- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.201
a.s canım iyiyiz sen nasılsın. belli olur inşaallah 18.haftandasın. inşaallah hislerin doğrudur erkek haberini alırız hayırısıyla.S.a kızlar ne haber nasılsınız?
Cadiozy nasılsın az kaldı sanırım heyecanlısın
Mevla seni hayırlısyla kurtarsın
hayırlı haberlerini alırız inşallah..
Ayşeciğim sen nasıl oldun kızçenle
gezmelere çıkmışsınız çokda güzel yapmışsınız
hep evde oturmak bağışıklık sisteminide zayıflatır
hava çok soğuk değilse arada bir yarım saatliğine çıkmanda fayda var
buarada geçen aklıma geldi sana sorucaktım gebelikte kaç kilo almıştın
birde doğumda ne kadarı gitti? ben habire yiyorum bu gidişle tombalak olucam:))
Karapisoo ne haber nasılsın açtığım ilk sayfada oğluşuna
cicler almışsın pek de güzel hayırlı olsun
güzel günlerde giyinsin ahh ben daha bir şey almadım
perşembe doktora gidicem bakalım cinsiyet belki belli olur
ufff buarada bende kabız oldum Allahım ne sıkıntılı bir şey
ilaç kullanmak istemiyorum altertanif tıbba yönelicem:))
Oyy oyyy oyyy kıyamam leeeeeeee sabah sabah inci hanımın annelik duyguları kabarmışşşş
kızıyla muhabbette edermişşş :13:
İnşaallah kuzucun hepsini sağlıkla kullanır canım. yazın çok hoşuma gitti. sabah okudum cevaplayacaktımki işim çıktı evden çıktım,sonrada işlerim uzadı şimdi pcyi açtın devam ediyorum kaldığım yerdennn
Evet yaaaaa teyzesi bezi islak mendili puset beşiği badilerii herbişeyciğini aldık paşamızın.
Bi kendisi yok şimdilik.
İnşallah kendide gelisağlıkla kullanır kuzummmm...
Evet canım ilk günlerde kullanmayı düşünüyorum.
bebedorun yeni doğan ıslak mendilini almıştım bir paket şimdi bunlarda alında 7 paket yaptı. ama yinede ilk günlerde pamuk daha iyi olur diye düşünüyorumm
Ayy dilekcim ; bugünde bebek bakımı ile ilgili videolar izledim. Gazını nasıl çıkartmamız gerektiğini, emzirme yöntemlerini, banyo yaptırma vs vs... Bi sürü bilgi edinmeye çalışıyorum.bir anda farklı bir insan oldum; anne olmamıza ramak kaldı Allah ' ın izniyle.
Göbüşün ne alemde
Bizim kız yayıldıkça yayıldıTekmeleri uzaktan bile fark ediliyor. hoplatıyor göbüşümü
Bebişimide çok özledim. En son ayacıklarını görmüştük usg de. Parmacıklarına bayıldım. Boncukk gibi sıra sıraa
Allah'ım hayırlı evlatlardan eylesin....AMİN
Canim benim ya kiyamam ben sana. Okurken inan bogazima birseyler dugumlendi.Geçmişi okudum baktım bir horman patlaması yaşanmış topikte ozayde inci cadıozy ve gurbette olan bütünnn arkidişlerimmm
Annem vefat edeli 3 yıl alacak,gurbetteyimmm kimsemm yok.
eşim ben ve karnımdaki minnak erkeğimden başka...
Annem sağ olsaydı gurbette olsaydım içim bukadar yanmazdı emin olun.
Bir haftadır ruyalarıma giriyor içimmm yanıyor resmen anlatamam onu düşününce resmen burnumm yanıyor acıyor.
komşum doğum yapacak annesi geldi memleketten. naşka arkadaşım doğum yaptı bacısı anası kaynanansı herkes yanındaydı sıralı olarak kaldılar. her neyse diyeceğim o ki;gurbetteyiz ailemiz özledik diye üzüleceğiniz vakit beni düşünün.
Annemi dedliler gibi özlüyorum ama ne sesini duyabiliyorum nede yüzünü görebliyorum.
Halime binlerce kez şükrler olsun. annesi babası olmyan aynı zamanda evşenip çocuk sahibi olamayan tanıdıklar var. bende benden kötüsünü düşünüp moral veriyorum kendime. sağlıkla kucağımıza alalaım minnaklarımızı inşaallah ben yavrularımla eşimle sıcacık yuvamda kocarım diye hayaller kuruyorum. hepsinin yavrularını göreyim büyüteyim eşimle beraber...
