- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.101
Bol bölünmeli,bol gazlı,çok nazlı,fazla mızmızlı bir geceden sonra gün nasıl aydın olur bilemiyorum ama günaydın işte
Ev eşyası taşımışım gibi omuzlarım,belim,bacaklarım ağrıyor.Sürekli şikayet ediyorum biliyorum ama gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi.
Kırkın çıkmadan çıkma dışarı,havalar soğudu,bi hastalık kaparsan ömrün boyunca çıkmaz,çocuğa da geçer sütten,üşütme,sıkı giyin,sürekli ye-iç,yat çok sıkıldım bu yaşamdan.Pencereyi açıp dışarıya uzanmak bile yasak.Neden herşeyimizi düşünüyorlar da maneviyatımızı düşünmüyorlarki bu büyükler.Ben evcil bi insan değilimki.Ömrümde 17 gün üstüste evde hiç oturmadımki.Ömrümde hiç çocuk sorumluluğu almadımki.Sürekli kırgınlık,yorgunluk,bitkinlik var üstümde.10 aydır evdeymişim,çocuğuma bakıyormuşum gibi rutinleşti hayatım.Altını temizle,üstünü değiştir,doyur,gazını al,masaj yap,ilaçlarını ver,yemek ye,sıvı iç,sürekli terlediğin için üst değiştir,hayatta giymediğin yelek ve patikle dolaş gün boyu,fırsat buldukça evi topla,yiyecek bişeyler düşün,bi de üstüne sebepsiz ağlamalarını çözmeye çalış vs vs..
Sosyal hayatın faceten ve gelen misafirlerden ibaret olsun.Tek konuda doğum,hamilelik,bebek bakımı ve sorunları olsun..
Özel hayatın sıfırın altına düşsün.Sarılıp 10 dk bile uyuyama.Ya dikişlerin ağrır,ya bebeğin ağlar.Kahvaltı ve yemekte tek konu bebeğiniz olsun.Ayrı uyuyamadığın eşin yastığını alıp salonda uyusun bu da tuz biber olsun.Koca dünyada el kadar bebekle yapayalnız hisset kendini.Görmese de,duymasa da bebeğin senin içindekileri hissetsin ve o da huysuzlansın.
Kimse,ne eşin,ne annen,ne yakın arkadaşın iyimisin bile demesin.Dikişlerimden,doğumdan,göğüslerimden değil ruhumdan bahsetmesin.Vücudun iyileşir de kalbin nasıl bile demesin.Huyumu,yaşam tarzımı bilseler de kimsenin aklına bunalmış olduğum gelmesin. Soru soran olmadığı sürece konuşmayan beni farketmesinler.
Böyle dertli dertli yazıyorum diye kınamayın beni.Anneliği beceremedi,kaldıramadı,alışamadı diyin.Hala çocuk,aklı fikri gezmede,hala kendini düşünecek kadar bencil de diyebilirsiniz.Ama sakın evladını istemiyor demeyin.Ona baktığımda binlerce kez şükrediyorum Rabbim'e.Hayırlı yazılar yaz diye dualar ediyorum.Onu anlamaya,acılarını dindirmeye çalışıyorum.İyi beslensin diye yiyorum,ilaçlarımı aksatmıyorum,canımı sıkacak konulardan uzak duruyorum,onu rahatlatmak için sakinleşmeye çalışıyorum ama işte içimdeki sıkıntılara da dur diyemiyorum.Sadece biraz nefes almaya ihtiyacım var.Bir kere olsun derin nefes almaya ihtiyacım var sadece..
tUBİŞİM sorma canım ya 3.5 atıyorum :))) şafak 4
geliyor valla. bebekten değil de ben şu kesim işinden korkuyorum. bu sene bayramdan önce kesilen ilk kurban benim...
bilmiyorum ama ben bebek bakımından korkmuyorum. kardeşim üzerinde çok deneyler yapmıştım
ağlaya ağlaya büyüycez başka yolu yok. Rabbim kötü hastalık vermesin..
