- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.181
aysecim bizde cati muayanesi yok bende de 153 boy dar bir cati olabilir. Oyuzden de cok aci yasarsam diye agri kesici istiyorum ama bilemedim simdi..
icmiyorum canim iceyim mi? son ay derken 36dan sonra mi? yapma yaa bende yirtsam keske diyordum ilk 4 ay mide belasi cok cekince. Cok ilginc bebis nasil hem sagi hem solu yamultuyor diyrdumnekadar arayla olmasi normal acaba?
icmiyordum canim iceyim mi? osteocare aliyorum gunde 1 adet icinde alsiyum ve magnezyum var. Korktum ole deyince cunku hep diorduk bebis nasil sagi solu sisiriyor diorduk, sanci da ilginc ozaman gobek yamulmasi olmasi ilginc. tabi nefes kesiyor. mide yanmasi sende 36dan sonra mi basladi ozama canim tuh bende olmasa keske diordum ilk4 ay mideden cok cekince. Olmayan var mi acaba?
icmiyorum canim iceyim mi? son ay derken 36dan sonra mi? yapma yaa bende yirtsam keske diyordum ilk 4 ay mide belasi cok cekince. Cok ilginc bebis nasil hem sagi hem solu yamultuyor diyrdumnekadar arayla olmasi normal acaba?
icmiyordum canim iceyim mi? osteocare aliyorum gunde 1 adet icinde alsiyum ve magnezyum var. Korktum ole deyince cunku hep diorduk bebis nasil sagi solu sisiriyor diorduk, sanci da ilginc ozaman gobek yamulmasi olmasi ilginc. tabi nefes kesiyor. mide yanmasi sende 36dan sonra mi basladi ozama canim tuh bende olmasa keske diordum ilk4 ay mideden cok cekince. Olmayan var mi acaba?
İç canım.Bebek artık bağırsaklarına da baskı yaptığından kabızlığını da engelliyormuş,gazını kolay çıkarmana da yardımcı oluyormuş.Drlar tavsiye ediyorlar hergün 1 tane maden suyunu.
Yamulmaları saymamıştım ben.Nstde 3-4 tane sancı çıktığında dr normal bunlar demişti.Tabi 15-20 dkda 3-4 tane çıkmıştı.Gün içinde kaç tane olması normal bilmiyorum.
Bebek aşağı doğru indikçe oluyor mide yanması.Çok fazla olmuyor korkma.Günde 1-2 belki 3-4 kez.İlk aylarda yaşadığımız ağzımızdaki bozuk tat var ya onu yeniden yaşıyorsun tabi o günlerdeki gibi yoğun değil.Yeniden başamı dönüyoruz diyor insan o tadı hissedince.Hatta bende sigara kokusu hassasiyeti de yükselmişti.Bulantım da olmuştu.Ama evde olduğumdan rahat geçirdim çok şükür.Ama korkma bu yazdıklarımdan.Çok çok az oluyor bunlar.
Senin dikkat etmen gereken yer wc.Kan,kanlı akıntı ve su.Ve benim yaşadığım gibi anlatılanlardan farklı bi ağrı.Yalancı sancıları araştır netten.Durup dururken bi ağrı giriyor kasığına.3-5 sn sürüyor.Bu arada sık ve göğüsten nefesler alıp verdiğinde hafifliyor.Yada pozisyon değiştirdiğinde.Mesela otur,kalk,yürü,yürüyorsan dur ağrı hafifleyecektir.Düzensiz olarak giriyor bunlar.Mesela ben bi akşam yaşadım yalancı ağrıyı,ikincisini 5-6 gün sonra öğlen yaşadım.Normal doğum ağrısıyla yalancı sancı arasında belli farklar var.Normal ağrı belden girip kasıklara doğru gidiyormuş,yalancılar sadece kasığa giriyor.Ve ne yaparsan yap hafiflemiyormuş.Ve belli bi süre sonra tekrarlıyormuş.1-2 saat arayla başlayıp dakikalara kadar düşüyormuş.O yüzden ağrı girdiğinde mutlaka saate bak.İkincisi de gelirse aradaki farkı görürsün.
