Bol bebiş topiği

aysecim bizde cati muayanesi yok bende de 153 boy dar bir cati olabilir. Oyuzden de cok aci yasarsam diye agri kesici istiyorum ama bilemedim simdi..

Benim annemde kısa ama üçümüzü de çatır çatır doğurmuş hemde evde.Sen kasma kendini.Donanımlı bi hastanede,bilinçli ellerde olacaksın Allah'ın izniyle.O'nun yazmadığı bişey yaşamayacaksın.Sıkıntılı bi durum olduğunda alırlar sezeryanla zaten.İnşirah suresini oku bol bol.Ben aklıma geldikçe okurdum son ayda.Hayırlısıyla doğum yapayım diye.Belki de kuzumu son anda o yüzden kurtardılar.Normal olmaması hep içimde ukde olarak kalacak ama kuzumu kucağıma almak içn herşeye razıydım zaten.Kesinlikle normal doğum olmaz dedikleri arkadaşım son kontrolünde 4 cm açılma olduğu için suni sancıyla 1 saat sonra doğurdu.Son ana kadar ne olacağını hiçbirimiz bilemiyoruz.Hayırlısı ile kurtul inşallah İpekcim.

icmiyorum canim iceyim mi? son ay derken 36dan sonra mi? yapma yaa bende yirtsam keske diyordum ilk 4 ay mide belasi cok cekince. Cok ilginc bebis nasil hem sagi hem solu yamultuyor diyrdum nekadar arayla olmasi normal acaba?

canim bu sorularim 2 kez olmus yanlislikla.. bide yamulmalar epey onceden beri oluyordu belki 28 falan..

Son düzenleme:
icmiyorum canim iceyim mi? son ay derken 36dan sonra mi? yapma yaa bende yirtsam keske diyordum ilk 4 ay mide belasi cok cekince. Cok ilginc bebis nasil hem sagi hem solu yamultuyor diyrdum nekadar arayla olmasi normal acaba?

İç canım.Bebek artık bağırsaklarına da baskı yaptığından kabızlığını da engelliyormuş,gazını kolay çıkarmana da yardımcı oluyormuş.Drlar tavsiye ediyorlar hergün 1 tane maden suyunu.

Yamulmaları saymamıştım ben.Nstde 3-4 tane sancı çıktığında dr normal bunlar demişti.Tabi 15-20 dkda 3-4 tane çıkmıştı.Gün içinde kaç tane olması normal bilmiyorum.

Bebek aşağı doğru indikçe oluyor mide yanması.Çok fazla olmuyor korkma.Günde 1-2 belki 3-4 kez.İlk aylarda yaşadığımız ağzımızdaki bozuk tat var ya onu yeniden yaşıyorsun tabi o günlerdeki gibi yoğun değil.Yeniden başamı dönüyoruz diyor insan o tadı hissedince.Hatta bende sigara kokusu hassasiyeti de yükselmişti.Bulantım da olmuştu.Ama evde olduğumdan rahat geçirdim çok şükür.Ama korkma bu yazdıklarımdan.Çok çok az oluyor bunlar.

Senin dikkat etmen gereken yer wc.Kan,kanlı akıntı ve su.Ve benim yaşadığım gibi anlatılanlardan farklı bi ağrı.Yalancı sancıları araştır netten.Durup dururken bi ağrı giriyor kasığına.3-5 sn sürüyor.Bu arada sık ve göğüsten nefesler alıp verdiğinde hafifliyor.Yada pozisyon değiştirdiğinde.Mesela otur,kalk,yürü,yürüyorsan dur ağrı hafifleyecektir.Düzensiz olarak giriyor bunlar.Mesela ben bi akşam yaşadım yalancı ağrıyı,ikincisini 5-6 gün sonra öğlen yaşadım.Normal doğum ağrısıyla yalancı sancı arasında belli farklar var.Normal ağrı belden girip kasıklara doğru gidiyormuş,yalancılar sadece kasığa giriyor.Ve ne yaparsan yap hafiflemiyormuş.Ve belli bi süre sonra tekrarlıyormuş.1-2 saat arayla başlayıp dakikalara kadar düşüyormuş.O yüzden ağrı girdiğinde mutlaka saate bak.İkincisi de gelirse aradaki farkı görürsün.

mide yanmasi isine moralim bozulmadi desem yaln olur, ben sey saniyordum bebek indikce mide baskisi azlinca geciyor saniyordum. insallah yasamam Cadiozy sanki gecti gibi diyordu belki de yanlis hatirliyorum. hayirlisi,,
yalanci sancilari kasik agrisi oluyor bazen adet agrisi gibi ama dikkatimi ceken yamulmalar oldu onda kasik agrisi yok. karin toplanio yamuluo daral getirio.