iyiyiz canım yaaa. incel incel bakalım manken olacan heraldeeeeeeeeeeee
Boyda müsaitttt
ekelyeceğim inşaallah canım. babası dedikiiiii ikiside bizim olsun
Gelde sinir olma gelde konuşma
Be adam beni dinleseydin yaaaaaaa orda dedim ben bir modeli çok beğendi mavi olanı 2 tane alalım dedim şimdi diyor ben gidip alırım arkadaşını. yani katiyen evdekileri kimseye vermityorsunnnn
oyyyy kuzum senin eşind ebenimi gibi dalgacı biraz olsun kız ne güzel işte çok ciddi olanalrda çekilmiyor demiii
Canim tabi sen bilirsin sonra kalabalik etmesin. Bu sepet cok buyuk degil. Normal sepetler daha buyuk. Benim nisandan kalma sepet vardi ama bu hosumuza gittiGul canim hep gul. Aglaman icin hic bir sebep yok.
Insanogluyuz iste. Isteklerimiz hic bitmiyor.
Hic moralini bozma. Cik soyle kendine ciciler al. Bosver elalemi akil veren cok da para veren yok. Eskide kalmis onlar. Sen kendine dikkat edersen hicbrsey olmaz.
Benim kayinvalidem de diyecek buyuk ihtimal aman cikma aman usutme karismadakarismadan duramayacak ama ben cadi gelinim bildigimi okurum
canım benimde sadece sepeim kaldı bakalım alacakmıyımmm.
Burda eminönünde 25-30 tl arasıydı. bizim evimiz küçük kuzum işim bittikten sonra nereye koyacağım onu bilmiyorum. o yüzden kararsızım yaaaaaaa. arkadaşımınki çok güzel şeker seeti,dedi istersen kullan. birde ihtiyacım olacak bişey almak istiyorum.
memleket konusunda hala kararsızım. uçakla 1 buçuk saat. gidiş dönüş çok uygun bilet buldum 200 tl.
ama karasızım içimden bir his gitme diyor yoksa kimse tutamaz benieşim başta git dedi aslında. dedim ya sonradan bir his gitme bebişinle gidersin dedi
Benim zıbın yeter ya aişe 2 tane yeter dedi bende 1 tane var şu içlkten onun dışında yumuşacık badiler aldım kuzuma.
aynennnn fiker veren olmadı emri vaki edenler çokkk ama para veren yok. kuzum ben parayıda geçtim bunun ailede bağlılık yok. ne yapalım bizde kendi hayatımızı yaşıyoruz. müdehale etmezler inşaallah.
benimde annem gelecek doğumu o burdayken ortadan çıkaralımm dedim. isim koyarken aileye yemek verilir mevlidi yapılır.
sonra kendime gelincede çevrem için yaparım bir mevlid.
ikinciyide düşündüm kuzum merak etme. aldığım şeylerin çou orta rekli ve emin ol kız çocuğuda giyer. bende dedim bak israf değil kullanılır diye amadinlemedi eve geldik ikiside bizim dediiii arkadaşıma gidip alacakmış aynısındann
Tamam kuzum sen almissin zaten. Biz fazla badi almadik. Atlet aldim ben. Kisin kat kat giydiririz.
Aldigin cicileri burdan gormuyorum canim pcyi acayim merak ettim tulumunu.
Canim aynen bir kere degistim bugun ama sac diplerim banyo yapmis gibiydi. Az kaldi ipegim sabir bitecek hepsi. Allah hepimizin yardimcisi olsun.Feci terlemeli, cok uykusuz, krampli bir gecenin sabahindan gunaydin. Allahim yardim et..
oy oy yerim ben onun kurbağalı cicilerini. pek tatlı güzel pek şirin çok yakışacak zeytine. Güle güle kullanın canım çok beğendim..Kızlar aldığım tutlumların fotosunu netten buldum bakınn
Kocam nasıl becerdi analmadım amn yeşil tulumun çıtçıtlı düğme olan kısmı yırttı açmaya çalışırken
çekerse yırtılır tabi ne olacakkk
kolay geçecek dimi tubişim amannn alt tarafı 7 kat kesik ve dikişgünaydın kızlarrr iyi pazarlarr...
hamd olsun Rabbime hayat güzel gidiyor.
