- 24 Eylül 2013
- 9.886
- 32.396
- 748
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Okuyunca bir kere daha anladım. Hiç sevmiyorum şu borç işlerini. Kimseden istemedim bu yaşa kadar, kimseye de vermek istemem. Gelmiyor arkadaşSelamlar
Kendi işi olan, yanında 2 eleman çalıştıran bir arkadaşım var. Yakın arkadaş diyelim..Durumunun dara düştüğünü söyledi ve ben de yardım edebileceğim bişi var mı diyince 4-5 bin borç istedi..Ben de o kadar değil ama 2bin verebilirim diyip verdim. 2 gün sonra hastaneye gitmişti, orda paranın eksik kaldığını söylerek tekrar istedi ama ben zaten daha fazla verecek durumda değildim, maleseg veremiorum dedi aynı ay içinde olunca..
Daha sonra başka zaman yanımdayken ona bi tel geldi bi arkadaşı arıyordu ve teldeki arkadaşının para istediğini anladım. Teli kapatır kapatmaz anında para transfer etti..Sorunca arkadaşımın kızı tel faturasını ödeyememiş, onu ödedim dedi..Hiç ikiletmedi bile hemen ödüyorum dedi, daha teli kapatmadan hoparlöre alıp ödemeye çalıştı...Anında ödeyip dekontı jet hızıyla gönderdi
İkincisi de benim evimde bi usta çalışıyordu ve malzeme eksik çıkınca acilen alınması gerekti. Ben de işyerindeyim, gidemiyorum, uzak biyerdeyim..Benim için gidip alabileceğini söyledi, 500tl idi, ben de sen verir misin sonra hesaplaşırız dedim...Yani borçtqn düşersin gibisine..Borcumu hatırlatmana gerek yok, şu an Veremem dedi ben de aldığı yere borçlanarak sonra ricayla halletmek zorunda kaldım..
Ne düşünürdünüz bu olaylarda merak ettim.
Bu arada ben borç vereli ve bu olaylar arası 1 ayı geçmiştir
Bir an önce borcunu kapatmasını rica ederdim
Ah su para mevzusu yuzunden bir arkadasimi kaybettim.
Bir arkadasimi da kaybetmekten son anda kurtuldum vermemesine geri bana borcunu lafini etmedim benimde yillar once 1.500 lira filandi verdigim borc.
Bunun uzerine baska bir arkadasim istedi ona vermeyince o bana küstü digerinden tecrubeli oldugum ucin bu olaylara hic girmek istemedim.
Ben kendim bugune kadar kimseden borc para istemedim.
Bundan sonra borc vereceksem de onu borc olarak dusunmem onu gelmeyecek gibi dusunup vereceksin seni zor sokmayacaksa o paraya ölü gözüyle bakacaksin.
Umarim siz geri alabilirsiniz.
Yarısını veren diğer yarısınıda verir neden bu kadar panik yaptın anlayamadım?İstedim..1000tl sini geri verdi, 1000tl yi de birkaç gün içinde öderim dedi 1 hafta oldu yok
YARDIMLAŞMAK GÜZEL BİRŞEY FAKAT BORÇ İSTEYİP BAŞKASININ FATURA BORCUNUDA ÖDEMESİ TUHAF YANİSelamlar
Kendi işi olan, yanında 2 eleman çalıştıran bir arkadaşım var. Yakın arkadaş diyelim..Durumunun dara düştüğünü söyledi ve ben de yardım edebileceğim bişi var mı diyince 4-5 bin borç istedi..Ben de o kadar değil ama 2bin verebilirim diyip verdim. 2 gün sonra hastaneye gitmişti, orda paranın eksik kaldığını söylerek tekrar istedi ama ben zaten daha fazla verecek durumda değildim, maleseg veremiorum dedi aynı ay içinde olunca..
Daha sonra başka zaman yanımdayken ona bi tel geldi bi arkadaşı arıyordu ve teldeki arkadaşının para istediğini anladım. Teli kapatır kapatmaz anında para transfer etti..Sorunca arkadaşımın kızı tel faturasını ödeyememiş, onu ödedim dedi..Hiç ikiletmedi bile hemen ödüyorum dedi, daha teli kapatmadan hoparlöre alıp ödemeye çalıştı...Anında ödeyip dekontı jet hızıyla gönderdi
İkincisi de benim evimde bi usta çalışıyordu ve malzeme eksik çıkınca acilen alınması gerekti. Ben de işyerindeyim, gidemiyorum, uzak biyerdeyim..Benim için gidip alabileceğini söyledi, 500tl idi, ben de sen verir misin sonra hesaplaşırız dedim...Yani borçtqn düşersin gibisine..Borcumu hatırlatmana gerek yok, şu an Veremem dedi ben de aldığı yere borçlanarak sonra ricayla halletmek zorunda kaldım..
