- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.061
Bende kararsız bi insanım ama eşin biraz daha fazlaymış.Ben aklımdakini buluncaya kadar bakarım.Bulamazsam da başka bişey oluversin diyemem.Hiç olmasın ondan iyi derimTesekkur ederiz canim benim. O sekerleri secmek abartmiyorum 1 ayimizi almistir. Acaba kizim da babasi gibi boyle kararsiz mi olacak? Yandik o zaman.
Canim annem fazla kalamaz o yuzden yanimdayken olsun istiyorum sonra birdaha gelemez anneannem ameliyati filan olacak. Ben de seninle ayni fikirdeyim herkes ellemek isteyecek ama ben basina nobetci dikecegim ya annem ya da kardesim dursun basinda. Ellemek yok karsidan baksinlar. Hic olmadi kendim dururum basinda. Misafirleri kayivalidem karsilasin diyorum.
Yaa bi de bayram var değilmi önümüzde.Ben ne yapacağım bilmiyorum:26: Koyun etinden tiksindim hamileyken ben.Çiğken bile kokusuna dayanamıyorum.İneğe mi girilcek,kimle girilcek,bayramda hem bebek hem misafir nasıl kaldıracağım o kadar yükü?günaydın kızlar
bizim sağlık ocagı randevumuz dünmüş ama ben unutmuşum yaaa
kafa kalmadı son günlerde.neyse Allah'tan aşı değil rutin kontrol.pazartesi gideriz.
dün akşam arkadaşlara yemeğe gittik.Yusufcuk kucaktan kucaga gezdi durdu
ortada sürekli MAŞALLAH SUBHANALLAH cümlesi...
iyi niyetli ve Allah korkusu olan insan çocuk sevmeyi biliyor ya
bayram yaklaşıyor ve çocuklara bayramlık almak gerekiyor.artık site site bayramlık bakmaya başlıyorum.
civil,lcw,h&m,c&a ve daha önüme çıkan bilimum yerler...
begenip,mağazasına gidip almak düşücesideyim.çok uzun gezmek istemiyorum.
kendime birşeyler alıp almamak konusunda kararsızım.diyeti bıraktıgım halde kilo vermeye devam ediyorum.ekmeği kestim.
bu ay içersinde toplamda 7 kilo verdim.
neyse az daha fit olayım sonra alırım bişiler
Canlar sizlerde ne var ne yok bakalım?
özimm zaman yaklaştı hee?
Bol bölünmeli,bol gazlı,çok nazlı,fazla mızmızlı bir geceden sonra gün nasıl aydın olur bilemiyorum ama günaydın işte
Ev eşyası taşımışım gibi omuzlarım,belim,bacaklarım ağrıyor.Sürekli şikayet ediyorum biliyorum ama gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi.
Kırkın çıkmadan çıkma dışarı,havalar soğudu,bi hastalık kaparsan ömrün boyunca çıkmaz,çocuğa da geçer sütten,üşütme,sıkı giyin,sürekli ye-iç,yat çok sıkıldım bu yaşamdan.Pencereyi açıp dışarıya uzanmak bile yasak.Neden herşeyimizi düşünüyorlar da maneviyatımızı düşünmüyorlarki bu büyükler.Ben evcil bi insan değilimki.Ömrümde 17 gün üstüste evde hiç oturmadımki.Ömrümde hiç çocuk sorumluluğu almadımki.Sürekli kırgınlık,yorgunluk,bitkinlik var üstümde.10 aydır evdeymişim,çocuğuma bakıyormuşum gibi rutinleşti hayatım.Altını temizle,üstünü değiştir,doyur,gazını al,masaj yap,ilaçlarını ver,yemek ye,sıvı iç,sürekli terlediğin için üst değiştir,hayatta giymediğin yelek ve patikle dolaş gün boyu,fırsat buldukça evi topla,yiyecek bişeyler düşün,bi de üstüne sebepsiz ağlamalarını çözmeye çalış vs vs..
Sosyal hayatın faceten ve gelen misafirlerden ibaret olsun.Tek konuda doğum,hamilelik,bebek bakımı ve sorunları olsun..
