Bol bebiş topiği

Merhaba canım.Ben 22 gün önce doğum yaptım.Ev tipi ana kucağında yatak odamda yatırıyorum şimdilik.Oda takımı da aldım.Sadece geceleri odamda yatıyor.Sabah 7de yatağına götürüyorum.Kırkı çıktıktan sonra da hep odasında yatırmayı düşünüyorum.Nasılsa uyku bölünüyor uyandığında.Aynı odada olmasından ziyade senin yatağında yatmaması daha önemli bence.Bazen öğlen uykusuna beraber yatıyorduk biz.Kokusuna alışırsa hep ister diye uyardılar onu da bıraktım.Çok takatsiz kaldığımda yine ana kucağında yatırıyorum.Yatağıma almıyorum artık.
Topiğimizde benden daha deneyimli.2. hatta 3.bebeğini büyüten arkadaşlar var.Onların fikrini de sor istersen.

cadiozy gelmedi değilmi kızlar daha?:26: İnşallah sağlıklıdır ikiside.
Dra gittim öğlen biliyorsunuz.Tahminim doğruymuş iltihap başlamış.Süt kanallarından biri tıkanmış.Allah'tan daha ilerlememiş yeni başlamış.Sık sık sağ dedi dr.Emziremiyorum zaten.Sağıp o kanalı açmazsam tıkanıklık ilerleyip apse yaparmış,bir dahaki geldiğinde yatış vermek zorunda kalırım dedi.:18:
Bu arada hastanede in-çık terleyip soğudum üşüdüm derken üşütmüşüm.Eve gelip emzirdim Hifa'ma gaz doldu maalesef.Hırkamı ceketimi falan da almıştım ama olmadı işte.Koruyamadım yine kendimi
Ebemle de görüştüm hastaneye gitmişken.Sezeryan olacaklara haberlerim var.Korse,sarma olayına kesinlikle karşılarmış.Normal doğum esnasında karın kasları çalışır uyarılır o yüzden sarılırsa çabuk toparlanır ama sezeryanda o koca şişkinlik bi anda indirilir,kaslar çalıştırılmadan biter iş.O yüzden de sarmak veya korse kasların çalışmasını geciktirir.Toplanması daha uzun zaman alır.Şimdi sen ister istemez kasını geriyorsun,dayanabildiğin kadar sıkı giyiyorsun kasların çalışıyor dedi.Sararsam kaslar tembelleşirmiş.
Sezeryandan sonra normal doğum çok riskliymiş.O riske girmeye değmez dedi.min 2yıl-max.5 yıl olmalıymış 2 sezeryan arası.Drunla doğum kontrolünü ve 2.yi konuş mutlaka dedi.Bazı rahimler kendini zor topladığı için dr 6.aydan sonra korunma diyebiliyormuş.Zaten dr onu söyledikten sonra en az 1 yıl bebeğin olmuyor dedi.Hamile kalıncaya kadar 2 yılı tamamlamış oluyorsun zaten dedi.
Bazı bazı giren ağrıları,içerden hissettiğim acıları sordum.Çok normal dedi.Zamanla azalacak onlar dedi.

Karam ben yine düşük yaptım geçen hafta pazatesi doktora gittim lekenlenmem vardı dr düşük yaptığımı söyledi.. bebeğim yine gitti şimdi genetik araştırma yapılacak..

canim sagol idare etmeye calisiyoruz bakalim benden once kardelen var sanirim hayirlisi tabi. Sende 29 lardasin bakalim insallah size de yaklasiyor..
evet canım kardelen var sırada. inşaallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız
Canım işerim oluyor ev işi ders falan oyüzden giremiyorum son günlerde.
İyiyiz elhamdülillah yavaş yavaş ağırlaşıyorum 30.haftamdayım.
Yarın hemen haberini ver bize emi
Ay kızlar dün sinirlerim bozuldu. Aralık annelerinin aldıgı ciciler topiğine bakarsanız anlıcaksınız.

Baktım beceriksizim bulamadım bişicik üzme ttalı canını.
ben beceriksizim okuyamadım
İyiyiz canım. bende senin gibiyim ağırlaştım baya gece yatarken nefes nefese kalıyorum çabuk yoruluyorum. amin Allah yardımcımız olsun
Allah şifa versin. canım ucu iyleşmedimi hala emziremiyormusun kuzunu
Karam ben yine düşük yaptım geçen hafta pazatesi doktora gittim lekenlenmem vardı dr düşük yaptığımı söyledi.. bebeğim yine gitti şimdi genetik araştırma yapılacak..

