evet nişanlımda herşeyi borçla alıyor ama ben çeyiz yapıp hemde evlendikten sonra ödersem laf söz olmasından çekiniyorum.
Arkadaslar beyaz asyalar . salon takimi ne kadara mal oluyor .. Hasaplayaniniz var mi ? Biz de yeni ev kuracagiz inasllah mayis ayinda .....Ama gozum korkuyor ne kadar tutar diye ....
canım benm, ablamda geçen yıl evlendi.ablam çalışyordu,halada çalışıyor.neyse o da senin gbii hepsini kendisi almaya çalıştı.tabi annemlerde yardım etti.ama bu çeyiz düzmek çok zor bir şey hiç eksik bitmiyor.ablama kocası nişanlıyken "borçsuz gel,evlenince ben borç ödeyemem"demiş.biz çok bozulmuştuk açıkcası.zaten herşeyini tamamladık Allahın izniyle.fakat ablama borçsuz gel diyen enişte beyin borcunu ödemekten artık ablama gına geldi.neyse ki artık borçları yani eniştemin borcunu ödediler.yani ikinizde çalışırsanız sorun olmaz,halledersiniz.bu zamanda zaten evlenmek çok zor.nişanlınla konuşş,fikirlerini söyle aileme yük olmak istemiyorum ilerde sorun olur mu de.hesaplayanınız var mı ne kadara mal oluyor demişsin,misafir odası hariç(misafir odasnı erkek tarafı yaptı)30.000 tl civarı yani eski parayla 30 milyarı bulmuştur.(perdesi, oturma grubu, yatak odası, mutfak eşyaları ıvırlar zıvırlarr ....).Allah yuva yapanlara yardımcı olur,bunları düşünerek moralini bozma üzülme.inşallah bir yastıkta kocarsınızz ve çok mutlu olursunuz:)darısı benim gibi bekarların başına artıkk
nişanlında borç yapıyorsa ailesi katkı yapmıyorsa senin çekinecek bişeyin yok ki.
teşekkürler canım.içimi rahatlattın.biri bana dua edince çok mutlu oluyorum.darısı başına
bu tip ailelere o kadar kızıyorum ki...artık yeni adet çıktı diyor ya yukarda arkadaş haklı. şimdi erkek tarafı kılını kıpırdatmıyo.herşeyi biz ödeyeceğiz düğünde takılanlara ve düğün sonrası çalışmamıza güvenerek bişeyler yapıyoruz
rica ederim canım benm ne demek her zman dua ederim:)sende benm için dua et:)birde konya ve çevre illerde hep erkek tarafı yapıyormuş her şeyi,çeyizden tut takılara kadar.kız sadece eşyalarıyla çıkıp gidiyormuşş duyduğum kadarıyla ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama.iç anadolu tarafından mı evlensek ne ypsak:):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?