borç meselesii...

arkadaşınız size zamanında çok yardımda bulunmuş,şimdi sizde haliyle yardımı olmak istiyorsunuz ama eşinizin bakış açısı belli.. bence eşinizle bir konuşun olmaz derse arkadaşınıza olduğu gibi anlatın,artık yalnız değilsiniz eşinize karşı sorumluluğunuz var,hayat bu ya ödeyemezlerse olan size olur..eğer gerçekten arkadaşsa bu durumu anlar zaten tek başınıza karar vermek olmaz,eşiniz yapsa hoşunuza gitmezdi..eşinize size yaptığı iyilikleri anlatın belki ikna olur

Butun yorumlari okumadim ama size gecmiste hem maddi hem de manevi destek veren bir insani başı sikistigi halde reddetmek ne kadar cirkin bir sey. Madem o size yardim etti ve madem cok zor durumda ve verecek durumunuz var lütfen verin. Allah rizasi icin verin bari. Bir insanin zor durumda olmasi ne kadar kötü. Bir gun siz de boyle bir duruma dusmeyeceksiniz diye bir sey yok. Ilerde neler olur kimse bilemez. O yuzden lutfen verin. Bir insani borcundan kurtarin lütfen.
Buraya sormaniz bile hata çünkü gecmiste sizin elinizden tutan birinin siz de elinden tutmasini bilmeliydiniz.....

Bu borç mevzularını bende pek sevmem ,borç verdiğim insanada artık geri ödeyemeyecekmiş gibi hareket ederim. Yani ödemezse mümkün değil isteyemem zaten. Bu yüzdende sizin durumunuzda ,benden 7 istedi ise bunuda geri ödeyemeyeceğinden eminsem-ki öyle gözüküyor- 7 bini vermez kendime dokunmayacak bişey örn.3 bin gibi bir meblağ verirdim. Eşimin haberi yok o pek sevmez böyle şeyleri o yüzden ondan habersiz ancak bu kadar verebiliyorum der. O borç olarak bilsin( aksi durumda ikide bir dönüp dönüp yeni paralar istemesin borç olarak bilirse aldığnı vermediği sürece yenisini isteyemeyecektir. ) ama ben de onun geri vermiyeceğini bilerek bu parayı unutup gideyim derdim sanırım...

aynen öyle doğru hatırladınız
bencillik vs yapmak istemem ama 7000 lira verip garantili bir çözüm için bile veremedim ben bu parayı. Burdakiler acaba başlarına gelse tık diye verebilirmi kaldıki ben hiç bir paylaşımımda paraya ihtiyacım yok vs demedim

iyi hoş yardımcı olmuş sana zamanında da 7 bin de çok büyük bir meblağ. borç vermek için...

Evet, bana zamaninda 1 lirasi bile dokunmus bir insana veririm ben o parayi. Esim de hicbir sey diyemez. Zaten beni böyle konularda destekler. Madem vermek istemiyordunuz ne diye buraya konu actiniz ki? Size vermeyin diyenlere cevap veriyorsunuz onlarin mesajlaru hosunuza gidiyor, ver diyenlere cevap da vermiyor baskasinin mesajina alinti yaparak onlari yeriyorsunuz. Bastan vermek gibi bir niyetiniz yoksa ne diye konu actiniz?
Insallah siz dr bir gün o duruma dusmezsiniz. O kadincagiza uzuldum keske zamaninda size o yardimlari yapmasaydi.
E iyilik yap kötülük bul, bu olsa gerek...
Ayrica her payladiminizda da zengin oldugunuzu soyledinjz. Yok babam zengin yok kocam zengin. Yok bilmem ne.. madem zenginsiniz sadakaniz olsun eger geri vermeyecekse de..m

fakat ben asla kocam zengin demedim
hatta belki okumassınızdır diye yazıyorum ben tüm altınlarımı kocama verdim yani benim öyle inanılmaz bir param yok he olsada bunla övünmem
babamın durumu iyi evet ama ben hiç bir zaman bununlada övünmedim fakat siz sanırım istediğiniz gibi algıladınız
teşekkür eder saygı duyarım

Bana teşekkür etmeyin. Zamaninda sizin elinizden tutan birine istedigi miktari vererek tesekkur edebilirsiniz. Ne de olsa esiniz borsadan tek seferde 5bin kazaniyordu değil mi?
evet kazandı fakat sizin galiba borsadan pek anladığınız yok her zaman kazanmıyor. Ayrıcada ben yardım asla etmem demedim bende şuan tedavi görüyorum . ama siz merak etmeyin ben hem eşimle hem arkadaşımla konuşacağım.

Ya hanimefendi tedavi görüyorsunuz da ayda 1800 gibi kredi karti borcu odeyebildiginize göre bu para sizin icin hicbir sey..
Bakin Allah size bir firsat çıkarmış. Bu firsati değerlendirebilirsiniz. Ilk mesajinizda bu parayi verecek durumum var diyorsunuz ama sonra da bana da para lazim tedavim var diyorsunuz. Inanciniz var ki bilmem ama bazen önümüze imtihanlar cikar ve bu belki bizi dertlerimizden de kurtarabilecek imtihanlardir.
Dusmusun elinden tutmak gerek.
Ha ayrica evet Borsadan anlamam. Zaten öyle isler benim dünya görüşüme ters
...

Evet verebilecek dururmum var ben sadece banada lazım olursa diye veremiyorum sanırım bunu anlatmadım
Rabbime çok şükür inancım sonsuz
bu akşam eşimle konusup en azından bir kısım vermeye çalışacağım

Plansiz gebelik oluyo sonrasinda 7bin harcama yapiliyo. Sahsen bana zamaninda bi'kac ay evini acmis birine ben kendimi dugunde taktigim takilarla odemis sayarim.
Bu yapilan iyilik bu kizin karsisina sonsuza kadar cikacak mi yani? Bu zamanda kim arkadasina okadarlik taki takar ki?