Ne düşünürdünüz bu olaylarda merak ettim.
Bu arada ben borç vereli ve bu olaylar arası 2 ayı geçmiştir
Güncelleme: Zor duruma düştüm, istedim..1000tl sini geri verdi, 1000tl yi de birkaç gün içinde öderim dedi 1 hafta oldu yok...
Ben doğum yapacağım zaman durumumuz baya sıkışıktı, eşim kendi babasından 1000 lira borç istedi. Babasının bankada 20 bin parası olmasına rağmen vermedi.
5 hastane gezdim, durumum zorlu olduğu için hastaneler kabul etmedi. Sonunda 5. Hastane kabul etti.
Yani demem o ki, (hiç sevmem bu sözü) bu devirde bazı anneye babaya bile güvenmeyeceksin.
O yüzsüz borcunu vermiyorsa, sen hiç utanma iste paranı. Borç alan bir insan zaten hiç kimseye tek laf ettirmeden borcunu ödemeli.
Bekleyin o zaman, yarısını da öder inşallah.Yarısını ödedi
Daha da istemem ne diim şimdi
Zaman geçsin bakalım
Ben eksiye düştüm dedim zaten kendisine
Bence bu kadar tutuşacak bir şey yok. Okuyan da sanır ki aylardır ödemiyor.
madem borcunu ödeyebilecek durumda değil niye milletin telefon faturasını ödüyor? madem başkasına ait telefon faturasını ödeyebiliyor e o zaman borcunu niye ödemiyor.. sözün özü borç verince hem arkadaşınızdan oluyorsunuz hem paranızdan..Zor durumda kalmış borç istemiş. Çok uzun süre geçse anlarım ama aynı ay içinde geri istemeniz hoş olmamış. Zaten o ay ödeyebilecek olsa borç istemezdi. Benim borç istediğim biri böyle yapsa ne yapar eder o borcu öderdim ve birdaha muhatap olmazdım heralde. Su dönem insanlar zor durumda bilemiyorum. Gerçi ben arkadaştan borç almam kendi ailemden almisimdir ama hayat bu ne olacağı belli olmuyor. Bir gün sizde borç istemek zorunda kalabilirsiniz.
Hayır, tutuşmuşsunuz. Aynı ay içerisinde “Sen öde, sonra hesaplaşırız’’ muhabbetine girmişsiniz, borcunuzdan düşürmeye çalışmışsınız. Parası olmadığı belli zaten. Kara kara düşünmeye başlamışsınız paranız gitti diye. Belli ki bunu da arkadaşınıza hissettirmişsiniz. Birinin telefon faturası en fazla ne kadar olabilir ki? Ben konuşma+sms+internete aylık 40 lira ödüyorum. Belki o kişi de ondan esirgemiyordur, o da önceden arkadaşınızın başka bir şeyini ödemiştir, aralarında paranın lafı geçmiyordur vs. Ne kadar abartmışsınız bir telefon faturasını.Tutuşmuyorum da mesele şu ; yanımda anında birinin tel faturasını ödemesi
Bir de 4000tl isteyip o kadar veremem deyip 2000tl verdim, verebileceğimi verdim yani...ama ertesi günü beni arayıp hastane masrafımı odeyemedim su kadar eksik kaldı verir misin demesi....Veremeyeceğimi soyledim, neyse bi şekilde hallederim deyip duygu sömürüsü yapması...Zaten son verebileceğimi vermiştim sonra ben de zor duruma düştüm..Benden cok daha fazla değer verdiği erkek kankası vardı, ablası var vs...
Ve ben istemeden once de benle iletişimi kesmesi
Buna kızdım ve istedim madem hem sana yardım ettim hem konusmuyor diye düşündüm...Ben isteyince de aramızda bu mu yani parayı verince bitecek mi dedi...ben de sen önceki ufak bi meselesen iletişimi kestin kırgınım sana dedim...o da bana kırgınmış ve birdaha yazmadı zaten
m
madem borcunu ödeyebilecek durumda değil niye milletin telefon faturasını ödüyor? madem başkasına ait telefon faturasını ödeyebiliyor e o zaman borcunu niye ödemiyor.. sözün özü borç verince hem arkadaşınızdan oluyorsunuz hem paranızdan..
Borç istemeyi ve almayı doğru bulmuyorum. Bankalar kredi veriyor. Kredi sicili kötü ise, borç olarak aldığı parayı da vermez.
Telefon faturası en fazla ne kadar olabilir ki. Belki de rica edince kiramamistir bilemeyiz ki. Bu şekilde aynı ay içinde peşine dusulurse borcun tabiiki arkadaşlık kalmaz. Çok uzun süre geçse haklısınız ama tekrar yazıyorum aynı ay içinde istenmiş. Ben doğru bulmuyorum bu şekilde yakasına yapışıp geri istenecekse zaten baştan hiç verilmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?