Bol bebiş topiği

Ne guzel iste canim hava almak insana iyi geliyor mutlu olmussun cok sevindim senin adina. Devamini da getir mutlaka havalar iyiyken cik.ben de dogumdan sonra kuafore gitcem saclarimi kestircem dogumdan sonra cok dokuluyormus. Iyice uzadilar..
. Ben evdeyim canim birazdan cikicam ama. Kargo gelmis cmt gunuu. Evde bulamamis gidip subeden alacagim meme ucu geldi sanirim bir de mevlut takimimiz. Yarin da annem geliyor son kez kontrole gidecegim doktora. Ertesi gun de yatis.. vuslata son2 gun.

Son düzenleme:
S.a kızlar ne haber nasılsınız?

Cadiozy nasılsın az kaldı sanırım heyecanlısın
Mevla seni hayırlısyla kurtarsın
hayırlı haberlerini alırız inşallah..

Ayşeciğim sen nasıl oldun kızçenle
gezmelere çıkmışsınız çokda güzel yapmışsınız
hep evde oturmak bağışıklık sisteminide zayıflatır
hava çok soğuk değilse arada bir yarım saatliğine çıkmanda fayda var
buarada geçen aklıma geldi sana sorucaktım gebelikte kaç kilo almıştın
birde doğumda ne kadarı gitti? ben habire yiyorum bu gidişle tombalak olucam:))

Karapisoo ne haber nasılsın açtığım ilk sayfada oğluşuna
cicler almışsın pek de güzel hayırlı olsun
güzel günlerde giyinsin ahh ben daha bir şey almadım
perşembe doktora gidicem bakalım cinsiyet belki belli olur
ufff buarada bende kabız oldum Allahım ne sıkıntılı bir şey
ilaç kullanmak istemiyorum altertanif tıbba yönelicem:))

Iyiyim canim cok sukur son kontroleri yapiyorum.
Amin canim.carsamba ulasamazsam size cuma gunu taburcu olurum buyuk ihtimal. O gun yazarim size.
Bakalim senin minigin cinsiyeti ne? Persembe gideceksin az kalmis. Sonra yavas yavas alisveris heyecani baslar sonra da dogum heyecani. Rabbim hepimize hayirli dogumlar nasip etsin. Cok opuyorum seni..

kendini artık yorma kafanı dağıtıcak şeyler yap
sürekli doğumu düşünme hayırlısıyla bebeğini kucağına alıp bizede burdan foto yollarsın:)
bende merak ediyorum hayırlısı olsun diyorum
üçlü testide yapmıyacağım sadece kontrol ve cinsiyet için gideceğm birde
çatlak kremine başlasammı göbeğim için sen kullandın mı
amin canım cümlemize hayırlı kolay doğumlar nasip etsn..

inşallah canım. belki canım acıyacak ama şu koca göbekten kurtulacağım ve artık rahat rahat sırt üstü yatabileceğimi düşünerek avutuyorum kendimi :) sol yanıma yatmaktan kulağım kafama yapıştı artık :))
canım ben dalin jel bebe yağı kullanıyorum. hiç çatlağım yok şu ana kadar. yarın çatlar mıyım bilmiyorum ama ameliyat izi olacağı kesin.. ben 20.haftadan sonra başlamıştım. hatta beni de Ayşe uyarmıştı başla artık geç kalıyorsun diye..
Ayşe kakao yağı kullandı sanırım. lierac var ama ben almadım ondan. dalinden memnun kaldım. ama noırmal bebe yağı değil jel olanını kullandım.

ben şimdiden gece sağıma soluma dönerken uyanıyorum
ilerisini hiç düşünemiyorum senin içinde zor olsa gerek ama çok şükür
yolun sonuna geldin ben şimdilerde sırt üstü daha rahatım
aarda solumada yatıyrm aslında ben biraz dengesiz uyuyorum
canım teşekkürler bende aldırayım inşallah benimde olmaz
eşimde bebe yağı kullanalım demişti kakao yağını çok duydum ama bilmiyorum
kullananlar faydasını gördüler mi??
bebek şekerlerin geldi mi nasıl?
nete ben pek güvenemiyorumda ama sanırım bende sen gibi bu konuda sipariş vericem
neyse artık hayırlısı benm şimdilerde kafam çok karışık ne alınacak hiç bilmiyorum
yanımda da deneyimli kimse yok artık sora sora alacağız..