Dün eltimlerdeydik ve saat 02.00 ye kadar oturduk. Yusufcuğu nekadar uyutmaya çalıştıysam uyumadı ve etrafa kocaman gözlerle bakındı durdu.anladım ki etrafı garipsedi.neyse eve geldik yatagına koydum ve anında uyudubu çocuk artık yatagını özlüyor onu anladım.hamd olsun Rabbime binlerce kez.gaz sancımız kalmadı.emmesi düzeldi ve 7 kiloyu geçti paşam benimmm
darısı başınıza kızlar...
Ayşem nasılsın kuzum?
lohusalık sendromuna girmişsin kuzum.ama insana bukadar da baskı yapılmaz ki?
bak beni hatırlıyormusun? 15 günlükken sokak iftarına gitmiştim.sonra da zaten hiç oturmadım sürekli dışardaydık iftar yemeklerinde.
40 gün boyunca evde kapalı kalınırmı yaa :26:
bebişinin de gaz sancıları oluyormuş? canım benim ben anason+rezene aldım karıştırıp çayını yapıp içinrim o 30 cc lik biberonla veriodum.(yarıdan fazlasını dolduruyordum) hem sancılarını azaltıyor,gaz çıkartmasını kolaylaştırıyor ve çok daha uzun ve rahat uyumasını sağlıyor.arada da metsil veriyordum.ama hamd olsun gaz sıkıntımız kalmadı.bacagını kaldırıyor 'PIRT' sonra tamam
az kaldı kuzum siz de rahatlayacaksınız inşallah...
canını sıkma.ve kendini çok bastırma.bebişini,hayatın rezil olsun diye değil daha güzel olsun die dogurdun...
korkma ozimm...çok kolay geçicek diye düşün
Rabbim yardımcın olucak inşallah.
bebek bakımının ilk 1-2 ayı biraz zor.ama ondan sonra zaten tecrubelisin de,çok kolay geçicektir.
zaman çok çabuk geçiyor.onun bile tadını çıkarmak gerek bence
hee dimi karapissom az daha inceliim
ama ara verdim biraz.yanlarda bikaç çatlak oldu hızlı kilo vermekten.
belki birkaç güne yine başlarım.bayrama kadar 5 daha versem yeter şimdilik.
sen nasılsın bakalım? zeytincik nasıl
Girmek istemiyorum o sendroma falan.Kız Aişe seni ondan daha iyi kim analaybilir. tabiki eşine nalat hisseettiklerini,ama kuzun yanındayken ve maşaallah herşey yolundayken neden içten gülemiyorsun?
Neden kandini hayalet gibi hissediyorsun?
kuzum bilmediğimiz bir sorununmu var?
lohusa sendromunamı girdin yoksaaaaaaaaaa :26:
Sana hiç yakışmıyor olumsuz düşünmekkk
Bak sana öncede yazmıştım şimdide yazıyorum 21 yaşında teyze torunum var 2 kere 8 aylık bebkleri karnında öldü ölü doğurdu bebekleri. normal doğdular ama neler çekti kuzummm. elahmdülillah kuzum yanında sağlıklısınız eşin iyleşti. biz seninle neler neler atlattı hatırla birne zamanlar geçirdik hifa doğana kadar. denin en mutlu olman içten huzurla gülmen gereken zaman bu. bizimkiler dyorki asıl sorunlar çocoklar büyüyünce başlıyor.
kuzummmm oku kendine belkide üstünde pis nefes var.
millet bilmez içine dışını görende ne güzel herşeyi var der durur
Ben göze gelnce çok sıkılırım ama geçer uzun sürmez???
Kapı süsünüzü görmek isteriz hanımefendiler.Merak içinde bırakmayın bizleri.Kizlar ugun gittim hastaneye. Konustum hemsirelerle. Hasta bezi istemiyorlarmis biz veriyoruz burdan dedi. Bebegi sordum yikayip oyle getiriyorlarmis. Odalar 2 kisilik. Tek kisilik odasi azmis ben de bugunden adimi yazdirdim bakalim bana sira gelecek mi...