Özel hayatın sıfırın altına düşsün.Sarılıp 10 dk bile uyuyama.Ya dikişlerin ağrır,ya bebeğin ağlar.Kahvaltı ve yemekte tek konu bebeğiniz olsun.Ayrı uyuyamadığın eşin yastığını alıp salonda uyusun bu da tuz biber olsun.Koca dünyada el kadar bebekle yapayalnız hisset kendini.Görmese de,duymasa da bebeğin senin içindekileri hissetsin ve o da huysuzlansın.
Kimse,ne eşin,ne annen,ne yakın arkadaşın iyimisin bile demesin.Dikişlerimden,doğumdan,göğüslerimden değil ruhumdan bahsetmesin.Vücudun iyileşir de kalbin nasıl bile demesin.Huyumu,yaşam tarzımı bilseler de kimsenin aklına bunalmış olduğum gelmesin. Soru soran olmadığı sürece konuşmayan beni farketmesinler.
Böyle dertli dertli yazıyorum diye kınamayın beni.Anneliği beceremedi,kaldıramadı,alışamadı diyin.Hala çocuk,aklı fikri gezmede,hala kendini düşünecek kadar bencil de diyebilirsiniz.Ama sakın evladını istemiyor demeyin.Ona baktığımda binlerce kez şükrediyorum Rabbim'e.Hayırlı yazılar yaz diye dualar ediyorum.Onu anlamaya,acılarını dindirmeye çalışıyorum.İyi beslensin diye yiyorum,ilaçlarımı aksatmıyorum,canımı sıkacak konulardan uzak duruyorum,onu rahatlatmak için sakinleşmeye çalışıyorum ama işte içimdeki sıkıntılara da dur diyemiyorum.Sadece biraz nefes almaya ihtiyacım var.Bir kere olsun derin nefes almaya ihtiyacım var sadece..
canım bütün içimdekileri benim yerime yazmışsın. fazlası var eksiği yok. bunlar şikayet değil aslında. sadece yeni bir yaşam şekline alışıp alışamama arasındaki gelgitler gibi. özellikle ruhen çok farklılaşıyor insan. beden şikayetleri hiç kalıyor dediğin gibi. zamanla bunlarda geçecek ama bu süreç çok yıpratıcı olsa kendimi bırakmamaya çabalıyorum bende
ailemden uzakta o kadar bunaldım ki. bayramada gidemiycem el kadar bebekle.Rabbim hepimize sabrını versin inşallah.
Gaz yapanlardan uzak duruyorum doğumdan beri.Ondan önce de çok yemezdim fasulye falan.Hamişken de gaz sıkıntı veriyor insana.
Cinsiyet konusunda bende aynı şeyi yaşadım.Komşu bile merak içindeydi
Rabbim kalbinize göre versin inşallah.
Ay Özlem çok tatlı olmuş şekerler.Yerim ben seni getiren leyleği
Şekerleri mevlütte dağıtacakmışsın ben dağıtıyorum şimdiden.Gelen olur,gelemeyen olur,çağırmadıklarım olur o yüzden mevlütü beklemedim ben.Bir de mevlütünü 40ı çıktıktan sonra yapacağım ben.Millet taze bebek nasıl sevilir bilmez,alır öper koklar o yüzden erken yapmak istemiyorum.Ben de o da biraz toparlanalım istiyorum.
Ben yastık kullanmıyorum:26: Hatamı yapıyorum acaba.Doktor da kullanma dedi çünkü.Her emzirmeden sonra sağ-sol olarak pozisyon değiştiriyorum.Uyanıkken de dik durmasına dikkat ediyorum.Hep yan yatırıyorum ben.Fazla emdiği sütü kusuyor çünkü.
Allahım kalbinden geçeni versin inşallah sana.
Ayy renkleri çok güzel.Uçuk pembeye,uçuk maviye alışmışız.Seninkinin rengi çok tatlıymış.
En güzel günlerde dağıtın inşallah şekerlerinizi.
