Boş vakti değerlendirmek suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Günlük gelen kayıtları incelediğim bir işyerinde çalışıyorum. 4 yıl önce KPSS ile atanmıştım. Bazen listeler fazla geliyor yoğun oluyorum, bazen de az geliyor işlerimi bitirince yapacak bir şey bulamıyorum. Kalan o vakitte bilgisayardan bir şeyler okuyorum, dolaptaki klasörleri düzenliyorum, uğraşacak bir şeyler arayışında oluyorum yani. Evimde küçük ev aletleri eksik, son zamanlarda da indirim günlerinde telefonumla alışveriş sitelerine bakıyordum ve bunu yaparken işlerimi aksattığım bir gün olmadı. Ve bunun üzerine benim hakkımda sürekli telefonla oynuyor dedikleri kulağıma geldi. Hiçbir iş yapmıyor, telefonla oynuyor diye damgayı basmışlar yani, sanki gelen işleri ben belirliyorum gibi. Müdürlere bile gitmiş bu, beni birimden almayı düşünmüşler, burda 3 kişiyiz ve bu evrakları sadece ben yapıyorum, gitsem diğer çalısanlara yüklenecek diye sonra vazgeçmişler. Çelişkiye bakar mısınız hem iş yok diye beni burdan almaya calısıyorlar hem de işler diğerlerine yüklenecek diyorlar. Neyse tamam dedim telefonu bıraktım elime bile almıyorum, bunu yaparken de lise yıllarım geldi aklıma tabii.

Geçen hafta çok yoğundum. Öğleye kadar kayıt incelemesi yapıp öğleden sonra yazılarını yazıyordum.
Bu haftaya da sakin başladık, günlük işlerimi bitirince de camları silemeyeceğim için yine vaktim bana kaldı. Ben de kitap getirdim öğleden sonraları masamda, kimseye zararım olmadan usul usul okuyorum. Şefimin de haberi var, çalışmalarımı da bilir, kitap konusunda da destekler, boş oturup dedikodu yapmak yerine kendin için bir şeyler yapmak daha iyidir, işlerini aksatmıyorsa kimseyi rahatsız etmiyorsa memur masasında istediğini yapar der. Neyse,sabah konu bir yerden açıldı, odadaki diğer arkadaşa benim hakkımda kitap okuyor, demek ki iş yok diye atıfta bulunmuşlar yine ve bana bunu söyledi. İsim de vermiyor tabi verse gidip ben söyleyeceğim keşke siz de biraz okusanız da insanların iş takibini yapmayı bıraksanız diye. Vallahi sinir oluyorum artık. İş yoksa yaratayım mı ya.. Laf edildiğini duyunca da beni destekleyen şefim kitabı saklayıp okusan, önüne iş yapar gibi evrak koysan daha iyi olabilir dedi. Bana yapıyormuş gibi görünmek yerine insanlara kimsenin işine burnunu sokmayı öğretseler iş hayatı daha iyi olmaz mı? Boş vakti değerlendirmek suç mu ya, ne istiyorlar anlamıyorum, sabah sabah sinirlendim.

Son düzenleme:
Kimse senin işini durumunu, ne zaman bittiğini, çalışma stilini bilmez. Evet masanda işin dışında başka bir şeyle ilgilenirsen görsel olarak, boş oturuyor izlenimi verirsin malesef. Hatta inan bana sen bile başkasında görsen böyle bir yanılgıya düşersin. Kitap okumuşsun, örgü örmüşsün yada telefonla vakit geçirmişsin, ama sonuçta kendine özel bir şeyle ilgileniyorsun.

Eğer işin biterse diğer arkadaşlarına yardım talep et, yada şefinden öğrenebileceğin başka bir iş iste. Böylece kendi biriminde ki her işi bilirsin. Bu ileride terfi anlamında da işe yarar, her işi halledebilir olman üstlerinin de dikkatini çekecek ve sana referans olacaktır.

valla ben de göstere göstere masasında kitap okuyan birini görsem rahatsız olur ve lafımı söylerim.
iş yerinde gereksiz hareketler bunlar.
boş zamanınız kalıyorsa iş yerinde, işinizle ilgili birşeyleri okuyun internet üzerinden.
hareketiniz kesinlikle insanların yanlış anlamasına açık.