Canim Ayse gelince cevap verir kakao yagindan memnun kaldi mi bilmyorum ama sanirim lierac catlak kremi de kullandi.
Zor oluyor canin gece sagima donmus buluyorum kendimi ama nefes darligi yasiyorum soluma donunce rahat uyuyorum ama tabi sol taraf tutuluyor.
Bebek sekerlerim gelmedi canim cmt gunu gelir herhalde. Arka sayfalarda paylasmistim resmini. Gelince yine paylasirim. Ben hep internetten aldim canim gezemiyorum fazla ayaklarim aciyor. Guzel seyler var sitelerde. Butikbebeden aldiklarimdan cok memnun kaldim hepsi yuzde yuz pamuklu. Hic sorun da yasamadim. Canim benim de kimsem yoktu ama burda ayseye ve diger arkadalra sora sora ogrendim.
Canim simdi cikiyorum ben. Goruduruz yine.

canım şekerlerini gördüm çokda beğendim
ben geldiyse bir sıkıntı varmı diye sormuştum
bende butikbebeye bakayım dedim ama beğendiklerim
hep tükenmiş oluyor:)
neyse tamam canım bende çıkıyrm görüşmek üzere
hayırla kal...

Kızlar iki gündür o kadar yoğunum ki ancak gelmeye fırsatım oldu. Dün btün gün ev toplama, hazırlık ufak tefek temizlik ve bütün bunlarla beraber bebişime bakmakla vakit geçirdim. bugün memleketten abimle yengem geldiler daha ancak gönderdim onları. geceleri zaten uykusuz geçtiği için iki gündür gündüz de uyuyamadım hayalete döndüm bir de aileni görüp göndermenin üzüntüsü eklenince tam bir bunalım oldu sanki bana. bebişte bir yandan ağlıyor süt için. bu günleri de bir atlatabilseydik hayırlısıyla. çok fazla morale ihtiyacı oluyor insanın şu dönemlerde.
ayşecim senin adına sevindim ne güzel moral bulmuşsun. bir de ben toparlayabilsem inşallah bir alışverişe çıkıcam bayram öncesi hem yavruma hem kendime birşeyler almak için. benim esma sultanım çok acıktı biraz sütünü vereyim yoksa duracağı yok.

Bende dökülme olmadı çok şükür.Katları belirsizleşti bayram öncesi kestirebilirsem çok memnun olacağım kendimden. Ve tabi bir de boya....
Gözün aydın annende geliyormuş.Hayırlısıyla kurtulacaksın inşallah o koca göbüşünden.
Vaay bee.Bi zmanlar göbeğimiz ne zaman belli olacak diye düşünüyorduk şimdi kurtulmak için gün sayıyoruz.Allahım herkese nasip etsin bu zor ama güzel günleri

Aleykümselam canım.İyi olmaya çalışıyoruz kuzumla.Dikişler bitti,göğüsler başladı,onlar düzelmeye başladı gaz başladı,bakalım bundan sonra neler bekliyor bizi Kaldıramayacağımız yük vermesin Rabbim.
Canım ben 13 kilo aldım 9 ayda.Doğumdan sonra tartılmadım hastanede ama 3400 kızım+3000 de suyu,eşi derken 6000 civarı gitmiştir diye düşünüyorum.Ödemi falan saymıyorum daha ama en fazla 6 kg kalmış olması lazım bana.O da sadece göbeğim ve göğsümde.Baldırlarımdan geçiyor bütün pantolonlarım.Basenlerimde çok büyümedi.İlk fırsatta tartı alacağım ama eve.Olmuyor böyle.

Canım bende 16.haftada falan başladım yağlanmaya.Katı kakao yağı+jhonson baby yağı+lierac çatlak kremi (2 tüp) kullandım.Elime ne geçerse sürüyordum.35.haftaya kadar çatlamadım.Bebeğim rahme inmeye başlayınca kasık bölgem çizgi çizgi oldu.Annemin de çok fazla çatlağı var.Genetiklik çok önemliymiş bu konuda.Cildiyeci söylemişti zaten.Çok su iç,sık duş al,sürekli nemli tut demişti.Hepsini yaptım yine de önüne geçemedim.

