Borcu ben ödeyeyim sefasını o mu sürsün. Aslaa.

Sanal dünya kısmına insta, twitter vs katıp çok şey söyleyebilirim de gerek yok. Zaten günümüzün sorunu haline gelmiş durumda, herkesin dert yandığı bir konu bu. Sanal kişilik ve yaşamlar.
Şuradan biliyoruz aynı üyeler benzer dertlerle konu açıyor. Kimisi dediklerini yememek için fake devam ettiriyor konusunu, kimisi 2. üyelik açıp yazıyor vs.
Siz sevebilirsiniz, stres atıyor olabilirsiniz ama ben böyle olayları görünce ve duyunca soğudum. Bunları da yazma sebebim insanlar kendilerine de bakıp, biraz düşünerek yorum yazsınlar diye. Empati kurup ben olsam ne yapardım diyip yazsınlar diye.
Empatiyi herkes kendi sartlarina gore kurabilir. Bir baskasinin yerinde olmak demek o kisinin sartlariyla yasiyor olmak demek. Siz olsaniz naparsiniz baska bir sey,benim yerimde siz olsaniz naparsiniz baska bir sey. Soguyunca arada cikip gitmek guzeldir,ozleyince geri gelirsiniz. Ben de oyle yapiyorum mesela,iyi geliyor

Geçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.

Bugünkü konu ne peki?

Evet hazırım bütün eleştirilere, olsun. Alıştım zaten . İçime atmaktan daha iyidir biraz bana kızın da aklım başıma gelsin.

Söylediğim gibi araba aldık bilezikleri verdim düğünümde kendi tarafımın takılarını verdim kredi çektim ve bir araba aldık.
Beyefendi eşim bu arabayla benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesine gidecekti.

Arabayı satalım dedim. 20 binini kredime vericem. 15 binle geri kalan kredi borcunu öde dedim. Çünkü zor durumdayız. Arabanın kaskosu vergisinden de kurtuluruz. Kalanı da altın yapar biriktiririz dedim.

Kısacası bileziklerimi ve kredimi geri istiyorum. Ben eşek gibi çalışayım edeyim o benim ödediğim arabayla beni bu zor günlerde bırakıp gitmeyi düşünsün.

O da bana ben borcumu ödüyorum araba alalım daha düşük diyor. E borcunu ödüyorsun da ucu bana dokunuyor. 1 kuruşu kalmıyor.
Çocuk olduğunda ne olacak diyorum senin borcun olmuyor sen verirsin dedi bana hastane ve çocuğun masraflarını.
Af edersin ben kendim bakacaksam ayrılalım senden de ailenden de kurtulayım değil mi?
Ne düşünüyorsunuz gene mi haksızım? Fazla üstüme gelmeyin zaten çocuk fotoğraflarına bakıp ağlıyorum şu an. Gelmeyin bak fazla lütfen. Hayat yeterince zor.

bi kac ay sonra isten ayrılıp kıdem tazminatı alma durumum var.
bende araba almak istiyordum o para ile ama düşününce dedim bu altinda araba annem ablam arkadaşım diyerek baya bi sefasını sürer ben evde otururum.
vazgectim bu sebeple..
hamilelik durumunda cocuk için harcarim altin hesabi acar orada birikim yaparim yarin Obur gun Allah nasip eder kapi acilirda ev alma durumu olur..
ancak o zaman parayi veririm diyorum.
Bence haklısınız..
insan calisip calisip herseye kosup elinde para kalmayınca kötü oluyor..

Şu an boşanma sürecinde olan bana 8 yıl boyunca semer vurulmuş! Bunu 8 yılın ardına anladım. Çalıştım çalıştım verdim şimdi koca bir hiçle oğlumla bir hayat kurmaya çalışıyorum.
Sakın bir kuruşunu yedirme! Onu borçtan çıkarma. Hiç fırsat verme.

Empatiyi herkes kendi sartlarina gore kurabilir. Bir baskasinin yerinde olmak demek o kisinin sartlariyla yasiyor olmak demek. Siz olsaniz naparsiniz baska bir sey,benim yerimde siz olsaniz naparsiniz baska bir sey. Soguyunca arada cikip gitmek guzeldir,ozleyince geri gelirsiniz. Ben de oyle yapiyorum mesela,iyi geliyor
Benim bildiğim kadarıyla karşıdakinin durum ve şartları içselleştirilerek kurulur empati. Çünkü onun bakış açısı ile bakıp tarafsızca durumu değerlendirmek önemli. Zaten çoğu kişi bu yüzden yapamıyor bence ve ancak kendi başına gelince anlıyor. Neyse esenlikler dilerim.