Ben kremi sürdükten sonra ped koydum hata etmişim.Ped kremi emiyor,göğsü kurutuyor.Kuru uç da çatlıyormuş.Niye iyi gelmediğini o zaman anladım.Göğüs pedleri tek tek poşetli oluyor ya ben o poşetleri kapattım hep.Sık sık da değiştirdim.Memem hep ıslak kaldı.Sütüm ve kremle karışınca.Ondan sonra iyileşmeye başladı uçları.
Evet canım aynen öyle oluyor.Bende yaşadım o dediklerini.Sanki bi çuval un var göğsümde sanırdım.Başım falan dönerdi.
Evet canim ben 32. Haftada basladim.kreme.oglumu emzirirken cok acı cektim oyuzden bu hamileligimde erken davrandim .doktor 32 de basla dedi.simdiden kuru kuru oldu benim aciyor. Oyuzden kremleyip kestigim kucuk posetleri uclarina kapatiyorum.gercekten cok yumusatti.
Yalnız olmadığımı duymak çok güzelKendimi kötü anne olarak görmeye başlıyorum çünkü.
Sen memleketinde olmayı anlamayacaksın bende gurbette olmayı.Ama inan ailenle aynı şehirde de olsan bu duygular oluyor.Bak bayram senin için de sıkıntı olmuş.Giyinip gezmek bile istemiyorum.Gezmem de zaten.Belki sadece annelere gideriz o kadar.Eski giysilerime girebileceğimi sanmıyorum.Hamiş giysisiyle de gezilmez.Çıkıp bişeyler almam lazımmı kendime onu bile bilmiyorum.Pijamayla oturamam misafirin yanında da.Keşke 3-5 ay sonra olsaydı bayram.:26::26::26::26::26:
kizlar cevaplar icin ben de dun surdum ama poset kapatmadim direk sutyene degdi. bida oyle deneyeyim. Aysecim yazdiklarini okuyorum hak da veriyorum lohusalik psikolojisi de ayri. Bayanlar hamile olunca ayri psikoloji, lohusalik ayri valla su hormonlar bizi ele gecirmis durumda. Inaniyorum ki az dha zaman gecsin gazli doneminiz azalsin, senin gogus sorunlari azalsin insallah sen de bunlari takmicaksin bile belki. Hifa prensesi yerime kokla..
Bu duyguları yaşamıyorum diyen yalan söyler. Başına gelmeden de anlaşılması zor bir durum tabi. Bende eski kıyafetlerime olmuyorum hepsi dar geliyor artık. Göbeğim olmasada beden olarak farklılaşmışım. Yeni kıyafetler lazım onları çıkıp alacak keyfim yok, vaktim yok camı açıp halil sezai çekesim var:) isyannn :)
İnşallah canım.İnşallah 3-5 ay falan sürmez bu gaz sıkıntısı.Şu an yanımda beşikte ağlıyor,kıpkırmızı oldu.Ama benim elimden bişey gelmiyor.Çünkü ıkınıyor,çıkmıyor
Benimde yorganı başıma kadar çekip bağıra bağıra ağlayasım var.Günışığı bile görmek istemiyorum
Beğen botununa tıklasam mı tıklamasam mı bilemedim. Bu günleri atlatıp bebişlerimizin elinden tutup parka gideceğimiz günler gelir mi acaba. İnşallah onları da buraya yazarız Allah ömür verirse.
İnşallah canım.İnşallah 3-5 ay falan sürmez bu gaz sıkıntısı.Şu an yanımda beşikte ağlıyor,kıpkırmızı oldu.Ama benim elimden bişey gelmiyor.Çünkü ıkınıyor,çıkmıyor
Benimde yorganı başıma kadar çekip bağıra bağıra ağlayasım var.Günışığı bile görmek istemiyorum
Insallah kizlar inaniyorum ki en fazla 2-3 hafta sonra burda bunlari okurken hatirlayacaksiniz. Insallah her seye alisinca daha kolay gelecek her sey. Hormonlar dengeye girecek. Insallah..
