Borcu ben ödeyeyim sefasını o mu sürsün. Aslaa.

Konu sahibinin onceki konularini okursaniz esinin bencilligini anlarsiniz. Arabayi ben oduyorum ne demek ayrica? O arabayi oderken siz de muhtemelen evin giderlerini karsiliyorsunuz. Bu durumda arabayi o mu odemis oluyor?

Ya bu takilar geline mi ait oluyor. Sonucta erkek tarafi kiz tarafi takiyor. Bizde bize takilan takilarla araba aldik.
Esimde bende ogretmeniz. Simdi ev aldik. Ev kredisini esim oduyor diger kalan butun market aidat fatura benzin gibi ivir ziviri ben oduyorum.
Simdi evin borcunu tek basina esim mi odemis oluyor benim kafam yandi.
Biz evliysek eger benim param senin paran diye bir sey olmaz bu durum bana cok sacma geliyor.

Son durumu bildiriyorum eşim tamam satalım ama şu an ortalık karışık satılınca borcunu kapat bilezik al dedi daha doğrusu ben istedim kabul etti zorla da olsa
Hazır kabul etmişken sattir kalanida altın yap,eşimde aynı aracı kendi ailesi için istediği gibi kullanır benimkilere gelince mirin kırın birkeresinde ailesi yüzünden kavgayla sattirmistim araci

Ya bu takilar geline mi ait oluyor. Sonucta erkek tarafi kiz tarafi takiyor. Bizde bize takilan takilarla araba aldik.
Esimde bende ogretmeniz. Simdi ev aldik. Ev kredisini esim oduyor diger kalan butun market aidat fatura benzin gibi ivir ziviri ben oduyorum.
Biz evliysek eger benim param senin paran diye bir sey olmaz bu durum bana cok sacma geliyor.
Evet dinen de hukuken de geline ait kanıtlanmış bir şey canım

Geçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.

Bugünkü konu ne peki?

Evet hazırım bütün eleştirilere, olsun. Alıştım zaten . İçime atmaktan daha iyidir biraz bana kızın da aklım başıma gelsin.

Söylediğim gibi araba aldık bilezikleri verdim düğünümde kendi tarafımın takılarını verdim kredi çektim ve bir araba aldık.
Beyefendi eşim bu arabayla benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesine gidecekti.

Arabayı satalım dedim. 20 binini kredime vericem. 15 binle geri kalan kredi borcunu öde dedim. Çünkü zor durumdayız. Arabanın kaskosu vergisinden de kurtuluruz. Kalanı da altın yapar biriktiririz dedim.

Kısacası bileziklerimi ve kredimi geri istiyorum. Ben eşek gibi çalışayım edeyim o benim ödediğim arabayla beni bu zor günlerde bırakıp gitmeyi düşünsün.

O da bana ben borcumu ödüyorum araba alalım daha düşük diyor. E borcunu ödüyorsun da ucu bana dokunuyor. 1 kuruşu kalmıyor.
Çocuk olduğunda ne olacak diyorum senin borcun olmuyor sen verirsin dedi bana hastane ve çocuğun masraflarını.
Af edersin ben kendim bakacaksam ayrılalım senden de ailenden de kurtulayım değil mi?
Ne düşünüyorsunuz gene mi haksızım? Fazla üstüme gelmeyin zaten çocuk fotoğraflarına bakıp ağlıyorum şu an. Gelmeyin bak fazla lütfen. Hayat yeterince zor.
Size tek cevabım az eşya çok huzur. Satın arabayı oh yorgan gitti kavga bitti olsun 😄

Hazır kabul etmişken sattir kalanida altın yap,eşimde aynı aracı kendi ailesi için istediği gibi kullanır benimkilere gelince mirin kırın birkeresinde ailesi yüzünden kavgayla sattirmistim araci
Altın yapicam işte araba alırım kafam rahat olur dedim olmadı istemiyorum arabayı kullanmasını ailesi için.

Altın yapicam işte araba alırım kafam rahat olur dedim olmadı istemiyorum arabayı kullanmasını ailesi için.
Siz bu kafa yapıyla hiç mutlu olamazsınız.

