- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #19.801
Kızlar nasılsınız..
Dün kalça ultrasonumuz vardı çok şükür sonuç normal bir sıkıntımız yok kalçada.
Doktor burun tıkanıklığı için nazal aspirator önerdi ayşe, özlem, tubilosh, fmfm size sorayım nasıl bi fikri olan varmı işe yarıyor mu hiçbir bilgim yok. Burun damlası tek başına yeterli olmaz her zaman dedi. Bi de bir damlatışla 8-10 damla damlatmazsan işe yaramaz dedi. Benim kız bir damlada bile kıyameti koparıyor.
Dimi ya kullanma kılavuzu olsa super olacak ben de anlamiyorum dilini. Bol bolmagzina dayiyorum memeyi o zaman ssusuyor.Demekki benimki normal davranıyorBunların bi kullanma klavuzu olsa keşke
Bizimki yeni huy edindi bu hafta.Yüzüstü uyuyor.Kusma tehlikesi de olmayınca bende rahat ediyorum.Yalnız kafasını örtemiyorum çünkü başını çevirince yüzü kapanıyor,nefes alamaz diye korkuyorum.Şapkayı da sevmiyoruz.O yüzden üşür diye korkuyorum.:18:
Ben çok sevmem uykuyu.Çok da hafiftir uykum.Eşim de benim tam tersim.Çok çok fazla uyumaz ama 8-10 saat uyur bıraksam.Ben 8 saatten fazla uyuyamam.Hatta 6 saattir uykum.
Ben gerilim-macera tarzı romanları severim normalde ama hamileyken hiç okumadım.Bebek bakım kitapları okudum.Hadisler okudum.Sevimli şeyler okudum hep.Çalıştığım için Kuran okuyamazdım sık sık ama Yasin suresini dinlerdim hep.Benim seğirmelerimde çok erken başladı.Ama kızım var.O belirtilere yorumlara inanmıyorum ben
Ben sürekli çubuk kraker yerdim.5.aya kadar yedim korkumdan.Cebimde,çantamda,işyerimde,evin her sehpa ve masasında paketler olurdu.Şimdi gözüm göresi yok.TiksinmişimSana da şifa olur belki.
Oy maşallah delikanlilara bak çok yakisiklilsr. Allahim nazarlardan korusun.merhaba kızlarrr
nasılsınız??
ben sizi çok özledim yaaa
annemler gelmişlerdi.bayramı beraber geçirdik.onlar buradayken de gelemedim.
ara ara gelip okudum ama cevaplayamadım yazdıklarınızı...
maşallah bebişler çok tatlıııı
ayşecim kızının saçları nekadar güzel öyle maşallah Subhanallahbizim hala çok az saçımız var
çok sevimli bir bebişin var maşallah
özimm senin şeker de tam pamuk şeker maşallahhçok sevimli yaaa Rabbim nazarlardan korusun inşallah
fmfm canımcım senin yakışıklı paşa da baya büyümüş maşallah.abileri gibi o da çok yakışıklı
Rabbim hepsini nazardan korusun inşallah
karapisso canım bebişin dönmüş çok sevidimmmRabbim zamanında kolay bir doğum nasip eylesin inşallah. özledim seni de kuzu yaa
epeck,ervis,incim,tatlıebbi,ebson,şule,kardelen,leyla,seyide_cim ve daha sayamadıgım tüm diğer arkadaşlarım hepinizi öpüyorum. Allah'a emanet olun.
benim de bayram şekerlerim bunlaarr
Eki Görüntüle 836600 Eki Görüntüle 836601 Eki Görüntüle 836602
Kızlar nasılsınız..
Dün kalça ultrasonumuz vardı çok şükür sonuç normal bir sıkıntımız yok kalçada.
Doktor burun tıkanıklığı için nazal aspirator önerdi ayşe, özlem, tubilosh, fmfm size sorayım nasıl bi fikri olan varmı işe yarıyor mu hiçbir bilgim yok. Burun damlası tek başına yeterli olmaz her zaman dedi. Bi de bir damlatışla 8-10 damla damlatmazsan işe yaramaz dedi. Benim kız bir damlada bile kıyameti koparıyor.
BenBen otirbebeninkini kullaniyorum pek rahat. Hortumu variçine çekiyor sun. İstediğini gibi ayarliyorsun. Tavsiye derim.kızlar bilgi verdiğiniz için teşekkürler. anlaşılan bu aspirator kullanımı öyle çok kolay birşey değil. bugün serum fizyolojik damlattığımda bile zor susturabildim. bana aspiratörü hiç kullandırtmaz galiba benim yaramaz.