Dayanamadım ekleme yapiyorum

Bayaa önceden açtığım bir konuda üstüme çok gelindi. O konuda şunu demek istiyorum sadece, ben çalışmayan kötü yaşasın demiyorum. Bak beni de anlayın, ben emek veriyorum ama ne üstüme başıma alabiliyorum ne anne olabiliyorum ne saygı görüyorum. İnsan emeğinin karşılığı olsun istiyor biraz. O konuda demek istediğim buydu

bence haklisiniz. o kadar kazaniyorsunuz calisiyorsunuz ve sacma sapan biseye gidiyor. esinizi cok sorumsuz buldum.

Ben bazı şeyleri abarttığınızi düşünüyorum şu günlerde herkes sevdikleri için endişe içinde gidip içini rahatlatmak istiyor belki annesi babası için huzursuz oluyor benim aldığım araba ile gidecekmismis cümlesini çok yanlış buldum ve malesef yine sen haksizsin annelik konusu içinde şunu söyleyebilirim evet bazen bu çok ağır bir acı insanın içinde ama olduğu zaman pişmanlık duymayacak ve eşimle bir ömür sürdürebilirim diyorsan dr. Eşliğinde bir tedavi alabilirsin allah gönlüne göre versin diyorum
Ne tedavisi

Ben geçenki konunuzu da okumuştum. Buradaki cevapları henüz okumadım ama şurada yazdığınızda bakarsak haklısınız. Araç sizin üzerinzize değil mi? Satın gitsin yahu. Bir hayrı dokunmadı size zaten, eşiniz de bu kafadaysa çocuğunuzu maddi olarak tek büyütecekseniz (ki ilerleyen süreçte manevi olarak da tek büyüteceksiniz gibi yorumluyorum) gidin yurtlarda, öksüz yetim bir çocuğun ihtiyacını karşılayın çocuk yapacağınız kişiyi bulana kadar... Onun iyiliği ömür boyu takip etsin sizi. Kocanıza da akıl fikir diliyorum. Size de sabır.
Sanırım yanlış anlaşılmış eşim ne istesem alır maddi olarak sadece şu an borcu var

Geçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.

Bugünkü konu ne peki?

Evet hazırım bütün eleştirilere, olsun. Alıştım zaten . İçime atmaktan daha iyidir biraz bana kızın da aklım başıma gelsin.

Söylediğim gibi araba aldık bilezikleri verdim düğünümde kendi tarafımın takılarını verdim kredi çektim ve bir araba aldık.
Beyefendi eşim bu arabayla benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesine gidecekti.

Arabayı satalım dedim. 20 binini kredime vericem. 15 binle geri kalan kredi borcunu öde dedim. Çünkü zor durumdayız. Arabanın kaskosu vergisinden de kurtuluruz. Kalanı da altın yapar biriktiririz dedim.

Kısacası bileziklerimi ve kredimi geri istiyorum. Ben eşek gibi çalışayım edeyim o benim ödediğim arabayla beni bu zor günlerde bırakıp gitmeyi düşünsün.

O da bana ben borcumu ödüyorum araba alalım daha düşük diyor. E borcunu ödüyorsun da ucu bana dokunuyor. 1 kuruşu kalmıyor.
Çocuk olduğunda ne olacak diyorum senin borcun olmuyor sen verirsin dedi bana hastane ve çocuğun masraflarını.
Af edersin ben kendim bakacaksam ayrılalım senden de ailenden de kurtulayım değil mi?
Ne düşünüyorsunuz gene mi haksızım? Fazla üstüme gelmeyin zaten çocuk fotoğraflarına bakıp ağlıyorum şu an. Gelmeyin bak fazla lütfen. Hayat yeterince zor.

hanim efendi onceki konunuzu okumustum ama size yazilanlari okumamistim. ben boyle hadsizlikleri sevmem ama esinizi sevmiyorsunuz. o nedenle lutfen cocuk falan yapmayi degil bosanmayi düşünün.

hayati ilk yillardan bu hesaplari yaptiginiz kisi ile gecirme fikri cok kötü, cok mutsuz. kimse hak etmez bunu.

Haklısınız evde oturup koca parası yiyenler haklıdır ben adamı deli ederim eşek gibi çalıştığım için
Kocaniz icin calismiyorsunuz ki
İnsan kendisi icin calisir. Begenmediyseniz is hayatini oturun evde madem. Dolayisiyla hem koca parasi yeme lutfuna mazhar olursunuz,hem de kocaniz sizin paranizi yiyemez
Allahim bir tasla iki kus 🤣

Yani siz ne istiyorsunuz?
Konunun noktaları ne kadar uçlarda fark ettiniz mi?
Boşanma davası açmaktan evi terk etmekten bahsediyorsun
devamında borçtan dertleniyor geçinemiyoruz deyip araba satmaktan bahsediyorsun
en son çocuk sahibi olamadığın için bebek fotolarına bakıp ağlamakla sonlandırıyorsun
En önce bu evliliğe devam edip etmeyeceğine bilinçli olarak bir karar ver

Back
X