kırgınlık,yorgunluk,bitkinlik var üstümde.10 aydır evdeymişim,çocuğuma bakıyormuşum gibi rutinleşti hayatım.Altını temizle,üstünü değiştir,doyur,gazını al,masaj yap,ilaçlarını ver,yemek ye,sıvı iç,sürekli terlediğin için üst değiştir,hayatta giymediğin yelek ve patikle dolaş gün boyu,fırsat buldukça evi topla,yiyecek bişeyler düşün,bi de üstüne sebepsiz ağlamalarını çözmeye çalış vs vs..
Sosyal hayatın faceten ve gelen misafirlerden ibaret olsun.Tek konuda doğum,hamilelik,bebek bakımı ve sorunları olsun..
Özel hayatın sıfırın altına düşsün.Sarılıp 10 dk bile uyuyama.Ya dikişlerin ağrır,ya bebeğin ağlar.Kahvaltı ve yemekte tek konu bebeğiniz olsun.Ayrı uyuyamadığın eşin yastığını alıp salonda uyusun bu da tuz biber olsun.Koca dünyada el kadar bebekle yapayalnız hisset kendini.Görmese de,duymasa da bebeğin senin içindekileri hissetsin ve o da huysuzlansın.
Kimse,ne eşin,ne annen,ne yakın arkadaşın iyimisin bile demesin.Dikişlerimden,doğumdan,göğüslerimden değil ruhumdan bahsetmesin.Vücudun iyileşir de kalbin nasıl bile demesin.Huyumu,yaşam tarzımı bilseler de kimsenin aklına bunalmış olduğum gelmesin. Soru soran olmadığı sürece konuşmayan beni farketmesinler.
Böyle dertli dertli yazıyorum diye kınamayın beni.Anneliği beceremedi,kaldıramadı,alışamadı diyin.Hala çocuk,aklı fikri gezmede,hala kendini düşünecek kadar bencil de diyebilirsiniz.Ama sakın evladını istemiyor demeyin.Ona baktığımda binlerce kez şükrediyorum Rabbim'e.Hayırlı yazılar yaz diye dualar ediyorum.Onu anlamaya,acılarını dindirmeye çalışıyorum.İyi beslensin diye yiyorum,ilaçlarımı aksatmıyorum,canımı sıkacak konulardan uzak duruyorum,onu rahatlatmak için sakinleşmeye çalışıyorum ama işte içimdeki sıkıntılara da dur diyemiyorum.Sadece biraz nefes almaya ihtiyacım var.Bir kere olsun derin nefes almaya ihtiyacım var sadece..

Bende kararsız bi insanım ama eşin biraz daha fazlaymış.Ben aklımdakini buluncaya kadar bakarım.Bulamazsam da başka bişey oluversin diyemem.Hiç olmasın ondan iyi derim Biraz çatlağım bu konuda.. Bence kendin dur başında bebeğinin.Dr öpmeyi yasakladı,hassasmış falan diye engellersin öpmek isteyenleri.İnşallah uyur hep,uyuyan bebeği kimse kucağına almıyor

Yaa bi de bayram var değilmi önümüzde.Ben ne yapacağım bilmiyorum:26: Koyun etinden tiksindim hamileyken ben.Çiğken bile kokusuna dayanamıyorum.İneğe mi girilcek,kimle girilcek,bayramda hem bebek hem misafir nasıl kaldıracağım o kadar yükü?

canım bütün içimdekileri benim yerime yazmışsın. fazlası var eksiği yok. bunlar şikayet değil aslında. sadece yeni bir yaşam şekline alışıp alışamama arasındaki gelgitler gibi. özellikle ruhen çok farklılaşıyor insan. beden şikayetleri hiç kalıyor dediğin gibi. zamanla bunlarda geçecek ama bu süreç çok yıpratıcı olsa kendimi bırakmamaya çabalıyorum bende
ailemden uzakta o kadar bunaldım ki. bayramada gidemiycem el kadar bebekle.Rabbim hepimize sabrını versin inşallah.