Canım benim bende ilk aylarda konuşamıyordum ama yinede karnımı okşayıp seviyordum :)inşallah canım sorun çıkmaz..hifa hanımı ne yapsak:)
acaba sende ve eşinde uyku problemi var mı ya da uykunuz nasıl
az uyuyan anne babamısınz..umarım zamanla düzene girer
Allah yardımcın olsun sana kolaylıklar diliyorum..
valla hiç bir bilgim yok erkek de asıl kız da nasıl olduğuna dair..
açıkçası hiç konuşmuyorum kuran okuyorum bazen hadis, salavat çekiyorum
öyle işte çok konuşan bir anne olamayacağım herhalde:)
belki daha net hissedersem o zamanlar konuşurum
acep sizler ne konuşuyorsunuz?kitap mı okusam acaba..
evet kuzu ya özledim sizimerhaba kızlarrr
nasılsınız??
ben sizi çok özledim yaaa
annemler gelmişlerdi.bayramı beraber geçirdik.onlar buradayken de gelemedim.
ara ara gelip okudum ama cevaplayamadım yazdıklarınızı...
maşallah bebişler çok tatlıııı
ayşecim kızının saçları nekadar güzel öyle maşallah Subhanallahbizim hala çok az saçımız var
çok sevimli bir bebişin var maşallah
özimm senin şeker de tam pamuk şeker maşallahhçok sevimli yaaa Rabbim nazarlardan korusun inşallah
fmfm canımcım senin yakışıklı paşa da baya büyümüş maşallah.abileri gibi o da çok yakışıklı
Rabbim hepsini nazardan korusun inşallah
karapisso canım bebişin dönmüş çok sevidimmmRabbim zamanında kolay bir doğum nasip eylesin inşallah. özledim seni de kuzu yaa
epeck,ervis,incim,tatlıebbi,ebson,şule,kardelen,leyla,seyide_cim ve daha sayamadıgım tüm diğer arkadaşlarım hepinizi öpüyorum. Allah'a emanet olun.
benim de bayram şekerlerim bunlaarr
Eki Görüntüle 836600 Eki Görüntüle 836601 Eki Görüntüle 836602
Ayyy canım çok kötü olmuş korkmanı anlıyorum. ama uyku sersemliği ile olmuştur kesin. Allaha şükür canım bişey olmamış.geçen bizim akraba emdirirken uyumuş kızı düşmüş 2 gün hastanede kalmışlar çok kötü bişey Allah kimseye yaşatmasın.canım ben de serum fizyolojik kullanıyorum (okyanus suyu) ama aspiratör kullanmadım hiç. daha doğrusu KULLANAMADIM
bir defa azıcık çrktirebildim ama sonra pes ettim. diğer aspiratörler daha başarılı olabilr.otribebe felan var.ama ben almadım hiç.
bu 2 gündür benim oğluşun da burnu tıkalı gibi.
gece fena korkuttu beni :18:
yanıma yatırmıştım emzirmek için,2 dk gözüm dalmış sonra hemen yatagına koymak için kalktım.burnu tıkalıydı serum fizyolojik damlatıcaktım artık uykulu oldugum içinmi yoksa hayal mi gördüm bilmiyorum nefes almıyorduhemen kucagıma aldım kolları geriye düştü.eşimi çagırdım hemen nefes almıyor diye.sonra kucagına aldı yoo bak uyyor dedi. ayyy nasııl korktuuummm
hamd olsun Rabbime bişeyi yoktu ve yatagına yatırdım kuzumu. Rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın inşallah. düşüncesi bile kötü
evet annesi maşaallah büyüyor bebişler Allahım sağlıkla büyüdüklerini göstersin hepimizeBugün itibari tam 21 günlük olduk. Kizim artik yavaş yavaş görmeye basliyor sanirim. Koyu renkli şeyleri takip ediyor. Uzun uzun odayi inceliyor.
Bak alim ne zaman AGU demeye basliycaz.. Gün gün değişiyor.
Selam kizlar klomen ovulasyon testi kullandim hayirli sonuc beklerken 3 gündür baba evindeyim. Sikintilari biliyordunuz zaten belki kiziyordunuz bebek istedigim icin belki de Rabbim bunlari biliyordu da nasip etmiyordu. Dua bekliyorum psikolojim düzelip hayata dönmek icin. Aglamiyorum meger nasil tuketmis beni askimi sevgimi. Dua ile hep mutlu olun
canım ben de serum fizyolojik kullanıyorum (okyanus suyu) ama aspiratör kullanmadım hiç. daha doğrusu KULLANAMADIM
bir defa azıcık çrktirebildim ama sonra pes ettim. diğer aspiratörler daha başarılı olabilr.otribebe felan var.ama ben almadım hiç.