mide yanmasi isine moralim bozulmadi desem yaln olur, ben sey saniyordum bebek indikce mide baskisi azlinca geciyor saniyordum. insallah yasamam Cadiozy sanki gecti gibi diyordu belki de yanlis hatirliyorum. hayirlisi,,
yalanci sancilari kasik agrisi oluyor bazen adet agrisi gibi ama dikkatimi ceken yamulmalar oldu onda kasik agrisi yok. karin toplanio yamuluo daral getirio.
6-7-8.aylarda yaşadığım mide yanmalarını düşününce son aydaki hiç yok gibi bişey.Cadiozy doğru söylüyor yani.Bütün gün cebimde renie-duo ile dolaşırdım.Arabada,büroda,evde,annemde yani heryerdeydi.Cüzdanımı almazdım şurubu alırdım düşün.Markette dolaşırken içtiğimi bilirim.Ama son aydaki hiç yok gibi.Sadece bebek ayaklarını dayadığında oluyor.Günde 1-2 kez belki.Şurup içmeden geçirebiliyordum.Bozma moraliniEn kötüsünü yaşayınca hafifini dikkate almıyor insan
Derin nefes alıp karnını şişir,bebeğe oksijen gittiği için rahatlar sakinleşir.
Canim benim karnim yamulunca herhabgi bir sey hissetmiyorum kayinvalidem de soruyor sancin var mi yok ben de hic bir sey yok karnim yamuluyor ben de gidikliyorum onu. Bilmiyorum ben de mi bir terslik var. Ben de bir iki kez ader sancisinaa benzer belim agridi ama gecti sonra. Arada oluyor ama cok hafif dinleniyorum geciyor. Baska da bir sey yok. Nefes darligi yasiyorum kal carpintisi filan. Ama bebek hareketlenince degil yemegi fazla kacirinca.canim diger forumlarda diyorlar karin yamulunca nefes kesiliyor, nabiz yukseliyor diorduk ya o kasilmamymis? Ben hep bebek karni yamultuor saniyordum. Karnim bi yandan yamuluyor, ates basiyor, nabiz yukselior bunlar sence de kasilma mi?
selam kızlarrr nasılsınız?
bizim bu günler biraz yoğun geçiyor.
sağlık ocagı kontrolümüze gittik.
yusufcuk 7.100 gr ve 63 cm olmuş
1 ay içersinde 1 kilo 100 gram ve 3 cm büyümüş.
dr umuz gelişimin çok begendi.tosuncuk olucak bu dedi :)
hamd olsun herşey yolunda.
bayram yaklaşıyor hızla.
çocukları bu bayramda aynı giydirmek istiyorum :)
ikiz gibi.
lcw de begendiğim şeyler var karar verebilirsek...
sizler nasılsınız? azıcık geçmiş okuyayım
cadiozy senin mideyanmasi noldu?
kızlarrr hepinize iyiakşamlarr , günlerdir hasta oldum olacam böyle bi kırgınlık dürekli uyku halindeyim, buraya geliyorum inanın 2. sayfayı okurken oturduğum yerde sızıyorum resmen, bu gün okula da çok zor gittim..öğleden sonra özel hastanedeki randevumuza gittik,çok şükür herşey yolunda çıktı ,oğlum 1,461 gr olmuş maşallah, bide doktor kafasının 2 hafta büyük (önde) olduğunu söyledi ,yani biz 2 haftadan daha büyük olsaydı önemserdik falan dedi ama yinede aklıma takılmadı değil...bide bugün hastaneye gidince çok yalnız hissettim kendimi,eşim yanımdaydı ama sanki ben doğuma gelmişim de yanımda annem yok kimsecikler yok garip kalmışım gibi,nst de okadar ağladım ki içim dolup dolup taşıyor sanki... hormonlarım devreye girdi sanırsam(
özlemmm yarın değil öbür gün doğum varmış geliyor senin prensesin inşallah :)) Allahım tez ve acısız bi şekilde kurtarsın inşallah canım, güzel haberlerini alalım seninde inşallah.
