- 16 Temmuz 2012
- 1.593
- 2
- 86
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.081
canım ya daha yeni gördüm resmini allahım esirgesin bu çok tatlı ya maşallahTeyzesi kuzum burda işte.
Hiç sıkma canını.Bende yaşadım bu da mı lazım,kaç tane daha alcan sözlerini.İnsanın hevesini kursağında bırakır bu erkeklerkızlar bugün dışarı çıkalım diyorum. bebğime herşeyi aldım ama en içten giydirilen içlikmi deniliyor zıbınmı bilmiyorum adını. ondan hiç almadım ablam bitane yollamış okadar. sizler kaçtane aldınız Aişem kaçtane kullandın ben kaçtane alsam acaba?
Birde yeni bişey gördüm lcwde çoraplı pijamapatik kısmı çoraptan çok hoşuma gitti bir bakayım dedim.
Geçmişi okudum kaçırmadan cevaplamaya çalıştım ama görmediğim konu olmuşsa affedein beni. biraz kafam karışık bende değil sanki sıkkınım biraz.
bayrama memlekete gideyim dedim 10 günlüğüne bayramda eşim evde gelemeyecek. onu bırakmak istemedim. vs vs vs...
annemi ruyamda görüyorum son zamanlarda özledim hemde deli gibi. ama elimden biey gelmiyorrr
ne yapsamki keşke gidiş dönüş olsaydı bi görüp gelseydim amannn saçmalıyorum işteeeeeeeeeeee
eşimde yeter artık bişey alma alam demiyormu beni çıldırtıyor.
Benim aldığım herşeye yeter alma dedi şimdiye kadar. arkadaşımla gittim en so alışverişe,kız dedi aslında eşinle gitsen oda bu zevki tatsa, dedimki o burnumdan getirir ancak o lazımm bu lazımmı zaten var yeter
bugünde aynısına yapacak biliyorum. inanın aldıklarımın çoğu 3 aylıkkk. öyle miniminnacık değiller. her neyse yaaaaaa.
bakalım çıkınca göreceğim ne yapacak gene.
canım ya daha yeni gördüm resmini allahım esirgesin bu çok tatlı ya maşallahannesi benim yerime boynundan koklarmısın yiğenimi
Az önce kayınvalidemle görüştüm.Bayram için kendime giysi almam lazımmış mutlaka.Bi ara çıkarsınız ben bakarım kızımıza dediAy nasıl mutlu oldum bilemezsiniz.Bi bahanem oldu sonunda.Aslında markete de gitmem lazım.Belki eşimi ikna ederim götürür beni.Kızımızı da almamız lazım ama:26: Belki bırakacak biri çıkar Kendimi çok pasif hissediyorum.
Hayırlısıyla gönlündekini versin mevlam.
Merak ettim neymiş istediğin şeyyy
canım yazdıklarını okudum sabah ki. Hani hatırlarsan bende hamiş oldugumu ögrendikten sonra bi buhrana girmiştim. Resmen depresyonun dibine vurmuştum. Zırıl zırıl ağlamalarım olmuştu. Sizler beni teselli etmiştiniz.
Bebişe bakabilecekmiyim, iyi anne olacakmıyım, ağladıgında ne yapıcam, hasta oldugunda , kocamla baş başa kalamıcak mıyım, yemek, temizlik , bebiş nasıl bir arada yürücekk vs vs.... Bi ton soru vardı. Allah a şükür o soruları kafamdan attım. Allah ıma sıgındım. Silkelenip kendime geldim. Benim o zaman yaşadıgım günleri sen uygulamalı olarak yaşıyorsun.
Elbette annelik zor. Rabbim bizlere şükürler olsun nasip etti. Güçlüyüz biz anneler hep güçlüdür. Atlatıcaz bu günleride . Hep beraber.
Eşten dosttan akrabalardan görmediğimz desteği burda birbirimizden görüyoruz. Yalan değil. Sanki kapı komşusuymuşuz gibi...
Bakalım bizler dogumdan sonra neler yaşıcaz.
Hifa yı doya doyaa kokla öp. Bal kız o annesi. Çok şeker maşalllah süphanallahh.