Son düzenleme:

6-7-8.aylarda yaşadığım mide yanmalarını düşününce son aydaki hiç yok gibi bişey.Cadiozy doğru söylüyor yani.Bütün gün cebimde renie-duo ile dolaşırdım.Arabada,büroda,evde,annemde yani heryerdeydi.Cüzdanımı almazdım şurubu alırdım düşün.Markette dolaşırken içtiğimi bilirim.Ama son aydaki hiç yok gibi.Sadece bebek ayaklarını dayadığında oluyor.Günde 1-2 kez belki.Şurup içmeden geçirebiliyordum.Bozma moralini En kötüsünü yaşayınca hafifini dikkate almıyor insan
Derin nefes alıp karnını şişir,bebeğe oksijen gittiği için rahatlar sakinleşir.

selam kızlarrr nasılsınız?
bizim bu günler biraz yoğun geçiyor.
sağlık ocagı kontrolümüze gittik.
yusufcuk 7.100 gr ve 63 cm olmuş
1 ay içersinde 1 kilo 100 gram ve 3 cm büyümüş.
dr umuz gelişimin çok begendi.tosuncuk olucak bu dedi :)
hamd olsun herşey yolunda.

bayram yaklaşıyor hızla.
çocukları bu bayramda aynı giydirmek istiyorum :)
ikiz gibi.
lcw de begendiğim şeyler var karar verebilirsek...

sizler nasılsınız? azıcık geçmiş okuyayım

Sagol Aysecim her zaman hep destek oldun yoksa napardim burda yalniz. Ben simdi 9. ayda miyim 35+2. Insallah son 32 gun kaldi. Bundan sonra bebek kanala girince ozaman mideye baski yapar. Bundan once 32ye kadar hep yan duruyordu acaba ondan mi benim mide yanmasi asiri olmadi ama masallah diyeyim simdien sonra son 32 gunde ne olur bilmem ama..

canim diger forumlarda diyorlar karin yamulunca nefes kesiliyor, nabiz yukseliyor diorduk ya o kasilmamymis? Ben hep bebek karni yamultuor saniyordum. Karnim bi yandan yamuluyor, ates basiyor, nabiz yukselior bunlar sence de kasilma mi?
Canim benim karnim yamulunca herhabgi bir sey hissetmiyorum kayinvalidem de soruyor sancin var mi yok ben de hic bir sey yok karnim yamuluyor ben de gidikliyorum onu. Bilmiyorum ben de mi bir terslik var. Ben de bir iki kez ader sancisinaa benzer belim agridi ama gecti sonra. Arada oluyor ama cok hafif dinleniyorum geciyor. Baska da bir sey yok. Nefes darligi yasiyorum kal carpintisi filan. Ama bebek hareketlenince degil yemegi fazla kacirinca.

Tubisim masallah yusuf pasaya. Buyuor valla tubisim ya. Ne cabuk geciyor zaman. Daha dun sezeryana safak sayiyorduk.
Oy cicilerde alacak annesi onlara. Yakisikli delikanlilar....
Ben iyiyim canim yarin anacim gelecek. Ertesi gun de buyuk bulusma..

kızlarrr hepinize iyiakşamlarr , günlerdir hasta oldum olacam böyle bi kırgınlık dürekli uyku halindeyim, buraya geliyorum inanın 2. sayfayı okurken oturduğum yerde sızıyorum resmen, bu gün okula da çok zor gittim..öğleden sonra özel hastanedeki randevumuza gittik,çok şükür herşey yolunda çıktı ,oğlum 1,461 gr olmuş maşallah, bide doktor kafasının 2 hafta büyük (önde) olduğunu söyledi ,yani biz 2 haftadan daha büyük olsaydı önemserdik falan dedi ama yinede aklıma takılmadı değil...bide bugün hastaneye gidince çok yalnız hissettim kendimi,eşim yanımdaydı ama sanki ben doğuma gelmişim de yanımda annem yok kimsecikler yok garip kalmışım gibi,nst de okadar ağladım ki içim dolup dolup taşıyor sanki... hormonlarım devreye girdi sanırsam (

özlemmm yarın değil öbür gün doğum varmış geliyor senin prensesin inşallah :)) Allahım tez ve acısız bi şekilde kurtarsın inşallah canım, güzel haberlerini alalım seninde inşallah.

