Bol bebiş topiği

canım ben de serum fizyolojik kullanıyorum (okyanus suyu) ama aspiratör kullanmadım hiç. daha doğrusu KULLANAMADIM
bir defa azıcık çrktirebildim ama sonra pes ettim. diğer aspiratörler daha başarılı olabilr.otribebe felan var.ama ben almadım hiç.
bu 2 gündür benim oğluşun da burnu tıkalı gibi.
gece fena korkuttu beni :18:
yanıma yatırmıştım emzirmek için,2 dk gözüm dalmış sonra hemen yatagına koymak için kalktım.burnu tıkalıydı serum fizyolojik damlatıcaktım artık uykulu oldugum içinmi yoksa hayal mi gördüm bilmiyorum nefes almıyordu hemen kucagıma aldım kolları geriye düştü.eşimi çagırdım hemen nefes almıyor diye.sonra kucagına aldı yoo bak uyyor dedi. ayyy nasııl korktuuummm
hamd olsun Rabbime bişeyi yoktu ve yatagına yatırdım kuzumu. Rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın inşallah. düşüncesi bile kötü

Eveeet sezon açılmış cevo cephesinde
Bat hesaplamak yok ona göre Ye iç keyfine bak bikaç ay.Bol incir,bol keçiboynuzu...Kür mür yok sadece atıştırın.Ortaya güzel bi tabak yap fındık,fıstık,bal,ceviz falan.Ooooh girip çıkıp atıştırın.Biraz özlem giderin kocacığınla

Darısı başına olacak inşallllaaahhhhh

Bende kocamla bikaç saatimi bari yalnız geçireyim,bebeğimle ilgili konuşmayalım istiyorum ama annem bile olsa kimseye emanet etmek istemiyorum kuzumu.İçerde uzun süre uyusa bile özlüyorum ciğerparemi.

Canım yok bat falan hesaplamıyorum fakat gene gecıkme oluyor bende kılo alıp verıyorum sureklı ondan heralde bırazda stressle alakalı sanırım bırqz burdaym zaten gerı gıtcem o yuzden pek takmıyorumda gene burası hamılelerle dolmusta ıcım sıkıldı acıkcası, kuzum senı anlıyorum dıyemıycem daha bebegım olmadı ıcın ama dogrudur kuzum emanet etme herkeze de. İnsallah herşey duzelir ve cok mutlu olursunuz

kızlar bilgi verdiğiniz için teşekkürler. anlaşılan bu aspirator kullanımı öyle çok kolay birşey değil. bugün serum fizyolojik damlattığımda bile zor susturabildim. bana aspiratörü hiç kullandırtmaz galiba benim yaramaz.

Dimi ya kullanma kılavuzu olsa super olacak ben de anlamiyorum dilini. Bol bolmagzina dayiyorum memeyi o zaman ssusuyor.
Oy maşallah delikanlilara bak çok yakisiklilsr. Allahim nazarlardan korusun.
Tubisim ben dözledim seni.

BenBen otirbebeninkini kullaniyorum pek rahat. Hortumu variçine çekiyor sun. İstediğini gibi ayarliyorsun. Tavsiye derim.

Bugün itibari tam 21 günlük olduk. Kizim artik yavaş yavaş görmeye basliyor sanirim. Koyu renkli şeyleri takip ediyor. Uzun uzun odayi inceliyor.
Bak alim ne zaman AGU demeye basliycaz.. Gün gün değişiyor.