Bu parayi verdiginiz an alacaginiz her ay 200 tl o da belki...

Ben olsam 2 kusur cikarir verir elimden gelen bu der ustune de su icerim.

allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin bu devirde, bu konuda bunu iyice anladım. milletin gözünü para bürümüş, sana mı doğurdu, sana mı güvendi, doğurmasaydı, beş kuruş vermem... of of of

valla kızlar allah sizi kimseye, kimseyi de size muhtaç etmesin ne diyeyim...

konu sahibi arkadaşım senin de belli ki elin gitmiyor vermeye burda sorman da kendini rahatlatmak için. ha sen olsan napardın 7 bin lirayı şak diye çıkarır verir miydin dersen hayır veremezdim. ben de bebek için tedavi oluyorum, altınlarımı çıkarıp da arkadaşımın eline sayamazdım. hele geri ödeme imkanının belki de hiç olmayacağını bile bile.

ama eşimin ağzından girer burnundan çıkar hiç değilse 2000 lira 3000 lira gibi bir parayı hibe ederdim arkadaşıma. borç değil yani. kusura bakma benim elimden bu kadar geliyor, benim de durumum belli tedavim var derdim.

keşke imkanlarımız olsa da her ihtiyacı olana verebilsek diycem de çok da kimsenin umrunda değil belli ki düşkün insanların hayatı, sanki kendi geleceğimizin garantisi varmış gibi ne güzel ahkam kesiyoruz...

sana güvenip mi doğurmuşmuş...

tövbe tövbe yaa nasıl sinirlendim...

Hay agzina saglik. Ben onlara laf söyleme geregi bile duymadim. Hayir yani siz kim oluyorsunuz ki kadinin dogurdugu çocuğa karisiyorsunuz degil mi? Insan fakir diye borcu var diye dogurmayacak mi yani?
Gercekten de Allah kimseyi muhtac duruma dusurmesin.. herkes para derdinde. Konu sahibi de ayni sekilde....

Esinle konus.onay verirse verirsin.yoksa boyle bisey icin esinle aran bozulur.bunu qrkadasina bu sekilde anlat.seni seven birisiyse anlayisla karsilayacaktir

İnsanların bukadar vicdansizlaşmasi beni cok endiselendiriyor gercekten

Verdiğin parayı bir daha geri alamayacağını bilerek seni sarsmayacak bir miktar ver ve unut
Çünkü bu paranın geri ödemesi arkadaşın ne kadar iyi bir insan olsa da olamayacak hesap belli
Mesela 1000 lira ver eşimden habersiz bu kadar verebiliyorum de ve sonra isteme
Ama bir daha isterse alışkanlığa döner verme
7000 lira üstüne bir bardak su içip unutmak için büyük para
Ama sana yardımı dokunmuş kişiye bahsettiğim şekilde yardım da yapılabilir
Bunu eşi herkese üzülür üzülüp borç vermiş
Şimdi toplamaya çalışınca da kimseden alamayan biri olarak söylüyorum
Adamın ailesi bozulmasın diye kredi kartından para çektirdi ve şimdi adam ödeyemiyor çünkü yok
E yoksa canını alamayacağımızı göre bir bardak suyu içiyoruz biz de
Adam da iyi biri ama olmayınca ne yapacaksın? Para da kolay kazanılmıyor ve hepimiz ne zorluklar çekiyoruz
Dünyada çok fazla aç,açıkta,kötü durumda insan var
Bir yerde sınırımızı çekemezsek biz de aç açıkta kalıveririz
Allah herkese yardım etsin

7 bin çok fazla. Eğer seni zorlamayacaksa ver ama evlisin, eşinin rızası da önemli. Adam veremezsin dese gizli gizli de verilmez ki
Bilemedim, istersen 1000 lira falan ver, eşimin haberi yok ben de zor durumdayım de.
Şimdi o kızı da düşünüyorum, muhtaçlık çok kötü bişey. Allah yardımcısı olsun.

Size katılıyorum bende.. Konuyu ilk bir kaç sayfa okuduğumda yorumlarından konu sahibinin vermek istediğini düşündüm.. Sonra tabii ki eşinin bundan habersiz olması tepki toplayınca eşim vermez, istemez vs yorumları.. Bunun üzerine kendi iradesi dahilinde verebileceği söylenince ama daha sonra da ödeyemez ki lafları.. Ya kendi kendine çelişti hanımefendi, ya da buradaki insanlara ne soruyor ben gerçekten anlamadım?
Vermek istemiyorsanız bir şekilde uygun bir dille bunu arkadaşınıza anlatırsınız kendinizin de ifade ettiği gibi diyecek laf çok, ve madem o kadar üzülüyorsunuz durumuna yüklü sayılabilecek bir parayı vermektense elinizden gelen her türlü maddi manevi yardımı yaparsınız o da bir şey neticede. Onun size bir zamanlar yaptığı iyilikler ve sizin yaptığınızın takdiri ona kalır... Vermek istiyorsanız da, madem maddi durumunuz müsait eşinizle konuşursunuz, tartışırsınız vs ama bir şekilde verirsiniz.. Ben verebilirim aslında çok şükür diyebiliyorsanız, eşinizin geliri ile alakalı değil yanılıyor muyum? Bende öncelikle vermek isteyip istemediğinize karar verin. Vermek istiyorsanız eşimi nasıl ikna edebilirim diye, istemiyorsanız da ne yapsam da kurtulsam diye sorun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…