Boş vakti değerlendirmek suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben zaten zamanımı, emeğimi satıyorum bunun karşılığında paramı alıyorum. işlerımı bitirip bomboş durmam zarar vermiyorsa kitap okumam da zarar vermez, aksine personeline yarar sağlar. ıslerden sonra 20 dk kitap okusam yetiyor mesela. zihnim dinleniyor. mola yerıne kıtap okuyorum neden batıyor bu kadar?
özel sektörde kimse insan yerine konulmadığı için burda da bu yapılsın istiyorsunuz.
tıpkı cumartesi herkes calıssın olayı gibi. ama kimse cumartesi herkese tatil olsun demez.
bencilsiniz.

yoo gayet insan yerine konuluyorum. siz ama iş ve insan yönetimini belli ki bilmiyorsunuz.
siz ben kitap okuyarak dinleniyorum derseniz başkası ben dantelle dinleniyorum der. o yüzden belirli kurallar konur ki insanlar aşırı uçlara meyletmesin.
lütfen acitasyın yapmayın.
amiriniz size "gizliden kitabını oku" gibi birşey demiş. amirinizin de amirlikten bi haber olduğu aşikar.
cumartesi çalışılmayan, çalışılırsa extra mesaisi ödenen bir yerde çalışıyorum. ama cumartesi gelip işim bitti servisi bekleyene kadar kitap okuyayım demiyorum.
gün içerisinde de işim biterse işimle ilgili şeyler okumaya özen gösteriyorum.
hepimiz zaman ve bilgimizi satarak maaş alıyoruz. eğer zamanınız fazla geliyorsa iş yükünüze o zaman maaşınızda indirim talep edin. kitap okuduğunuz süreler için maaş almayı haketmiyorsunuz.
bana da bencil diyemezsiniz ben sizin kitap okuyup kafanıza göre takıldığınız işyerindeki çalışma arkadaşınız değilim.

ben kendimi geliştirmek için iş saati dışında kendine zaman ayıran bir özel sektör çalışanıysam siz de öyle olmak zorundasınız. üstelik maaşınızı devletten alırken.
burda kendinizi gayet iyi eleverdiniz. kendi şartlarınızı iyileştirmeye bakın, iyi gördüklerinizi kötüleştirmeye değil.

amannn burdaki sağlık müdürlüğünde hanımlar kısır günü yapıyor, sohbet gırla. siz kitap okumuşsunuz öyle ki atanmış kitapsever olmuşsunuz çok mu?

Iki yanlis bir dogru mu yapiyor?
Cocugunun okulunda ogretmen dersimi anlattim deyip otursa kitap okusan yine boyle olumlu dusunurmusun?

iyi de ben yukarıdaki yorum dışında kaç saat kitap okudugumu yazmış mıyım? bazı haftalar ne kadar boş kaldığımı yazmışım. sanki 8den 5e kadar kitap okuyup parti yapıyorum.
ayrıca personelin gidip arkadaşıyla oturması, çay içmesi de iş dışı bir şey. sigara için dakikalarca aşağı inmesi de. benm bunların yerıne 20dk- 30 dk kitap okumam size tuhaf geliyorsa siz de gayet bencilsiniz kusra bakmayın.

ayrıca kitap okumayı, örgü örmeyi, kısır yapmayı aynı kefeye koymanız çok acayip. kültür anlamında değil uygulama acısından söylüyorum.
Siz böyle devam ederseniz ihtar aldığınızda da savunmanizi bencilsiniz diye yaparsiniz o zaman.

Mesai saatinde masada oturup kitap okunmaz. Isiniz yoksa bile en azindan ekranla ilgilenir, bunu kimsenin gozune sokmazsınız.

Is hayati boyle maalesef.

mesai saatleri dışında ve öğle arasında kitap okumak desteklenir. ama diğer türlüsü yani mesai saatinde.. olmuyor, rahatsız ediyor insanı.
ben burda kimsenin bireysel gelişime aykırı bir tavırda olduğunu sanmıyorum. tavır bunun iş yerinde yapılmasına.
aynen katiliyorum size, masai saatinde banada cok ters bi düsünce bunlari yapmak

iyi de ben yukarıdaki yorum dışında kaç saat kitap okudugumu yazmış mıyım? bazı haftalar ne kadar boş kaldığımı yazmışım. sanki 8den 5e kadar kitap okuyup parti yapıyorum.
ayrıca personelin gidip arkadaşıyla oturması, çay içmesi de iş dışı bir şey. sigara için dakikalarca aşağı inmesi de. benm bunların yerıne 20dk- 30 dk kitap okumam size tuhaf geliyorsa siz de gayet bencilsiniz kusra bakmayın.

