merhaba arkadaslar!!bende yeni katıldım aranıza..3kasımda 8haftalık gebelıgım kalp atısları duyulmadıgı ıcın kurtajla alınmak zorunda kaldı..kurtajdan 35 gun sonra reglımı oldum sonra ıkıncı adetımı 9aralıkta oldum..doktorum sorun yok ıstedıgın zaman haıle kalabılırsın dedı..acak ayının 7sınde tekrar adet oldum ama dr takıbınde yumurtamı gordukten sonra ılıskıye gırmemız gun ıcın 20ocagı ve 5gun sonrasını onerdı uyguladık ama 25ınde bı ufak kanamam oldu tekrar sadece bı leke seklınde sımdı heycanla ne olcagını beklyoruz..rabbım hepımızın yar ve yardımcısı olsun...bu kanamın tecrubesını yasayan varsa lutfen paylassın sımdıden tesekkurler
ayyy maşallah iloşa canım yürüyp koştuğu günleride görürsünüz inş. canlarım
inş. diloş güzel haberleerle gelir canım
yaprak sen nasılsın ben iyiyim 6 gün kaldı bakalım allahım hayırlısını versin memelerim şişti yine perş. günü belli olur gününü şaşmaz benimki bakalım sürpriz olacak mı bize :))
senin melek 10 ayda yürüyecek aynı sinem teyzesi gibi maşallah canım yaaa
kendinize iyi bakın
canlarım öpüldünüz kocaman
kızlar dün gece ilayda 2-3 metre kadar YÜRÜDÜ ya
o kadar mutlu oldum ki :sm_cool:.
dengesini sağladığında zemin de düzgün olursa yürüyebiliyor benim mavişim alkisalkisalkis
henüz desteksiz ayağa kalkamıyor ama tutunup kalkıyor, sonra ellerini bırakıp adım atmaya başlıyor. dün gece ablam falan da vardı şok olduk resmen :1shok:
2-3 gün kadar önce size de yazmıştım 1-2 adım attı diye
daha erken aslında ben beklemiyordum hihoyyyt
ama dün gece birden adımları arttırıp 2 koltuk arasında desteksiz yürümeye başladı
darısı sizlerin başına inşallah :Saruboceq:
ay sormayın kızlar kaç günlerdir nette problem vardı şimdi düzeldi bir sorun yok sizi merak ettim vallahi gerçi pek gelen giden olmamış ama neyse biz bize kaldık arada uğrayan da yok ben geldim artık ,
sormayın kızlar dün gece çok büyük bir olay yaşadoık dün gece makinaya çamaşırlarıo yerleştiriyorum iklimde yanımda bir an kayboldu aman bir ses tangırtı sormayın iklimin çığlıkları kendimi mutfağa zor attım eve şöyle 3-4 gözlü bir dolap almıştım geçen altı tekerlekli sen git çekmeceden tutup kalk ve dolaı üzerine devir ay kızlar o manzarayı anlatama aklım çıktı dolabın üst iki çekmecesi resmen uçmuş biri iklimin kafaısnın bir yanında diğeri öbür ucunda çok şükür ki kafasına gelmemiş içinde de güveç kapları vardı yada o tabaklar fırlasaydı mazallah vallahi acayip bir felaketten kıl payı kurtulduk tabii kafa üstü düşmüş ama halının sütüne hemen aldım kucağıma ağlıyordu biraz gezdirdik falan sustu baktım kolunda bacağında bişey yok bir süre sonra emeklemeye ayağa falan kalktı çok şükür iklimde bişey yok ama birde bana sorun ya o çekmece kafasına gelseydi vallahi sonucunu düşünmek istemiyorum çok korkttum çok elim ayağım zangır zangır titredi gece odasında yattım çok şükür iyi vallahi verilmiş sadakamız varmış kızlar allahım kızımı korudu sormayın çok zor bir dönem nasıl yapcaz bilmiyorum tüm odaların kapalarını kapadımö sadece salonda oynuyor artık çok korktum çok
ayyyyyyyyyyyy ayyyyyyyyyyyyyyy maşallah benim dünya güzeli kzıma aferin ona bak yürümeye bile başlamış artık minik cimcimem emin ol çok sevindim acayip heycanlandım vallahi, demiştim sana tutunup kalktıktan en geç 1 ay sonra adım atar diyeaman annes, öyle heryerde söyleme neme lazım nazar falan değer kızıma nazar boncuğunuda tak :lepi:
bizim iklim anca tutunup kalkıyor ve öyle adım atıyor koltukta tunurken ellerini bırakıyor ama daha öyle yürüme gibi bir çaba yok vallahi neyse darısı benim kızımın başına inşallah
günaydın canlarım nasılsınız ben iyiyim iklim geçmiş olsun canım allah kazadan beladan korusun bizleri ve meleklerinizi
yaprağım sevindim canım maşallah mama ilkim haklı biryerde söyleme nazar deymesin mavişimize maşallahhh
nasıl geçti haftasonunuz bakalım
slm kızlarrr gelen olmamış neyse bir uğrayayım dedim ama kimsecikler yokkk
havalar nasıl sizin oralarda bizim buralarda ılıdı biraz ama soğuk havalar geri geliyomuş dikkat edin canlarım kendinize ve meleklerinizeee
günaydın canlarım nasılsınız ben iyiyim iklim geçmiş olsun canım allah kazadan beladan korusun bizleri ve meleklerinizi
yaprağım sevindim canım maşallah mama ilkim haklı biryerde söyleme nazar deymesin mavişimize maşallahhh
nasıl geçti haftasonunuz bakalım
ay canım benim ya,
okuyunca içim cızzz etti valla :gitme:.
