- 27 Nisan 2023
- 493
- 932
- 23
Millet tatile diye köye zor zar gidiyor bunlar nerenin prensesi prensi de yurtdışına gidiyor. Bu erkekler hep böyle eşlerine gelince 3 kuruş uok ama analarına gelince sabancı kesiliyor.Merhaba kızlar,
Biz ev aldık ve çok borçlandık, aylardır her harcamamı kuruşuna kadar saymak zorunda kaldım. Kışın ev almadan bu yaz için bir tatil planı yapmıştık onunda günü yaklaşıyor ama maalesef kenarda 5 kuruşumuz bile kalmadı.
Aynı zamanda görümcem tutturdu kaynanamların 30.ncu evlilik yıldönümü diye onlara büyük süprizler ayarlıyor.
Dün eşim eve girince görümcemle görüntülü konuşuyordu, eşime demiş ki annemleri tatile yollayalım yurt dışına. Eşimde tamam demiş, bana diyor ki bütçemize göre öderiz. Fakat şu an bütçemiz sadece haftalık alışverişimize bile yetmiyor!!
Eşime sakin bi şekilde anlattım şu zamanda bizim yurt dışına uçak bileti alacak paramız mı var diye ? Çok bozuldum 2 hafta önce benim doğum günümdü bana bi çöp bile almayan adam annesigile 30. yıl hediyesi için tatile yolluyor.
1 ay sonra gitmemiz gereken tatili bile ben iptal etmeyi düşünürken onun yaptığı çok zoruma gitti. Görümcemde düşüncesiz halbuki onlardanda borç aldık hiç düşünmüyordum paramız var mı yok mu.
Görümcem uzakta oturuyor, 2 hafta sonra kaynanam oraya gitme teklifi yaptı ama yine aynı şekilde bi ton masraf çıkıyor. Bize teklif ediyor ama benzini vs hep eşim ödüyor. Bizim zaten tek temel ihtiyaçlarımızı karşılayamazken yine yoktan bi ton masraf çıkartıyorlar. Bıktım eşimin düşüncesizliğinden.
Ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Çoğu kez kavga ettik bağırıp çağırıp evi terketmeyle bile tehdit ettim çünkü o raddeye geldim. Ama anlamıyor dünden beri diyo ki kardeşim bütçemize göre katkıda bulunuruz diyor sanki bütçemiz varmış gibiVallahi ibretlik konu. Senin kendine zorun ne kuzum ev al borçları öde evi geçindir birde ailesini tatile yolla
Yani çok afedersiniz bir laf var argo bütün kuşlar bitmiş bir Leylek kalmış
Adam önce kendini toplasın
Sessizlik kibarlık ile çözemezsin sağlam bir sınır krizi lazım bu adama
Ev çok mu lazımdı bütün birikiminde gitmiş vallahi içim yandı ya
Eskişehir’de binsinler kayığa çok bileVenedik’te bi gondola binmesinler mi
Hangi bütçe de . Ben 3 kuruşun hesabını yapıyorum merak ettim ne kadar yardım edeceksin, bütçen ne benden ayrı paran mı var de .Çoğu kez kavga ettik bağırıp çağırıp evi terketmeyle bile tehdit ettim çünkü o raddeye geldim. Ama anlamıyor dünden beri diyo ki kardeşim bütçemize göre katkıda bulunuruz diyor sanki bütçemiz varmış gibi
Çoğu kez kavga ettik bağırıp çağırıp evi terketmeyle bile tehdit ettim çünkü o raddeye geldim. Ama anlamıyor dünden beri diyo ki kardeşim bütçemize göre katkıda bulunuruz diyor sanki bütçemiz varmış gibi
Evde küvet doldurmak da alternatif olabilirdiEskişehir’de binsinler kayığa çok bile
Ay canım inşallahBende bir gün yazarmıyım buraya ev aldım diye.
Yok Sakarya'da yaşıyorum ilk aklima o geldiNiye sapanca bungalov dediniz direkt
İş ortaklarından mısınız?
ne güzel bir üslupMesajınızı okurken rabbim korusun dedim hep. Biz bebek bekliyoruz ve borçlarımız da var biraz. Ama eşimin kartında borçlarımız olduğu halde kira, faturalar, haftalık pazar masrafı vs hepsini kendisi öder. Büyük market alışverişi yapacaksak onu da kendi öder. Bense daha çok hastane ücretim, bebek eşyaları ya da eve alacağımız bir derin dondurucu ya da süpürge gibi şeylerin borcunu öderim. En basiti kurban kesemeyiz herhalde bu yıl demiştim, maddi olarak anca yetiyoruz çünkü. Hayır keseriz dedi, tek kişi de olsa keseceğiz inşallah ve inanın parasını nasıl nereden bulacak zerre sormadım. Çünkü benim hesabıma göre kurban bütçemize uymuyor, eşimin hesabına göre ise uyuyor. O halde bunu düşünecek olan da kendisi. Evlilik iki kişilik, bırakın sizin payınıza düşen kadarını düşünün. Tek başınıza düşünmek sadece sizi üzer. Bırakın bu düşündüklerinizi eşiniz düşünsün ve siz şimdiden tatilde neler yapacağınızı hayal edin
Ya bu öğretmenler niye böyle saf üzülüyorumDonunu toplayamayan sümüklünün hayatı için yaptığı en iyi hamle öğretmen eş bulmak, şaşırdık mı?