ayrıca kitap okumayı, örgü örmeyi, kısır yapmayı aynı kefeye koymanız çok acayip. kültür anlamında değil uygulama acısından söylüyorum.

amaan isterseniz bencil diyin. bi üst yazımda yazdım ama kızmaya bile değmezsiniz bu tavrınızla. ben kitap okumak kötü demedim. bu tavırla başkaları da örnekleri böyle çoğaltır dedim. siz ben kitapla dinlenirim dersiniz başkası başka türlü bir şey söyler ve önü alınmaz. kurallar bu nedenle konur.

ve evet gayet çok boş vaktim var kitap okuyorum algısı yarattınız. bunun için konu açıp bunca direndiğinize göre. neyse ne.

burda kendinizi gayet iyi eleverdiniz. kendi şartlarınızı iyileştirmeye bakın, iyi gördüklerinizi kötüleştirmeye değil.

anlamamakta ısrar etmenizi anlıyorum. bende kitap okusam tabi anlamazdan gelirim.
iş iştir. iş, iş olduğu için maaş alırız. iş yerinde boş zaman olduğunda kişisel şeyler yapalım diye değil.
yeri gelir banka hastane vs izin de alınır. müzikte dinlenir. ama açıp 30 dk kitap okunmaz.
benim şartlarım gayet iyi de siz anlamamakta dirençlisiniz. iş şartı başka şeydir.
kitap okurum başka bir sürü geliştirici aktivitede bulunurum ama bunu iş yerinde mesaim bittikten sonra ve haftasonları yaparım.
normal olan budur.
iş yeri özel hayatımızdaki isteklerimizi gerçekleştireceğimiz bir yer değildir.

yoo gayet insan yerine konuluyorum. siz ama iş ve insan yönetimini belli ki bilmiyorsunuz.

engin iş ve insan yönetimi bilgilerinizle size başarılar diliyorum, kızmaya bile değmezsiniz lafını da size iade ediyorum. teşekkürler.

aynen katiliyorum size, masai saatinde banada cok ters bi düsünce bunlari yapmak
yok yok konu sahibi anlamıyor ve kitap okunmasına kötü deniyor gibi bir algı yaratıyor.
iş dışında ben yapıyorum böyle şeyleri dediğimde de şartlarınızı iyileştirin diyor. şaşırtıcı..

engin iş ve insan yönetimi bilgilerinizle size başarılar diliyorum, kızmaya bile değmezsiniz lafını da size iade ediyorum. teşekkürler.

e bilmediğiniz şeyleri öğrenmek için iş yerinde bile kitap okuyacak kadar bilgiye susamışsınız. çorbada tuzum olsun dedim :)

rica ederim :KK71:

Iki yanlis bir dogru mu yapiyor?
Cocugunun okulunda ogretmen dersimi anlattim deyip otursa kitap okusan yine boyle olumlu dusunurmusun?
devlet memuruna her şey serbest sonuçta atanmış olmak bu tarz hakları veriyor. konu sahibine ya da bana soru sormak hiçbir şeyi değiştirmeyecek. aynı tas aynı hamam. konu sahibi "aaa bunu yapmiyim etik değil" demeyecek nasıl geldiyse öyle gider.
ha biz zamanında hocalardan dayak, küfür, hakaret gördüğümüz için hiçbir şey bana şaşırtıcı gelmiyor. ironi yapıyorum ve izahı olmayan şeylerin mizahı olur

yok yok konu sahibi anlamıyor ve kitap okunmasına kötü deniyor gibi bir algı yaratıyor.
iş dışında ben yapıyorum böyle şeyleri dediğimde de şartlarınızı iyileştirin diyor. şaşırtıcı..
yahu siz nişan, düğün videosunu getirip mesai saatinde bilgisayarda açarak personellere gösteren bi güruhun olduğundan habersiz biri olarak hala bana kapak yapmaya çalısıyosunuz.
size göre bunların hepsi de aynı şeyler olabilir ama bana göre de -ğil.20-30 dk kitap okumak ibaresinden bile 30 dk kitap okumanın altını cizip normal değil diyorsunuz, kime neye göre normal?
saat 16:30 masam tertemiz, herkes gitmeye hazır ve nazır. hiçbir personel yerinde yok. ben 17:00'e kadar kitap okumuşum bunun sizin nazarınızda sakıncası ne?
saat 11:30, masam tertemiz, kurum bomboş, 30- 40 dk kitap okuyorum. yemeğe cıkıyorum. bunun size zararı ne? 30 dk boş otursam bile iş dışı hiçbir şey yapmadığım için katkı mı sağlıyorum buraya? ısrarla birşeyleri anlamayan sizsiniz bence

