Canım eşinden gizli 7000 lirayı şahsen tuhaf buldum,yani o parada onun da emeği var,geri ödenmezse haklı olarak sana çok kızacaktır.eşim borç ne 5 tl alır ne verir..
yeterince açıklayıcı oldumu bilmiyorum
hayır bende tedavi oluyorumSiz dardayken size yardım eden biri.
Minnet de olmalı kararınızı verirken.
Ben olsam verirdim.
İmkanı varken destek olan biri sıkışmış işte..
Kimin ne zaman ne olacağı belli değil ki..
Anladığım kadarıyla sizi sıkıntıya sokacak bir rakam da değil.
Çaresiz biri şu anda.
İnşallah o arkadaşınıza Allah yeni kapılar açar da kimseye muhtaç olmaz..
teşekkür ederim bunu sordugunuz için
yazıma eklemeyı unutmusum
kalacak yer şöyleki benim evim okuluma epey uzaktı arabam da yoktu o zamanlar
babamın işleride biraz bozuktu malum ticaret ...
o dönemde bu akadaşımın okula yakın güzel bir evi vardı ve bana kira dahi istemeden kalmam için yardım etmişti . babamın durumunu biliyordu..Okula arabayla falan beraber gidiyorduk. Maddi derken bunu kastetmiştim
Yok canım ne olacak onunla olumlu konuş her bebek kendi bereketiyle gelir, sabırlı olmasını söyle benim elimden anca bu kadarı geliyor de (ne kadar seni zorlamayacaksa)peki nasıl desem bunu ona ya Allah korusun bişey olursa ona..
Ben de sana soruyorum her şey para mı med??sen fitnce düşünüyorsun arkadaşım herşey paramı?
hiç duymadın mı kendinden düşük durumla evlenen bir kız?
para sevgiyi getirmiyor.
ben çelişkilide asla konusmuyorm. ama ne yazık ki siz herşeyin altında bişey arıyorsunuz.
fikrinize saygı duyarım fakat bundan sonraki yorumlarınıza cevap yazmayacağım saygılar..
eşim borç ne 5 tl alır ne verir..
yeterince açıklayıcı oldumu bilmiyorum
Destek vermek istediğim kişinin durumu iade edemeyeceğini gösteriyorsa, aile bütçemi sarsmayacak şekilde destek veririm. Verdiğim desteğin ona sıkıntı değil ferahlık sağlaması önemlidir benim için. Ödeyemediği sürece ezik hissetmesine dayanamam. Destek vereceğim kişinin, paradan çok daha önemli olması gerekir yoksa iyilikten maraz doğar.peki ola ki ödeyemedi ve seninde paraya ihtiyacın oldu, ve eşinde asla ama asla izin vermiyor
o zaman ne yaparsın
hatırlıyorum senimed.cim..
seninle aynı yollardan geçtik.. özelden de yazışmıştık hatırlıyosan..
senin bir tedavi durumun söz konusu şu anda.. maddi olarak sıkıntılı da olabilir, benim dediklerimi uygularsan hafif de geçebilir :)
bence burda genel fikir eşinle konuşman yönünde..
eşine bir sor bakalım ne diyecek ..
"yok olmaz" derse hiç uzatmaya gerek yok.. arkadaşına açık açık söylersin ama gene de elinden gelen yardımı yaparsın, bebek için bez,mama vs..
ama eşin de "verelim" derse o zaman da tutara gene beraber karar verirsiniz...
o zaman sıra sizde ne güzel zamanı gelmiş.Çok yakın bir arkadaşım yeni doğum yaptı
durumları çok iyi sayılmaz. Ve yok halleriyle çocuğa epey harcama yapmışlar
Şimdi koz cok zor durumda beden 7 bin istedi
verebilecek durumum çok şükür var . Bu durumu eşime henüz söylemedim .Çünkü ne borç alır eşim nede verir. Ama kız 2 gündür arıyor ne desem nasıl yapsam da vermeme desem. Şuan logusa ve gerçekten çok depresyonda. Kız kaçarak evlendi kimsesi yok...
Not: bu arkadaşımla univ döneminde bana hem kalacak yer hem maddi olarak çok destek oldu. Ne zaman arasam bana hep yardımcı oldu..
eşim çok eli açıktır aslında ama borç olayını kesinlikle sevmiyor. Hani bez falan alırsam asla ses etmez hatta destekler ama 7000 cok fazlaDestek vermek istediğim kişinin durumu iade edemeyeceğini gösteriyorsa, aile bütçemi sarsmayacak şekilde destek veririm. Verdiğim desteğin ona sıkıntı değil ferahlık sağlaması önemlidir benim için. Ödeyemediği sürece ezik hissetmesine dayanamam. Destek vereceğim kişinin, paradan çok daha önemli olması gerekir yoksa iyilikten maraz doğar.
Eşimden gizli olarak destek vermeyi ise aklımın köşesinden dahi geçirmem. Çok zor durumda olduğuna inandığım ve değer verdiğim x kişiye destek olabilme imkanımız var mı diye sorarım ve onun kararına saygı gösteririm.
Eşinin destek konusunda edindiği prensiplerin oluşması için geçerli nedenleri vardır.
Allah hepinizi mutlu edecek yollar nasip Etsin.
ben de nedense dünyayı hep dengeli diye düşünüyorum. Sanki her şey muntazam gibi.. nedense yine de bana bazı şeyler çelişkili geldi Office. Konu sahibinin diğer konularını ve düzgün üslubunu bilmesem çoktan verip veriştirirdim de..valla İpeğim, zamanında bilgisayar mühendisi kızın 2 eşli adama kaçtığını duyunca hiçbir şey şaşırtmıyor artık beni
konu sahibi yerinde olsam eğer beni etkilemeyecek ise verirdim.. amaaan dünya malı dünyada kalır geri gelse ne olur, gelmese ne olur..
teşekkür ederim arkadaşımbazı yorumlara o kadar çok şaşırıyorumki...komşusu açken tok olan bizden değildir diyen bir toplumken nasıl bu hale gelebildik...İnşallah Rabbim onlara bebekleri yüzü suyu hürmetine yardım eder ...
size ise verin yada vermeyin diyemem çok zengin olup o paraya ihtiyacınız yok olsa verirsiniz zaten sormazsınız büyük ihtimal ama o kadar zor bir durumki en doğrusu neyse ona karar verirsiniz inşallah...
haha bana uyduruyorsun yazmış
gerçi engelledim bundan sonra yazdıkları beni ilgilendirmiyor
içi pis insanla asla işim olmaz
ben de nedense dünyayı hep dengeli diye düşünüyorum. Sanki her şey muntazam gibi.. nedense yine de bana bazı şeyler çelişkili geldi Office. Konu sahibinin diğer konularını ve düzgün üslubunu bilmesem çoktan verip veriştirirdim de..
annem de bir gün parkta bir kızla tanışmış.
Kız işletme mezunu ve çalışıyormuş. Öğrenciyken evini taşımaya gelen nakliyeciye aşık olmuş ve evlenmiş.
Annem anlatınca böyle kalmıştım.
hatırlıyorum seni
ALLAH senden razı olsun. Altın yürekli birisin
ama eşim asla vermez geçen gün kuzeni aradı ona bile vermedi..
asla ama yalncılıkla itham etmeyi ben çok iyi niyetli bulmadımİçi pis falan cok sık olmadı.
Karşıt görüş bildiren her insanın da mı ici pis?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?