borç meselesii...

med.cim..
seninle aynı yollardan geçtik.. özelden de yazışmıştık hatırlıyosan..
senin bir tedavi durumun söz konusu şu anda.. maddi olarak sıkıntılı da olabilir, benim dediklerimi uygularsan hafif de geçebilir :)

bence burda genel fikir eşinle konuşman yönünde..
eşine bir sor bakalım ne diyecek ..
"yok olmaz" derse hiç uzatmaya gerek yok.. arkadaşına açık açık söylersin ama gene de elinden gelen yardımı yaparsın, bebek için bez,mama vs..
ama eşin de "verelim" derse o zaman da tutara gene beraber karar verirsiniz...

hayır bende tedavi oluyorum
ve inanın çok para gidiyor.
olsada olmasada eşim kendi kuzeni geçen borç istedi direk veremem dedi
yani borç verirsek alamayız düye düşünüyor

eee daha ne, 7000 iyi para ama o zaman sana yapılan bu iyiliklere paha biçebilir misin?

Ben de sana soruyorum her şey para mı med??

Bu insan madem sana destek olmuş, durumun da var aşikar.

Neden nasıl kıvırsam diye düşünüyorsun? Kız depresyondaymış, zor durumdaymış..

eşim borç ne 5 tl alır ne verir..
yeterince açıklayıcı oldumu bilmiyorum

eşine danış sende tedavi görüyorsun yarın ne gelecek başımıza belli degil Allah yardımcısı olsun her şerde bir hayır vardır illaki sen olmasan bile bir şekilde hayatları düzene girecek ayrıca arkadaşının sende o kadar para oldugunu bilmesi en ilgi ise dügünde takılan altınlardan haberdar olması dost var düşman var med kimin ne oldugunu bilemezsin

peki ola ki ödeyemedi ve seninde paraya ihtiyacın oldu, ve eşinde asla ama asla izin vermiyor
o zaman ne yaparsın
Destek vermek istediğim kişinin durumu iade edemeyeceğini gösteriyorsa, aile bütçemi sarsmayacak şekilde destek veririm. Verdiğim desteğin ona sıkıntı değil ferahlık sağlaması önemlidir benim için. Ödeyemediği sürece ezik hissetmesine dayanamam. Destek vereceğim kişinin, paradan çok daha önemli olması gerekir yoksa iyilikten maraz doğar.
Eşimden gizli olarak destek vermeyi ise aklımın köşesinden dahi geçirmem. Çok zor durumda olduğuna inandığım ve değer verdiğim x kişiye destek olabilme imkanımız var mı diye sorarım ve onun kararına saygı gösteririm.
Eşinin destek konusunda edindiği prensiplerin oluşması için geçerli nedenleri vardır.
Allah hepinizi mutlu edecek yollar nasip Etsin.

hatırlıyorum seni
ALLAH senden razı olsun. Altın yürekli birisin
ama eşim asla vermez geçen gün kuzeni aradı ona bile vermedi..

o zaman sıra sizde ne güzel zamanı gelmiş.
vefa önemli bir olgudur.
hiç vermese ne olur 7 bini gücün varsa ne olucak bence yardımcı olmalısın

bazı yorumlara o kadar çok şaşırıyorumki...komşusu açken tok olan bizden değildir diyen bir toplumken nasıl bu hale gelebildik...İnşallah Rabbim onlara bebekleri yüzü suyu hürmetine yardım eder ...

size ise verin yada vermeyin diyemem çok zengin olup o paraya ihtiyacınız yok olsa verirsiniz zaten sormazsınız büyük ihtimal ama o kadar zor bir durumki en doğrusu neyse ona karar verirsiniz inşallah...

eşim çok eli açıktır aslında ama borç olayını kesinlikle sevmiyor. Hani bez falan alırsam asla ses etmez hatta destekler ama 7000 cok fazla

ben de nedense dünyayı hep dengeli diye düşünüyorum. Sanki her şey muntazam gibi.. nedense yine de bana bazı şeyler çelişkili geldi Office. Konu sahibinin diğer konularını ve düzgün üslubunu bilmesem çoktan verip veriştirirdim de..

annem de bir gün parkta bir kızla tanışmış.

Kız işletme mezunu ve çalışıyormuş. Öğrenciyken evini taşımaya gelen nakliyeciye aşık olmuş ve evlenmiş.

Annem anlatınca böyle kalmıştım.

teşekkür ederim arkadaşım
tabiiki bizde iki kişi çalısıyoruz ve ben tedavi oluyorum. inan dün uykularım kaçtı bu yüzden çok zor çok Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin

hatırlıyorum seni
ALLAH senden razı olsun. Altın yürekli birisin
ama eşim asla vermez geçen gün kuzeni aradı ona bile vermedi..

o zaman hiç sıkıntıya sokma kendini canım.. evinde huzurun kaçacak...
ama arkadaşın da zamanında sana çok yardımı olmuş.. dediğim gibi elinden geldiği kadar destek olabilirsin..
ama tüm bankalara borçlarını kapatmak da sana düşmez diye düşünüyorum...

İçi pis falan cok sık olmadı.

Karşıt görüş bildiren her insanın da mı ici pis?
asla ama yalncılıkla itham etmeyi ben çok iyi niyetli bulmadım
haklısınız pis yazmamalıydım bir anlık sinirle yazdım
farkındaysanız benle aynı görüşte olmayanlarada teşekkür ve saygılarımı yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…