Borçluyken kaynanamları tatile yollayacak eşim

Ama anne/babasinın suçu değil bu durum,işgüzar görümceniz ve tabi ki hayır bunu yapamam bizim borcumuz var diyemeyen eşinizin suçu.
Ben size hak veriyorum bu arada.
Yerinizde olsam görumceme ben söylerdim eşim söylemiyorsa,farklı bir plan yapalim,evde pastalı yemekli vs illaki yapacaksak,bizim borcumuz var maalesef biz bu konuda destek olamayız diye. Çok istiyorsa kendisi göndersin ailesini.

Bizim turk erkeklerin anlamadigi bise varki oda ailesi onceligi karisi ve cocuklaridir. Benim ailem senin ailen diye bise yok
Evlendikden sonra benim annem babam kardeslerim akrabalarim var
Hayir evlenince aile olunmuyomu?
Evet malesef, çekirdek aile ve kök aile kavramini anlayamıyorlar.
Çekirdek aile kari koca varsa çocuklar. Yetiştirilme tarzı sanırım

Eşiniz maaşını alıyor sadece kirayı ödüyor. Sizde ev kredisi ve diğer bütün masrafları karşılaşıyorsunuz ve eşiniz bu durumda annesini babasını yurt dışına tatile gönderiyor. Burada asıl sorun sizin verdiğiniz tavizler bu kadar tavize anne sinide tatile gönderir babasını da gönderir en iyi kafelere gidip herkese ısmarlar ve siz bu tavizleri vermeye devam ederseniz istediğiniz kadar konuşun yine de yapar. Bu iş konuşmayla olmaz icrata geçin Kirayı ödüyorsa diğer faturaları ve mutfak masrafınıda karşılatın karşılamıyor mu sizde karşılamayın bırakın kesilsin her şey evde elektriksiz susuz kalsın mutfak alışverişi yapmıyor mu sizde yapmayın aç kalsın aklı başına gelsin siz dışarda yiyip gelirsiniz. Hatta bunaları karşılayamadığı için ufak bir cinnet geçirin. O zaman bakın kafelere gidebilir mi annesini tatile gönderebilir mi. Şuan rahat onun yerine nasıl olsa yapan var. Sizde evin kredisini ödeyin gerisini kendinize harcayın siz ne kadar rahat olursanız oda o kadar geçim derdine düşer. siz sıktıkça oda rahata alışır alışmışda zaten siz alıştırmıssınız durumu toparlayın yoksa eşiniz bu şekilde devam eder.

Konu sahibi bir çok yorum zaten size doğruyu göstermiş bundan sonrası silkelenip kendinize gelmek. Kazanmayı biliyorsanız yemeyide bilin erkeklerde evlenmeyi bbiliyorsa o eve ve kadına bakmayı bilsin. Bence her kadının kenarında herkesten gizli bir miktar parası olmalı eş te olsa bilmemeli herşeyi

Bu durumda sizinda annenize ay i butce ora inda bir yurt disi tatili ayarlamaniz gerekir ...

Tapu Kimin adina

ablası söylediği için bi an afallamış bir şey diyememiş olabilir.
Öyle bir bütçe yoksa nasıl gönderecek ki?
Erkekler böyledir.
Siz olumsuz konuşmayın. Paran varsa gönder hayatım diyin hatta biz de iptal ettiğimiz tatilimize gidelim çok iyi olur gibi konuşun..
bir hesap kitap yapsın olmayan para ile gönderemeyecegi gibi boşuna dert etmeyin şu an..

Sizin ayarladığınız tatile onları gönderin öyleyse hem size gidiş geliş ek masraf çıkmaz hem de tatilse tatil olmuş olur yada kendiniz gidin ama onlar için ekstra masraf yapmayın

Bence guzel hediye, tabi ki imkan varsa.

Yerinizde olsam direk kendi maasimi kendime saklar, esime de alisveris listesini verir markete gonderirim. Her alisverise onu gonderirim. Gereklileri alsin sonra nabiyorsa yapsin parasini.

Dedigim gibi guzel bir jest diye dusunuyorum, ama benim param paramla yapilmiyorsa

Böyle bütçe paylaşımı olur mu? Gelir ne kadarsa toplayın, harcamaları düşünce kalan parayı ikiye bölün. Kendi payıyla arkadaşına yanar dönerli meyve mi ısmarlar, annesini aya mı gönderir kendi bilir. Ama bu şekilde her şeyi yüklenmeyin.

o kadar katılıyorum ki... şu yorum trend topic olmalı.
sen eşine destek olmak, yükünü paylaşmak için çalışırsın, o gider olmayacak şeyleri yüklenir gelir sonuçta senin sırtına sarar.
Çalışan kadınlarda yeni dönem sorunsalı, çalışan gelin istemek vs.. suyu biraz bulandırıyor.

bir yorumda 'yolunacak kaz' benzetmesi yapılmıştı teşbihte hata olmaz derler artık her neyse.
gerçekten hoş karşılanmayacak bir durum.

neden kabul ediyorsunuz sıkışığız dışarda yeme içme yok demelisiniz ev almışsınız ne kirası ayrıca kirayı tek ödüyor demişsinşz

Kaynanam yazmanızı garip buldum .Lütfen yanlış anlamayın haklı olduğunuz noktalar var tabiiki ama anneler oğulları için çok kıymetlidir. Eğer kayınvalideniz sizden esirgemiyor gerekeni yapıyorsa yani aynı durumda benzer düşünceliliği gösterecek biriyse siz de ona yapabilirsiniz. Karşılık meselesi olarak demek istemiyorum , tanımadığım için bakış açısını anlatmaya çalıştım. Zaten görümceniz de ihtiyacınız olduğunda yardımcı olmuş size. Eşinize ve ailesine karşı kendinizi doldurmaktan mutlu olmazsınız uzun vadede en çok kendiniz zarar görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…