Ayşecim sen güçlüsün. Hamiş olmadıgımızda kırmızı kartı yediğimizde nasılda üzülürdük, ağlardık.... Karalar bağlardık..
Tv de bebiş reklamlarını izlemek istemezdim. Etrafımda hamiş haberleri duyunca hem sevinip hemde üzülüyordum.. eminim hepimiz bu duyguları yaşıyoruz. Bako beklediğimiz eşşekk sıpalarıııı geldi.. Hifa n yanında. Bizim kızda göbüşümdee
Allah ım bize güç kuvvet versin. Süper anne olacağız. Belki ilerde Süper anneler diye de bir topik açarız... Bi göbüşten çıksınlarda..
Allah ım anneliği isteyen tüm herkese nasip etsin. RAbbim bu mutlulugu her kadın yaşasın..
Öpüyorum Hifa yı. annesinin kuzusu
Canım inşaallah sağlıkla huzurla alırsınız. çok çok çok doğru bir karar. bende çok istiyorum nasibizmzide vardır inşaallahKuzumm Allah razı olsun sizden. Dualarınızı eksik etmiyorsunuz.
Hayırlısıyla bir araba almak istiyoruz. İnşallah olur. Araba çok lazım olacak. Ve anca belimizi düzeltebildik.
Kızımızın kısmetine bakalım neler olacak.
O kadar güzel yazmışsınki gözlerim doldu.Hoş, benim gözlerim hiç kurumuyorki bu aralar.Çok sağol desteğin içn canm.İyiki varsın...
Acaba diyorum akşam eşimle konuşsammı?Anlatsammı ne kadar bunaldığımı?Ya kalbimi kıracak bişey söylerse,ya beni anlamazsa olmaz derse?Yeniden kırılmak istemiyorumki.Canım burnumda zaten yeni bi kırgınlığı daha kaldıramamki.Ben doğumdan beri kahkahalarla gülmedim hiç biliyormusunuz?Gülümsemem bile içten değil.Bunu kimse görmüyormuki ya.Donuk bakışlarım,isteksiz nefes alışlarımında mı farkında değil kimse.Hayalet gibi hissediyorum kendimi.
Acaba diyorum akşam eşimle konuşsammı?Anlatsammı ne kadar bunaldığımı?Ya kalbimi kıracak bişey söylerse,ya beni anlamazsa olmaz derse?Yeniden kırılmak istemiyorumki.Canım burnumda zaten yeni bi kırgınlığı daha kaldıramamki.Ben doğumdan beri kahkahalarla gülmedim hiç biliyormusunuz?Gülümsemem bile içten değil.Bunu kimse görmüyormuki ya.Donuk bakışlarım,isteksiz nefes alışlarımında mı farkında değil kimse.Hayalet gibi hissediyorum kendimi.
Canım inşaallah sağlıkla huzurla alırsınız. çok çok çok doğru bir karar. bende çok istiyorum nasibizmzide vardır inşaallah
Canım benimmm içini rahat tutttttt
İnşaallah herşey çok güzel olacak git bakalım kendine ciciler al
hep kuzucuna aldın şimdi sıra sende
Gittik alışverişe alamadım o zıbından tek satılmıyordu üstüde vardı yani 2 kat olmuş oluyordu bende almadım.
2 tulum aldık fotosunu ekleyeceğim,arkadaşımında oğlu olacak ona aldım biriniiiiiiiii güyyyyyyyyyyaaaa ama ikisindende vazgeçemedim. benim koc bebk benimleydi malum. bırakmadı 2 tulumu dirden kandimize alalaım. dedimki mavili olandan 2 tane alalım. yeşili zaten favorim o bizim olsun. yok dedi 2 modelden 1 tane aldık ikisinden birini seçmak zorunda bıraktı beni
Gul canim hep gul. Aglaman icin hic bir sebep yok.O kadar çok yazıp yazıp sildiğim cümleler oluyorki bazen.Kızlarında moralini bozmayım,korkutmayım diyorum.Ama bazen dökülüveriyor işte az önceki gibi.Hakkınızı helal edin hepiniz.Canınızı sıkıyorum
Herkes aynı şeyleri söyleyince insan tedirgin oluyor.Havalar soğudu,kırkının içinde kaptığın her hastalık ömür boyu sende de çocukta da kalır.Hadi sana bakma da sabiye yazık günah.Nolcak 40 gün evde oturuver.Korkuyorum bende bişey olacak diye.Ama kışlık paltoyla gezmeye razıyım...Ah biri görse beni..