çok üzüldüm bu aralar hep üzücü haberler alıyorum. git bakalım genetiğe inşaallah çaresi olan bişeydir canım. ne desem boş üzüntünün telafisi zaman

çok teşekkür ederim tatlım cevap için benim bebegimde 46 günlük bugeceden itibaren yatak odamdaki beşikte yatırcam bu hafta medyada çıkmış annenin birininn 4 buçuk aylık bebegi gece uykusunda termi dönmüş bataniyesi yüzünemi gelmiş boğulmuş anne feryat ediyormuş açtığım konuda bahsetmiş bestfrend arkadaşım haberi duyunca çok kötü oldum ben bebegim uykudayken özlüyorum uyansın da badem gözlere bakmak istiyorum evlat hiçbirşeye benzemiyor rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin sizin evladınızı içi sürede bizim evlatlarımızı korusun salih insanlardan eylesin :)

Allah şifa versin. canım ucu iyleşmedimi hala emziremiyormusun kuzunu
Amiin Dilekcim.Yaralar kapandı canım.Ben yine de bi sağıp bi emziriyordum.Acı hala var ama katlanılmayacak gibi değildi.Taa ki evvelki geceye kadar.Gözümden yaş gelince emzirirken göğüs ucum kanıyormu yine diye inceledim gecenin 4ünde.Süt gelen yerde beyaz sivilce gördüm.Sıkıştırdım dayanabildiğim kadar patlamadı.İyiki de patlamamış.Sağ göğsü sağdım bende öğlene kadar emziremedim.Netten araştırınca apseye dönebilir genel cerrahiye gidin hemen yazmış bi çok kişi.Dün dra o yüzden gittim.Doğruymuş tahminim.O beyazlık süt kanalının tıkanmasıymış.Sağarak açmam lazımmış,yoksa apseye çevirirmiş.Bitmedi benim göğüs sorunların anlayacağın.Hiç aklıma gelmezdi bu kadar sorun yaşayacağım

Allah bağışlasın yavrunu.Öyle olumsuz haberleri okuma bence.Tam düzelmiş bi psikolojimiz yok zaten kafanı bulandırma boşuna.Rabbim korur meleklerimizi.Sen tedbirini alıp,duayla baktıktan sonra bişey olmaz evellallah.Geçen kızımın uyuyuşunu izliyorum.Hık dedi fırlayıp kaldırdım çocuğu,sorun yok.Geri yatırdım,hırr dedi irkildim hemen kucakladım,sorun yok.3-5 kez böyle irkildim.Sonra da dedimki insan kafayı yer kötü şeyler düşündükçe.Bütün hayatım onu izlemek olması lazım bişey olmasın diye.Öyle de yaşanmazki.Götürdüm odasına yatırdım sonra.Arada gidip baktım uyuyor.Çok düşünme böyle şeyleri.Canına can katacak değiliz ALLAH ESİRGESİN kötü bişey olsa.Tedbirini al takdir Allah'tan...

Camim bal serbeti tikanan sut kanallarini acarmis ve sutu cogaltirmis.birde nane lapa yapilip goguse sarilicakmis.facebokda paylasilmis
Hemen yapıyorum şimdi bal şerbetini.Taze nane sanırım lapa yapıldığına göre.Araştırayım facete tariflerini.Çok sağol İzelcim.Her 2 saate bi sağıyorum,hala duruyor beyazlık.:26:

hyrlı sabhlar canım nasılsın ? çok haklısın öyle düşününce verende Allah Alanda ama bi evhamlı oluyor bu dönemde insan can bu annenin kıymetini doğururken anladım tam manasında :) rabbim bütün muhammed ümmedininn evlatlarını annelerine bağışlasın acılarını göstermesin çok zordur herzaman dua ediyoruz eşimde bende çok üzerine titremek istemiyorum ama elde degil :)sizin bebeginiz kaç aylık canımcım bide meme ucu sorunu olan arkadaşa söylermisin tahinin üzerindeki yagı sürsün meme ucuna bigünde iyileşecek bana dua edecek bizat uyguladım iyi geldi facebookta kadın sayfasında yorumlarda okumuştum hemen denedim iyi geldi o eczaneden aldığım travazol falan hiç iyi gelmedi bana bide karbonatlı suyla siilyodum emdikten sonra önce :)

canım uykusersemligime ver senmişşin rhtsız olan rabbim şifa versin aynı durumdaydım bende doğumun 5. gunuda kalbime vuruyodu acısı susam yagı yani tahinin üzerindeki yagı sürdümde iyileştim dedigim gibi karbotla sildim göğüs pedi kullanma her zaman degiştir peçete ko tuvalt kagıdıda olabilir bak dene çok iyi gelcek inşallh

merhaba kızlarrr... keyifler nasıl?

erkenciyim bugün.ama bu daha yatmayacagım anlamına gelmez
namazdan sonra yatmadım.kahvaltı ettik kocişle.işi vardı karşıya gitti. bende az daha pineklemek için yatağa gitmeden evvel sizlere bir merhaba diyeyim dedim
oğluşlar da zaten saat 10-11 e kadar uyudukları için biraz daha uyuma zamanım var demektir.

ayşecim çok geçmiş olsun kuzum... nekadar imtihan ediliyorsun sen öyle? İnşallah günahlarına keffarettir.
herşeyde vardır bir hayır.ama Maşallah isyan etmeden sakin sakin çözüm yolları arıyorsun.Hamd edelim Rabbimize.Dermansız dert vermesin inşallah.