Aminn canim insallah. Rabbim hepimize kolay dogum nasip etsin.
Cok gecmis olsun canim insallah cabuk atlatirsin.
Masallah kucuk delksnliya epey buyumus. Takma kafana canim benimki de geridecikiyor cogunlukla. Seninki hizli buyuyor demekki. Hem erkek bebekler biraz daha iri oluyor.
Kiyamam canim ya benim de kimsem yok. Iyi olsun ailelerimiz de gelir elbet.
Canim Ayse gelince cevap verir kakao yagindan memnun kaldi mi bilmyorum ama sanirim lierac catlak kremi de kullandi.
Zor oluyor canin gece sagima donmus buluyorum kendimi ama nefes darligi yasiyorum soluma donunce rahat uyuyorum ama tabi sol taraf tutuluyor.
Bebek sekerlerim gelmedi canim cmt gunu gelir herhalde. Arka sayfalarda paylasmistim resmini. Gelince yine paylasirim. Ben hep internetten aldim canim gezemiyorum fazla ayaklarim aciyor. Guzel seyler var sitelerde. Butikbebeden aldiklarimdan cok memnun kaldim hepsi yuzde yuz pamuklu. Hic sorun da yasamadim. Canim benim de kimsem yoktu ama burda ayseye ve diger arkadalra sora sora ogrendim.
Canim simdi cikiyorum ben. Goruduruz yine.
aslında çok takılmazdım böyle şeylere ama heralde duygusal dönemler yaşıyorum arada, bende gurbetteyim nazlanacak bitek eşim var başka kimsem yok, belkide sezeryan olursam o ilk sancılarımı acılarımı tek başıma yaşicam,ne biliym bir sürü şeye üzülüyo insan. sen mi doğuma gidiyosun ben mi belli değil :))) neyse sen iyi ol şimdilik bomba gibi,bizede güç kuvvet ver sonrasında :))
Aminn canim insallah. Rabbim hepimize kolay dogum nasip etsin.
Cok gecmis olsun canim insallah cabuk atlatirsin.
Masallah kucuk delksnliya epey buyumus. Takma kafana canim benimki de geridecikiyor cogunlukla. Seninki hizli buyuyor demekki. Hem erkek bebekler biraz daha iri oluyor.
Kiyamam canim ya benim de kimsem yok. Iyi olsun ailelerimiz de gelir elbet.
aslında çok takılmazdım böyle şeylere ama heralde duygusal dönemler yaşıyorum arada, bende gurbetteyim nazlanacak bitek eşim var başka kimsem yok, belkide sezeryan olursam o ilk sancılarımı acılarımı tek başıma yaşicam,ne biliym bir sürü şeye üzülüyo insan. sen mi doğuma gidiyosun ben mi belli değil :))) neyse sen iyi ol şimdilik bomba gibi,bizede güç kuvvet ver sonrasında :))
Oyy oyyy oyyy kıyamam leeeeeeee sabah sabah inci hanımın annelik duyguları kabarmışşşşAyy annelik bu olsa gerekk Sabahın köründe kalk. Kızın için ciciler araştır. butikbebede istediğini bulamama, sonra da markafoni den nevresim takımı ve battaniye al. Kızımın nasibinde bunlar varmış demek ki. güle güle kullansın kuzucum. Sağlıkla gell annemmm
Annen sana herbişicikler alırrrr
Eki Görüntüle 817987 Eki Görüntüle 817988
Evet yaaaaa teyzesi bezi islak mendili puset beşiği badilerii herbişeyciğini aldık paşamızın.Oyy oyy bezide alinmis pasanin,islak mendili de. Gule gule kirtletsin gazsiz;sancisiz gunler dilerim hepimize.:)))
Evet canım ilk günlerde kullanmayı düşünüyorum.Dilekcimm o kavanoza pamuk koyup kullanmayi bende dusunuyorum. Bende teyzemden ogrendim. Cok daha iyi oluyor dedi.
