- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.341
İnşallah çabuk gelir o günler.Uyku düzensizliği migrenimi tetikliyor.Zor durumdayımcnm büyüdükçe düzeliyor aynen yaşadım yaşadıklarını ama zaman geçince hem uyuma süresi hem de yatağında ağlamadan kalma süresi uzuyor.Biraz yıpranıyoruz ama napalım anne olmak çok zor
Ya ben daha kaç kilo ile doğum yaptım bilmiyorumUyurken bir anda bağırıp sonra susuyor diye acaba benim kız mı huysuz diyordum ama baksana seninki de aynıymış.Kucağa bende alıştırmadım ama sallamadan durmuyor. Bırakıncada anında uyanıyor nasıl önüne geçicem bilemiyorum. 7 de eşim işten gelicek dua ederek yemek hazırlıyorum Allahım fırsat ver diye. Koşarak git gel yapıyorum mutfağa. Bütün doğum kilolarım gitti inanırmısın. 48 kiloda hamile kaldım. Hamileliğimin sonunda 68 kiloydum. Şu ansa 50 kilodayım. Kendim hastalanıcam diye korkuyorum bu koşturmacanın içinde. Bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmezdim
Ben hiç sallamadım,ne kucakta,ne ayakta,ne beşikte.Ana kucağını sallayana da kızıyorum.Eşimle kaç kez tartıştık bu konuda bilsen
Dün iki ayağım bi pabuçtaydı.Eşimi arayıp al bile diyemedim.Bugün dışarı çıkacak gibiyim.Naneyi de lahanayı da alır yaparım.Ayse lahanada etkili yarin esine nanede aldir.
Onları haşladıktan sonra göğsüme saracağım değilmi?Kaç saat beklesemki?Bi naneyi bi lahanayı sarsam olurmuki.Bi gün onu bi gün diğerini mi sarsam yoksa?
Gazını çıkarıyor Tuğbam ya.Pırt pırt duyuyorum.Kakasını da yapıyor.Karnı tok,altı temiz,odası sıcak.Öldüm valla dün.Öyle bi bağırdıki hemen soydum bişey batıyor sandım.Susturamadım.Sonra kendi kendine uyudu.Sabaha kadar da acıkınca uyandı.Yorulmuş akşama kadar bağırmaktan tabi.Zilli nolcakcanımcım bizde Kenan öyleydi.
3-4 günü bulurdu kaka yapması.bekliyordum kendisi yapsın die ama bir süre sonra müdahale etmek durumunda kalıyordum.
gliserinli fitil veriyordum yapıyordu ama sürekli fitil kullanmak da alışkanlık yapacagı için masaj yapıyordum ve bekliyordum yapmasını. yapınca da çok seviniyordum
şimdi Yusuf un altını değiştirince bebek yağıyla yaglıyorum. sonra da bacaklarıyla göbegine masaj yapıyorum.bacaklarını göbegine ittirince cartt çıkartıyordu gaz ve kakasını. ama hamd olsun şimdi kendisi gazını rahat çıkartıyor ve kakada sorun yok.
inşallah siz de kısa zamanda atlatırsınız bu süreci
canım gaz sancısı olmasın?
bir anda bagırıp susuyorsa bir yeri agrıyor olabilir belki
ben yusufu sürekli emzirip hemen yatagına koyyordum.göğsüme yatırmadım hiç kenan kıskanmasın diye. belki o yüzden rahat bir çocuk oldu.kokuna alışmış olabilir ayşem göğsüne yatırdıgın için.yatagına koyunca ondan uyanıyordur.
ben emzirirken genellikle benim yatagıma yatrıp yanına uzanıp emziriyorum. kucagıma almadan. uyuyunca yanından kalkıyorum bazen orda bırakıyorum uyyor bazen de yatagına koyyorum.
ama az ilerde sen de yap,uyanıkken bırak yatagına. kendi kendine uyumayı öğrensin.
inşallah kısa zamanda düzene oturtursunuz canımcım
Bende huzursuzken hiç kucağıma almıyorum.Sıkıntısını gideriyorum ama kucaklamıyorum.Sakinken kucağımda uyutuyorum.Eğer sıkıntısını göğsümde uyuyarak giderirse her sıkıntıda beni isteyecek yoksa.Emzirdikten sonra bile yatağına koyunca uyanıyor,kendi kendine uyuyor sonra.İnşallah hep böyle gider.İnsanları ayırtetmeye başlayınca beni istermiş o zaman zorlanırsın biraz ama bu alışkanlığına devam eder kolayca diyorlar.İnşallah öyle olur.
Kızlar, özledim sizleri...
İnşallah hepiniz iyisinizdir, bebişler de iyidir inşallah
Benim yeni BAT 25 EKİM Ayşem, vaktin olduğunda ilk sayfaya ekleyebilirsin.
Yılmadan, bıkmadan, usanmadan devam BAT yazdırmaya
Hep dualarımdaydın,hala da öylesin.Kucağına alıncaya kadar dualarımda olacaksın Phiam.