Dua ile kız çok yazdım galibaaa
Canim benim ya kiyamam ben sana. Okurken inan bogazima birseyler dugumlendi.
Benim esimin de babasi vefat etmis o da hep gozleri dolar babasindan bahsederken. Ama ben ona da diyorum ne mutlu sana ki kac sene babanla vakit gecirmissin seni buyutmus elinden tutup parka goturmus. Bunlari yasayamayan o kadar cok insan var ki. Takdiri ilahi. Rabbim ne yazdiysa yasiyoruz. Ama ben inaniyorum onlar bizi ordan goruyorlar. Uzulmemizi istemezler herhalde.
Seni cok opuyorum canim...minik zeytini de....
Canım midenmi rahatsızlandı bugün. ben yoktum bugün neler yaptın bakalım nasılsın. şafak son 1 diyelim.yarınıda sayma derken geldi çattı günün tosbağana kavuşacaksın heeeeeeeee
Yok canim iyiyim cok sukur. Ipek mide eksimelerin oluyor mu diyesordu da azaldi dedim eskisi gibi degil...
Evet canim geliyor tospaga galiba. Ben hala inanamiyorum. Yarin son kontrolumuz var. Ogleden sonra gidecegim. Son kez bakacak herhalde.
Sen nasilsin canim? Zeytin ne yapiyor? Spor yapiyor mu?
Mide yanmalarının epeyce azalması hatta bitmesi,göğsünle göbeğin arasının tamamen boşalması demek göeğin düşmesi.Bizde göbeği inmiş derler o yüzden ilk anda anlayamadım ben.Bebek ters dönüp rahme yerleşmeye başladı haftalardan sonra inmeye başlıyor göbek.Ve indiğinin bi başka göstergesi de pelvik ağrıları sırasında bebeğin ayaklarını göğüs kafesine-mideye bastırması.Kendini aşağı doğru ittirmek için kaburgalara baskı yapıyor ayaklarıyla o sırada da rahimdeki kaslar ağrıyor.
Ben doğum için drla konuşurken epidural istiyorum dedim.Bana söylediklerini aynen aktarayım sanada.Çünkü fikrimin değişmesine sebep olan önemli şeyler söyledi.
"Belden aşağısını uyuşturduğumuzda zaten en az 4 cm açılma olmuş oluyor ve sen kalan 1-2 saat için uyuşturuluyorsun.Başına bi hemşire dikeceğiz,seni makinaya bağlayacağız,içerde kasılma olduğunda hemşire seni ıkın diye uyaracak,ağrı hissetmediğin için boş boş ıkınmak çok zor olacak senin için.Ya ıkınamıyorum diyeceksin yada yeterince ıkınamayacaksın.Yeterince ıkınamadığın için midenden aşağı doğru baskı yapacağız.Ve eğer başındaki hemşire salak bişeyse sana yanlış zamanda ıkın derse bebeği de seni de tehlikeye atacak.Normalde ağrıyı ve kasılmaları hissettiğinde vücut otomatik olarak kasılacak ve ister istemez ıkınacaksın.Zaten kabızken yaşadığın ıkınma hissi ile aynı doğum ıkınması.Doktoru,ebeyi dinlediğin sürece doğum çok kolay olacak.Ikınma dediklerinde alacağın derin nefesler seni çok rahatlatacak.Sağlıklı bişey olsa senden önce ben öneririm epidurali.Alırım paramı bakarım keyfime.Ne kendimi sıkıntıya sokarım ne seni.Koskoca İngiltere düşesi kate middleton bile normal doğurdu.İmkanı yada bilgisi olmadığından mı epidural yapmadı sence?Doğanın kanunu bu.Nefes almanı,dinlenmeni sağlayacak aralıklarla gelecek sancılar.Anlatıldığı kadar korkunç bi olay değil."
Bunları duyduktan sonra haklı adam dedim kendime.Bu herkesin yaşadığı bi olay ve bende atlatabilirim dedim.Druma,ekibine ve hastaneye çok güveniyorum.Ruhsal ve bedensel olarak hazırdım normal doğuma.Ama takdir-i İlahi..Senin ve bebeğin için hangisi en hayırlıysa o olacak emin ol.Rabbim kaldıramayacağımız yük vermezmiş kuluna.
canlar zaten bebek gelirken o bölgeye kendi kendine otomatikman ıkınma hissi geliyor. o his geldiğinde kişi daha fazla ittirerek bunu kolaylaştıracak. yani epidurale hiç gerek yok aslnda. bence doğumun en kolay kısmı orası. iş o duruma gelebilmek. yok tuşe yaparlar, suyunu patlatırlar vss.. beni bunlar yordu. doğum kısmı en kolayıydı.