yahu siz nişan, düğün videosunu getirip mesai saatinde bilgisayarda açarak personellere gösteren bi güruhun olduğundan habersiz biri olarak hala bana kapak yapmaya çalısıyosunuz.
size göre bunların hepsi de aynı şeyler olabilir ama bana göre de -ğil.20-30 dk kitap okumak ibaresinden bile 30 dk kitap okumanın altını cizip normal değil diyorsunuz, kime neye göre normal?
saat 16:30 masam tertemiz, herkes gitmeye hazır ve nazır. hiçbir personel yerinde yok. ben 17:00'e kadar kitap okumuşum bunun sizin nazarınızda sakıncası ne?
saat 11:30, masam tertemiz, kurum bomboş, 30- 40 dk kitap okuyorum. yemeğe cıkıyorum. bunun size zararı ne? 30 dk boş otursam bile iş dışı hiçbir şey yapmadığım için katkı mı sağlıyorum buraya? ısrarla birşeyleri anlamayan sizsiniz bence

boş zamanınızda işinizle ilgili kendinizi ilerletecek şeyler yapmanız etik olanıdır diyorum.
ve evet ben 5 dakikadan fazla nişan düğün videosu izlemiyorum, keza iş arkadaşlarım da öyle.
aralarımız tuvalet dahil 10 dakikayı geçmiyor. çünkü ara vermek budur.
neyse ne. herkesin etik anlayışı farklı.
kapak yapmaya çalışmıyorum.
30 dakika video izleyen de benim için bir. bu kadar boş zamanı olan insan o işyerine fazladır. ki günlük dinlenme süresi öğle yemeği sırasında zaten verilir. 45 dakika ila 1 saat arasında değişir. boş durma süremiz budur, bu olmalıdır.

çıkıştan yarım saat önce işler bitip personel dağılıyorsa iş şartlarınızı iyileştirmek için çıkış saatinin değiştirilmesini talep edebilirsiniz o zaman. evinize daha erken gitmiş olursunuz en azından.

neyse, anlaşamayacağımız belli zaten. ben size daha fazla yanıt vermeyeyim, siz de beni susturmuş olun vallahi.

2 kişinin yapacağı işe 3 kişi atanırsa durum bu olur..
yönetmelikte 3 kişi ile kurulur denen birimde tek kişi çalışıyorum diyorum. gelipte yoğun olduğum günler için konu açmadım ama.. o dönemler de 3 kişinin işini yapıyorum. her şey kendi yasasına göre işlemiyor gördüğünüz gibi.
neyse tm haklısınız. güzel ülkemizi sizin gibi güzel insanlar kurtaracak.

devlet memuruna her şey serbest sonuçta atanmış olmak bu tarz hakları veriyor. konu sahibine ya da bana soru sormak hiçbir şeyi değiştirmeyecek. aynı tas aynı hamam. konu sahibi "aaa bunu yapmiyim etik değil" demeyecek nasıl geldiyse öyle gider.
ha biz zamanında hocalardan dayak, küfür, hakaret gördüğümüz için hiçbir şey bana şaşırtıcı gelmiyor. ironi yapıyorum ve izahı olmayan şeylerin mizahı olur

Atanmis olmak bu haklari vermez.Devlet memurlari kanunu var.Sorusturma gecirir , ceza alir hatta memurluktan bile atilir.
Ben atandim mesai saatinde kitap okuyayim kendimi gelistireyim yok oyle bir dunya.Illa kendinu gelistirmek icin kitap okuyacaksan istifa eder evinde aksama kadar okursun.

yönetmelikte 3 kişi ile kurulur denen birimde tek kişi çalışıyorum diyorum. gelipte yoğun olduğum günler için konu açmadım ama.. o dönemler de 3 kişinin işini yapıyorum. her şey kendi yasasına göre işlemiyor gördüğünüz gibi.

Bizim gibi guzel insanlar ulkeyi kurtarirken sizde mesai saatleri icerisinde kitap okuyup kendinize zaman ayirin.

8 5 çalışıyorumdum doğum iznine çıkana kadar
Bazen o gün 5,dklık iş olmuyordu
Elbette çay kahve kitap gün bitiyordu

Başka ne yapıcaz??

• Komik
Reactions: 000

Mesai saatindesin hala burdan laf yetistiriyorusun.Bence arkadaslariniz hakli.Sizinki masum.15-20 dk lik kitap okuma isi gibi durmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X