Borçluyken kaynanamları tatile yollayacak eşim

Karşılamayin o kadarını, sizde harcayın ya da kenara para ayırın, yetmiyor deyin esinize. Niye bu kadar kendinizden ödün veriyorsunuz? Bu strese hasta olmanız da yakındır. Azıcık kendinizi düşünün.
 
Kabul edin bu teklifi. Karşılığında hem siz kendi tatiliniZi yapın, hem de kendi anne babanızı tatile yollayacağınızı söyleyin. Kayınvalideler için harcamayı düşündüğünüz rakam kadar bir miktara ayarlayın ailenizin tatilini de. Bakalım eşiniz ne diyecek bu duruma.
 
Eşiniz de sizin gibi dikkat etse anlarım ama eşiniz bu kadar umursamazken siz neden kuruş hesabı yapıyorsunuz? Sizde çıkın arkadaşlarınızla yiyin, için, kendinize birseyler alın. 1e alıyorsanız 3e aldığınızı söyleyin. Ay sonu gelmeden paranizin bittiğini söyleyin, para göndermesini isteyin. O da farketsin birseylerin yetmediğini.Ay sonunu getirmek icin güvenmesin size.

Eşiniz size güveniyor belli, miray_sdk ne yapar eder masraflardan kısar, yine de o bilet parasını çıkarır kafasında.
 
Aynen öyle.. kısacak ekstra masraf olsa keşke ama maalesef ev alışverişini bile en minimum alıyorum sırf masraf çıkmasın diye. Kendisi hafta sonları hep güzel kafelerde takılıyor arkadaşlarıyla düşünmeden masraflar yapıyor.
 
ben de onu diyecektim
herkes demiş "sen de git tatile"
yahu k.valideyi tatile göndermenin dengi kendisinin tatile gitmesi değil ki
eşdeğer tutar bir miktarı kendi ailesi için harcaması....
 

tahteravalli yi bilirsiniz, Tarafların dengede durması gerek. Uç noktalardaki iki kişiden biri, çok uç noktalara kayarsa denge bozuluyor. Evlilik de böyle bence. Kendinizi çok uç noktalara taşımayın. Eşinizle dengeli konumda kalmaya çalışın.Yoksa kendinizi kullanılıyor gibi hissedebilirsiniz.
Bende sizin gibiydim, şimdi önce kendimi önemsiyorum.
Uygun olanı değil, beğendiğiniz çantayı, ayakkabıyı alın.
Kuaföre gidin. Spora yazılın. Günübirlik tatillere çıkın. Kendinize şefkat gösterin.
Bakın kimse size 10 yıl aynı tencere tavayı kullandınız, her eşyanızı eskiyene yıpranana kadar değerlendirdiniz diye müteşekkir olmayacak. bunu da düşünün.
 
Nasıl adamlarla evleniyorsunuz, çok arıyor musunuz bu tipleri ya. Böyle bir şeyi eşim bana teklif dahi edemez. Bu kadar avel olmayın lütfen. Madem paran var, bundan sonra her şey sende deyip eve para akışını kesin. Sürünsün. Eşinize saf, beceremez muamelesi yapmışsınız bir yorumunuzda. Burada bir saf var ama maalesef o eşiniz değil.
 
Benim eşim gönderse ben hiç sıkıntıya girmesin diye dusunmem daha çok o yok bu yok diye başının etini yerim tatilimi de iptal etmem bişey derse annenleri tatile gönderiyorsun benim isteklerim mi çok derim
 
Sizin paranıza güveniyorsa, vermeyin siz de paranızı. Adam sizin paranıza güvenip, her hafta arkadaşlarıyla gezip tozacak, ailesini tatillere gönderecek siz de susup oturacaksınız. Neden peki? Bundan sonra ev ihtiyaçları için benden bir kuruş yok madem aileni tatile gönderebilecek bütçen var bunları karşılamak için de vardır deyin bakalım ne diyecek. Neden bu kadar sessiz kalıp, hakkınızı yediriyorsunuz?
 