Yalnız olmadığımı duymak çok güzel Kendimi kötü anne olarak görmeye başlıyorum çünkü.
Sen memleketinde olmayı anlamayacaksın bende gurbette olmayı.Ama inan ailenle aynı şehirde de olsan bu duygular oluyor.Bak bayram senin için de sıkıntı olmuş.Giyinip gezmek bile istemiyorum.Gezmem de zaten.Belki sadece annelere gideriz o kadar.Eski giysilerime girebileceğimi sanmıyorum.Hamiş giysisiyle de gezilmez.Çıkıp bişeyler almam lazımmı kendime onu bile bilmiyorum.Pijamayla oturamam misafirin yanında da.Keşke 3-5 ay sonra olsaydı bayram.:26::26::26::26::26:

kizlar cevaplar icin tesekkurler..ben de dun surdum ama poset kapatmadim direk sutyene degdi. bida oyle deneyeyim. Aysecim yazdiklarini okuyorum hak da veriyorum lohusalik psikolojisi de ayri. Bayanlar hamile olunca ayri psikoloji, lohusalik ayri valla su hormonlar bizi ele gecirmis durumda. Inaniyorum ki az dha zaman gecsin gazli doneminiz azalsin, senin gogus sorunlari azalsin insallah sen de bunlari takmicaksin bile belki. Hifa prensesi yerime kokla..

Son düzenleme:

Bu duyguları yaşamıyorum diyen yalan söyler. Başına gelmeden de anlaşılması zor bir durum tabi. Bende eski kıyafetlerime olmuyorum hepsi dar geliyor artık. Göbeğim olmasada beden olarak farklılaşmışım. Yeni kıyafetler lazım onları çıkıp alacak keyfim yok, vaktim yok camı açıp halil sezai çekesim var:) isyannn :)

İnşallah canım.İnşallah 3-5 ay falan sürmez bu gaz sıkıntısı.Şu an yanımda beşikte ağlıyor,kıpkırmızı oldu.Ama benim elimden bişey gelmiyor.Çünkü ıkınıyor,çıkmıyor

Benimde yorganı başıma kadar çekip bağıra bağıra ağlayasım var.Günışığı bile görmek istemiyorum

Beğen botununa tıklasam mı tıklamasam mı bilemedim. Bu günleri atlatıp bebişlerimizin elinden tutup parka gideceğimiz günler gelir mi acaba. İnşallah onları da buraya yazarız Allah ömür verirse.

Beğen botununa tıklasam mı tıklamasam mı bilemedim. Bu günleri atlatıp bebişlerimizin elinden tutup parka gideceğimiz günler gelir mi acaba. İnşallah onları da buraya yazarız Allah ömür verirse.

Insallah kizlar inaniyorum ki en fazla 2-3 hafta sonra burda bunlari okurken hatirlayacaksiniz. Insallah her seye alisinca daha kolay gelecek her sey. Hormonlar dengeye girecek. Insallah..

yazdıklarınızı okuyunca doğurmaktan vazgeçeyim dedim.. yapmayın ya o kadar kötü mü?

Ayşem neden dışarı çıkman yasak. ben de duramam ki. hatta şimdiden eşime diyorum ben dışarı çıkarım doğumdan sonra markete bakkala giderim ama giderim yani..havadan de nem kapacak değiliz ya... yoksa hergün kapalı evde ben kafayı yerim.

geçen tvde de anlattılar kadınlar lohusalık döneminde hergün mutlaka kısa süreliğine de olsa dışarı çıkmaları gerekiyormuş çıkmazlarsa depresyon belirtileri başlıyormuş..

yok anacım çıkarmayayım ben bu çocuğu en iyisi kalsın içerde..

Ayşem canım ağlamadan büyümezler ki zaten. bozma moralini. bak artık yanında. sağlıklı ya. Rabbim kötü hastalık vermesin..
birkaç ay sonra daha da iyi olacaksınız bütün sorunları atlatıp beraber gezmelere gideceksiniz kızınla.. oyunlar oynayacaksınız.. Bütün sıkıntılarınıza rağmen o senin kızın canından can.. hamile kalamadığımız için yaşadıklarımızı hatırlıyorum da... bugünlerimize şükür...
Waves senin için de aynı şeyler geçerli. seninki de büyüycek.. elinden tutup parklara da gideceksin alışverişe de.

hadi ama bozmayın moralinizi. gülümseyin minik kızlarınıza.
biz daha kavuşamadık bile..

tUBİŞİM sorma canım ya 3.5 atıyorum :))) şafak 4
geliyor valla. bebekten değil de ben şu kesim işinden korkuyorum. bu sene bayramdan önce kesilen ilk kurban benim...
bilmiyorum ama ben bebek bakımından korkmuyorum. kardeşim üzerinde çok deneyler yapmıştım
ağlaya ağlaya büyüycez başka yolu yok. Rabbim kötü hastalık vermesin..

kızlar ben kaçar. servisle konuşayım bugün. bakalım odaları filan göreyim. sanki otel odası
hemşirelere sorayım ekstradan getirmem gereken birşey var mı? hasta bezi mi yoksa bakım örtüsü mü istiyorlar..
neyse çok öptüm sizi..

