Borç meselesini nasıl çözelim?

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.607
598
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz konularda maddi olarak kayınailem ile ilgili bir takım sıkıntı yaşadığımdan bahsetmiştim. Minnet etmeyip istemedik hiç bir şekilde. Söyledikleri miktarın 1/3 ünü vermiş bulundular. Birazda düğün zamanından kenara koyduğumuz var.
Evlenmeden önce eşimle konuştuğumuz konu toplu bir paramız olursa direk ev peşinat yapar kalanını taksit taksit öderiz. Şu an ben atama bekliyorum dolayısıyla taksit ödeyebilecek durumumuz asla yok. Evi ben çalışmaya başlayana kadar iptal ettik.

Diğer taraftan kayınvalidemler düğün zamanı herşeyi kendilerinin alacağı iddiasıyla bize nişanlı iken aldırtmadıkları mobilyaların borcunu düğünden hemen sonra elimize bir taksitlendirme fişi ile getirdiler.(söyledikleri taksitleri ödememiz mümkün olmayan bir şekilde ayarlamışlardı) bazı konularda biz dahil olmaya çalıştıkça kendileri yapıp yapıp ödememizi beklediler. Mobilyadan sonrasına eşim tepki verdi, bir şekilde hep iptal ettirdi.
Kesinlikle doğru bulmasam bile bir şekilde kredi çekip taksitleri arttırdı aylık ödeme miktarımızı azalttı.

Sorum şu; bu elimize geçen toplu paranın bir kısmı ile araba almak istiyoruz. Piyasa biraz düzelsin diye bekliyoruz. İyi bir şey alamayacağız ayağımızı yerden kesecek kadar.
Bir kısmını ise bankadaki borca verip banka derdinden kurtulmak istiyoruz. Çünkü maaşı direk kilitliyor. 1 yıldır üzerimize zaruri olan kıyafetleri bile alamadık. Krediyi bitirip hiç değilse maaşı bir şekilde kullanmaya başlayabiliriz gibi bir düşüncemiz var. Kredinin hayatımda hiç bir zaman olmaması gerektiğini düşündüm bu sebeple bir an önce kurtulmak istiyorum.

Tabi çok kararsız kaldık. Eşim tamamen bana bıraktı kararı. Bir taraftan bir daha toplu para elimize geçmez diye düşünüp taksit taksit iki yılda bitirelim diyoruz. bir taraftan da toplu para ile ödeyip maaş vakti geldiğinde sıkılmadan bir tane de olsa kıyafet alabilelim fatura ve gıda harici ihtiyacımızı giderebilelim istiyoruz. Çok kararsız kaldım.
Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bence de önce krediden kurtulun.
Araba olmasa bir süre zor da olsa toplu taşıma ile idare edilebilir, önce temel gıda ve faturaları bir güvenceye alın. Her ay yok yetti yok yetmedi diye eziyet çekmenize gerek yok.

Önce krediyi bitirin. Dikkat edin maaşı kullanmaya başlayınca eş ailesi yeni borç yaratmasın. Araba acil olmayabilir ama üstümüze kıyafet zor alıyoruz demişsiniz önce bu yöne eğilin

Üzerinize kıyafet alamazken arabaya benzini nasıl alacaksınız? Arabanın bakımı vs. Çok masraflı olabiliyor, o yüzden borcu kapatın derim ben. Siz maaş almaya başlayınca araba borcuna daha rahat girersiniz.

Şimdi mesela bizim ev kredimiz var aylık sabit. Bundan 5 yıl sonra da aynı para 8 yil sonra da

Ve gerçekten o kadar zaman geçince çerez parası gibi kalacak

Benim elime pat diye 40 bin geçti diyelim olmaz da hani :) geçti diyelim

Ben bu 40 bini asla krediye yatırmam ara ödeme yapmam altın alırım :)

Ama sizin durum farkıymis sizin durumda ben krediyi kapatırdım sanırım

Ben olsam araba da almazdim, krediye de yatirmazdim.. Ya altin ya da doviz alir kenara koyardim. 2 yilda odersiniz krediyi. Toplu para elinize kolay kolay gecmez. Biriktirmek te kolay degil harcaniyor yani. Ev alirken pesinat onemli..

Elinizdeki toplu paradan kiyafet icin biraz alisveris yapin. Kredi icin 2 yil daha sabredin bence.