Hiç gülesim yoktu Allah iyiliğini versin Özlem.
İnşallah cnaım.Önce hamiş olmak hayaldi,hamişken doğurmuş olmak hayal geliyordu,doğurduk büyümüş olması hayal geliyor.
Ayy Allahım yardımcın olsun canım sağlıkla doğurursun haberini alırız inşaallah
Oyyy yerim ben onları kuzum çok beğendimm maşaallah. ben gelip alayım mevlüdünüzdeeee
Bende sepat almadım ama bunu görünce bi aklımmm gitti alsammı acaba diye. bude 25-30 tl arası sepete ne kadar ödediniz canım ?
Canim bu sepet 20 tl. Kapi susu almicam dedim ya babasi aldi kizina bugun. Yarin kapiya assin gosteririm o da 20 tl. Bende hic karismadim girdik dukkana. Kendi bakti inceledi begendi. Babamiz epey ilgili. Sasiyorum hayir olsun insallah. Anca anladi galiaba baba olacagini.Canım heryerde adetler değişiyor. bizim memlekettede mevlüdü ismi konulurken 2.gün veye 3.gün yapılır. yemekli olur aileler toplanır.
eşimin ailesi burda başka kimsem yok. o yüzden isim konulurken yemek yapar mevlüdü ortadan çıkartırım. sonra komşu ve arkadaşlarıma ayrı bir mevlüd yaparım yeterki çevreme katılmasınlar istemiyorum hiçbirini
Şimdiye kadar ne yaptıysam memnun edemedim kimseyi bakarsın halim olmaz bebk durmaz onuda yapmam
Çok sinirliyim bu konuda çokkkkk
Caım bir haftadır sertleşme hissediyorum bendede aynısı oluyor. eltime sordum normal dedi hatta bebek büyüdükçe daha sıklaşacak bu durum dedi.
iyiyiz canım yaaa. incel incel bakalım manken olacan heraldeeeeeeeeeeee
Boyda müsaitttt
Canım bunlar çoook normal hallerr lohusa sendromuna girmemeye gayret et. Özlem doğru demiş neden dışarı çıkmıyorsun azıcık nefas alsan sana çok iyi gelirç bebişini çıkarma ama sen bir markete kadar git gel. Allah yardımcın olsun. hiçkimse seni yanlış anlamaz. sen kuvvetli bir hatunsn kendini topla bak doktorun bile uyarmış seni bu konuda.demekki kendini salmışsın azıcık oda yeni hayatın verdiği ağır yükten olsa gerek. çok normal kzuum bide bunları hisseettiğin için üzülme yıpratma kendini Allah kalbini biliyor
Bebeğin ağlaması için manevi bir reçete vereyim sanaKızlar sizde not edin bu menevi reçeteyi
Ağlayan bebeğe 21 defa besmele ve İsra suresinin ilk ve son ayeti yazılıp üstüne asılır.
Ben lohusa iken yazamayacağım için önceden yazıp hazır bulunduracağım. işimi sağlama almam lazımmmmm
ayrıca ayetel kürsi ve Ashabı kyfin ismleri yazılıp yastığının altına konulur.
Bir bardak suya esmau hüsnadan YA MUKİTU CELLE CELALUHU 7 kere okunur üflenir çocuğa içirilir.
Bunlardan birine dene Aişem inşaalla ağlamaz sakin huzurlu bir bebek olur.
Emziemye başladığında Besmeleyi unutma bldiğin duaalrı oku.
Tesbihat okuyabilirsin veya uzun salatları okuyabilirsin inanırsan faidesi görürsün.
Bosver canim hepsi ayni herkes bir laf soyler akil verir de para veren olmaz.
Hicbiri de memnun olmaz. Seni cok iyianliyorum inan. Ama kafaya takarsak kendimizi bebisimizi uzeriz. Herkes yerinde sagolsun diyorum ben.
kızlar bugün dışarı çıkalım diyorum. bebğime herşeyi aldım ama en içten giydirilen içlikmi deniliyor zıbınmı bilmiyorum adını. ondan hiç almadım ablam bitane yollamış okadar. sizler kaçtane aldınız Aişem kaçtane kullandın ben kaçtane alsam acaba?
