- 29 Haziran 2012
- 1.786
- 1.292
- 333
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.541
Telsiz weewell wma 126 yaziyor. Cokozlellikli degil. 200 m cekim mesafesi var. Goruntululer filan var ama onar da cokpahali. Bu 85 tl.Maşallah siz çok almışsınız.Doğduğu haftadan beri bizim düzenimiz 1saat 45 dk veya 2 saate bir acıkmaktı.Her uyanmada önce alt değiştirdik,sonra doyduk.Hala da öyle gidiyor.Anlattığınız gibi yarım saate bi uyanmadı hiç.Sadece süt yetmediğinde uyumuyor,huysuzlanıyor.Emziği deli gibi emiyor,sonra atıyor ağzından.Annem de normal dedi ama az almış benimki.Belli
Bende işleri bölüştürdüm az önce.1 saatlik dışarı bile çok yordu beni.3e kadar uyuduk kızımla.
Akşama market alışverişi yapacağız.Yarın börek yaparım.Tatlıyı da yapabilirim ama daha 3 gün var.
Pazar günü kendim ve eşim için giysiye bakacağız.2 saate bi eve gelmem lazım.Kızla da gezebiliriz belki.
Pazartesi de temizlik yapcam.Eşim de evde olacak.Koltukları ve halıları sileceğim.
Bende öyle diyordum.Oluyormuş meğerse.Hele kırkı bi atlatalım her gün çıkacağım.Marketler yakın.Gidip boş boş da olsa gezeceğim.
Benim hastanemde emzirme odası değil salonu mübarek.8-10 koltuk var.Sedir gibi bi yer yapmışlar,yumuşak yatağı var.Bez değiştirmek için falan.Gayet de sıcak ve temiz.Marketlerde de geniş odalar.Ama tabi her yerde böylemi bilmiyorum.Telsizi ne aldın Özlem?1 hafta oldu daha araştırıyorum ben:44: Markası ve modeli ne?
Wavesin dediği gibi yapıyorum bende canım.Sürekli yan yatırıyorum.Her uyku arasında sağ-sol olarak değiştiriyorum pozisyonu.Yanında olduğumda düz yatırıyorum sadece.Kafasının altına da mendil seriyorum,kusunca o batıyor.Yoksa battaniyeleri eskidi yıkamaktan valla.
Benim kızım fazla kilolu doğmadı. 3 kiloydu doğduğunda hatta 2.950 ydi net olarak. 39+2 de bana göre kilosu azdı. Ama doğduktan sonra maşallah öyle bir iştahlıymışki şu an 4.400 kilodayız. sanırım senin kızın doğduğunda 3.500 civarındaydı o yüzden şu anki alımı az değil bence. daha zayıf doğanlar daha fazla kilo alıyor o da dengeliyor sonuçta. sağlıklılar, kusurları yok ya en önemlisi o çok şükür.
Kizlaaaaaarrrr beni unutmadiniz umarim bir kaç aydir giremedim. Kendimi dusukten sonra toparlamaliydim. Ama size mujdemi verim artik. Hamileyim.hamileyim.hemde su an 9 haftalik. Sizlerde ne var ne yok. Malum devre disi kaldim.
3400 doğmuştu benimki.4060 olmuş dedi dün ebe.Bunu bilmiyordum.Annem de ebe de arkadaşlar da az değil normal dediler ama nette araştırınca ideal kilo alımı ilk ayda 600-1500gr yazıyor.Tedirgin olmadım değil.Neyse sağlıklıya içimi rahatlatan o.Öyle tostopalak hareketsiz yatan bebekleri pek sevmem.Azcık hareketli olmalı bence.Kızım da aynen öyle benim.Hele acıkınca uçacak minik kollarıyla az kaldıBenim kızım fazla kilolu doğmadı. 3 kiloydu doğduğunda hatta 2.950 ydi net olarak. 39+2 de bana göre kilosu azdı. Ama doğduktan sonra maşallah öyle bir iştahlıymışki şu an 4.400 kilodayız. sanırım senin kızın doğduğunda 3.500 civarındaydı o yüzden şu anki alımı az değil bence. daha zayıf doğanlar daha fazla kilo alıyor o da dengeliyor sonuçta. sağlıklılar, kusurları yok ya en önemlisi o çok şükür.