Canım benim bende ilk aylarda konuşamıyordum ama yinede karnımı okşayıp seviyordum :)
Hatta hareketlere başlamadan kızdım kendime sonuçta karnımda bebeğim var neden onu saymıyorum konuşmuyorum diya başlamıştım konuşmaya. içmden geldiği gibi konuşuyorum ben. annesinin balı balı nasıl ihmal edrim ben onuuuu
Sende onu sevdiğini söyleryerek başla neden hareketlerini hisseetirmediğini sor bak nasıl tepki verecek ?
Ben şimdiden antremen yapıyorum oğlum bak seni bekliyoruz sakın geç kalma 38.haftada gel annene sakın korkma falann
inşaallah sağlıkla kucağımıza alırız. ama aklıma geldi birkaç arkadalın bbeğide tembelmiş doktora demiş hissetmiyorum diye doktor ben usgde zorla uyandırıyorum tembel demiş :=)
evet kuzu ya özledim sizi
Tabi kalabalık içinde keyfin yerinde ohhh maşaallah
Ayy canım inşaallah sağlıkla kucağımıza alırız,paşam döndü bakalım kaçıncı haftada gelecek...
Ayyy canım çok kötü olmuş korkmanı anlıyorum. ama uyku sersemliği ile olmuştur kesin. Allaha şükür canım bişey olmamış.geçen bizim akraba emdirirken uyumuş kızı düşmüş 2 gün hastanede kalmışlar çok kötü bişey Allah kimseye yaşatmasın.
Bugün itibari tam 21 günlük olduk. Kizim artik yavaş yavaş görmeye basliyor sanirim. Koyu renkli şeyleri takip ediyor. Uzun uzun odayi inceliyor.
evet annesi maşaallah büyüyor bebişler Allahım sağlıkla büyüdüklerini göstersin hepimize

Selam kizlar klomen ovulasyon testi kullandim hayirli sonuc beklerken 3 gündür baba evindeyim. Sikintilari biliyordunuz zaten belki kiziyordunuz bebek istedigim icin belki de Rabbim bunlari biliyordu da nasip etmiyordu. Dua bekliyorum psikolojim düzelip hayata dönmek icin. Aglamiyorum meger nasil tuketmis beni askimi sevgimi. Dua ile hep mutlu olun

Aleykum selam canım. nasıl kötü bir haber bu yaaaaaaaa inanamadım. nasıl böyle bişey yaptınız kendinize?
Allah yardımcın olsun. ağlamaman şoktan dolayıda olabilir. evliliğiniz için çaba harcamalısınız. hayırlısıyla yuvaa geri dönersin inşaallah.
Hayırdır neden nasıl bgittin babanlara. Allaha sığın dua et arkadaşım. bu zmanın en kötü halleinden biri bu hal. çoğu kişi yaşıyor dua edelim...

Allah korusun Tubam.Nasıl korkmuşsundur kimbilir.Ay tüylerim diken diken oldu.Allah bütün bebekleri korusunRezene-anason karışımını ilk içirdiğimde de başından ayrılamamıştım bende.Eline dokunup duruyordum.Kalbini dinliyordum.Çok derin uyuyunca çok korkmuştum.Bir daha da o kadar çok anason veremedim.Gözleri falan şişiyor çok uyuyunca.Kendimi çok kötü hissettim.İyi uyumak için çocuğa morfin vermiş acımasızlar gibi hissettim bi anÇok çok yorgun olduğumda çok az atıyorum anason.Uykusunu arttırmıyor sadece derinleştiriyor.
Bende aspiratörle boğuşmayım okyanus suyu kullanayım o zaman

"Bebekler her ağladığında -acıktı,doymuyor,sütün yetmiyor- sözleriyle memeyi dayarız.Bebek emmenin verdiği hazla başka bi sıkıntısı varsa da sıkıntısının çözüldüğünü sanır ve uyur.Böylece her sıkıntının memeyle biteceğine inanır.Büyüdüğünde yaşadığı sıkıntılı günlerde kendini buzdolabının önünde bulmasının altında yatanda budur.Bu yüzden bebeğiniz ağladığında memeden önce diğer sıkıntılarını kontrol edin."Ayşe Öner'in kitabında okumuştum.Çok etkilendim.Paylaşmak istedim sizlerle.