Babasi da kizina kapi susu aldi bugun. Sasiyorum epey ilgili olmaya basladi. Hayir olsun insallah. Baba olacaginin yeni farkina vardi galiba. Baslarda hepkendim ugrastim. Simdi herseyle ilgili. Sizin esleriniz de degisecektir eminim biraz gec idrak ediyorlar sanirim.
Iste haberler boyle kizlar.
Gözünüz aydın,Kızlar iyi akşamlar dün kızkardeşim sezeryanla doğum yaptı teyze oldum yani . :)))Yusuf kayra mız emmiyor kardeşimin sinirleri çok bozuk eşiyle de kavga ettiler bugün nahoş görüntüler oldu hastanede Mevlam herkesin yardımcısı olsun.
Ayşem depresyona mı girdin kuzum. Hiç üzülme 3. Çocukta bile girdim o duruma Ömer i götürdüğüm psikolog benim hem ağır depresyonda hem de kaygı Hastalığı'na tutulduğumu söyledi. Tedavi olmam gerektiğini söyledi . Şu son senelerde çok sıkıntılar çektim şimdi herşeyin yolunda olması beni tuhaf yapıyor hep bir sorun mu olcak diye bekliyorum mevlam iyi yazı yazsın inşallah . Bu bir hastalıkmış hala Ömer'i kazada arabadan çıkarışım gözümün önünde aslında hep şükürler olsun Rabb'ime diyorum ama .... Diyeceğim Ayşe çok normal yaşadıkların ama geçecek yavrun azıcık büyüsün mesela benimki kadar olsun o senin gözüne bakıp gülmüyor mu sana karşı herkesten farklı bakmıyor mu işte o zaman hepsi biranda geçiyor. Sabrediceksin azıcık arkadaşım ama bu arada kendini ihmal etme dışarıda çık gez . Bebeğini de çıkar bence o da hava alır rahatlar ben küçücükken tatile gittim biliyorsun havalar iyiyken çık sonra kışın hiç çıkamayacaksın canım ..şimdi gözünü kapa sana sıkı sıkı sarıldığımı düşün " canım arkadaşım her zaman yanındayım yalnız değilsin"
Kızlar aldığım tutlumların fotosunu netten buldum bakınn
Kocam nasıl becerdi analmadım amn yeşil tulumun çıtçıtlı düğme olan kısmı yırttı açmaya çalışırken
çekerse yırtılır tabi ne olacakkk
Günaydın İpeğim Allah yardımcın olsun.Feci terlemeli, cok uykusuz, krampli bir gecenin sabahindan gunaydin. Allahim yardim et..
Aminn canımAyşecim yeni gördüm ben prensesi.Aynı profildeki resme bezziyo:) çok şirin maşallah bin kere
Sıkıntına gelince lohusasın sen şimdi.Duygusal olman normal.40 gün sonra geçecek.Erkekler bizim kadar olamıyor malesef.O yüzden cennet annelerin ayağı altında.Sabır ve dua ile büyütüyorum ben kuzumu.zaman geçiyor çabucak göreceksin.Rabbim sağlık ve huzur versin
iyi pazarlar kızlar.
takvim yine herşeyi doğru söylüyor. bugünler de sinirli olmam normalmiş. evet sinirliyim dövecek adam arıyorum.. sanırım bunun sebebi de yaklaşan doğum stresi... ama bir de şu tarafından bakıyorum koca göbekten kurtulacağım çok değil birkaç hafta sonra eski normal halime döneceğim nefes darlığı olmayacak hoplıycam zıplıycam koşturcam böyle penguen gibi yürümekten çok sıkıldımmmm....
Amin canımMevlam yardımcın olsun.Feci terlemeli, cok uykusuz, krampli bir gecenin sabahindan gunaydin. Allahim yardim et..
Sağol canım iyiyiz Elhamdülillah.günaydın kızlarrr iyi pazarlarr...
hamd olsun Rabbime hayat güzel gidiyor.