Normal canim korkma benimki de oyle. Gunduz gezinirken fark etmiyorum. Gece basliyor kipir kipir. Hatta bir ara hep ezan saatinde kalkiyordu sabaha karsi. Ben de uyaniyordum tabi. Annesini namaza kaldiriyor ama annei gozununacamiyordu.Ayy senin adına çok heyecanlıyım canımmmm
Git bakalım güzel haberlerle gel.
İyiyim elhamdülillah geçiyor haftalarımmmm
Geçsinde oğlumuza kavuşalım teyzesi
Canım bazen hiç hareket etmiyor korkuyorum ozaman. en çok yatarken geceleri hareket ediyor. nasıl bir bebek olacak çok merak ediyoruz. bu arada biz isme karar verdik gibi Mehmet Zahiddüşünüyoruz.
Bilal oladabilir. sizinki Ezgimiydi ?
Gunaydin kizlar. Bugun erkenciyim. Hamileligimin son bir kac saati.sevinsem mi uzulsem mi bilemiyorum. Kucuk tosbagamin tekmelerini ozliycem kesin ama ona dokunacagim onu koklayacagi icin seviniyorum. Oyle iste karmakarisik duygular icindeyim. Neyse doktor amcamizla bugun birdaha goruselim bakalim. Yarin saat kacta alacak bizi sezeryana.
Ben kahvaltimi yapayim sonra anneanne sultani terminalden almaya gidecegiz.
Bende dökülme olmadı çok şükür.Katları belirsizleşti bayram öncesi kestirebilirsem çok memnun olacağım kendimden.Ve tabi bir de boya....
Gözün aydın annende geliyormuş.Hayırlısıyla kurtulacaksın inşallah o koca göbüşünden.
Vaay bee.Bi zmanlar göbeğimiz ne zaman belli olacak diye düşünüyorduk şimdi kurtulmak için gün sayıyoruz.Allahım herkese nasip etsin bu zor ama güzel günleri
Aleykümselam canım.İyi olmaya çalışıyoruz kuzumla.Dikişler bitti,göğüsler başladı,onlar düzelmeye başladı gaz başladı,bakalım bundan sonra neler bekliyor biziKaldıramayacağımız yük vermesin Rabbim.
Canım ben 13 kilo aldım 9 ayda.Doğumdan sonra tartılmadım hastanede ama 3400 kızım+3000 de suyu,eşi derken 6000 civarı gitmiştir diye düşünüyorum.Ödemi falan saymıyorum daha ama en fazla 6 kg kalmış olması lazım bana.O da sadece göbeğim ve göğsümde.Baldırlarımdan geçiyor bütün pantolonlarım.Basenlerimde çok büyümedi.İlk fırsatta tartı alacağım ama eve.Olmuyor böyle.
Canım bende 16.haftada falan başladım yağlanmaya.Katı kakao yağı+jhonson baby yağı+lierac çatlak kremi (2 tüp) kullandım.Elime ne geçerse sürüyordum.35.haftaya kadar çatlamadım.Bebeğim rahme inmeye başlayınca kasık bölgem çizgi çizgi oldu.Annemin de çok fazla çatlağı var.Genetiklik çok önemliymiş bu konuda.Cildiyeci söylemişti zaten.Çok su iç,sık duş al,sürekli nemli tut demişti.Hepsini yaptım yine de önüne geçemedim.
Seni çok iyi anlıyorum canım.Bazı akşamlar bugün ne yaptım kritiği yaptığımda hiçbişey yapmadığımı farkediyorum.Bende misafir yoğunluğu başlamadı daha.Sağolsun herkes toparlanmamı bekliyor.Daha tam ayağa kalkamadığımı tahmin ediyorlar.Ufak tefek gelenler olsa da çok çok bi misafir akını olmadı.İyi de oldu aslında bu ertelemeler.Hem sohbet edecek halim olur,hem de hizmet edebilirim gelenlere.İki karışlık varlıklar bütün enerjimizi alıyorlar sanki.Süt çok takatsiz bırakıyor beni.Hem sağıp hem emzirince bitkin düşüyorum resmen.Gazıydı,altıydı,çamaşırıydı derken akşam oluyor.İnşallah çabuk toparlar çıkarsın dışarı.İnan yaşadığını hissediyor insan.
a.s canım iyiyiz sen nasılsın. belli olur inşaallah 18.haftandasın. inşaallah hislerin doğrudur erkek haberini alırız hayırısıyla.
ben kız diyordum hep ama yanılmışım hislerimde
ayy ya kuzum ben hala çekiyorum kabızlıktan. mtihanım bu benşm heralde
cicilerimiz lcw nın canım. yeşil olanı kız içinde kullanılabilir. artık bu hafta sonu başlarsın ciciler almaya
Gunaydin kizlar. Bugun erkenciyim. Hamileligimin son bir kac saati.sevinsem mi uzulsem mi bilemiyorum. Kucuk tosbagamin tekmelerini ozliycem kesin ama ona dokunacagim onu koklayacagi icin seviniyorum. Oyle iste karmakarisik duygular icindeyim. Neyse doktor amcamizla bugun birdaha goruselim bakalim. Yarin saat kacta alacak bizi sezeryana.