özimmm canım İnşallah bebişini sağ salim kucagına almışsındır ve şu ana kadar agrıların azalıp eve çıkmak için hazırlanıyorsundur.
gerçi hastane kurallarını bilemicem ama benim hastanede kalma sebebim olmadıgı için ertesi sabah 9-10 da evdeydim.
İnşallah herşey yolundadır.Rabbimden senin içi şifa diliyorum arkadaşım...

tüm diğer arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı selam yolluyor ve öpüyorum

asıl bundan sonra başlicak zor günler,hayırlısıyla kavuşalım kuzularımıza da katlanırız napalım.

Önemli değil canım.Dalgınlık olmuş :) Oku kendine bol bol.Vesvese şeytandandır.Biz aylık olmadan daha teyzesi.Bugün 23 günlük olduk.Göğüs konusunda çekmediğim kalmadı gibi bişey.Hamdolsun bugünüme ama artık yoruldum.Rabbim düzene girmemiz için yardım etsin kuzumla bana.Göğüs ucu çatlağı değil şu anki sorunum.Süt kanallarından biri tıkanmış,onu açmak için uğraşıyorum dünden beri.Sağmaktan başka bişey de yapmıyorum aslında.İzel bal şerbeti demiş,onu yapacağım şimdi.Susam yağı da süt kanalımı açıyormuş?Onu da yaparım gerekirse.

Bende erkenciydim bugün.Eşimi gönderdikten sonra yatacaktım uykum kaçtı.Kardeşimin pazar günü nişanı var.Üstelik salonda.Gitmesem olmaz,gitsem olmaz uykumu kaçırıyor.Koca salonda el kadar bebekle ne yapacağım.Soğuk çok korkutuyor beni.Üşütmek istemiyorum kendimi de onu da.Sıcak su torbası,battaniye falan 1-2 saat idare edebilirim sanırım.Giyeceğim elbisenin üstüne kışlık bi etol almam lazım.Vakit çok daraldı.Kvalidem ev boyatıyor gelemiyor kıza bakmaya.Annemi sorsan iki ayağı bi pabuçta kadının.Eşimin sektörü sezonuna girdi.Erken gelmeyi bırak,geç gelmeye başladı eve.Havalar iyice soğudu burada.Bende sıkıştım kaldım anlayacağın
Doğumdan çok sonrasında sıkıntılar yaşıyorum Tubi.İsyan etmedim çok şükür.Çok acı çektim göğsüm yüzünden,çok gözyaşı döktüm ama inan hep dua ederek ağladım.Ya Şafi isminle şifa ver diye..İnşallah dediğin gibi kefarettir günahlarıma.Tıkalı süt kanalını açmak için bitkisel yollar bakıyorum şimdi.İnşallah bişey bulurum.

Evet canım bukadar uzaması ilginç ama imtihanın işte Allah yardımcın olsun. inşaallah emdire emdire kanalında açılır canım benim.
Aleyküm selam kuzummm. ohhh ne güzellll paşalrla beraber uyku
Allah yuvalarımızdan huzuru eksik etmesin
asıl bundan sonra başlicak zor günler,hayırlısıyla kavuşalım kuzularımıza da katlanırız napalım.
Öyle demeee başlamsın kolay geçsinnn ne olurrrrrrrrr :13:
Evet canım öyleymiş.Süt kanalı için bişey bulamadım bende Sabahtan beri bakıyorum. Bal şerbeti işe yarar inşallah. Nane lapası nasıl yapılıyormuş?Ben onu da bulamadım:26:
İnşaallah içerken Fatiha şerifi şifa niyetine oku dermanın olur inşaallah
bu duayıda oku 7 kez. ESAELULLAHUL AZİM RABBUL ARŞUL AZİM EN YEŞFİYEKE

Okudum canım 7 kez.Allah razı olsun.
Emzirmeyi yapamıyorum sağ göğsümle,sağarken bile yumruğumu ısırıyorum.Sağıyorum sürekli.Ama ucundaki beyazlık gitmedi daha.

Evet canım öyleymiş.Süt kanalı için bişey bulamadım bende Sabahtan beri bakıyorum. Bal şerbeti işe yarar inşallah. Nane lapası nasıl yapılıyormuş?Ben onu da bulamadım:26:

Sicak suyun icine yarim demet kadar naneyi sok cikar.öldür yani.sonra iliyinca sar ustune posetle kapat.ablamada olmustu lahana demislerdi.sarma yapar gibi hasla lahanayi onuda o sekil sar.

Sicak suyun icine yarim demet kadar naneyi sok cikar.öldür yani.sonra iliyinca sar ustune posetle kapat.ablamada olmustu lahana demislerdi.sarma yapar gibi hasla lahanayi onuda o sekil sar.

Nanemi kurutmuştum dün.Eşime söyleyim de lahana alsın bari.O da işe yarıyor değilmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…