Mesela ev alırsanız ileride ailesi sizde kalmaya gelirse mazallah, evide satmak zorunda kalırsınız. Borcunu ödediğiniz eve gelip kalıyorlar düşünsenize, facia 🥴
Çünkü derdiniz geçinememek falan değil eşinizin arabayla ailesinin yanına gitmek istemesiydi.

Son düzenleme:
Şu büyük şehirde çalışıpta köyden olan analarının yanına gitme erkek tarafı, insanı sinir ediyor
Kaynana yine hizmet edilecek erkekte sefasını sürecek o koltukta uzanıp yatabilecek ama gelin uzanıp yatamıyacak, evinde keyfine bak, erkek kısmına ne yapsan zaten yaranamazsın, çokta fedakar olmak aptallıktır

Evet dinen de hukuken de geline ait kanıtlanmış bir şey canım
Bilmiyordum ilk kez duydum. Ama evlilikte benim param senin paran muhabbeti yaparsaniz huzursuz olursunuz.
Ev arkadasligi var gibi aranizda. Belki sizi bu duruma esinizin davranislari getirmistir onu bilmedigim icin yanlis yorum yapmak istemem.

Üstüne gelmicem kıyamam sana ağlama😔 ama evlilik böyle bi şey değil ya. Eşin de sen de bir olamamışsınız bana göre. Çok fazla sen ben muhabbeti var. Evlilik böyle bi şey değil.

Üstüne gelmicem kıyamam sana ağlama😔 ama evlilik böyle bi şey değil ya. Eşin de sen de bir olamamışsınız bana göre. Çok fazla sen ben muhabbeti var. Evlilik böyle bi şey değil.

Katılıyorum ve ekliyorum: Daha sorunlarınızı doğru dürüst çözme mekanizması yok evliliğinizde. İş hemen boşanmaya gelmiş aileye gitme konusunda. Böyle bir durumda çocuk düşünmek yanlış

Param param diye deliren de evlenmesin, anasının koynundan çıkamayan da evlenmesin, basit muhasebe hesabı bilmeyip görmemişlik yapıp memuriyetine bakmadan lüks arabaya sevdalanan da evlenmesin, berbat bir evlilik yaşayıp erkeği sırf damızlık için kullanmak isteyen de evlenmesin.

Evlilikte senin paran benim param yoktur
Takilar da sizin tarafinizin esinizin tarafinin diye bir sey de yoktur. Takilar evlenen cifte destek amaclidir,ikinizindir.
sizin aldiginiz araba,sizin krediniz...
Cok merak ediyorum yarin bir sey olsa ve calismayacak olsaniz esiniz sizd bir damla su vermediginde de haklisin canim diyebilecek misiniz? Bu sizin gorusunuz olmali bu yaklasimla da ondan soruyorum

Aynen bana da saçma geliyor da sizin ben ödüyorum demeniz de saçma geldi mesela. Para ortak olmalı bence ben mesela benden ne kadar harcandı eşimden ne kadar harcandı bilmem hesaplar iyice birbirine girdi. İkimizin hesabının kartı da ikimizde de var. Eşine yemek ısmarlayanları, ev giderlerini bölüştürenleri, onum birikimi su kadar benim bu kadar diyenleri falan anlamıyorum evliliğin amacı legal bir birlikte yaşamak mı?

Evlilikte senin paran benim param yoktur
Takilar da sizin tarafinizin esinizin tarafinin diye bir sey de yoktur. Takilar evlenen cifte destek amaclidir,ikinizindir.
sizin aldiginiz araba,sizin krediniz...
Cok merak ediyorum yarin bir sey olsa ve calismayacak olsaniz esiniz sizd bir damla su vermediginde de haklisin canim diyebilecek misiniz? Bu sizin gorusunuz olmali bu yaklasimla da ondan soruyorum

Aynen ya altınlarımı aldı eve yatırdı diyenleri anlayamıyorum ya ne yapacaktı? Boşanırsam güvence olsun diye altın biriktirince nasıl sağlam olabilir ki o evlilik? gerçi bu dediklerimin hepsi nşa’da normal koca varlığında burda neler neler okuyoruz. Öyle koca olunca da işte başka çare kalmıyor. O adamlarla neden evlenilir onu da anlamam ya neyse.

Back
X