Seni çok iyi anlıyorum canım.Bazı akşamlar bugün ne yaptım kritiği yaptığımda hiçbişey yapmadığımı farkediyorum.Bende misafir yoğunluğu başlamadı daha.Sağolsun herkes toparlanmamı bekliyor.Daha tam ayağa kalkamadığımı tahmin ediyorlar.Ufak tefek gelenler olsa da çok çok bi misafir akını olmadı.İyi de oldu aslında bu ertelemeler.Hem sohbet edecek halim olur,hem de hizmet edebilirim gelenlere.İki karışlık varlıklar bütün enerjimizi alıyorlar sanki.Süt çok takatsiz bırakıyor beni.Hem sağıp hem emzirince bitkin düşüyorum resmen.Gazıydı,altıydı,çamaşırıydı derken akşam oluyor.İnşallah çabuk toparlar çıkarsın dışarı.İnan yaşadığını hissediyor insan.

Anason ve rezene çayını yaptım öğlen.Bikaç kaşık kuzuma verdim,kalanını ben içtim ikimizde pert olduk.
Pırt pırt olması gereken Hifa hanımken ben oldum
O da bağıra çağıra gazını çıkarmaya çalıştı akşama kadar
Yarında içireyim alışır belki kuzum.

Kızlar bu arada pazar günü kardeşimin nişanı var.Dışarı çıkma diyen annem ne giyeceğimi soruyor nişana.Gitmezsem ayıp olur,el kadar bebeyle salonda nasıl yaparım bilmiyorum Sıcak su torbası ısıtıcı derken 1-2 saat bile olsa kalırım artık.Üzerime kışlık etol bakmam lazım ama.Giyeceğim abiyenin üstüne ihtiyacım olacak.

Ne guzel Aysecim moral olmustur her sey. Ben agirlastim sagdan sola donuste hele ki ortaya gelince nefes kesiiyor, pelvik bolge cinsel bolge kemikleri agriyor. Gobegin dusmesi ben seyi kastettim hani diolar ya doguma yakin gobek dusuyormus bebek asagiya inince diye. Bunu anlamanin yolu var mi diye? Bakalim 35+2 yiz. Az mi kaldi daha var mi bilmiyorum. Dogum yapilcak hastanede kursa gittik, tur da yapildi. Bi katta sadece ebeler var o yuzden epidural yapilmiyor sadece oksijen takviye falan. Diger katta da epidural alabiliyorsun. Tabi bahsettigim hep normal dogum. Sezeryan cok cok acil durumda. Sonuna kadar normal, vakum, forsep falan. Icim garip oldu bakalim ayni anda dogum yapanlar vardi sesler geldi:) Hayirlisi diyorum. Epiduralde de gogus alti ile cinsel organin biraz alti uyusuyor. Dogum plani yapilcakmis 36da ebeyle. Epidural istiyorum aci hissetmem en azindan diye zaten insallah da normal sorunsuz yapabilirim diyorum. Hayirlisi. Bende durumlar bu..

canim diger forumlarda diyorlar karin yamulunca nefes kesiliyor, nabiz yukseliyor diorduk ya o kasilmamymis? Ben hep bebek karni yamultuor saniyordum. Karnim bi yandan yamuluyor, ates basiyor, nabiz yukselior bunlar sence de kasilma mi?