Benimki daha agu demiyor ama aa,uu gibi sesler çıkarıyor,sesli gülüyor bazen.Deli oluyorum,ısırasım geliyor sevinçten. Delimiyim neyim ben

Allah yardımcın olsun duygucum.Çok zor günler geçiriyorsun belliki.Rabbim yardımcın olsun canım benim.Ağlayamamandan sanırım yorgunluktan.Gönlün,ruhun yorulmuştur sıkıntılar yüzünden.Bende bazen yaşarım bu duyguyu.Yalnız şunu aklından çıkarma.Uzaklaşarak sorunlarını çözemezsin.Yalnız kalıp düşünmek,sakinleşmek elbette en doğrusu ama bunu baba evine giderek yapmak zorunda değilsin.Sonrası gurura girer çünkü.Gurur da evliliğin en büyük düşmanıdır.Eşinle oturup konuşmalısınız.Mutlu olmak için evlendiniz sonuçta.Aranıza kim girerse girsin ikinizin duygularını da anlamayacaktır.Dualarım seninle canım.Yavrunuz mutluluğunuzu tekrar getirsin yuvanıza inşallah

Kizlar herkese selam gecmisi pek okuyamadim ama insallah herkes iyidir. Epey agirlastim cok giremiyorum bakalim hayirlisi bekliyoruz. Hepinizi opuyorum..

İpeğim Allah yardımcın olsun kuzum.Bizi habersiz bırakma olurmu?Bencil deme bana:26:.Ama merak ederiz seni ve kuzunu.Dualarında eşimi de unutma olmazmı?

Merhaba annecikler ve adaylar ve bebişler
Dün öğleden sonra dr kontrollerimiz için yollara düştük kuzucumlar.Binbir tedirginlikle tabiki..
Dr 4200 bekliyorum senden minnoş diyerek tartıya koydu kuzumu.Vee sonuç 4300 Çok çok güzel dedi dr.Boyumuzu da (55cm) çok beğendi.Gülücüklerle muayene etti.Yedirdiğim mama miktarını sordu.3 günde 90 cc civarında oluyor dedim.Bazen yemeği geciktirdiğimden sütüm olmuyor,bazen emzirecek fırsatım olmuyor dedim.Bu miktar gayet normal dedi.%100 anne sütü veremiyorum diye üzülme,sende bi insansın,arada bi nefes almak hakkın,mama sadece anı geçiştirmek bu miktarda olursa dedi.Çok çok rahatladım.Çok hızlı kilo vermememi,lactamilin ve incir hoşafının sütü çoğalttığını,suyu günde 2 ltyi geçmememi,mineralsiz suyu çok tavsiye etmediğini içinde mutlaka bişeyler olması gerektiğini söyledi.(Meyvesuyu,ayran,hoşaf,soda,çorba vs çeşitlendirmeliymişim suyu) 1 saatte 3 kez meme istediğini söyledim beni kullanıyormuş zilli Kokumu özlediğinde acıkmış numarası yapmaya başlamış artık,emzirmesen bile kucağına aldığında susar zaten dedi.Çünkü 3 kez emince bi sürü kusuyor sütü Kalça ultrasonumuz da tertemiz çıktı çok şükür.

Kendi dikişlerim de gayet güzel iyileşmiş.Alttan ultrasonda baktı dr.2.bebeği sordum.6.aydan sonra korunmayı bırakabilirsin dedi.Bu arada bomba bi haberim daha var size.Düzenli emzirilirse süt korurmuş.1 gün meme,1 gün mama olmadığı sürece süt korurmuş.6.aydan sonra karar vereceğiz eşimle.Belki de 2.yapmayız.
Bizden haberler böyle.Darısı sizlerin başınaaa