Bende bu modeli araştırıyorum.Bir de 232 modeli var,110tl falan.Onun alanı 800mt.Annemin evi çok büyük,üst kattan duyulsun diye bunu düşünüyorum ben.Seninki de katlıydı değilmi?Denedinizmi alt kattan sesini?Cızırtı yapıyormu?Şarj bitiyor sesi çok yüksekmiş doğrumu?Ay çok soru sordum ama artık çok lazım oluyor telsiz.tvden bile duyamıyorum,mecburen yanıma getiriyorum.Odasına alışamayacak ana kucağında yatmaktan.Kameralılar çok arıza çıkarıyormuş.Hemde gerek yok dedik.Telsiz weewell wma 126 yaziyor. Cokozlellikli degil. 200 m cekim mesafesi var. Goruntululer filan var ama onar da cokpahali. Bu 85 tl.
Ben de oyle yapayim en iyisi.
Benimkizimda zayif dogdu.sonradankilo aliyor demek cok sevindim buna. BanBana hic buyuyormus gibi gelmiyorama. 10 gunluk oluyoruz artik. Bugun ebe hanim cagirmisti.kilo aliyormu gelintartalim dedi. Zor geldiesimde bosver dedi. Saglkocagindakileri bir sevemedi. Topuk kanini alamamislardi sanirimondan guvenmiyor...
Kizlaaaaaarrrr beni unutmadiniz umarim bir kaç aydir giremedim. Kendimi dusukten sonra toparlamaliydim. Ama size mujdemi verim artik. Hamileyim.hamileyim.hemde su an 9 haftalik. Sizlerde ne var ne yok. Malum devre disi kaldim.
Sagol canim insallah olur bi gun ve tez vakitte olur, umudum var bakalim nasip.
Canim masallah kizinda aylik olmus
3400 doğmuştu benimki.4060 olmuş dedi dün ebe.Bunu bilmiyordum.Annem de ebe de arkadaşlar da az değil normal dediler ama nette araştırınca ideal kilo alımı ilk ayda 600-1500gr yazıyor.Tedirgin olmadım değil.Neyse sağlıklıya içimi rahatlatan o.Öyle tostopalak hareketsiz yatan bebekleri pek sevmem.Azcık hareketli olmalı bence.Kızım da aynen öyle benim.Hele acıkınca uçacak minik kollarıyla az kaldı
Bende bu modeli araştırıyorum.Bir de 232 modeli var,110tl falan.Onun alanı 800mt.Annemin evi çok büyük,üst kattan duyulsun diye bunu düşünüyorum ben.Seninki de katlıydı değilmi?Denedinizmi alt kattan sesini?Cızırtı yapıyormu?Şarj bitiyor sesi çok yüksekmiş doğrumu?Ay çok soru sordum ama artık çok lazım oluyor telsiz.tvden bile duyamıyorum,mecburen yanıma getiriyorum.Odasına alışamayacak ana kucağında yatmaktan.Kameralılar çok arıza çıkarıyormuş.Hemde gerek yok dedik.
Ben eski (bakarmısın hemen eskidi fotoları falan) fotolarına bakınca anlıyorum ne kadar büyüdüğünü.Ve bakışları,hareketleri,sesleri değişmeye başladı.Hele de son 3 gündür.Daha dün gibiydi dikişlerimin ağrısı. Ama ne yalan söyleyim hamiş gördüğümde kıskanmıyor değilim
Ebbbiiiii.Harika bi haber bu... Allahım bu sefer yüzünüzü güldürsün kucağına al inşallah kuzunuzu. Hamilelik takvimini oluşturda listeye ekleyim kuzum sizi de
Takma kafana sakın çocuk yapıyoruz diye.İnşallah sizin aylarınızı da kutlayacağız 2014te
günaydın kızlarrrr bu sabah bulantıları bitmek bilmedi gitti ilaç içmekten çok sıkıldım bebegime bişey olur diye korkuyorum artık inş geçerr
Glmedi Aysem daha telsiz. Gelince hemen sorularini cevapliycam. Dun siparis verdim kargolanmis bakalim.