Mide yanmalarının epeyce azalması hatta bitmesi,göğsünle göbeğin arasının tamamen boşalması demek göeğin düşmesi.Bizde göbeği inmiş derler o yüzden ilk anda anlayamadım ben.Bebek ters dönüp rahme yerleşmeye başladı haftalardan sonra inmeye başlıyor göbek.Ve indiğinin bi başka göstergesi de pelvik ağrıları sırasında bebeğin ayaklarını göğüs kafesine-mideye bastırması.Kendini aşağı doğru ittirmek için kaburgalara baskı yapıyor ayaklarıyla o sırada da rahimdeki kaslar ağrıyor.
Ben doğum için drla konuşurken epidural istiyorum dedim.Bana söylediklerini aynen aktarayım sanada.Çünkü fikrimin değişmesine sebep olan önemli şeyler söyledi.
"Belden aşağısını uyuşturduğumuzda zaten en az 4 cm açılma olmuş oluyor ve sen kalan 1-2 saat için uyuşturuluyorsun.Başına bi hemşire dikeceğiz,seni makinaya bağlayacağız,içerde kasılma olduğunda hemşire seni ıkın diye uyaracak,ağrı hissetmediğin için boş boş ıkınmak çok zor olacak senin için.Ya ıkınamıyorum diyeceksin yada yeterince ıkınamayacaksın.Yeterince ıkınamadığın için midenden aşağı doğru baskı yapacağız.Ve eğer başındaki hemşire salak bişeyse sana yanlış zamanda ıkın derse bebeği de seni de tehlikeye atacak.Normalde ağrıyı ve kasılmaları hissettiğinde vücut otomatik olarak kasılacak ve ister istemez ıkınacaksın.Zaten kabızken yaşadığın ıkınma hissi ile aynı doğum ıkınması.Doktoru,ebeyi dinlediğin sürece doğum çok kolay olacak.Ikınma dediklerinde alacağın derin nefesler seni çok rahatlatacak.Sağlıklı bişey olsa senden önce ben öneririm epidurali.Alırım paramı bakarım keyfime.Ne kendimi sıkıntıya sokarım ne seni.Koskoca İngiltere düşesi kate middleton bile normal doğurdu.İmkanı yada bilgisi olmadığından mı epidural yapmadı sence?Doğanın kanunu bu.Nefes almanı,dinlenmeni sağlayacak aralıklarla gelecek sancılar.Anlatıldığı kadar korkunç bi olay değil."
Bunları duyduktan sonra haklı adam dedim kendime.Bu herkesin yaşadığı bi olay ve bende atlatabilirim dedim.Druma,ekibine ve hastaneye çok güveniyorum.Ruhsal ve bedensel olarak hazırdım normal doğuma.Ama takdir-i İlahi..Senin ve bebeğin için hangisi en hayırlıysa o olacak emin ol.Rabbim kaldıramayacağımız yük vermezmiş kuluna.

canim diger forumlarda diyorlar karin yamulunca nefes kesiliyor, nabiz yukseliyor diorduk ya o kasilmamymis? Ben hep bebek karni yamultuor saniyordum. Karnim bi yandan yamuluyor, ates basiyor, nabiz yukselior bunlar sence de kasilma mi?

Evet canım onlar kasılma.Nstye bağlıyken karnım yamulduğunda değerler yükseliyordu,dr da ağrı çıkmış diyordu.Biz dışardan ağrı gibi hissetmiyoruz o yamulmaları.

Evet canım onlar kasılma.Nstye bağlıyken karnım yamulduğunda değerler yükseliyordu,dr da ağrı çıkmış diyordu.Biz dışardan ağrı gibi hissetmiyoruz o yamulmaları.

Aysecim ben hep bebis yaslanip yamultuyor saniyordum. ciddi misin korktum biraz simdi. AYni seyi soyluyoruz snairim. Bazen zaten gobegin hem sag hem solu yamuluyor biz de esimle diyorduk orta bos nasil bir uzanis bu sag sol dolu orta bos. Biz hep bebek yaslanior sniyorduk. Simdiye kadar cok cok ciddi mideye baski olmadi 35ten sonra olur mu sence?

aysecim bizde cati muayanesi yok bende de 153 boy dar bir cati olabilir. Oyuzden de cok aci yasarsam diye agri kesici istiyorum ama bilemedim simdi..

Biz de öyle sanıyorduk, nstdeyken yamulduğunda sancı çıktı dediklerinde anladım bende.Korkma neden korkuyorsun?Olması gereken şeyler bunlar.Bende son ayda olmuştu mide baskıları.Mide şuruplarımda bitmişti,maden suyu içe içe zor geçirdim. Bu arada hergün bi tane maden suyu içiyorsun değilmi?

icmiyorum canim iceyim mi? son ay derken 36dan sonra mi? yapma yaa bende yirtsam keske diyordum ilk 4 ay mide belasi cok cekince. Cok ilginc bebis nasil hem sagi hem solu yamultuyor diyrdum nekadar arayla olmasi normal acaba?

icmiyordum canim iceyim mi? osteocare aliyorum gunde 1 adet icinde alsiyum ve magnezyum var. Korktum ole deyince cunku hep diorduk bebis nasil sagi solu sisiriyor diorduk, sanci da ilginc ozaman gobek yamulmasi olmasi ilginc. tabi nefes kesiyor. mide yanmasi sende 36dan sonra mi basladi ozama canim tuh bende olmasa keske diordum ilk4 ay mideden cok cekince. Olmayan var mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…