Aminn canim insallah. Rabbim hepimize kolay dogum nasip etsin.
Cok gecmis olsun canim insallah cabuk atlatirsin.
Masallah kucuk delksnliya epey buyumus. Takma kafana canim benimki de geridecikiyor cogunlukla. Seninki hizli buyuyor demekki. Hem erkek bebekler biraz daha iri oluyor.
Kiyamam canim ya benim de kimsem yok. Iyi olsun ailelerimiz de gelir elbet.

aslında çok takılmazdım böyle şeylere ama heralde duygusal dönemler yaşıyorum arada, bende gurbetteyim nazlanacak bitek eşim var başka kimsem yok, belkide sezeryan olursam o ilk sancılarımı acılarımı tek başıma yaşicam,ne biliym bir sürü şeye üzülüyo insan. sen mi doğuma gidiyosun ben mi belli değil :))) neyse sen iyi ol şimdilik bomba gibi,bizede güç kuvvet ver sonrasında :))

Şu butikbebe olmasa ben de napardım hiç bilmiyorum. Çarşıya, pazara uzak bir yerde oturuyorum. Arabamızda yok. Nereye nasıl gideyim. Bende hep butikbebeden aldım. Hepside çok güzel çıktı. hala almaya devam ediyorum. Malu:18:m hazırlıklar hiç bitmiyor.

Ya kızlar şu gurbet konusunu açmayalım lütfen Biliyorsunuz bende çok hassasım bu konuda. Başlarım zırıl zırıl ağlamaya.

Benimde kimsem yok burda:26: Doguma yakın gelecek annem inşallah. Bi tek eşim var. Birde göbüşümdeki kızımm Ben herkesi çok özledim. İmreniyorum ailesi yanında olanlara. Birde aynı yerde yaşayıpta gitmeyenler var etrafımda. İçimden kızıyorum onlara. Annem burda olacak ve ben gitmicem he.. Çıkmam ki evinden

Özledim özledimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm herkesi.

Iyiyim canim bomba gibiyim bak ne korkacam sezeryandan. Onlar benden korksun.
Koca gobekten kurtulcam artik sirtustu yatabilecegim. Sola yatmaktan uyustu sol tarafim artik.
Canim ok sukur kiuzak da olsa ailelerimiz var gec olsa da gelecekler yanimiza. Yalniz degiliz ki eslerimiz var. Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz canim hem bak burda aile gibi olduk ben hamlelikle ilgili cok seyi burda ogrendim keza bebek alisverisinde neleri almam gerek nelere dikat etmeliyim hepsini burda ogrendim.

Oyy oyyy oyyy kıyamam leeeeeeee sabah sabah inci hanımın annelik duyguları kabarmışşşş
kızıyla muhabbette edermişşş :13:
İnşaallah kuzucun hepsini sağlıkla kullanır canım. yazın çok hoşuma gitti. sabah okudum cevaplayacaktımki işim çıktı evden çıktım,sonrada işlerim uzadı şimdi pcyi açtın devam ediyorum kaldığım yerdennn
Oyy oyy bezide alinmis pasanin,islak mendili de. Gule gule kirtletsin gazsiz;sancisiz gunler dilerim hepimize.:)))
Evet yaaaaa teyzesi bezi islak mendili puset beşiği badilerii herbişeyciğini aldık paşamızın.
Bi kendisi yok şimdilik.

İnşallah kendide geli sağlıkla kullanır kuzummmm...

Dilekcimm o kavanoza pamuk koyup kullanmayi bende dusunuyorum. Bende teyzemden ogrendim. Cok daha iyi oluyor dedi.
Evet canım ilk günlerde kullanmayı düşünüyorum.
bebedorun yeni doğan ıslak mendilini almıştım bir paket şimdi bunlarda alında 7 paket yaptı. ama yinede ilk günlerde pamuk daha iyi olur diye düşünüyorumm

Hımmm aynı fikirdeyiz canım bemde almadım o yüzden. evde var çanta. hastane için alıp sonra eve atmaktansa almamaya karar verdim
Canım çok sağol. biz 100 adet almış bulunduk. inşaallah oğluşumun poposu pişik olmazda kullnaırız heppiciniii
Bak gördünmü canm demekki kilon görünmüyor dışardan bakılınca
Ne mutlu sana seni tanımyan biri şaşırmış zayıflığına tebrik ederim Aişe... demekki lohusalıktan abartıyormuşsun kilonuuu
inşaallah emdire emdire gidecek üstünde kalan fazlalıklarrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…