Borçluyken kaynanamları tatile yollayacak eşim

Mesajınızı okurken rabbim korusun dedim hep. Biz bebek bekliyoruz ve borçlarımız da var biraz. Ama eşimin kartında borçlarımız olduğu halde kira, faturalar, haftalık pazar masrafı vs hepsini kendisi öder. Büyük market alışverişi yapacaksak onu da kendi öder. Bense daha çok hastane ücretim, bebek eşyaları ya da eve alacağımız bir derin dondurucu ya da süpürge gibi şeylerin borcunu öderim. En basiti kurban kesemeyiz herhalde bu yıl demiştim, maddi olarak anca yetiyoruz çünkü. Hayır keseriz dedi, tek kişi de olsa keseceğiz inşallah ve inanın parasını nasıl nereden bulacak zerre sormadım. Çünkü benim hesabıma göre kurban bütçemize uymuyor, eşimin hesabına göre ise uyuyor. O halde bunu düşünecek olan da kendisi. Evlilik iki kişilik, bırakın sizin payınıza düşen kadarını düşünün. Tek başınıza düşünmek sadece sizi üzer. Bırakın bu düşündüklerinizi eşiniz düşünsün ve siz şimdiden tatilde neler yapacağınızı hayal edin

Gidin tatilinize, zaten sizde bu koca oldukça zamanla belediyenin havuzuna bile gidemeyecek hale geleceksiniz.

En doğru karar o. Kesinlikle tatiline git ve hiçbir şeyden kısma. Alışveriş vs işlerinde de indirim falan da kovalama. Bir şey derse de “ bizim yurt dışı tatili karşılayacak paramız var ya, 5 kilo muz ne ki ? “ tavrında yaklaş. O zaman üzücü bir durum ki gerçekten… görümceni sen arasan da desen “yok diyemiyor sana ama halbuki çok sıkışığız. Olan bir zaman olsa elimizde bütün tatili bir karşılayalım. Ama şu an biliyorsun ki yeni ev aldık. Sizden bile borç aldık. Zor ödüyoruz. Kırgınlık olsun istemiyorum ama biz böyle bir tatili karşılayamayız” tarzında konuşsan, arkadan seninki hak mı verir, aradın diye söylenir mi ? Benim eşim de birşeylerde annem,kardeşim bilmem ne tutturur. İstemediğim bir durumsa ben gider söylerim. Ona arkadan söylerler ama benimki arkadan bana gelip sadece böyle demişsin falan der. Ben de daha yumuşatıp, şu şekilde söylemiştim. Haklıyım da. Ailen olabilir ama ben de eşinim. Senin artık ilk ailen benim. Onlara benim de fikrimin sorulması gerektiğini söylemedin. Sen söylemezsen ben kendi fikrimi kendim söylerim der geçerim. Ama sonuç itibariyle benim dediğim olur ve bu dediğimde üste çıkamaz. Herkesin yapısı farklı. Seninki nasıl karşılar, bilemediğim için sen de doğrudan şunu yap diyemiyorum

Iki dogum gününü kutlayip sana sürpriz yaptilar diye eşin de hak bayram sanıyor.Bir sey desen ama onlar sana sürpriz yapti ne kadar nankörsün der. Öyle adam borca sokulur bırak bundan sonra o takip etsin indirimleri

Aynılarını olmasada benzerlerini yaşadım
Nedense çoğu erkek evlenmeden önce anasının babasının yüzüne bakmaz, ne hikmetse evlendikten sonra aileci oluyor.

Acaba nerede hata yapıyoruz?
Ölçmeden arpalarınımı fazla veriyoruz?

Tabiki anasıdır babasıdır ilgilensin, gitsin gelsin, özel zamanlarında ufak hediyeler alsın
Ama
Tatil ne ya?
Hemde yurtiçi değil, yurtdışı. Vay be

Böyle yapan adamın iki kaşığı varsa birini kıracaksın demiş eskiler.
Kendinden ve kendi keyfinden kısma. Hayat kısa zaman geçiyor. Tatili de iptal etme.
Gerisini kocan düşünsün madem.
Bi borç daha alsın sonra görümcenden

Bende bir gün yazarmıyım buraya ev aldım diye.

Böyle adamlara iyilik yaramıyor. Madem anne babasını yurt dışına çıkaracak para var o zaman sizde tatilinize gidin, indirim takip edip ne pişireyim diye düşünmeyin. Alın eti, kıymayı, tavuğu, balığı yiyin. Çalışıyorsanız maaşınızı da vermeyin, sorarsa aileme sürpriz yapıp yurt dışına göndereceğim hayatım onların neyi eksik diyin. O düşünsün birazda. Kendim yurt içinde bile gitmeye çekindiğim durumda onun ailesini yurt dışına gönderecek eş kişisi öyle mi? Yok öyle bir dünya.
Ben anlamadım ayrıca. Haftalık market alışverişine bile para yokken neyine güvenerek tamam diyor? Sizin maaşınıza mı yoksa kredi kartına mı? Yurt dışına bilet parası bile alamaz o kredi kartlarıyla.

yurtdışına bilet alıp o tatil masraflarını bölüşmesi için para lazım,
siz de paramız yok diyorsunuz
eee?

Ben bu işi çivi çiviyi söker diyerek buldum madem maddi zorluk yokmuş gibi davraniliyor kuralına göre oynadım bol bol harcadım ev aldırdım başının etini yiye yiye araba aldırdım şimdi kendi diyemiyor üç beş atayım kardeşlerime diye

O yiyemeyince siz yiyebiliyor musunuz sizi etkilemiyor mu

Tatilinizi iptal etmeyin gidin.sen düşündükçe olan sana oluyor.calisiyormusun.ha esin derse nasıl gitcez tatile.bizimki aylar öncesinden belliydi hayatım annenleri yolladın demekki bizde gidebiliriz sen çözersin bi şekilde dersin

Sizin bu kocayla çok işiniz var malesef.
Maaşınız da göndermeyin olduğu gibi. Durumunuz o kadar kötü değilmiş baksanıza.
İkimizde çalışıyoruz ama maalesef eşimin maaşı anca kendi borçlarını ödemeye yetiyor. Aylar önce dedi ki evi alalım imza attık ödeme günü geldiğinde
doğru yapıyorsun keşke bende senim gibi yapsaydım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…