Esim 200 m yeter dedi. Bizim ev dubleks ya mutfaga inince duysam yeter. Bakalim bigelsin yorumlarimi yazarim.
Aynen ya zaman cok cabuk geciyor. Dogum icin gun sayarken kizim 10 gunluk oldu bile.
Günaydın Özlemcim.Bende alıyorum şimdi.Nasılsa iadesi kolay.Deneriz 2-3 gün olmazsa iade ederiz napalım.Bende 232 olan modeli alıyorum.Bakalım.Annemin evi de dublex hatta triplex.En çok orda lazım olacak.Çünkü annem sigara içer,yanında uyutmak istemem.Kadın da rahatsız olmasın çocuk var diye.İnce düşünmekten yoruldum ama napıyım kimseyi rahatsız etmek istemiyorum.
Gunaydin Aysem. Evet bencede olmadi iade ederiz ne yapalim hayirlisi olsjn bakalim. Sen de eline ulasinca incele yorumlarini yaparsan ona gore fikrimiz olur.
Lactamil aldim ben sen de aldin galibaama daha icmeye firsatim olmadi.
Dun aksam esimle yikadk ezgiyi. Cocuk banyodan sonra 1saat emdi sasirdim. Canavara donustu. Su buyuturmus ya sanirim boyle buyuyorlar.
2.kutuyu bitirmek üzereyim ben.Tadı çok güzel
Humana steel teeyi de aldım dün.Onu da içiyorum.
Rezene içiyorum gazımız olmasın diye.
Kuru kayısı yiyorum kabız olmayalım diye.
İncir yiyorum sütümüz artsın diye.
Kırmızı et yiyorum protein eksik olmasın diye.
Bir kase yoğurt yiyorum kalsiyum için vs vs....
Bende bu akşam yıkarım diye düşünüyorum.Rahat uyuyor gece.
Bende bu modeli araştırıyorum.Bir de 232 modeli var,110tl falan.Onun alanı 800mt.Annemin evi çok büyük,üst kattan duyulsun diye bunu düşünüyorum ben.Seninki de katlıydı değilmi?Denedinizmi alt kattan sesini?Cızırtı yapıyormu?Şarj bitiyor sesi çok yüksekmiş doğrumu?Ay çok soru sordum ama artık çok lazım oluyor telsiz.tvden bile duyamıyorum,mecburen yanıma getiriyorum.Odasına alışamayacak ana kucağında yatmaktan.Kameralılar çok arıza çıkarıyormuş.Hemde gerek yok dedik.
Ben eski (bakarmısın hemen eskidi fotoları falan) fotolarına bakınca anlıyorum ne kadar büyüdüğünü.Ve bakışları,hareketleri,sesleri değişmeye başladı.Hele de son 3 gündür.Daha dün gibiydi dikişlerimin ağrısı. Ama ne yalan söyleyim hamiş gördüğümde kıskanmıyor değilim
Ayy canim tb ederim ben esimden uzaktaym, cadiozy ve izel dogm yapti aysemin kizi aylik oldu benim bildirklerim bu kdr tatliminsallah banada nasip olur hamilelik.
Olur tabi..rabbimden dile ve sabret. Ben tam vazgeciyorken geldi bebisim. Rabbim herkeze nasip etsin. Sen esinden neden uzaksin
Merhaba kızlar
Yorumlarınızı okumadım ama eminim güzel şeyler dilemiş,destek olmuşsunuzdur sözlerinizle.Teşekkür ederim şimdiden.