Birde yeni bişey gördüm lcwde çoraplı pijamapatik kısmı çoraptan çok hoşuma gitti bir bakayım dedim.
Geçmişi okudum kaçırmadan cevaplamaya çalıştım ama görmediğim konu olmuşsa affedein beni. biraz kafam karışık bende değil sanki sıkkınım biraz.
bayrama memlekete gideyim dedim 10 günlüğüne bayramda eşim evde gelemeyecek. onu bırakmak istemedim. vs vs vs...
annemi ruyamda görüyorum son zamanlarda özledim hemde deli gibi. ama elimden biey gelmiyorrr
ne yapsamki keşke gidiş dönüş olsaydı bi görüp gelseydim amannn saçmalıyorum işteeeeeeeeeeee
eşimde yeter artık bişey alma alam demiyormu beni çıldırtıyor.
Benim aldığım herşeye yeter alma dedi şimdiye kadar. arkadaşımla gittim en so alışverişe,kız dedi aslında eşinle gitsen oda bu zevki tatsa, dedimki o burnumdan getirir ancak o lazımm bu lazımmı zaten var yeter
bugünde aynısına yapacak biliyorum. inanın aldıklarımın çoğu 3 aylıkkk. öyle miniminnacık değiller. her neyse yaaaaaa.
bakalım çıkınca göreceğim ne yapacak gene.
Canim benim ben 2 tane alt pijamali ic dis zibin aldim sapkasi eldiveniyle takim. Bir tane de sadece ust icdis zibinimiz var. 2 tanesini hastaneye goturuyorum.
Canim benim ya keske gitsen biraz kafan agilir belki. Hava degisimi olur. Esin kalsin evde biraz ozlesin sizi. Ben kafam bozulunca kaciyordum memlekete. Yalniz kalinca kiymete biniyor insan.
Abi de uzmesin seni gelirsem oraya......
Benim arkadasimi kimse uzemez.. oogluna almayacak da kime ciciler alacak. Hem ikinciyi de dusunmek lazim. Olmadi ikinci giyer dimi ama...opuyorum canim seni..
ekelyeceğim inşaallah canım. babası dedikiiiii ikiside bizim olsundilekcim; inşallah hepimize nasip olur bir araba. Hayırlısı ile alırız. Bebişlerimizle gezmelere gideriz rahatca
Ayyy o kocalarla hiç gezilmiyor ha. Nereye gidersek gidelim bi mağazaya girsek çıkalım demez de, bekler sağolsun. Ama ben sıkıldıgını surat ifadesinden anlıyorum. Bu da beni huzursuz ediyor. Bende dogru dürüst bakmadan mağazalardan çıkıyorum. Şöyle rahat rahat saatlerce mağazalarda dolaşabilirim ama kocişle olmuyor bu iş
Aldıgın tulumlar hayırlı olsun. ZEytinimiz iyi günlerde giysin inşallah. Fotolarını bekliyoruz. Tercih yapmak zorunda olmasan keşke ama ne yapalım el mahkummm
Gul canim hep gul. Aglaman icin hic bir sebep yok.
Insanogluyuz iste. Isteklerimiz hic bitmiyor.
Hic moralini bozma. Cik soyle kendine ciciler al. Bosver elalemi akil veren cok da para veren yok. Eskide kalmis onlar. Sen kendine dikkat edersen hicbrsey olmaz.
Benim kayinvalidem de diyecek buyuk ihtimal aman cikma aman usutme karismadakarismadan duramayacak ama ben cadi gelinim bildigimi okurum
canım benimde sadece sepeim kaldı bakalım alacakmıyımmm.Ayy Allahım yardımcın olsun canım sağlıkla doğurursun haberini alırız inşaallah
Oyyy yerim ben onları kuzum çok beğendimm maşaallah. ben gelip alayım mevlüdünüzdeeee
Bende sepat almadım ama bunu görünce bi aklımmm gitti alsammı acaba diye. bude 25-30 tl arası sepete ne kadar ödediniz canım ?
