Borcu ben ödeyeyim sefasını o mu sürsün. Aslaa.

Haklısınız evde oturup koca parası yiyenler haklıdır ben adamı deli ederim eşek gibi çalıştığım için
Yaa siz gerçekten çok komiksiniz 😅
Üzülüyorum zihniyetiniz adına ve sizin yetiştireceğiniz çocuklar adına (sadece evlattan bahsetmiyorum size emanet edilen yüzlerce evlattan bahsediyorum)
Zihniyetiniz çarpık ,düşünceleriniz çarpık. Benim annem yıllarca ev hanımıydı Sizin deyiminizle koca parası yedi daha sonra çalıştı, hâlâ çalışıyor. Ama bir gün bile babamdan, öncesi ve sonrasında davranış düşünce farkı görmedi. Ne annem çalışmazken ona evde oturup benim paramı yiyorsun dedi ne de annem çalıştığı zaman ben eşek gibi çalışıyorum, benim param vs. demedi. Ben öğrenciyken bile çalıştım evlendim çocuğum oldu hala çalışıyorum. Mesleğimi de kutsal görüyorum. Çok şükür sizin gibi düşüncelere hiç bulaşmadım. Asla sizin yaptığınız gibi ev hanımlarını küçümsemem. Bu benim aldığım terbiyede de gördüğüm eğitimde de yok.
Okumuşsunuz ama kendinizi geliştirememişsiniz. Okumak para kazanıp kk da artistlik yapmak için değildir. Sizin bütün konularınızı biliyorum. Size çarpık zihniyetiniz ve kirli düşüncelerinizle mutluluklar diliyorum ama bu şekilde hiç bir zaman mutlu olamayacaksnz

Evlilikde senin benimin lafı olmaz siz hatalısınız böyle eşiize karşı bir şey elde edemezsiniz. Yaşını kaç bilmiyorum ama olgunlaşmamışsınız. Bence bu yanlış tavırlardan vazgecin.çocuğu olgunluk çağınızda yapın. Ağlanacak bir şey yok bence.

Geçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.

Bugünkü konu ne peki?

Evet hazırım bütün eleştirilere, olsun. Alıştım zaten . İçime atmaktan daha iyidir biraz bana kızın da aklım başıma gelsin.

Söylediğim gibi araba aldık bilezikleri verdim düğünümde kendi tarafımın takılarını verdim kredi çektim ve bir araba aldık.
Beyefendi eşim bu arabayla benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesine gidecekti.

Arabayı satalım dedim. 20 binini kredime vericem. 15 binle geri kalan kredi borcunu öde dedim. Çünkü zor durumdayız. Arabanın kaskosu vergisinden de kurtuluruz. Kalanı da altın yapar biriktiririz dedim.

Kısacası bileziklerimi ve kredimi geri istiyorum. Ben eşek gibi çalışayım edeyim o benim ödediğim arabayla beni bu zor günlerde bırakıp gitmeyi düşünsün.

O da bana ben borcumu ödüyorum araba alalım daha düşük diyor. E borcunu ödüyorsun da ucu bana dokunuyor. 1 kuruşu kalmıyor.
Çocuk olduğunda ne olacak diyorum senin borcun olmuyor sen verirsin dedi bana hastane ve çocuğun masraflarını.
Af edersin ben kendim bakacaksam ayrılalım senden de ailenden de kurtulayım değil mi?
Ne düşünüyorsunuz gene mi haksızım? Fazla üstüme gelmeyin zaten çocuk fotoğraflarına bakıp ağlıyorum şu an. Gelmeyin bak fazla lütfen. Hayat yeterince zor.
Böyle düşünce içindeyseniz çocuk yapmayın onada sizede yazık.ikincisi yargılamadan eşinizle konuşun virüs dolayısıyla sen oraya gitsen hastalansan ailende kendini suçlar bu süreçte yanımda olsan daha iyi olur vs diyebilirsiniz.bir diğeri eşini seviyor musun yoksa artık sevgin kalmadi mi .çünkü bunu normal bir şekilde yazmış olma ihtimal yok.benim tarafımın altını vs diye düsünmeyin siz artık ailesiniz onunla sizde calisiyorsunjz sanirim kendinize ufakta olsa bir butce ayirin mesela esiniz sigara iciyorsa ayirdigi gibi.araci düşük alacaksanız mantığı yok çünkü o artan para size yetmeyecekse hiç gerek yok.zor şeyler ama seviyorsanız öfkeyle değil özveriyle biraz tatlı dil ile yaklaşın empati yaparak ne yazıkki erkekler biraz farklı düşünür geç olgunlaşır. Iyi gunler

Geçen gün eşim covid19 nedeniyle ailesinin yanına gidecek demistim ertesi gün eşim gitmekten vazgeçti. Çünkü boşanacağımı anladı. Kısacası yemedi. Ailesi aradı neden gelmediniz dediler daha doğrusu demisler o da gelmeyeceğimizi söylemis. Yok köyde şunun oğlu gelmismis bilmem ne. Sanki her tatilde oraya gidicez.

