- 19 Kasım 2013
- 18.880
- 34.099
- 798
Ama anne/babasinın suçu değil bu durum,işgüzar görümceniz ve tabi ki hayır bunu yapamam bizim borcumuz var diyemeyen eşinizin suçu.Kızlar ben mi yanlış düşünüyorum madem ki 30. yıl evlilik dönümleri bunu kayın babam düşünsün değil mi ? Kendileri bi plan yapsınlar. Biz 1 senedir evliyiz kendimiz bile bi tatile çıkamadık. Biz ne alaka tatil hediye ediyoruz ya bıktım bu işlerden
Arkadaşlar Sapanca’yla ilgili bilmediğim bişey mi var bana da söyleyinsapanca denince bi gülme geliyor artık
Evet malesef, çekirdek aile ve kök aile kavramini anlayamıyorlar.Bizim turk erkeklerin anlamadigi bise varki oda ailesi onceligi karisi ve cocuklaridir. Benim ailem senin ailen diye bise yok
Evlendikden sonra benim annem babam kardeslerim akrabalarim var
Hayir evlenince aile olunmuyomu?
Kerhaneye döndü ya oralar ondan diyorlarArkadaşlar Sapanca’yla ilgili bilmediğim bişey mi var bana da söyleyin
O kadar haklısın ki… elimden gelenin fazlasını o kadar yapıyorum ki. Ev yeme içme dışında hiç bir harcama yapmıyorum aylardır. Eşimde her hafta arkadaşlarıyla kafede buluşur onlara bişeyler ısmarlar sanki çok parası varmış gibi. O kadar sinir oluyorum ki anlatamam…
Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum artık, bana çok güveniyor başından beri o tek kirayı ödüyor bense geri kalan herşeyi (alışveriş, ulaşım, fatura..) tüm birikimimide eve verdim artık beş parasız kaldım ama halen bişeyler için çabalıyorum bey efendi keyfinde
Kızlar ben mi yanlış düşünüyorum madem ki 30. yıl evlilik dönümleri bunu kayın babam düşünsün değil mi ? Kendileri bi plan yapsınlar. Biz 1 senedir evliyiz kendimiz bile bi tatile çıkamadık. Biz ne alaka tatil hediye ediyoruz ya bıktım bu işlerden
Böyle bütçe paylaşımı olur mu? Gelir ne kadarsa toplayın, harcamaları düşünce kalan parayı ikiye bölün. Kendi payıyla arkadaşına yanar dönerli meyve mi ısmarlar, annesini aya mı gönderir kendi bilir. Ama bu şekilde her şeyi yüklenmeyin.O kadar haklısın ki… elimden gelenin fazlasını o kadar yapıyorum ki. Ev yeme içme dışında hiç bir harcama yapmıyorum aylardır. Eşimde her hafta arkadaşlarıyla kafede buluşur onlara bişeyler ısmarlar sanki çok parası varmış gibi. O kadar sinir oluyorum ki anlatamam…
Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum artık, bana çok güveniyor başından beri o tek kirayı ödüyor bense geri kalan herşeyi (alışveriş, ulaşım, fatura..) tüm birikimimide eve verdim artık beş parasız kaldım ama halen bişeyler için çabalıyorum bey efendi keyfinde
Sadece gidiş olsa bile herkes mutluannesini aya mı gönderir
Memur ya da mesleğini eline alan kadınların, kendi hayatlarının söz sahibi olup rahat yaşaması gereken yerde, eş ve eş ailesi sorunlarını sırtına yükleyip ömür boyu bu hamallığı yapmaları, kendilerine bunu reva görmeleri beni bir miktar üzüyor.
neden kabul ediyorsunuz sıkışığız dışarda yeme içme yok demelisiniz ev almışsınız ne kirası ayrıca kirayı tek ödüyor demişsinşzAynen öyle.. kısacak ekstra masraf olsa keşke ama maalesef ev alışverişini bile en minimum alıyorum sırf masraf çıkmasın diye. Kendisi hafta sonları hep güzel kafelerde takılıyor arkadaşlarıyla düşünmeden masraflar yapıyor.
Kaynanam yazmanızı garip buldum .Lütfen yanlış anlamayın haklı olduğunuz noktalar var tabiiki ama anneler oğulları için çok kıymetlidir. Eğer kayınvalideniz sizden esirgemiyor gerekeni yapıyorsa yani aynı durumda benzer düşünceliliği gösterecek biriyse siz de ona yapabilirsiniz. Karşılık meselesi olarak demek istemiyorum , tanımadığım için bakış açısını anlatmaya çalıştım. Zaten görümceniz de ihtiyacınız olduğunda yardımcı olmuş size. Eşinize ve ailesine karşı kendinizi doldurmaktan mutlu olmazsınız uzun vadede en çok kendiniz zarar görürsünüz.Merhaba kızlar,
Biz ev aldık ve çok borçlandık, aylardır her harcamamı kuruşuna kadar saymak zorunda kaldım. Kışın ev almadan bu yaz için bir tatil planı yapmıştık onunda günü yaklaşıyor ama maalesef kenarda 5 kuruşumuz bile kalmadı.
Aynı zamanda görümcem tutturdu kaynanamların 30.ncu evlilik yıldönümü diye onlara büyük süprizler ayarlıyor.
Dün eşim eve girince görümcemle görüntülü konuşuyordu, eşime demiş ki annemleri tatile yollayalım yurt dışına. Eşimde tamam demiş, bana diyor ki bütçemize göre öderiz. Fakat şu an bütçemiz sadece haftalık alışverişimize bile yetmiyor!!
Eşime sakin bi şekilde anlattım şu zamanda bizim yurt dışına uçak bileti alacak paramız mı var diye ? Çok bozuldum 2 hafta önce benim doğum günümdü bana bi çöp bile almayan adam annesigile 30. yıl hediyesi için tatile yolluyor.
1 ay sonra gitmemiz gereken tatili bile ben iptal etmeyi düşünürken onun yaptığı çok zoruma gitti. Görümcemde düşüncesiz halbuki onlardanda borç aldık hiç düşünmüyordum paramız var mı yok mu.
Görümcem uzakta oturuyor, 2 hafta sonra kaynanam oraya gitme teklifi yaptı ama yine aynı şekilde bi ton masraf çıkıyor. Bize teklif ediyor ama benzini vs hep eşim ödüyor. Bizim zaten tek temel ihtiyaçlarımızı karşılayamazken yine yoktan bi ton masraf çıkartıyorlar. Bıktım eşimin düşüncesizliğinden.
Ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Ama kaynana işteKaynanam yazmanızı garip buldum
Enişte olmayacağı aşikar. kayınvalide yazılmasını kastetmiştim. Ne kadar saygı ve mesafe olursa o kadar huzur olacağını düşünüyorum. Ama bu şekilde sorduğunuza göre aynı fikirde olmayabilirsiniz ona da saygı duyarım.Ama kaynana işte
Ne yazsaydı enişte mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?