bu 2 gündür benim oğluşun da burnu tıkalı gibi.
gece fena korkuttu beni :18:
yanıma yatırmıştım emzirmek için,2 dk gözüm dalmış sonra hemen yatagına koymak için kalktım.burnu tıkalıydı serum fizyolojik damlatıcaktım artık uykulu oldugum içinmi yoksa hayal mi gördüm bilmiyorum nefes almıyorduhemen kucagıma aldım kolları geriye düştü.eşimi çagırdım hemen nefes almıyor diye.sonra kucagına aldı yoo bak uyyor dedi. ayyy nasııl korktuuummm
hamd olsun Rabbime bişeyi yoktu ve yatagına yatırdım kuzumu. Rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın inşallah. düşüncesi bile kötü
"Bebekler her ağladığında -acıktı,doymuyor,sütün yetmiyor- sözleriyle memeyi dayarız.Bebek emmenin verdiği hazla başka bi sıkıntısı varsa da sıkıntısının çözüldüğünü sanır ve uyur.Böylece her sıkıntının memeyle biteceğine inanır.Büyüdüğünde yaşadığı sıkıntılı günlerde kendini buzdolabının önünde bulmasının altında yatanda budur.Bu yüzden bebeğiniz ağladığında memeden önce diğer sıkıntılarını kontrol edin."Ayşe Öner'in kitabında okumuştum.Çok etkilendim.Paylaşmak istedim sizlerle.Dimi ya kullanma kılavuzu olsa super olacak ben de anlamiyorum dilini. Bol bolmagzina dayiyorum memeyi o zaman ssusuyor.
Oy maşallah delikanlilara bak çok yakisiklilsr. Allahim nazarlardan korusun.
Tubisim ben dözledim seni.
BenBen otirbebeninkini kullaniyorum pek rahat. Hortumu variçine çekiyor sun. İstediğini gibi ayarliyorsun. Tavsiye derim.
Bugün itibari tam 21 günlük olduk. Kizim artik yavaş yavaş görmeye basliyor sanirim. Koyu renkli şeyleri takip ediyor. Uzun uzun odayi inceliyor.
Selam kizlar klomen ovulasyon testi kullandim hayirli sonuc beklerken 3 gündür baba evindeyim. Sikintilari biliyordunuz zaten belki kiziyordunuz bebek istedigim icin belki de Rabbim bunlari biliyordu da nasip etmiyordu. Dua bekliyorum psikolojim düzelip hayata dönmek icin. Aglamiyorum meger nasil tuketmis beni askimi sevgimi. Dua ile hep mutlu olun
Kizlar herkese selam gecmisi pek okuyamadim ama insallah herkes iyidir. Epey agirlastim cok giremiyorum bakalim hayirlisi bekliyoruz. Hepinizi opuyorum..
Demekki benimki normal davranıyorBunların bi kullanma klavuzu olsa keşke
Bizimki yeni huy edindi bu hafta.Yüzüstü uyuyor.Kusma tehlikesi de olmayınca bende rahat ediyorum.Yalnız kafasını örtemiyorum çünkü başını çevirince yüzü kapanıyor,nefes alamaz diye korkuyorum.Şapkayı da sevmiyoruz.O yüzden üşür diye korkuyorum.:18:
Ben çok sevmem uykuyu.Çok da hafiftir uykum.Eşim de benim tam tersim.Çok çok fazla uyumaz ama 8-10 saat uyur bıraksam.Ben 8 saatten fazla uyuyamam.Hatta 6 saattir uykum.
Ben gerilim-macera tarzı romanları severim normalde ama hamileyken hiç okumadım.Bebek bakım kitapları okudum.Hadisler okudum.Sevimli şeyler okudum hep.Çalıştığım için Kuran okuyamazdım sık sık ama Yasin suresini dinlerdim hep.Benim seğirmelerimde çok erken başladı.Ama kızım var.O belirtilere yorumlara inanmıyorum ben
Ben sürekli çubuk kraker yerdim.5.aya kadar yedim korkumdan.Cebimde,çantamda,işyerimde,evin her sehpa ve masasında paketler olurdu.Şimdi gözüm göresi yok.TiksinmişimSana da şifa olur belki.
Bugün itibari tam 21 günlük olduk. Kizim artik yavaş yavaş görmeye basliyor sanirim. Koyu renkli şeyleri takip ediyor. Uzun uzun odayi inceliyor.