Ayşem bozma moralini tatlım. hepsi hormonların oyunu.. çok öpüyorum seni kızını benim için kokla...

Tabi ki sirada cadiozy var sonra bizler.. Hepimiz birbirmize yardim edecegiz insalllah.. Kizlar biran once toparlanin insallah bu topikte soyle guclu, dinc yorumlara ihtiyac var :)
O kadar çok yazıp yazıp sildiğim cümleler oluyorki bazen.Kızlarında moralini bozmayım,korkutmayım diyorum.Ama bazen dökülüveriyor işte az önceki gibi.Hakkınızı helal edin hepiniz.Canınızı sıkıyorum

Herkes aynı şeyleri söyleyince insan tedirgin oluyor.Havalar soğudu,kırkının içinde kaptığın her hastalık ömür boyu sende de çocukta da kalır.Hadi sana bakma da sabiye yazık günah.Nolcak 40 gün evde oturuver.Korkuyorum bende bişey olacak diye.Ama kışlık paltoyla gezmeye razıyım...Ah biri görse beni..

dimi ya ipekcim. bizi daha çok korkutuyorlar. ahanda doğurmam bak görürsünüz :))
Hiç gülesim yoktu Allah iyiliğini versin Özlem.

İnşallah cnaım.Önce hamiş olmak hayaldi,hamişken doğurmuş olmak hayal geliyordu,doğurduk büyümüş olması hayal geliyor.

Güzel annişler, Güzel hamişler, bizim için dua eder misiniz? Hayırlı bir iş için.

Hayırlısı ile istediğim şey olsun. Dualarınıza talibiniz.
Hayırlısıyla gönlündekini versin mevlam.
Merak ettim neymiş istediğin şeyyy
Maşaallah canım çok ciciler
darısı bize bende bitirince ekleyeceğim resminiii
Hımmm alsan aslında çok güzelll olur eve gelen pembiş pembşkk kapı süsüne bakınca bütün ilgiyi o çeker kızında nazardan korunurrr okumakla beraber tabi.
Tamamdır kuzum tüllede süsleyeceğim pek heveslendim yaaaaaaaaaaaaaaaa
Maşaallah canım çok beğendim. ben senin yaptığın herşeyi beğendimmm sağlıkla kullanın heppiciniii

Hayirli cumalar kizlar.10 gun kaldi benimde doguma.8 ekim sali.allah izin verirse.spinal anestezi olucam.ozLemcim seninle aramiz cok az canim.
Ayy Allahım yardımcın olsun canım sağlıkla doğurursun haberini alırız inşaallah
Oyyy yerim ben onları kuzum çok beğendimm maşaallah. ben gelip alayım mevlüdünüzdeeee
Bende sepat almadım ama bunu görünce bi aklımmm gitti alsammı acaba diye. bude 25-30 tl arası sepete ne kadar ödediniz canım ?

kızlar bugün dışarı çıkalım diyorum. bebğime herşeyi aldım ama en içten giydirilen içlikmi deniliyor zıbınmı bilmiyorum adını. ondan hiç almadım ablam bitane yollamış okadar. sizler kaçtane aldınız Aişem kaçtane kullandın ben kaçtane alsam acaba?
Birde yeni bişey gördüm lcwde çoraplı pijama patik kısmı çoraptan çok hoşuma gitti bir bakayım dedim.
Geçmişi okudum kaçırmadan cevaplamaya çalıştım ama görmediğim konu olmuşsa affedein beni. biraz kafam karışık bende değil sanki sıkkınım biraz.
bayrama memlekete gideyim dedim 10 günlüğüne bayramda eşim evde gelemeyecek. onu bırakmak istemedim. vs vs vs...
annemi ruyamda görüyorum son zamanlarda özledim hemde deli gibi. ama elimden biey gelmiyorrr
ne yapsamki keşke gidiş dönüş olsaydı bi görüp gelseydim amannn saçmalıyorum işteeeeeeeeeeee
eşimde yeter artık bişey alma alam demiyormu beni çıldırtıyor.
Benim aldığım herşeye yeter alma dedi şimdiye kadar. arkadaşımla gittim en so alışverişe,kız dedi aslında eşinle gitsen oda bu zevki tatsa, dedimki o burnumdan getirir ancak o lazımm bu lazımmı zaten var yeter
bugünde aynısına yapacak biliyorum. inanın aldıklarımın çoğu 3 aylıkkk. öyle miniminnacık değiller. her neyse yaaaaaa.
bakalım çıkınca göreceğim ne yapacak gene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…