Bugünkü konu ne peki?

Evet hazırım bütün eleştirilere, olsun. Alıştım zaten . İçime atmaktan daha iyidir biraz bana kızın da aklım başıma gelsin.

Söylediğim gibi araba aldık bilezikleri verdim düğünümde kendi tarafımın takılarını verdim kredi çektim ve bir araba aldık.
Beyefendi eşim bu arabayla benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesine gidecekti.

Arabayı satalım dedim. 20 binini kredime vericem. 15 binle geri kalan kredi borcunu öde dedim. Çünkü zor durumdayız. Arabanın kaskosu vergisinden de kurtuluruz. Kalanı da altın yapar biriktiririz dedim.

Kısacası bileziklerimi ve kredimi geri istiyorum. Ben eşek gibi çalışayım edeyim o benim ödediğim arabayla beni bu zor günlerde bırakıp gitmeyi düşünsün.

O da bana ben borcumu ödüyorum araba alalım daha düşük diyor. E borcunu ödüyorsun da ucu bana dokunuyor. 1 kuruşu kalmıyor.
Çocuk olduğunda ne olacak diyorum senin borcun olmuyor sen verirsin dedi bana hastane ve çocuğun masraflarını.
Af edersin ben kendim bakacaksam ayrılalım senden de ailenden de kurtulayım değil mi?
Ne düşünüyorsunuz gene mi haksızım? Fazla üstüme gelmeyin zaten çocuk fotoğraflarına bakıp ağlıyorum şu an. Gelmeyin bak fazla lütfen. Hayat yeterince zor.
Haklısın insan emek verince en azından desteğin için saol canım demesini bekler eşinin. Nankörlük zoruna gidiyor gitmelide.

Evlilikte sen ben olayi yoktur
bu detayli muhasebe olayida cok uzucu gercekten
ben su kadar verdim ben bu kadar verdim benim arabamla sunu yapti benim arabamla buraya gitti ..
esinizden degilde resmen is ortaginizdan bahsediyor gibisiniz ..
Biz olamadiginiz muddetce bi yere varamazsiniz ..
bide bu kavgaci haliniz cok itici evlilikte degilde savasta gibisiniz .

Asla asla çocuk yapmayın. Hayatınızın hatası olur. Virüs var diye memleketinde herkes ailesine mi gidiyormuş. Bu ne cehalet ya. Ama gitme demişsiniz gitmemiş. Sıkıntı yok gibi duruyor. Senin araban benim arabam olayına girmeyin ama bence. Hastane ve çocuk masraflarını sen ödersin olayı da saçma. Biraz açık konuyu

Bugünkü konu ne peki?

Hıc te haksız degılsın. Hastane masraflarını mı alcakmıs pardon cocuk kimim cocugu. Lutfen bu adamdan cocuk yapma

Evlenince sen ben olmaz “biz” olur. Benim paramla bunu yaptık, senin paranla şunu yapalım derseniz yanlış olur. He şu da var eşiniz kazandığını boş şeylere harcıyordur eve katkı sağlamıyordur o zaman sitem etmekte haklısınız.

Konuyla ilgili hiç yorum yapmak istemiyorum.

Sadece şunun için geldim.
Mehir, islamda erkeğin kadına vermek zorunda olduğu mal veya paradır, doğru. Ancak yanlış aktarılan iki husus var.
1. Evlenince verilmek zorunda değil. Nikah esnasında belirlenen mehir hemen de verilebilir, daha sonra da.
2. Nikahta belirlenen mehir dedik. 5 lira mı verecek 5 kilo altın mı verecek bunu nikah esnasında erkek belirtir. Yani düğünde takılan altınlar mehirdir diye bi şey yok dinde. Ki zaten düşününce islamın doğuşu yani peygamber zamanında düğünde takılan takılar muhabbeti yoktur şimdiki gibi. Dinde evlenenlere takı takmak da yok zaten, hadi hiç takı gelmediyse nolacak o mehir bacım?

Daha anlatırdım da konuya dahil olmak istemiyorum. Okuyan yanlış bilmesin diye bunu yazmak istedim sadece.

Benim fikrim eşinizin sizi bırakıp ailesinin yanına gitmesi doğru olmazdı. O ayrı bir konu. Ağırlığınızı koymakta haklısınız. Korona varken hem anne babasını hem sizi riske atmamalı. Ama evlilikte ben ödedim sen ödedin, benim arabam, senin evin, benim hakkım gibi ifadeler bana çok çirkin geliyor. Takılan takılar sizin değil, ikinizin takıları ve artık aldığınız maaşlar ikinizin maaşı. Bir gün siz işten çıkarılırsınız ya da eşiniz işten çıkarılır, diğer taraf mı herşeye sahip olacak?