Canım benim bende ilk aylarda konuşamıyordum ama yinede karnımı okşayıp seviyordum :)
Hatta hareketlere başlamadan kızdım kendime sonuçta karnımda bebeğim var neden onu saymıyorum konuşmuyorum diya başlamıştım konuşmaya. içmden geldiği gibi konuşuyorum ben. annesinin balı balı nasıl ihmal edrim ben onuuuu
Sende onu sevdiğini söyleryerek başla neden hareketlerini hisseetirmediğini sor bak nasıl tepki verecek ?
Ben şimdiden antremen yapıyorum oğlum bak seni bekliyoruz sakın geç kalma 38.haftada gel annene sakın korkma falann
inşaallah sağlıkla kucağımıza alırız. ama aklıma geldi birkaç arkadalın bbeğide tembelmiş doktora demiş hissetmiyorum diye doktor ben usgde zorla uyandırıyorum tembel demiş :=)
evet kuzu ya özledim sizi
Tabi kalabalık içinde keyfin yerinde ohhh maşaallah
Ayy canım inşaallah sağlıkla kucağımıza alırız,paşam döndü bakalım kaçıncı haftada gelecek...
Ayyy canım çok kötü olmuş korkmanı anlıyorum. ama uyku sersemliği ile olmuştur kesin. Allaha şükür canım bişey olmamış.geçen bizim akraba emdirirken uyumuş kızı düşmüş 2 gün hastanede kalmışlar çok kötü bişey Allah kimseye yaşatmasın.
evet annesi maşaallah büyüyor bebişler Allahım sağlıkla büyüdüklerini göstersin hepimize
Kizlar herkese selam gecmisi pek okuyamadim ama insallah herkes iyidir. Epey agirlastim cok giremiyorum bakalim hayirlisi bekliyoruz. Hepinizi opuyorum..
Merhaba annecikler ve adaylar ve bebişler
Dün öğleden sonra dr kontrollerimiz için yollara düştük kuzucumlar.Binbir tedirginlikle tabiki..
Dr 4200 bekliyorum senden minnoş diyerek tartıya koydu kuzumu.Vee sonuç 4300Çok çok güzel dedi dr.Boyumuzu da (55cm) çok beğendi.Gülücüklerle muayene etti.Yedirdiğim mama miktarını sordu.3 günde 90 cc civarında oluyor dedim.Bazen yemeği geciktirdiğimden sütüm olmuyor,bazen emzirecek fırsatım olmuyor dedim.Bu miktar gayet normal dedi.%100 anne sütü veremiyorum diye üzülme,sende bi insansın,arada bi nefes almak hakkın,mama sadece anı geçiştirmek bu miktarda olursa dedi.Çok çok rahatladım.Çok hızlı kilo vermememi,lactamilin ve incir hoşafının sütü çoğalttığını,suyu günde 2 ltyi geçmememi,mineralsiz suyu çok tavsiye etmediğini içinde mutlaka bişeyler olması gerektiğini söyledi.(Meyvesuyu,ayran,hoşaf,soda,çorba vs çeşitlendirmeliymişim suyu) 1 saatte 3 kez meme istediğini söyledim beni kullanıyormuş zilli Kokumu özlediğinde acıkmış numarası yapmaya başlamış artık,emzirmesen bile kucağına aldığında susar zaten dedi.Çünkü 3 kez emince bi sürü kusuyor sütü Kalça ultrasonumuz da tertemiz çıktı çok şükür.
Kendi dikişlerim de gayet güzel iyileşmiş.Alttan ultrasonda baktı dr.2.bebeği sordum.6.aydan sonra korunmayı bırakabilirsin dedi.Bu arada bomba bi haberim daha var size.Düzenli emzirilirse süt korurmuş.1 gün meme,1 gün mama olmadığı sürece süt korurmuş.6.aydan sonra karar vereceğiz eşimle.Belki de 2.yapmayız.
Bizden haberler böyle.Darısı sizlerin başınaaa
demek kızın sen gibi az uyuyan prenses olucak:))buarada nasılsın ruh halin nasıl?
işten sonra gün boyu evde kalmak seni bunaltmış olmalı
arada bir biryerlere giderseniz belki biraz açılırsın
kendine dikkat et ne güzel ailen yanında ya da akrabaların
ben şimdiden kara kara düşünüyorum doğumdan sonra tek evde ne yapacağımRabbim yardımcımız olsun
canım bende işte vakit bulunca namazdan sonra tesbihat ve kuran okumaya çalışıyorum tabi sessiz
acaba yine bebeğim hisseder mi yoksa sesli mi okumam lazım?
seğirmelerde sadece sabahları kısa bir süreliğine oluyor gün içerisinde başka da hissetmiyorum..
