Diğer konularını bilmesem kesin atmasyon diyeceğim de “iş yerindeki kız” konusunda çok samimiydi. Atıyor olamaz da işte..yok kız doğrudur benim de var tanıdığım böyle kzıın ailesi züper ötesi zengin idi sonra garsonun biriyle kaçtı gitti sürünüyo şimdi..
valla orasını sormadım ama bana borcumuz bu kadar dedi. bu arada sence eşi bu parayı bulabilirmi,?7000 tl lik ne yapmışlarki
o zaman sıra sizde ne güzel zamanı gelmiş.
vefa önemli bir olgudur.
hiç vermese ne olur 7 bini gücün varsa ne olucak bence yardımcı olmalısın
ben en iyisi ona aylık bağlıyayım 200 lira falan . sanırım böyle yapıcamo zaman hiç sıkıntıya sokma kendini canım.. evinde huzurun kaçacak...
ama arkadaşın da zamanında sana çok yardımı olmuş.. dediğim gibi elinden geldiği kadar destek olabilirsin..
ama tüm bankalara borçlarını kapatmak da sana düşmez diye düşünüyorum...
ben en iyisi ona aylık bağlıyayım 200 lira falan . sanırım böyle yapıcam
İşte bu.
Vefa..
Ne güzel söylediniz.
Hiç düşünmeden evini açmış, hayat kolaylaştırmış biri..
Belki de bu konusahibine verilmiş bir fırsat..
Teşekkür edebilmek için.
Eğer geçmişte böyle bişey yaşanmamış olsaydı, bu para verilmez herhalde diye düşünürdüm.
Ama geçmişte yapılan iyilik hiç de yadsınacak bir iyilik değil..
O sana çok yardımcı olmuş. Vefa borcunu ödemenin sırası geldi. Hem arkadaşının gerçekten zor durumda olduğunu biliyorsun, kolay kolay isteyemeyeceğini de. O sana öğrenci haliyle yardım etmiş, kira istememiş. Ki öyle insanlar bilirim ben, öğrenciyiz diye ekmek parasının yarısını bile isteyen. Verebilecek durumunda varmış. Daha ne bekliyorsun ki?
300-400 yada hadi şartları zorluyorum 1000 tl degil. verip o parayı orda unutasınvalla orasını sormadım ama bana borcumuz bu kadar dedi. bu arada sence eşi bu parayı bulabilirmi,?
teşekkür ederim arkadaşım
tabiiki bizde iki kişi çalısıyoruz ve ben tedavi oluyorum. inan dün uykularım kaçtı bu yüzdençok zor çok Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin
şeker gibisiniz yanlış anladınız birbirinizi öpüşün barışın işin kötüsü beni vurdu burda beni yiyorlar görmüyosunuzasla ama yalncılıkla itham etmeyi ben çok iyi niyetli bulmadım
haklısınız pis yazmamalıydım bir anlık sinirle yazdım
farkındaysanız benle aynı görüşte olmayanlarada teşekkür ve saygılarımı yazdım
Borç vereceğin kişi geri ödeyebilecek durumda mı? Yani sizin ihtiyacınız olduğunda peşinden koşturmazsa ve acil ihtiyaç duyulmuyorsa verirdim ben olsam
yani tabii aylık deme ona.. kırılabilir.. ama her gittiğinde sıkıştır biraz eline..
elin kolun dolu git.. ihtiyaçlarını bilirsin.. evine girip çıktığın için..
ben olsam böyle yapardım sanırım...
kesinlikle öyle şeyler vardırki aslında bedeli ölçülmez ve ödenemez.İşte bu.
Vefa..
Ne güzel söylediniz.
Hiç düşünmeden evini açmış, hayat kolaylaştırmış biri..
Belki de bu konusahibine verilmiş bir fırsat..
Teşekkür edebilmek için.
Eğer geçmişte böyle bişey yaşanmamış olsaydı, bu para verilmez herhalde diye düşünürdüm.
Ama geçmişte yapılan iyilik hiç de yadsınacak bir iyilik değil..
yav ikinizde
şeker gibisiniz yanlış anladınız birbirinizi öpüşün barışın işin kötüsü beni vurdu burda beni yiyorlar görmüyosunuz
ben asla bir günden bir güne maddiyat düşünerek yaşamadımkesinlikle öyle şeyler vardırki aslında bedeli ölçülmez ve ödenemez.
ama Allah o fırsatı konu sahibine vermiş.
ben olsam hiç düşünmezdim çünki dünyevi şeyler benım için çok değersiz.
Kişilerin birbirine saygısı olması başka bir şey “benim param sanane” denmesi başka bir şey.Bu arada bütçesi ayrı olanları
Bir miktar buna benzer bir yapımız olduğundan açıklayayım. Evin geliri-gideri ortak kalan paranın bir kısmı kişilere aittir bizde. Atıyorum bu ay bana 500 tl kaldı, bir planımız yok ise istediğim gibi har vurup harman savurabilirim, biriktirebilirim, borç verebilirim, söylerim ama asla "neden" diye bir soru gelmez bana.
Bu karşıdaki kişiyi ekarte etmek değildir, sananecilik de değildir. Karşılıklı anlayış bu yöndedir. Herkesin kendi oluşturduğu bir aile dinamiği vardır. Birine sürekli kocaya danışmak zıt gelir birine de danışmamak. Herkes burada kendi aile yapısına göre fikir veriyor, o ne biçim tavır demek yerine "biz ailemizde her şeyi karşılıklı rıza ile yapar sorarız" demek daha mantıklı bence.
zaten şuan gerçekten ihtiyacım var.7000 cok buyuk bir para Esinizin izin vermedigini soyleyin.Vefa baska bir sey maddiyat baska.Yarin ne olacagini kimse bilmez 7 bine ihtiyaciniz olur belli mi olur
ben bacım diyince ortalık yıkılıyor ..erkek üyeler yediremiyor mu acep diye düşünmeye başladım bu bacım kelimesini..KONYALIYIM GARDAŞIM BEN BACIMDA DERİM GÜLÜMDE illa entelektüel ve elit biri mi olmam gerekiyor(dikkat tek l ile yazılıyor doğru yazdım yani)haha sen varya bu sitedeki tüm hatunların hakkından gelirsin
maşallah sana:)
yok herkes anlaşacak diye bir durum yok tabii ki ama saygı duyar ve susarım yapacak birşey yok
ne kırmaya ne kırılmaya geldim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?