Hımmm aynı fikirdeyiz canım bemde almadım o yüzden. evde var çanta. hastane için alıp sonra eve atmaktansa almamaya karar verdimnike adidas çantalarını bende beğenmiştim ama sonra gözüme büyük geldi canım hem bebişi hem onu nasıl taşıyım bir de arabası olursa herkül müyüz biz
ben chicconun bakım setli çantasını aldım canım kısa oturmalara giderken yetecek büyüklükte bence.
hem bebeği hem çantayı taşıyabilirim diye düşünüyorum.
sırt çantasını da rahatlık açısından tavsiye ediyorlar ama bana uygun değil.
ben kendime ekstra bir çanta almadım küçük bir valizimiz var hastane için onu ayarlıycam inş canım.
Canım çok sağol. biz 100 adet almış bulunduk. inşaallah oğluşumun poposu pişik olmazda kullnaırız heppiciniiiHayırlısı olan bu demekki.Sıkma canını,beraber olduktan sonra yenersiniz her sıkıntıyı Allah'ın izniyle
Bi arkadaşım da söylemişti korseyi.Ebeye ve drlara sordum sarma dediler.İç dikişlere zarar verebilirmiş.Korkumdan sarmadım.Ama düşünmüyor değilim.:44:
Yaa bilmiyordum ben.:26: Korse alayım bende hemen.
Bende Özlem gibi düşündüm canım.50lik bi paket aldım ilk başta.Bazı bebekler bez seçiyormuş,prima bile pişik yapıyormuş,belki benimki de sevmez diye çok almadım.Bittikçe aldırırsın eşine de.Benimki gibi yanlış almazsa tabi
Göbek düşmesi,kopması olarak da söyleniyor.Yukarı uzanırsan,ağır kaldırırsan kordondan düşermiş bebek.Allah esirgesin.O anda da ölüyormuş bebek.Pelvik ağrısı kanala girdiğini gösteriyor.Rahim açılıyor yavaş yavaş.Bebek ağırlaşıyor rahim kaldıramıyor haliyle.
:)))) Güle güle kullanın şekerim.Hello kitynizi yerim ben sizin
Bak gördünmü canm demekki kilon görünmüyor dışardan bakılıncaBugün kimse yok topikte.Hayırdır kızlar nerelerdesiniz bakiim:13:
Koca göbüşlerinizle çarşı pazar dolaşıyor musunuz yoksa?
Ben dün akşam gesmeye çıktım sonundaMarket alışverişi de olsa çıktım insan gördüm,yürüdüm herkesin içinde. O kadar mutlu oldumki anlatamam.Kızımı yıkadık,emzirdim hemen çıktım.Emzirmeden sonra takatim kesiliveriyor.Gezme heyecanıyla atıştırmayı unutmuşum,markette tansiyonum düştü.Çok acıktığımı farkettim.Alışverişimizde bitince eve döndük.Stant görevlisi bi kızın 17 gün önce doğum yaptığımı duyduğunda verdiği tepki çok mutlu etti beni.Resmen çığlık attı hiç kilo almamışsınız diye.Ama hiçbi kıyafetime giremiyorum dedim bende.Çok güzel tepkiydi.Hatırladıkça gülümsüyorum hala
Evde sallana sallana yürümekten normal yürümeyi unutmuşum.Zaten normal yürüdüğümde dikişlerimin acıdığını farkettim:26: Olsun sıkıntılar da yaşasam 2 saat su gibi geçti sanki.İlk fırsatta tekrar çıkacağım.Giysi almak,kuaföre gitmek,kızıma gelen elbiselerin içine sade badiler almak için.İple çekiyorum diğer gezmeleri:81::81::81::81::81::81::81:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?