- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.521
Aaaa doğumun durduğunu duymuştum.Kötü haberimoral bozukluğu,korku yüzünden falan oluyormuş.Seninki de o yüzden olmuş canım benim.İnşirah suresi oku bol bol.Nefes egzersizleri yap,bol duşa gir.Su insanı çok gevşetir.Hatta imkanın varsa havuza gir.Kasları gevşettiği için doğuma da iyi geliyormuş yüzme.Allah yardımcın olsun.Sağsalim al kucağına kuzunu inşallah.selamu aleyküm kızlarr nasılsınız?
biz annemgildeyiz dün kontrolümüz vardı sancım biraz çıktı ama doktor yeterli değil dedi
sezeryandan korktuğum için suni sancı istedim o da sancın az şimdi suni sancı verirsek tutmaz ağrıyı çekersin çekersin mecbur sezeryana alırız dedi. öyle söyleyince istemedim tabi.
yine muayene etti 4 cm açılma varmış. 6 dan 4 e nasıl düştü bilmiyorum korkudan bebek yukarı çıktı baskı azaldı sanırım o yüzden böyle oldu.
kızlar size tavsiyem sancınız iyice sıklaşmayınca gitmeyin hastaneye. gidene kadar 6 cm olan açılmam korkudan durdu 2 gündür bekliyoruz. şimdiki aklım olsa evde iyice beklerdim. neyse böyle olması gerekiyormuş demek ki hayırlısı bakalım.
sancım çıkmayınca tekrar eve gönderdi perşembe çağırdı bakalım ne olacak.
bu kadar uzayacağını tahmin etmezdim 6 cm deyince sabaha oluverecek sanmıştım
şimdi de beklemek zor geliyor stresim arttı. Rabbim yardım etsin inş.
sizlere de dua etmiştim ama doğum olmadı. sizde dua edin hayırlısıyla kurtuluyum inş.
buraya da gelemiyorum ama doğumdan sonra haber vermek için girerim inş.
hepinizi öpüyorum Allaha emanet olun..
Kizlar dogum yaptim.sabah 9
Bucukta.suan hastanede yatiyorum.spinal sezeryan oldum.bebisde bende allahima sukur iyiyiz.hepinize dualariniz icin tesekkur ederim.allah razi olsun.
Benim drum istesemde sezeryan yapmayacaktı.Normal doğum taraftarı olanlardan.Zorda kaldığı için sezeryana aldı beni.Çoğu dr hastanın seçmesini tercih ediyor.Allah bağışlasın geçmiş olsun cnm
Bu arada bebişim kaka yapmıyordu ya yazamadım belki diğer annelere bilgi olur.+.gün bir yaptı ki sormayın küçücük bedenden nasıl çıktı anlamadım.Neyse kızlar korkmayın başınıza böyle bişey gelirse 5 gün bekleyin sonra zeytinyağı deneyin olmazsa 8.gün doktora götürün.en çok araştırdım.Ancak sadece anne sütü içen bebeklerde 10 güne kadar korkmaya gerek yokmuş.
Bir de sezeryanı kendiniz mi istiyorsunuz.Ben erken doğum yaptığım için bebiş kendi geldi durduramadık: ama doktor sezeryan mecbur kalırsak olur demişti yoksa yapmam dedi.Sizin doktorlar hemen mi kabul etti?
Bebek çevirmeyi de ilk kez duyuyorum İpeğim.Kizlar dun ebe randevumuzda ebe bebek makat gelisi duruyor dedi. 36+3 teydik. Hastaneye yonlendirdi bir de karnim yamuluyor deyince telaslandi. HAstaneye gittik nstye aldilar kasilma cikti yamuldu karnim epey stresten sanirim bikac kez 45 oldu. Guya dediler 10 dk da oluyor. Neyse sonra bu gece hastanede kalicaksin dediler. Hem pozisyonu konuscaz hem de takip etcez dediler. Sersem gibiyim uyuyyamdim da hastanede. Neyse cok sukur sabaha kasilma en fazla 23lerde cikti duzenli bir sey cikmadi aciklik da yok cok sukur. Asil durum burda bebegi distan ceviriolar. Pozisyona girmesi icin. Henuz karar vermedik ama bi karar lazim. Burda sezeryan cok iyi gozle bakilmiyor sonuna kadar normal denenmeden. Dondurme olursa rahim gevsemesi icin ilac vercekler, ultrasonda denicekler eger dayamazsam durcaklar. Bakalim nasil olcak durumlar napsak dusunuyoruz. Buarada suyum da normalden az fazla zaten gobegim fena buyumus ebe de dedi. Durumlar bole kizlar..