Dün eltimlerdeydik ve saat 02.00 ye kadar oturduk. Yusufcuğu nekadar uyutmaya çalıştıysam uyumadı ve etrafa kocaman gözlerle bakındı durdu.anladım ki etrafı garipsedi.neyse eve geldik yatagına koydum ve anında uyudubu çocuk artık yatagını özlüyor onu anladım.hamd olsun Rabbime binlerce kez.gaz sancımız kalmadı.emmesi düzeldi ve 7 kiloyu geçti paşam benimmm
darısı başınıza kızlar...
Ayşem nasılsın kuzum?
lohusalık sendromuna girmişsin kuzum.ama insana bukadar da baskı yapılmaz ki?
bak beni hatırlıyormusun? 15 günlükken sokak iftarına gitmiştim.sonra da zaten hiç oturmadım sürekli dışardaydık iftar yemeklerinde.
40 gün boyunca evde kapalı kalınırmı yaa :26:
bebişinin de gaz sancıları oluyormuş? canım benim ben anason+rezene aldım karıştırıp çayını yapıp içinrim o 30 cc lik biberonla veriodum.(yarıdan fazlasını dolduruyordum) hem sancılarını azaltıyor,gaz çıkartmasını kolaylaştırıyor ve çok daha uzun ve rahat uyumasını sağlıyor.arada da metsil veriyordum.ama hamd olsun gaz sıkıntımız kalmadı.bacagını kaldırıyor 'PIRT' sonra tamam
az kaldı kuzum siz de rahatlayacaksınız inşallah...
canını sıkma.ve kendini çok bastırma.bebişini,hayatın rezil olsun diye değil daha güzel olsun die dogurdun...
korkma ozimm...çok kolay geçicek diye düşün
Rabbim yardımcın olucak inşallah.
bebek bakımının ilk 1-2 ayı biraz zor.ama ondan sonra zaten tecrubelisin de,çok kolay geçicektir.
zaman çok çabuk geçiyor.onun bile tadını çıkarmak gerek bence
hee dimi karapissom az daha inceliim
ama ara verdim biraz.yanlarda bikaç çatlak oldu hızlı kilo vermekten.
belki birkaç güne yine başlarım.bayrama kadar 5 daha versem yeter şimdilik.
sen nasılsın bakalım? zeytincik nasıl
Benim sağım solun hiç belli oömaz kuzum bir bakarsın almışımmmekelyeceğim inşaallah canım. babası dedikiiiii ikiside bizim olsun
Gelde sinir olma gelde konuşma
Be adam beni dinleseydin yaaaaaaa orda dedim ben bir modeli çok beğendi mavi olanı 2 tane alalım dedim şimdi diyor ben gidip alırım arkadaşını. yani katiyen evdekileri kimseye vermityorsunnnn
oyyyy kuzum senin eşind ebenimi gibi dalgacı biraz olsun kız ne güzel işte çok ciddi olanalrda çekilmiyor demiii
Canim tabi sen bilirsin sonra kalabalik etmesin. Bu sepet cok buyuk degil. Normal sepetler daha buyuk. Benim nisandan kalma sepet vardi ama bu hosumuza gitti
Tamam kuzum sen almissin zaten. Biz fazla badi almadik. Atlet aldim ben. Kisin kat kat giydiririz.
Aldigin cicileri burdan gormuyorum canim pcyi acayim merak ettim tulumunu.
Canim aynen bir kere degistim bugun ama sac diplerim banyo yapmis gibiydi. Az kaldi ipegim sabir bitecek hepsi. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
ayyy teyzesi sen birde yakından gör fotoda çok iyi çıkmamış. bizde bayıldıkkkoy oy yerim ben onun kurbağalı cicilerini. pek tatlı güzel pek şirin çok yakışacak zeytine. Güle güle kullanın canım çok beğendim..
kolay geçecek dimi tubişim amannn alt tarafı 7 kat kesik ve dikiş
yok yok korkmuyorum niye korkayım canım insanlar ne ameliyatlar atlatıyorlar. Rabbim kötü hastalık vermesin..
desem de ben yine de korkuyorumaslında bir an önce olsa yaşansa bitse böyle gün beklemek kötü...