Sonra bizde sana burda moral vericez
Tabi ki sirada cadiozy var sonra bizler.. Hepimiz birbirmize yardim edecegiz insalllah.. Kizlar biran once toparlanin insallah bu topikte soyle guclu, dinc yorumlara ihtiyac var :)
O kadar çok yazıp yazıp sildiğim cümleler oluyorki bazen.Kızlarında moralini bozmayım,korkutmayım diyorum.Ama bazen dökülüveriyor işte az önceki gibi.Hakkınızı helal edin hepiniz.Canınızı sıkıyorumTabi ki sirada cadiozy var sonra bizler.. Hepimiz birbirmize yardim edecegiz insalllah.. Kizlar biran once toparlanin insallah bu topikte soyle guclu, dinc yorumlara ihtiyac var :)
Herkes aynı şeyleri söyleyince insan tedirgin oluyor.Havalar soğudu,kırkının içinde kaptığın her hastalık ömür boyu sende de çocukta da kalır.Hadi sana bakma da sabiye yazık günah.Nolcak 40 gün evde oturuver.Korkuyorum bende bişey olacak diye.Ama kışlık paltoyla gezmeye razıyım...Ah biri görse beni..yazdıklarınızı okuyunca doğurmaktan vazgeçeyim dedim.. yapmayın ya o kadar kötü mü?
Ayşem neden dışarı çıkman yasak. ben de duramam ki. hatta şimdiden eşime diyorum ben dışarı çıkarım doğumdan sonra markete bakkala giderim ama giderim yani..havadan de nem kapacak değiliz ya... yoksa hergün kapalı evde ben kafayı yerim.
geçen tvde de anlattılar kadınlar lohusalık döneminde hergün mutlaka kısa süreliğine de olsa dışarı çıkmaları gerekiyormuş çıkmazlarsa depresyon belirtileri başlıyormuş..
yok anacım çıkarmayayım ben bu çocuğu en iyisi kalsın içerde..
dimi ya ipekcim. bizi daha çok korkutuyorlar. ahanda doğurmam bak görürsünüz :))
İnşallah cnaım.Önce hamiş olmak hayaldi,hamişken doğurmuş olmak hayal geliyordu,doğurduk büyümüş olması hayal geliyor.Ayşem canım ağlamadan büyümezler ki zaten. bozma moralini. bak artık yanında. sağlıklı ya. Rabbim kötü hastalık vermesin..
birkaç ay sonra daha da iyi olacaksınız bütün sorunları atlatıp beraber gezmelere gideceksiniz kızınla.. oyunlar oynayacaksınız.. Bütün sıkıntılarınıza rağmen o senin kızın canından can.. hamile kalamadığımız için yaşadıklarımızı hatırlıyorum da... bugünlerimize şükür...
Waves senin için de aynı şeyler geçerli. seninki de büyüycek.. elinden tutup parklara da gideceksin alışverişe de.
hadi ama bozmayın moralinizi. gülümseyin minik kızlarınıza.
biz daha kavuşamadık bile..
Hayırlısıyla gönlündekini versin mevlam.Güzel annişler, Güzel hamişler, bizim için dua eder misiniz? Hayırlı bir iş için.
Hayırlısı ile istediğim şey olsun. Dualarınıza talibiniz.
Maşaallah canım çok cicilerEki Görüntüle 816117 Eki Görüntüle 816118 bunlarda benım kızımn sekerlerı):
Hımmm alsan aslında çok güzelll olur eve gelen pembiş pembşkk kapı süsüne bakınca bütün ilgiyi o çeker kızında nazardan korunurrrselam kızlar. Nasılsınız? biz iyiyiz çok şükür. yuvarlanıp gidiyoruz. Son 5 gün..
Bugün evde temizlik var kayınvalidem temizlikçi çağırmış. En iyisi ayak altında dolaşmamak diyorum fırsat bu fırsat yürüyüşe çıkayım...
karapisso canım gayet güzel bence tüllerle süsle derim. benim eşim ben yaparım dedi attı durdu ama icraat yok her zamanki gibi.. kapı süsü almayı düşünmüyorum canım ben...