Son düzenleyen: Moderatör:

demek kızın sen gibi az uyuyan prenses olucak:))buarada nasılsın ruh halin nasıl?
işten sonra gün boyu evde kalmak seni bunaltmış olmalı
arada bir biryerlere giderseniz belki biraz açılırsın
kendine dikkat et ne güzel ailen yanında ya da akrabaların
ben şimdiden kara kara düşünüyorum doğumdan sonra tek evde ne yapacağımRabbim yardımcımız olsun
canım bende işte vakit bulunca namazdan sonra tesbihat ve kuran okumaya çalışıyorum tabi sessiz
acaba yine bebeğim hisseder mi yoksa sesli mi okumam lazım?
seğirmelerde sadece sabahları kısa bir süreliğine oluyor gün içerisinde başka da hissetmiyorum..

maşallah canım günler hızla geçiyor zamanla herşey de olacak
Rabbim onu esirgesin çok güzel bir hatun olacağı şimdiden belli maşallah diyorum:)

canım iş yerinde zaten konuşamam da akşamda yemekten sonra
çok yorgun bir şekilde sanki üzerimde vinç geçmiş gibi yatıyorum
iyice uyuklamaya başladım dediğin gibi arada konuşmak lazım
geçen benimde aklıma geldi hatta eşimde söyledi ya bizim oğlan tembel olmasın:))
bende kontrole gittiğimde sorucam bakalım hayırlısı artık..
buarada sen nasılsın oğlun nasıl eksiklerini halledebildin mi?

Kizlar herkese selam gecmisi pek okuyamadim ama insallah herkes iyidir. Epey agirlastim cok giremiyorum bakalim hayirlisi bekliyoruz. Hepinizi opuyorum..

A.s canım Rabbim seni hayırlısıyla kurtarsın hayırlı haberlerle gelirsin inşallah..

canım maşallah kızına bak ne güzel bakıyorsun bide sütüm yetmiyor bakamıyorum diye kendini
üzüp duruyorsun ne güzel büyüyor bebeğin bunu yapamayan hatta yapmak istemeyen bir sürü anne var
sen sorumluluğunu biliyor elinden geleni yapıyorsun Rabbim bağışlasın bebeğini
daha önce de demiştim sen gibi insanları gördükçe gıptayla bakıyorum
bebeğin için kendin ve ailen için sıkılmadan yorulmadan birşeyler yapmak
şahsen ben çabuk sıkılan biriyim hergün hoşap içemem
şu işi düzenli yap deseler yine yapamam söz konusu bebeğin olursa farklı olur diyorsan ben kendimi
biliyorum öyle sen gibi ne kendime ne de bebeğime bakabilirim
canım buarada ben çok kişiden duydum düzenli süt verdikleri halde gebe kalanlar olabiliyor
artık bu durum kişiden kişiye değişir hem neden 2.istemiyorsunuz hifaya kardeş gelir
biraz büyüsün belkide kardeş diye ağlar durur:)
bizde eşimle bu durumu konuşmuştuk benm biraz sıkıntılı olduğu için sanırım korunmam
Rabbim hakkımızda neyi hayırlı görmüşse o olur inşallah..

Ruh halim daha iyi bin şükür.40tan sonra çok hafiflemiş hissediyorum kendimi.Bi fırsat bulduğumda ortopediye gideceğim.Çok koşturmadığım halde belden aşağım uyuşuyor ağrıdan.Özellikle akşam 6dan sonra adım atarken ağlama noktasına geliyorum.Bıcırığım hareketlendiğinde naparım bu ağrılarla kimbilirÇocukken eklem romatizması vardı bende,belki o tekrarlıyordur.
Evet iş hayatından sonra eve tıkılmak çok çok zor geldi bana.Bence depresyonun en büyük tetikleyicisi bu.Sorumluluğun artması,beceriksizlikler,misafirler,tavsiyeler,eleştiriler de tuz biber oluyor haliyle.Doğumdan hemen sonra günde yarım saat de olsa çıkmak lazım bence.Arabayla da olsa çıkıp dışarda 1 bardak çay içmek lazım.Çok pişmanım yapmadığıma ben.
Ailem de,akrabalarım da yanımda.Ama inan insan yalnız hissettimi kendini dünya yanında olsa kar etmiyor.O minicik beden bütün gününü kaplıyor zaten merak etme Onu izlemek bile ömre bedel..
Hisseder neden hissetmesin.Üzüldüğünde nasıl hissediyorsa onu da hisseder bence.