Siz yazdıkça sinir basıyor bana.
Masraf olmasın diye boğazından kısmaya devam edin siz, kocanıza harcayacak.daha çok para kalsın.
 
Siz yazdıkça sinir basıyor bana.
Masraf olmasın diye boğazından kısmaya devam edin siz, kocanıza harcayacak.daha çok para kalsın.
Bu kadarına ses çıkarmamak için kocasız kalırım diye ödünün falan kopması lazım.
 
Bu kadarına ses çıkarmamak için kocasız kalırım diye ödünün falan kopması lazım.
Aynen öyle. Yoksa normal insan tavrı değil yani konu sahibi kusura bakmasın. Kocam bana güveniyor diyor ya birde, biliyor adam ne yapsam çeker, idare eder diye,güven oradan geliyor.
Bu ay alışverişi yapmıyorum, fatura da ödemiyorum desin bakalım. Her hafta lüks mekanlara gidip ,arkadaşlarının hesabına kadar ödeyen adam onları da karşılar isterse. Ama kocam küsmesin, gitmesin korkusu olursa, boğazından kısmaya devam eder böyle.
 
Ne tatlı kocalar var valla. Bu adam cukkaladıklarını yarın bi tane fettan kadın bulur yedirir, konu sahibi de el sallar ardından. Erkeğe para harcanmaz, harcatılır. Sen harcatmazsan bi harcatan çıkar, bunların doğası bu, şaşmıyor hiç.
 
Hayatını yönetmeyi bilmeyen biriyle evlenmişsiniz. Bütün yükü sizin sırtınıza yüklemiş. Ev işleri, geçim işleri, geleceğiniz, geçmişi hepsi sende. Adam gram çabasız ev sahibi olmuş üstelik. Pisi pasağı temizlenip karnı doyuruluyor. Bu tempoyla erken yaşlanırsınız, o gamsız gamsız gider başkasıyla kırıştırır.
O değişmeyecek biri gibi görünüyor. Bekarken nasıl yönettiyse aynen devam etmiş. Daha fazla kayıp yaşamaman lazım. Huzurun yok çünkü
 
Bizim turk erkeklerin anlamadigi bise varki oda ailesi onceligi karisi ve cocuklaridir. Benim ailem senin ailen diye bise yok
Evlendikden sonra benim annem babam kardeslerim akrabalarim var
Hayir evlenince aile olunmuyomu?
 
İşte dediğim gibi en minimumda alma. Canın tatlı mi çekti al gitsin. Ayakkabı mı beğendin al gitsin. O gidiyorsa cafeye sende git.

Çok bunaldım diye bir konun yok muydu senin?
Tam fırsatı arkadaşlarınla bir aktiviteye katıl. Biletleri esinin kredi kartindan al. Haftasonu için mangallı piknik alışverişi yaptır. Sinemaya git mısırıni kolanı al. Tatile mi gideceksin ihtiyacin olacagini düşündüğün seyleri al, hiç kısma. Yap kredi kartindan alialışverişi eşin 1. Ay ödeyemezse 2. Ay faiziyle ödemek zorunda kaldiginda birşeyler dank eder.

Eğer eşin o bileti aliyorsa sende kendi ailenide tatile göndermek istediğini söyle. Borç tek senin borcun değil biraz da eşin düşünsün.

Benim fikrim ilişkilerde kendinden ödün veren tek bir taraf olmayacak. Sen kendinden bir kez ödün verdiğinde, o yine senden bekleyecek. Maalesef sen kendinden çok vermişsin.
 
Memur ya da mesleğini eline alan kadınların, kendi hayatlarının söz sahibi olup rahat yaşaması gereken yerde, eş ve eş ailesi sorunlarını sırtına yükleyip ömür boyu bu hamallığı yapmaları, kendilerine bunu reva görmeleri beni bir miktar üzüyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…