Maşaallah canım çok beğendim. ben senin yaptığın herşeyi beğendimmm sağlıkla kullanın heppiciniii1 taç uyku seti+1 nevresim takımı aldım ben.Bekarken kendim boyadığım kumaş boyama nevresim takımı+1 annemin yaptırdığı pike takımı+1 kendi bebeklik uyku takımımı da annem getirdi.1 tane english homedan aldığım yorgan ve yastık var.2 kayınvalidem,2 de annem yastık verdi.Hangisini kullandım hiçUyku seti serili üstünde uyuyor,battaniyeler içinde.Kış bebeği de olsa yorgan için çok erken.Kirlenme ihtimaline karşı yedek olsa yeter.Beğendiğin modelleri internet sitelerinden alırsan daha kolay oluyor.Hem yorulmuyorsun hem ucuz oluyor.Ben hep öyle yaptım.Markaların kalitelerini biliyoruz zaten.İnsanın içine siniyor alırken.
Ben görmüştüm o mesajlarını ama silindiği için cevaplarım yeniden yazamadım:26:
Aynalı mı tüllü mü diye sormuştun hatta.Kırılma ihtimalini düşünme derim ben.Çünkü ikisinin de boyu yukarda.Ayna ilerdeki yaşta kullanışlı olur ama tüllü de çok şeker duruyorBen olsam tüllü alırdım.Aynalı herkeste var
Dolabının içini güzel seçmişsin.Benimki de bi tarafı raf bi tarafı askılı uzun.Askılı yere yorgan takımlarını sıraladım.Zaten askıları mini mini kalıyor.Çekmeceleri mümkün olduğunca derin yaptır derim ben.Orta boy biberonlar bari dik durabilsin.İlerde de eşyaları büyüyeceği için kullanışı daha iyi olur.Kışlıkları,ayakkabıları falan da koyabilir çekmecelerine.
Pembe çekmeceler çok şekermiş.Nasılsa büyüyünce değişecek yatağı bırak tam bi bebiş odası olsun.Beyazı ilerde yaptırırsın.Hevesini al pembişlerden.
O kadar çok tarif varki bilemedim hangisi daha iyi gelir.
Yoksa sadece kimyonlamı gitsek şimdilik.Ağır gelmesin ikisi birden:44::44::44::44:
Suyu bebeğe mi içiriyoruz kendimizmi içiyoruz:44::44::44::44::44::44:
ZERRE_ kullanıcısını bulayım en iyisi ben :) Çok sağol Feyzam.Kardeşin hakkında bilgi ver merak ederim ben:26:
Oda kokusu da lavanta olmalı.Ama bebek odasına koymak zararlıymış.Ben lavanta yağı aldım aktardan.Kalorifer sularının içine damlatıyorum.Güzel kokuyor odalar.
İşte kapılarımız....
Eki Görüntüle 815628 Eki Görüntüle 815629
Balon şeklinde olanı hastaneye götürmüştük...
Ayy Allahım yardımcın olsun canım sağlıkla doğurursun haberini alırız inşaallahHayirli cumalar kizlar.10 gun kaldi benimde doguma.8 ekim sali.allah izin verirse.spinal anestezi olucam.ozLemcim seninle aramiz cok az canim.
Oyyy yerim ben onları kuzum çok beğendimm maşaallah. ben gelip alayım mevlüdünüzdeeeeevet canım kardeşim için düşünmüştük bu ismi 1999 yılında ona kısmet olmadı kızıma olacak galiba :)
hem kısa söylemesi de kolay yazması da kolay.. ben en çok öyle isimler tercih ettim. bir de eslem ismi çok hoşuma gitti ama eşimi razı edemedim..
bunu bir doğurayım canım da ötekine cesaret edebilecek miyim bilmiyorum.. aslında tek çocuk kalmasını istemiyorum ama hamilelik zor bir süreç doğum nasıl olacak canım çok mu acıyacak.. hele bu küçük hanımı bir görelim en az 2 sene sonra düşünürüm düşünürsem de.. tabi bütün babalar gibi benim eşim de erkekten çocuk istiyor.. onun için hadii diyebilir :)
haftaya cinsiyetiniz belli olacak demek. Rabbim gönlünüze göre versin canım.. hayırlısı olsun.. sağlıkla gelsin inşallah.
canım bursaya gidip de dolanamayacağım için gittigidiyordan sipariş vereceğim ordan beğendim bir tane.
bebek şekerlerimiz ve sepetimiz işte....