Hayırısıyla giydirmek nasip olsun hepimize
Korkman çok normal canım. sen dualarla girip çıkacaksın sapasağlam. inşaallah zorlanmayacaksın. güzel düşünen güzel görür güzel gören hayaından lezzet alır
iyi pazarlar kızlar.
takvim yine herşeyi doğru söylüyor. bugünler de sinirli olmam normalmiş. evet sinirliyim dövecek adam arıyorum.. sanırım bunun sebebi de yaklaşan doğum stresi... ama bir de şu tarafından bakıyorum koca göbekten kurtulacağım çok değil birkaç hafta sonra eski normal halime döneceğim nefes darlığı olmayacak hoplıycam zıplıycam koşturcam böyle penguen gibi yürümekten çok sıkıldımmmm....
Canım yaaaaaa gebelik başladı sinirliyiz ortlarda sinirliyiz bebk gelecek diye sinirliyizinanki işimiz zorrrr
Mevlam yardımcımız olsun. bir sakinlik huzur sukunet versin cümlemize. bende sinirliyim bu günlerde nerdeyse adamı dövüyordumlaf aramızda ıskaladımmmmm taaaaaaaaaaaa nezaman yaptığı birşey aklıma geldi kahvaltıda
Varya ben çok fenayım heeeeeeeeeeeeeeee
İyi pazarlar herkese..
Bugün dışarı çıkcam kafaya koydum kızlarEşime dedim ister kızınla otur ister benle gelin ben dışarı çıkcam diye.1-2 saatlik bi işi var gelince çıkacağız inşallah.2 annenin de işi var bugün,teklif bile edemedim ikisine de.Market alışverişin çıkacağım nasılsa sarar sarmalar götürürüm kuzumu da.Gündüzleri gaz sancısı olmuyo çok fazla.Sıkıntı olursa da döneriz eve.
Bende bi tane nike spor çantası vardı.Hani şu basketbolcuların kullandıklarından.Ona kendi eşyalarımı koydum.Kuzumunkileri de aldığım bebek çantasına doldurdum.Aişeyi biliyorum bebek çantası almıştı. Tubishin çantasınıda hatırlıyorum.
Bende bebek için çanta bakıyorum ama bildiğiniz Nike Adidas çantalarına bakıyorum. herdaim kullanacağım hem kendi hemde bebişimin eşyelerını taşıyacak büyüklükte.
dün bir tane beğendeim 95tl. evde bir çantam var zaten bekarlık çantam baya beğeniyordum evlandiğimden beri kullanmadım hiç. bugün bebeişimin battaniyesini 2 hastane çıkışını koydum bayada eşyaya yer kaldı. kendim içinde bir çanta lazım galiba. pijama vs koymak için.
onuda hallederim inş. fotolarını eklemeye çalışacağım. siz kendi eşyalarınız için nasıl bir çanta aldınız ?
Şimdiden teşekkürler canlarımm
İnşallah Dilekcim.Eşim gelsin de çıkarız hayırlısıylaOlmaz kuzum sıkıntısız gidip dönersin kuzucunla. Annesini anlar o
Ağlamaya başlarsada 21 besmele okursun şifasını bulur kuzunnn :13:
Sevindim senin adına.
Hava burda çok güzel sıcacık. orda nasıl bilmem. o yüzden çok sarma kuzucunu terler falan. hasta olmasın
Kocacım 8 uçağı ile geliyor yanıma.
Çok özledim onuuu...Allah cevoya sabır versin.
Hoşgeldin canım.Ben de kuzumu kucağıma aldım sonunda.Hifa sultan yanımdaCanlarim ben geldim baya uzun sure oldu kim dogum yapi noldu bilmiyrm daha okuyamadm ama eyer bebisini kucagina alan varsa tb ederim kizlar, ben durum gittikce batiyor esimle aram bozuldu nerdeyse sizlerden dua istemeye geldim halim varsa tabi bayadir gelmiyordum cok bunaldm kizlar....
Almayı düşündüğüm çantada bu model :)
Canim sabir falan kalmadi bizde aramiz bozuldu nerdeyse nolursunuz kizlar dua edin bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?