GÜNYDIN KIZLARRRR BEN BU YAZIYI OKUDUM BİDE SİZ BAKIN ŞİFA OLUR İNŞ 1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur. 2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur. 3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur. 4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur. 5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur. 6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur. 7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur. 8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur. 9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur. 10. Bol bol Yasin okunur. 11. Terfice, tüncina hatimleri okunur. ---------------------------------------------------------------------- Sütü az olan kadın Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur. __________________ Çocuğun İtaatkar Olması İçin Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur. ---------------------------------------------------------------------- Çocuk Düşmemesi İçin Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp: "Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar. Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi Kötü huylu çocuğu olan bir kimse: "Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir. =ALINTI=

Bunu gözle görmek,bi drdan duymak çok daha fazla iyi geliyor insana.
Düzen konusunda inan senden bi farkım yoktu benimde.Ama evlat olunca söz konusu olan alışıyorsun.Önceleri alarm kuruyordum hamileyken.Süt alarmı,vitamin alarmı,pekmez alarmı,her saat başı uyarı veren pc programı (su içmek için) vs vs..Sonradan alışkanlık yaptı hepsi.Otomatikleşiyor insan bi süre sonra Sende yaparsın.Şu an yapmıyormusun sanki

iyi olmana sevindim şimdilerde de havalar soğudu
tabi kaldığın şehri bilemiyorum günde yarım saat dışarı çıkıp dolaşmak bile yeterli
olurdu sizde kızınla gezmelere gidersiniz ne güzel ana kız kol kola:)
kendinide yalnız hissetme ailen olsada yalnızım diye düşünme neyseki depresyonu atlatmışsın
hem beceriksiz olduğunu düşünmüyorum maşallah ne güzel bakıyorsun kızına
hem Rabbim o gücü elbet kuluna verir annelik kolay değil
buarada geçmiş olsun sanırım havaların soğumasıda romatizmayı tetikler
acaba evde egzersizler yapsan faydalı olur mu? Allah şifa göndersin çok da ihmal etme
doktora hemen git canım..

inana ben alarm kurmuyorum artık unutmamak için
iş yerimde çekmecemde bulunduruyorum evde de masa üzerinde gördükçe aklıma geliyorda yiyorum
pekmezi burda sizlerden duydum vitamini eşim hatırlatıyor süt zaten yeni yeni başladım
hiç sevmiyorum zorla artık içiyorum
yeme noktasında sıkıntılı biriyim açlıktan ölsemde gidip birşeyler hazırlayıp da yiyeyim demiyorum
kan şekerim düşüp ayağa kalkamayınca eşim hemen uyarıyor
işte iken kızlara takılıp birşeyler yiyorumda ama hafta sonu tamamen unutuyorum
şimdi herşeye alarm kurarsam işte iken saat başı alarm millet güler sonra:))

ne güzel bilgiler bende iş yerimde başladım hergün bir süre okumaya
umarım huyu ahlakı güzel ameli salih sağlıklı itaatkar çocuklarımız olur..amin..

Bende pazar günleri unuturdum özellikle suyu.6 gün içmek bile yeterdi ama.Bi süre sonra kendin hissediyorsun eksikliğini zaten.
Ama ayağa kalkamayacak kadar aç kalma annesi.Sen açsan o da aç unutma.
Benim işyerindekilerde çok gülerdi.Yine yiyor diye Obura çıkmıştı adım.Yemek siparişi verirken 1 tabak yetecekmi falan derlerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…