Konuyla ilgili hiç yorum yapmak istemiyorum.

Sadece şunun için geldim.
Mehir, islamda erkeğin kadına vermek zorunda olduğu mal veya paradır, doğru. Ancak yanlış aktarılan iki husus var.
1. Evlenince verilmek zorunda değil. Nikah esnasında belirlenen mehir hemen de verilebilir, daha sonra da.
2. Nikahta belirlenen mehir dedik. 5 lira mı verecek 5 kilo altın mı verecek bunu nikah esnasında erkek belirtir. Yani düğünde takılan altınlar mehirdir diye bi şey yok dinde. Ki zaten düşününce islamın doğuşu yani peygamber zamanında düğünde takılan takılar muhabbeti yoktur şimdiki gibi. Dinde evlenenlere takı takmak da yok zaten, hadi hiç takı gelmediyse nolacak o mehir bacım?

Daha anlatırdım da konuya dahil olmak istemiyorum. Okuyan yanlış bilmesin diye bunu yazmak istedim sadece.
O kadar doğru noktalara değinmişsin ki
Kadın evli olduğu boşanmaya niyeti olmadığı adama mehrimi ver diye tutturuyor
Düğünde takılan takıyı mehir yerine koyuyor
Mehir benim bildiğim boşandıktan bir müddet sonra kadın hayatına devam edebilsin diye verilir
Ayrıca iki bilezikle ne kadar hayatına devam edebilirsin ki

O kadar doğru noktalara değinmişsin ki
Kadın evli olduğu boşanmaya niyeti olmadığı adama mehrimi ver diye tutturuyor
Düğünde takılan takıyı mehir yerine koyuyor
Mehir benim bildiğim boşandıktan bir müddet sonra kadın hayatına devam edebilsin diye verilir
Ayrıca iki bilezikle ne kadar hayatına devam edebilirsin ki
İnsanların böyle sadece işine gelen kural kaidelerle yaşayıp, adına dindarlık demesi, bir de bunu tutarsız bulanlara triplenerek din uleması gibi cevap vermesi.. Hepsinden öte böylelerinin okumuş yazmış, eğitimci kesimden çıkması..

Yorum yapmak istemiyorum 😊

Bugünkü konu ne peki?

Allaaaah konu sahibi hanım keşke zengin talipte evlenip kurtulaydınız ?
Yok artık. Adam ne yapsın sizinle çok zor bir insansınız

Ne saniyosunuz koca bulup evlenince ailesinden vazgeçmesini mı ne kadar ayıp geldi bana benim aldığım arabayla beni yalnız bırakıp ailesini yanına gidiyor sevgi yok evliliginizde bu evlilikte cocuk yapıp başınızı yakmayın benim çok lüks hayatım yok çalışmıyorum da Eşim evlendikten sonra araba alacaktı altınlarımı ben ortaya koydum al sat sonuçta ikimizinde işine yarayacak bi mal altınlar köşede dursa ne durmasa ne siz çok maddiyatcisiniz eşinizi de ona gore seçeymişsiniz ne kendinize nede eşinize hayati zehir etmezdiniz

Sizin evlilik bitmiş.
Sürekli bir boşanma konusu, düşüncesi.
Evlilikte senin benim mi var?
Bir araba alırsınız işi olan kullanır vs.
Müsait olan evin geçimine destek olur.
Adam zaten araba kredisini ödemiyor mu? Çocuğun hastanesi masrafını siz ödeyince boşa mı gitmiş oluyor emeğiniz?
Zaten çocuk düşünmemelisiniz bu evlilikte orası ayrı da düşünce yapısı çok tuhaf.
Bir evlilikte sürekli boşanma lafı geçiyorsa orada sevgi kalmamıştır.
Sevgi olmayan yerde saygıda zamanla biter.
Sonuç belli

Bileziğiymiş altınıymış arabasıymış...
Bunların hepsi yerine konur tekrar alınır.
Önemli olan insanın ailesi yuvası huzurdur.

Bence de genelde esinin kullandigi bir araba icin malvarligini vermek borca girmek sacma. Evli degilim belki ondan anlayamiyorum ama kisisel birikimi yapip kendime harcayacagima adamin tekine biseyler almak zora girmek ustune onun ev islerini yapmak akil kari gelmiyor bana. Bu yuzden belki de 32 yasinda bekarim ama durust olayim bu yuzden degil sevgili bulamadim. Ama yani boyle yasamaktansa bekar olmak yani dunyaya bir kere geliyoruz. Ben konu sahibine hak verdim.

Back
X