canım maşallah kızına bak ne güzel bakıyorsun bide sütüm yetmiyor bakamıyorum diye kendini
üzüp duruyorsun ne güzel büyüyor bebeğin bunu yapamayan hatta yapmak istemeyen bir sürü anne var
sen sorumluluğunu biliyor elinden geleni yapıyorsun Rabbim bağışlasın bebeğini
daha önce de demiştim sen gibi insanları gördükçe gıptayla bakıyorum
bebeğin için kendin ve ailen için sıkılmadan yorulmadan birşeyler yapmak
şahsen ben çabuk sıkılan biriyim hergün hoşap içemem
şu işi düzenli yap deseler yine yapamam söz konusu bebeğin olursa farklı olur diyorsan ben kendimi
biliyorum öyle sen gibi ne kendime ne de bebeğime bakabilirim
canım buarada ben çok kişiden duydum düzenli süt verdikleri halde gebe kalanlar olabiliyor
artık bu durum kişiden kişiye değişir hem neden 2.istemiyorsunuz hifaya kardeş gelir
biraz büyüsün belkide kardeş diye ağlar durur:)
bizde eşimle bu durumu konuşmuştuk benm biraz sıkıntılı olduğu için sanırım korunmam
Rabbim hakkımızda neyi hayırlı görmüşse o olur inşallah..
Ruh halim daha iyi bin şükür.40tan sonra çok hafiflemiş hissediyorum kendimi.Bi fırsat bulduğumda ortopediye gideceğim.Çok koşturmadığım halde belden aşağım uyuşuyor ağrıdan.Özellikle akşam 6dan sonra adım atarken ağlama noktasına geliyorum.Bıcırığım hareketlendiğinde naparım bu ağrılarla kimbilirÇocukken eklem romatizması vardı bende,belki o tekrarlıyordur.
Evet iş hayatından sonra eve tıkılmak çok çok zor geldi bana.Bence depresyonun en büyük tetikleyicisi bu.Sorumluluğun artması,beceriksizlikler,misafirler,tavsiyeler,eleştiriler de tuz biber oluyor haliyle.Doğumdan hemen sonra günde yarım saat de olsa çıkmak lazım bence.Arabayla da olsa çıkıp dışarda 1 bardak çay içmek lazım.Çok pişmanım yapmadığıma ben.
Ailem de,akrabalarım da yanımda.Ama inan insan yalnız hissettimi kendini dünya yanında olsa kar etmiyor.O minicik beden bütün gününü kaplıyor zaten merak etmeOnu izlemek bile ömre bedel..
Hisseder neden hissetmesin.Üzüldüğünde nasıl hissediyorsa onu da hisseder bence.
Bunu gözle görmek,bi drdan duymak çok daha fazla iyi geliyor insana.
Düzen konusunda inan senden bi farkım yoktu benimde.Ama evlat olunca söz konusu olan alışıyorsun.Önceleri alarm kuruyordum hamileyken.Süt alarmı,vitamin alarmı,pekmez alarmı,her saat başı uyarı veren pc programı (su içmek için) vs vs..Sonradan alışkanlık yaptı hepsi.Otomatikleşiyor insan bi süre sonraSende yaparsın.Şu an yapmıyormusun sanki
GÜNYDIN KIZLARRRR BEN BU YAZIYI OKUDUM BİDE SİZ BAKIN ŞİFA OLUR İNŞ 1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur. 2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur. 3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur. 4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur. 5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur. 6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur. 7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur. 8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur. 9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur. 10. Bol bol Yasin okunur. 11. Terfice, tüncina hatimleri okunur. ---------------------------------------------------------------------- Sütü az olan kadın Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur. __________________ Çocuğun İtaatkar Olması İçin Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur. ---------------------------------------------------------------------- Çocuk Düşmemesi İçin Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp: "Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar. Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi Kötü huylu çocuğu olan bir kimse: "Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir. =ALINTI=
inana ben alarm kurmuyorum artık unutmamak için
iş yerimde çekmecemde bulunduruyorum evde de masa üzerinde gördükçe aklıma geliyorda yiyorum
pekmezi burda sizlerden duydum vitamini eşim hatırlatıyor süt zaten yeni yeni başladım
hiç sevmiyorum zorla artık içiyorum
yeme noktasında sıkıntılı biriyim açlıktan ölsemde gidip birşeyler hazırlayıp da yiyeyim demiyorum
kan şekerim düşüp ayağa kalkamayınca eşim hemen uyarıyor
işte iken kızlara takılıp birşeyler yiyorumda ama hafta sonu tamamen unutuyorum
şimdi herşeye alarm kurarsam işte iken saat başı alarm millet güler sonra:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?