Allah korusun canım valla, benim de yüreğim hep ağzımda
ilayda da o kadar çok düşüyor ki
olmadık yerlere giriyor, dolapları açmaya başladı artık
ortalıkta nerdeyse bişey bırakmadık ama yine de buluyor biryerler kaydirigubbakcemile
düz duvara tutunup kalkıyor, mutfaktaki damacanaya tutunup kalkıyor
bazen dengesini kaybedip küüüt düşüyor
sonra 10 dakika hiç susmadan ağlıyor senağlama
eşim de çocuklar düşe kalka büyür diyor öyle ama insanın içi gidiyor valla
aman canım gerçekten verilmiş sadakanız varmış. Allah korumuş benim kızımı
neyse ortalıkta hareketli ne var ne yok topla sen de.
evet canım gerçekten çok zor bir dönem. gözümüzü dört açmamız gerek artık :1shok:.
Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:
teşekkürler kızlar, gerçekten çok güzel bir duyguymuş.
darısı en kısa zamanda iklimin ve sizlerin başına inşallah
yok özel olarak kimseye söylemiyorum zaten.
ilk yürüdüğünde ablam vardı zaten. o annemlere söylemiş.
dün akşam da eşimin kardeşi aradı, ilaydayı özlemişler
hep biz geliyoruz bu akşam da siz gelin hava da çok soğuk değil dediler
biz de gittik, amcası sevsin kızımı dedik. ay orada hiç oturmadı resmen
kendini göstersin diye devamlı ayakta ve epey adım atıyor kızlar artıkmaşallah kuzuma. biryere tutunmadan kalkamıyor henüz ama tutunup kalktıktan sonra 3-4 metre durmaksızın yürüyor. yani buna yürüme denir dimi. yoksa kendi başına tutunmadan kalkıp yürüyünce mi yürüme oluyor onu da bilmiyorum. adımlama diyelim.
ama çok nazara geliyor ya. eltim devalı benim oğlum 14 aylık yürüdü, daha erken değilmi, sen buna ne yediriyorsun falan deyip durdu. ben de yani bebekler ne yiyiyorsa ondan yediriyorum öyle özel bir şey yok dedim. zaten zayıf bişey. zayıf olduğu için sanırım bu kadar kolay hareket ediyor.
neyse arabada 10-15 dakika uyudu sonra eve geldik gece 2 ye 3 e kadar uyumadı. sürekli zır zır ağladı ya senağlama nazar değdi diyorum eşime
sanırım yeni bir diş daha geliyormuş eşim altta bir diş epey kabarmış o yüzden huzursuz dedi. fitil falan verdik 3 e doğru ancak uyudu ve sabaha kadar 2-3 kez uyandı. yani zor bir dönem gerçekten. neyse Allah kolaylık versin, sağlık sıhhat versin de üstesinden gelicez inşallah.
iklimsu canım, iklimin de yürümesi yakındır. ilayda da geçen gün 2 adım falan attı hatta cuma akşamıydı buraya da yazmıştım. ama cumartesi akşamı coştu resmen. ben yavaş gelişir sanıyordum ama hızlı oldu biraz. inşallah devam eder. Allah nazarlardan saklasın yavrularımızı
canım buralarda da o geçen haftaki soğuklar yok
biraz daha ılık ama evet tekrar soğuyacakmış
hatta kar da yağacakmış bizim buralara
sizin oralara yağmaz gerçi ama soğuk olur.
evet dikkat etmek üşütmemek lazım :sinifsinif:
diloşla görüştüm, bu ara işleri var
pek gelemez, ama önümüzdeki haftadan sonra gelecek inşallah :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?