Eki Görüntüle 816034 Eki Görüntüle 816038
Canım heryerde adetler değişiyor. bizim memlekettede mevlüdü ismi konulurken 2.gün veye 3.gün yapılır. yemekli olur aileler toplanır.ne güzel canım eşin sana bırakmış benimki bana bıraksa hep en süslüsünü alırım da eşim karışmadan durmuyor ki :)
tşk ederim canım...
evet canım yapıcaz kayınvalidem pek istekli hazır annem de yanımdayken yapalım diyorum ben de. aslında burda kimsem yok akrabam filan yok ama kayınvalidem yapalım dediği için yapıcaz..
sen yapıcak mısın?
bizim orda 6 aylık olunca mevlüt yapılır ama burda daha erken yapıyorlarmış 10 günlük 15 günlük olunca filan yapılıyormuş. iyi dedim ben de annem de yanımdayken çıksın aradan. önümüz de kış zaten. fazla soğumadan yapılır..
eşimin ailesi burda başka kimsem yok. o yüzden isim konulurken yemek yapar mevlüdü ortadan çıkartırım. sonra komşu ve arkadaşlarıma ayrı bir mevlüd yaparım yeterki çevreme katılmasınlar istemiyorum hiçbirini
Şimdiye kadar ne yaptıysam memnun edemedim kimseyi bakarsın halim olmaz bebk durmaz onuda yapmam
Çok sinirliyim bu konuda çokkkkk
Caım bir haftadır sertleşme hissediyorum bendede aynısı oluyor. eltime sordum normal dedi hatta bebek büyüdükçe daha sıklaşacak bu durum dedi.kizlar bebek karni yamultunca karin disa cikinca nefes darligi yasiyorum nabzim yukseliyor garip oluyorum var mi bole yasayan?
iyiyiz canım yaaa. incel incel bakalım manken olacan heraldeeeeeeeeeeeegünaydın kızlar
bizim sağlık ocagı randevumuz dünmüş ama ben unutmuşum yaaa
kafa kalmadı son günlerde.neyse Allah'tan aşı değil rutin kontrol.pazartesi gideriz.
dün akşam arkadaşlara yemeğe gittik.Yusufcuk kucaktan kucaga gezdi durdu
ortada sürekli MAŞALLAH SUBHANALLAH cümlesi...
iyi niyetli ve Allah korkusu olan insan çocuk sevmeyi biliyor ya
bayram yaklaşıyor ve çocuklara bayramlık almak gerekiyor.artık site site bayramlık bakmaya başlıyorum.
civil,lcw,h&m,c&a ve daha önüme çıkan bilimum yerler...
begenip,mağazasına gidip almak düşücesideyim.çok uzun gezmek istemiyorum.
kendime birşeyler alıp almamak konusunda kararsızım.diyeti bıraktıgım halde kilo vermeye devam ediyorum.ekmeği kestim.
bu ay içersinde toplamda 7 kilo verdim.
neyse az daha fit olayım sonra alırım bişiler
Canlar sizlerde ne var ne yok bakalım?
özimm zaman yaklaştı hee?
Boyda müsaitttt
Bol bölünmeli,bol gazlı,çok nazlı,fazla mızmızlı bir geceden sonra gün nasıl aydın olur bilemiyorum ama günaydın işte
Ev eşyası taşımışım gibi omuzlarım,belim,bacaklarım ağrıyor.Sürekli şikayet ediyorum biliyorum ama gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi.
Kırkın çıkmadan çıkma dışarı,havalar soğudu,bi hastalık kaparsan ömrün boyunca çıkmaz,çocuğa da geçer sütten,üşütme,sıkı giyin,sürekli ye-iç,yat çok sıkıldım bu yaşamdan.Pencereyi açıp dışarıya uzanmak bile yasak.Neden herşeyimizi düşünüyorlar da maneviyatımızı düşünmüyorlarki bu büyükler.Ben evcil bi insan değilimki.Ömrümde 17 gün üstüste evde hiç oturmadımki.Ömrümde hiç çocuk sorumluluğu almadımki.Sürekli kırgınlık,yorgunluk,bitkinlik var üstümde.10 aydır evdeymişim,çocuğuma bakıyormuşum gibi rutinleşti hayatım.Altını temizle,üstünü değiştir,doyur,gazını al,masaj yap,ilaçlarını ver,yemek ye,sıvı iç,sürekli terlediğin için üst değiştir,hayatta giymediğin yelek ve patikle dolaş gün boyu,fırsat buldukça evi topla,yiyecek bişeyler düşün,bi de üstüne sebepsiz ağlamalarını çözmeye çalış vs vs..