22 yıllık evliyim hala borcu bitiremedik. Ev alırsın araba çıkar, sonra bir miktar daha borçlanalım daha güzel bir ev alalım dersin. Bu defa araba eskimeye başlar, çocuk olur okulu, dershanesi, kursu, beyaz eşyalar teklemeye başlar, koltuk eskir bla bla.
Sanırım ben olsam arabamı daha iyi bir model alır, elimde ev için daha fazla peşinat olur diye düşünürdüm. Zaten yıl sonu maaş artışı olur bir miktar kalır elinize.

Kredi hassas noktaniz ise ilk fırsatta onu kapatmanız en doğru olan zaten siz de bilirsiniz.
Arabaya gelince, krediden sonra aylık durumunuza bir bakın derim. Temel ihtiyaçlarınızı dahi alamaz noktadayken araba öncelikli olmamalı, oda başlı başına bir masraf çünkü.
Arabayı kendi atamamdan sonraya düşünür, kredi ödemesi sonrası kalan parayı altına yada dövize yatırirdim yerinizde olsaydım.

Zar zor kıyafet almak.. bu konu üzerinden sekillendirmelisiniz bence kararınızı. Önce krediyi kapatıp oh diye bir nefes alın. Sonra güzelce bir alışveriş yapın bol bol (=

Üzerinize kıyafet alamazken arabaya benzini nasıl alacaksınız? Arabanın bakımı vs. Çok masraflı olabiliyor, o yüzden borcu kapatın derim ben. Siz maaş almaya başlayınca araba borcuna daha rahat girersiniz.

Krediden dolayı direk maaş aldığımız gibi bitiyor. O sebeple krediden kurtulur isek bş nefes alıp bir şeyler alabilmeye başlayacağız diye düşünüyoruz.

Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz konularda maddi olarak kayınailem ile ilgili bir takım sıkıntı yaşadığımdan bahsetmiştim. Minnet etmeyip istemedik hiç bir şekilde. Söyledikleri miktarın 1/3 ünü vermiş bulundular. Birazda düğün zamanından kenara koyduğumuz var.
Evlenmeden önce eşimle konuştuğumuz konu toplu bir paramız olursa direk ev peşinat yapar kalanını taksit taksit öderiz. Şu an ben atama bekliyorum dolayısıyla taksit ödeyebilecek durumumuz asla yok. Evi ben çalışmaya başlayana kadar iptal ettik.

Diğer taraftan kayınvalidemler düğün zamanı herşeyi kendilerinin alacağı iddiasıyla bize nişanlı iken aldırtmadıkları mobilyaların borcunu düğünden hemen sonra elimize bir taksitlendirme fişi ile getirdiler.(söyledikleri taksitleri ödememiz mümkün olmayan bir şekilde ayarlamışlardı) bazı konularda biz dahil olmaya çalıştıkça kendileri yapıp yapıp ödememizi beklediler. Mobilyadan sonrasına eşim tepki verdi, bir şekilde hep iptal ettirdi.
Kesinlikle doğru bulmasam bile bir şekilde kredi çekip taksitleri arttırdı aylık ödeme miktarımızı azalttı.

Sorum şu; bu elimize geçen toplu paranın bir kısmı ile araba almak istiyoruz. Piyasa biraz düzelsin diye bekliyoruz. İyi bir şey alamayacağız ayağımızı yerden kesecek kadar.
Bir kısmını ise bankadaki borca verip banka derdinden kurtulmak istiyoruz. Çünkü maaşı direk kilitliyor. 1 yıldır üzerimize zaruri olan kıyafetleri bile alamadık. Krediyi bitirip hiç değilse maaşı bir şekilde kullanmaya başlayabiliriz gibi bir düşüncemiz var. Kredinin hayatımda hiç bir zaman olmaması gerektiğini düşündüm bu sebeple bir an önce kurtulmak istiyorum.

Tabi çok kararsız kaldık. Eşim tamamen bana bıraktı kararı. Bir taraftan bir daha toplu para elimize geçmez diye düşünüp taksit taksit iki yılda bitirelim diyoruz. bir taraftan da toplu para ile ödeyip maaş vakti geldiğinde sıkılmadan bir tane de olsa kıyafet alabilelim fatura ve gıda harici ihtiyacımızı giderebilelim istiyoruz. Çok kararsız kaldım.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
O kadar en güzel yaşım sıkıntılı geçiceğine varsın evim olmasın borç her zaman daha çok boğar insanı

Back
X