Ben kahvaltimi yapayim sonra anneanne sultani terminalden almaya gidecegiz.
Ya kızlar şu gurbet konusunu açmayalım lütfenBiliyorsunuz bende çok hassasım bu konuda. Başlarım zırıl zırıl ağlamaya.
Benimde kimsem yok burda:26:Doguma yakın gelecek annem inşallah. Bi tek eşim var. Birde göbüşümdeki kızımm Ben herkesi çok özledim. İmreniyorum ailesi yanında olanlara. Birde aynı yerde yaşayıpta gitmeyenler var etrafımda. İçimden kızıyorum onlara. Annem burda olacak ve ben gitmicem he.. Çıkmam ki evinden
Özledim özledimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm herkesi.
Iyiyim canim bomba gibiyim bak ne korkacam sezeryandan. Onlar benden korksun.
Koca gobekten kurtulcam artik sirtustu yatabilecegim. Sola yatmaktan uyustu sol tarafim artik.
Canim ok sukur kiuzak da olsa ailelerimiz var gec olsa da gelecekler yanimiza. Yalniz degiliz ki eslerimiz var. Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz canim hem bak burda aile gibi olduk ben hamlelikle ilgili cok seyi burda ogrendim keza bebek alisverisinde neleri almam gerek nelere dikat etmeliyim hepsini burda ogrendim.
canim burda kendin seciyorsun acil durumun yoksaa hangi tip agri kesici olacagini. Gaz, epidural, spinal secenekler normal dogumda. Yaptirip yaptirmama durumuna gore de dogumhaneni seciyorsun. Hastanenin bir kati sadece gaz fln olan ve ebeler var burda epidural olmuyor sadece dr yaptigi icin epidurali, diger katta da epidural falan yapilan kat var. Yani epiduralsiz yeri secen yine istese duramasa yukariya sevk edilip orda yapiliomus. Biz de epidurallli kati secelim dedik ama sizlerden epidural hakkinda cok olumlu yorum gelmedi. SImdi zaten acili, agrili bi dogum olursa 4 cmden sonraki acilmayi yaklasik 6cm hissetmemek iyi deil mi? Diyelim ki 4 cme kadar epey agrili geldin ve daha 6 cm var. Agrili kisim acilma kismi sanirim demi? Ikinma da cok zor gozukuyor da. Allah yardimcimiz olsun. Karar vermemiz lazim simdiye kadar her turlu agri kesici diyordum, citkirildim biri deilim ama bilmedigimiz seyden korkariz tabi..
Geçmişi okudum baktım bir horman patlaması yaşanmış topikte ozayde inci cadıozy ve gurbette olan bütünnn arkidişlerimmm
Annem vefat edeli 3 yıl alacak,gurbetteyimmm kimsemm yok.
eşim ben ve karnımdaki minnak erkeğimden başka...
Annem sağ olsaydı gurbette olsaydım içim bukadar yanmazdı emin olun.
Bir haftadır ruyalarıma giriyor içimmm yanıyor resmen anlatamam onu düşününce resmen burnumm yanıyor acıyor.
komşum doğum yapacak annesi geldi memleketten. naşka arkadaşım doğum yaptı bacısı anası kaynanansı herkes yanındaydı sıralı olarak kaldılar. her neyse diyeceğim o ki;gurbetteyiz ailemiz özledik diye üzüleceğiniz vakit beni düşünün.
Annemi dedliler gibi özlüyorum ama ne sesini duyabiliyorum nede yüzünü görebliyorum.
Halime binlerce kez şükrler olsun. annesi babası olmyan aynı zamanda evşenip çocuk sahibi olamayan tanıdıklar var. bende benden kötüsünü düşünüp moral veriyorum kendime. sağlıkla kucağımıza alalaım minnaklarımızı inşaallah ben yavrularımla eşimle sıcacık yuvamda kocarım diye hayaller kuruyorum. hepsinin yavrularını göreyim büyüteyim eşimle beraber...
Dua ile kız çok yazdım galibaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?