Her duyduğumu uygulamaya hızla devam ediyorum.Lokumu göğüs ucuna kapat dediler.Bütün gece öyle durdum.Sabah onu temizledim.Naneyi sıcak suda öldürüp sıcak sıcak göğsüme kapadım,akşama kadar da onla durdum.Akşama doğru naneyi yıkayım buzdolabında bekletilmiş lahana yaprağını sardım.1 saat duracakmış onu da yaptım.Soğuktanmıdır bilmem ama sızım sızım sızlatan lahana oldu.Sonraki gün sitelerde araştırdım bi kadının aylarca tıkalı göğsünü açmak için çabasını okuduktan sonra gaza geldim.Dayanabildiğim kadar sıcak duşta masajın ardından saniyeler sonra (klozetin üstünde oturup) iğne yada başka bişey değdirmeden sadece sıkarak en azından ucunu açtım.Sonra hemen makinayı dayadım 10 dk sağdım.Çok çok az da olsa tıkalı kanaldan da süt gelmeye başladı.Sonra araştırmaya devam ettim.Yanlış emzirme tekniği de tıkanıklık yaparmış.Bebeği başka bi tarzda tutarak emzirin,bebeğin çenesi tıkalı kanalın tarafına baskı yapsın dediler.Futbol topu tutuşuyla emzirmeye başladım.Yine çok acı çektim ama dişimi sıktım,emzirdim.Dünden beri de zorlanarak da olsa emziriyorum.Ağzını tam açsın diye dokundur -çek yaparak eziyet etsem de kuzuma emziriyorum şükürler olsun.Daha tam anlamıyla kaybolmadı beyaz nokta.Tıkalı damarın beyne "süt üretme" mesajı vermesinden dolayı sağ göğsümden 1 saat emmesine rağmen kuzum doymuyor. (Sol göğüsten doyuyor 20-30dk içinde) Dünden beri de mama vermemek,sütümün çoğalması için araştırmalar yapıyorum.İncir+kayısı karışımı hoşaf kaynattım.Hergün 1 bardak içiyorum.Lactamile de devam ediyorum.Humananın steel tee çayını sipariş verdim bugün sabah.3 gün içinde elimde olur sanıyorum.Suyu çok zorlanarak da olsa 2 ltye tamamlamaya çalışıyorum.Onun yerine 3-5 kupa çay,2 kupa da sütlü,şekerli nescafe içiyorum.Bir kase yoğurt ve meyve de yiyorum her gün.Tubilosha bisküvi de süt yapıyordu hatırladığım kadarıyla.Her gün 1 paket de bisküvi yiyorum.Gaz yapmasın diye süt içemediğim için puding falan yaptım.Yani hummalı bir çalışma içindeyim süt arttırma için.
Bütün bunları yaparken ağlamadığım bi saatim bile olmuyor maalesef.Sinirlerim iyice bozuldu.Yanlış anlamayın ama bazen kulaklarımı tıkıyorum o ağlamaya başladığında.Sonra kıyamıyorum gidip sarılıyorum iyice ağlıyorum.O susup yüzüme bakınca daha çok ağlıyorum.Facee girmiyorum,kimsenin tlfnunu açmıyorum,annemi bile aramıyorum.Eşimin yüzüne bile bakmıyorum.Dün ayrı yattık ilk kez.Aldım kızımı odasına taşındım.Oda sıcak oluyor diye üfleyip püflemeye başladı.Kalbini kırmamak,unutulmaz anlar yaşatmamak için hemen odaya kapattım kendimi.O yazlık pijamalarla yanarken ben 40 derecede yanan ufo ve iyi derecede sıcak olan kaloriferli bi odada kışlık montla ve çorapla tirtir titriyorum.Görmüyor,anlamıyor beni...
Biliyorum yine içinizi kararttım.Bikaç tane de güzel şey paylaşayım sizinle.Dün ilk kez tek başıma yıkadım kuzumu.Çok huysuzlanıyordu.Su rahatlatır diye yıkadım.Çok iyi bi banyo olmadı ama iyice duruladım.Sakin sakin konuşarak bıcı bıcı yaptırdım kuzuma.Bugün sabah keyfinde de ben konuştukça bana gülücükler attı,sesler çıkardı agu falan diye.Gözlerim doldu,burnumun direği sızladı.Büyüyor benim kuzum.Herşeye rağmen,bana rağmen büyüyor işte.Bi gün gelecek yaşına girecek.Hızlımı geçiyor zaman ne...
Kizlar ben kizimi emzirdikten sonra bir sure yastikta yatiriyorum sonra aliyorum. Yastiksiz daha rahat yatiyor ama Allah korusun kusar da bogazina kacarsa diye korkuyorum. Bana bir akil verin. Dogru mu yapiyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?