Canim bu sepet 20 tl. Kapi susu almicam dedim ya babasi aldi kizina bugun. Yarin kapiya assin gosteririm o da 20 tl. Bende hic karismadim girdik dukkana. Kendi bakti inceledi begendi. Babamiz epey ilgili. Sasiyorum hayir olsun insallah. Anca anladi galiaba baba olacagini.
Bosver canim hepsi ayni herkes bir laf soyler akil verir de para veren olmaz.
Hicbiri de memnun olmaz. Seni cok iyianliyorum inan. Ama kafaya takarsak kendimizi bebisimizi uzeriz. Herkes yerinde sagolsun diyorum ben.
Canim benim ben 2 tane alt pijamali ic dis zibin aldim sapkasi eldiveniyle takim. Bir tane de sadece ust icdis zibinimiz var. 2 tanesini hastaneye goturuyorum.
Canim benim ya keske gitsen biraz kafan agilir belki. Hava degisimi olur. Esin kalsin evde biraz ozlesin sizi. Ben kafam bozulunca kaciyordum memlekete. Yalniz kalinca kiymete biniyor insan.
Abi de uzmesin seni gelirsem oraya......
Benim arkadasimi kimse uzemez.. oogluna almayacak da kime ciciler alacak. Hem ikinciyi de dusunmek lazim. Olmadi ikinci giyer dimi ama...opuyorum canim seni..
Burda eminönünde 25-30 tl arasıydı. bizim evimiz küçük kuzum işim bittikten sonra nereye koyacağım onu bilmiyorum. o yüzden kararsızım yaaaaaaa. arkadaşımınki çok güzel şeker seeti,dedi istersen kullan. birde ihtiyacım olacak bişey almak istiyorum.
memleket konusunda hala kararsızım. uçakla 1 buçuk saat. gidiş dönüş çok uygun bilet buldum 200 tl.
ama karasızım içimden bir his gitme diyor yoksa kimse tutamaz benieşim başta git dedi aslında. dedim ya sonradan bir his gitme bebişinle gidersin dedi
Benim zıbın yeter ya aişe 2 tane yeter dedi bende 1 tane var şu içlkten onun dışında yumuşacık badiler aldım kuzuma.
aynennnn fiker veren olmadı emri vaki edenler çokkk ama para veren yok. kuzum ben parayıda geçtim bunun ailede bağlılık yok. ne yapalım bizde kendi hayatımızı yaşıyoruz. müdehale etmezler inşaallah.
benimde annem gelecek doğumu o burdayken ortadan çıkaralımm dedim. isim koyarken aileye yemek verilir mevlidi yapılır.
sonra kendime gelincede çevrem için yaparım bir mevlid.
ikinciyide düşündüm kuzum merak etme. aldığım şeylerin çou orta rekli ve emin ol kız çocuğuda giyer. bende dedim bak israf değil kullanılır diye amadinlemedi eve geldik ikiside bizim dediiii arkadaşıma gidip alacakmış aynısındann
Kizlar ugun gittim hastaneye. Konustum hemsirelerle. Hasta bezi istemiyorlarmis biz veriyoruz burdan dedi. Bebegi sordum yikayip oyle getiriyorlarmis. Odalar 2 kisilik. Tek kisilik odasi azmis ben de bugunden adimi yazdirdim bakalim bana sira gelecek mi...
Babasi da kizina kapi susu aldi bugun. Sasiyorum epey ilgili olmaya basladi. Hayir olsun insallah. Baba olacaginin yeni farkina vardi galiba. Baslarda hepkendim ugrastim. Simdi herseyle ilgili. Sizin esleriniz de degisecektir eminim biraz gec idrak ediyorlar sanirim.
Iste haberler boyle kizlar.
hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız.
annemdeyiz yoğun geçiyor bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütülemekle uğraşıyoruz.
fazla zamanım olmuyor her gün birşey çıkıyor. gelemedim.
geçmişi anca okuyabildim. yarın da tatil bakalım ne yapıcaz.
biraz bunalmışsınız bende dışarı çıkıp gezmeyi özledim belki yarın bi değişiklik yaparız
şimdi çıkmam lazım öpüyorum sizi ve kuzuları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?