Ben olsam tatile giderdim. Maddi konuları sen dert ediyormuş gibi görünüyorsun maşallah esindeki rahatlık kimsede yok. Siz çalışıyor musunuz
Beş parası yok sadece karakteri zayıf ve hayır diyemiyor ailesine. Günü birlik yaşıyor kenarda keşke parası olsa gizli onu bile beceremezEşinin kenarda parası olabilir mi çünkü yurt dışı uçak biletleri genelde yüksek oluyor birde iki kişi vallahi ben de olsam sinirlenirdi
Ah şu görümceler ve onlara hayır diyemeyen pasif eşler anneler gününde de görümcem eşimi ikna edip annesilere yatak odası takımı aldırdı kendileri komik fiyat verip en büyük payı eşime karşılaştırdilar bencillikMerhaba kızlar,
Biz ev aldık ve çok borçlandık, aylardır her harcamamı kuruşuna kadar saymak zorunda kaldım. Kışın ev almadan bu yaz için bir tatil planı yapmıştık onunda günü yaklaşıyor ama maalesef kenarda 5 kuruşumuz bile kalmadı.
Aynı zamanda görümcem tutturdu kaynanamların 30.ncu evlilik yıldönümü diye onlara büyük süprizler ayarlıyor.
Dün eşim eve girince görümcemle görüntülü konuşuyordu, eşime demiş ki annemleri tatile yollayalım yurt dışına. Eşimde tamam demiş, bana diyor ki bütçemize göre öderiz. Fakat şu an bütçemiz sadece haftalık alışverişimize bile yetmiyor!!
Eşime sakin bi şekilde anlattım şu zamanda bizim yurt dışına uçak bileti alacak paramız mı var diye ? Çok bozuldum 2 hafta önce benim doğum günümdü bana bi çöp bile almayan adam annesigile 30. yıl hediyesi için tatile yolluyor.
1 ay sonra gitmemiz gereken tatili bile ben iptal etmeyi düşünürken onun yaptığı çok zoruma gitti. Görümcemde düşüncesiz halbuki onlardanda borç aldık hiç düşünmüyordum paramız var mı yok mu.
Görümcem uzakta oturuyor, 2 hafta sonra kaynanam oraya gitme teklifi yaptı ama yine aynı şekilde bi ton masraf çıkıyor. Bize teklif ediyor ama benzini vs hep eşim ödüyor. Bizim zaten tek temel ihtiyaçlarımızı karşılayamazken yine yoktan bi ton masraf çıkartıyorlar. Bıktım eşimin düşüncesizliğinden.
Ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Sen neden evlisin bu karaktersizle?Beş parası yok sadece karakteri zayıf ve hayır diyemiyor ailesine. Günü birlik yaşıyor kenarda keşke parası olsa gizli onu bile beceremez
Arkadaşların çoğu beğenmemiş bizim aile dinamiğimizine güzel bir üslupdaha güzel anlatılamazdı.
konu sahibi, eşinize o rahatlığı vermiş olabilir misiniz, farkında olmadan ?
Hadi eşiniz 'hayır diyemiyor' diyelim ailesi de bunun hiç hesabını yapmıyor mu? Yani ne gerek var gitmeyelim filan, ben olsam mahcup olurum.
valla bacım hayat bize çok zor, hiç talepkâr bir insan değilim, hazıra konmuşluğu bilmem, önünü sonunu düşünür hep hesap ederim.keşke değişsem dediğim zamanlar çoktur.
O kadar haklısın ki… elimden gelenin fazlasını o kadar yapıyorum ki. Ev yeme içme dışında hiç bir harcama yapmıyorum aylardır. Eşimde her hafta arkadaşlarıyla kafede buluşur onlara bişeyler ısmarlar sanki çok parası varmış gibi. O kadar sinir oluyorum ki anlatamam…Arkadaşların çoğu beğenmemiş bizim aile dinamiğimizi
Biz eşimle yeni evliyiz ve her şeyimizi kendimiz yaptık. Evlendiğimizde ikimizin de kartları eşya borçlarıyla doluydu, çok şükür çoğunu bitirirdik.
M miray_sdk eşimin anne babasının da Allah için bize maddi anlamda hiç yardımları dokunmaz ama en azından bize yük de olmazlar. Ben memurum ve daha sevgiliyken ilk söylediğim şey; ticaretin batma çıkması olur, hepsi kabulüm. Ancak Biz bir gelecek kuracaksak çoluk çocuğumuz için battığında bile benim maaşıma icra vs hiçbir şey gelmemeli ki evimize düzenli para akışı olmalı demiştim. Sağ olsun eşim de buna dikkat eder.
Bazı sınırları baştan çizmek iyidir. Bu maddiyatçı olmakla da alakalı değil, günümüz yuvayı diş kuş yapar devri değil. Mevcut ekonomik düzende iki taraf çalışırken bile bir şey sahibi olmak zorKen, anne babanın yükünü zorunlu haller dışında taşımak zorunda değilsiniz.
Hastalık vs olsa ilk ben veririm olmayan paramla bile ailelerimize; ancak keyfi şeyleri karşılamam. Kiii aileler de kabul etmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?