Sosyal hayatın faceten ve gelen misafirlerden ibaret olsun.Tek konuda doğum,hamilelik,bebek bakımı ve sorunları olsun..
Özel hayatın sıfırın altına düşsün.Sarılıp 10 dk bile uyuyama.Ya dikişlerin ağrır,ya bebeğin ağlar.Kahvaltı ve yemekte tek konu bebeğiniz olsun.Ayrı uyuyamadığın eşin yastığını alıp salonda uyusun bu da tuz biber olsun.Koca dünyada el kadar bebekle yapayalnız hisset kendini.Görmese de,duymasa da bebeğin senin içindekileri hissetsin ve o da huysuzlansın.
Kimse,ne eşin,ne annen,ne yakın arkadaşın iyimisin bile demesin.Dikişlerimden,doğumdan,göğüslerimden değil ruhumdan bahsetmesin.Vücudun iyileşir de kalbin nasıl bile demesin.Huyumu,yaşam tarzımı bilseler de kimsenin aklına bunalmış olduğum gelmesin. Soru soran olmadığı sürece konuşmayan beni farketmesinler.
Böyle dertli dertli yazıyorum diye kınamayın beni.Anneliği beceremedi,kaldıramadı,alışamadı diyin.Hala çocuk,aklı fikri gezmede,hala kendini düşünecek kadar bencil de diyebilirsiniz.Ama sakın evladını istemiyor demeyin.Ona baktığımda binlerce kez şükrediyorum Rabbim'e.Hayırlı yazılar yaz diye dualar ediyorum.Onu anlamaya,acılarını dindirmeye çalışıyorum.İyi beslensin diye yiyorum,ilaçlarımı aksatmıyorum,canımı sıkacak konulardan uzak duruyorum,onu rahatlatmak için sakinleşmeye çalışıyorum ama işte içimdeki sıkıntılara da dur diyemiyorum.Sadece biraz nefes almaya ihtiyacım var.Bir kere olsun derin nefes almaya ihtiyacım var sadece..
Canım bunlar çoook normal hallerr lohusa sendromuna girmemeye gayret et. Özlem doğru demiş neden dışarı çıkmıyorsun azıcık nefas alsan sana çok iyi gelirç bebişini çıkarma ama sen bir markete kadar git gel. Allah yardımcın olsun. hiçkimse seni yanlış anlamaz. sen kuvvetli bir hatunsn kendini topla bak doktorun bile uyarmış seni bu konuda.demekki kendini salmışsın azıcık oda yeni hayatın verdiği ağır yükten olsa gerek. çok normal kzuum bide bunları hisseettiğin için üzülme yıpratma kendini Allah kalbini biliyor
Bebeğin ağlaması için manevi bir reçete vereyim sanaKızlar sizde not edin bu menevi reçeteyi
Ağlayan bebeğe 21 defa besmele ve İsra suresinin ilk ve son ayeti yazılıp üstüne asılır.
Ben lohusa iken yazamayacağım için önceden yazıp hazır bulunduracağım. işimi sağlama almam lazımmmmm
ayrıca ayetel kürsi ve Ashabı kyfin ismleri yazılıp yastığının altına konulur.
Bir bardak suya esmau hüsnadan YA MUKİTU CELLE CELALUHU 7 kere okunur üflenir çocuğa içirilir.
Bunlardan birine dene Aişem inşaalla ağlamaz sakin huzurlu bir bebek olur.
Emziemye başladığında Besmeleyi unutma bldiğin duaalrı oku.
Tesbihat okuyabilirsin veya uzun salatları okuyabilirsin inanırsan faidesi görürsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?