Günlük gelen kayıtları incelediğim bir işyerinde çalışıyorum. 4 yıl önce KPSS ile atanmıştım. Bazen listeler fazla geliyor yoğun oluyorum, bazen de az geliyor işlerimi bitirince yapacak bir şey bulamıyorum. Kalan o vakitte bilgisayardan bir şeyler okuyorum, dolaptaki klasörleri düzenliyorum, uğraşacak bir şeyler arayışında oluyorum yani. Evimde küçük ev aletleri eksik, son zamanlarda da indirim günlerinde telefonumla alışveriş sitelerine bakıyordum ve bunu yaparken işlerimi aksattığım bir gün olmadı. Ve bunun üzerine benim hakkımda sürekli telefonla oynuyor dedikleri kulağıma geldi. Hiçbir iş yapmıyor, telefonla oynuyor diye damgayı basmışlar yani, sanki gelen işleri ben belirliyorum gibi. Müdürlere bile gitmiş bu, beni birimden almayı düşünmüşler, burda 3 kişiyiz ve bu evrakları sadece ben yapıyorum, gitsem diğer çalısanlara yüklenecek diye sonra vazgeçmişler. Çelişkiye bakar mısınız hem iş yok diye beni burdan almaya calısıyorlar hem de işler diğerlerine yüklenecek diyorlar. Neyse tamam dedim telefonu bıraktım elime bile almıyorum, bunu yaparken de lise yıllarım geldi aklıma tabii.

Geçen hafta çok yoğundum. Öğleye kadar kayıt incelemesi yapıp öğleden sonra yazılarını yazıyordum.
Bu haftaya da sakin başladık, günlük işlerimi bitirince de camları silemeyeceğim için yine vaktim bana kaldı. Ben de kitap getirdim öğleden sonraları masamda, kimseye zararım olmadan usul usul okuyorum. Şefimin de haberi var, çalışmalarımı da bilir, kitap konusunda da destekler, boş oturup dedikodu yapmak yerine kendin için bir şeyler yapmak daha iyidir, işlerini aksatmıyorsa kimseyi rahatsız etmiyorsa memur masasında istediğini yapar der. Neyse,sabah konu bir yerden açıldı, odadaki diğer arkadaşa benim hakkımda kitap okuyor, demek ki iş yok diye atıfta bulunmuşlar yine ve bana bunu söyledi. İsim de vermiyor tabi verse gidip ben söyleyeceğim keşke siz de biraz okusanız da insanların iş takibini yapmayı bıraksanız diye. Vallahi sinir oluyorum artık. İş yoksa yaratayım mı ya.. Laf edildiğini duyunca da beni destekleyen şefim kitabı saklayıp okusan, önüne iş yapar gibi evrak koysan daha iyi olabilir dedi. Bana yapıyormuş gibi görünmek yerine insanlara kimsenin işine burnunu sokmayı öğretseler iş hayatı daha iyi olmaz mı? Boş vakti değerlendirmek suç mu ya, ne istiyorlar anlamıyorum, sabah sabah sinirlendim.
sende agir agirvyap arada cay kahve icip kucuk kucuk molalr ver ne yaziiki is dunyasi boyle biri birni gqmbazlamqsa bu gemi yurumuyor

Açıkça sana söyleseler keşke de sende anlatsan işin gerçeğini bu gidişle işinden olacaksın bence işin bitince bilgisayara bak tel ve kitapla ilgilenme

Bazen mesleğimi düşünüyorum 5 dk boş vakit yok, stres sıkıntı genel sürekli olan bi gerginlik.. işlerden nefes alınmıyor 😞 napmışım ben kendime dedim yani.

Konunuz hakkında da bence de işlerinizi yaptıktan sonra size verilen başka iş yoksa tabiki serbestsiniz. Kim ne derse desin umursamayın diyeceğim ama işte önemli tabi. Sürekli meşgul görünün yine en iyisi

bilgisayardan girseniz alisveris sitelerine o zamanda gören oluyor mu yani yaninizda biri var mi veya arkanizda?

İşyerinde kitap okumak herkesin gözüne batar heryer de bu böyledir. İşleri ağırdan alarak yap. Gün içine yay. Benimde elim çabuktur işimi hemen bitiririm. Tayin olarak ayrıldığım yerde benim görevime atanan arkadaş işlerin yetişmediğinden çok şikayetçiymiş oradaki arkadaşım arayarak anlattı. Biz seni hep oturuyor diyorduk meğer işlerini bitirip de oturuyormuşsun dedi. Sonradan anlamışlar çalıştığımı😁 kitabını gizlice oku telefonuna gizlice bak 17 yıllık çalışan olarak tavsiyem. Şimdi 5 dk. lık işi 1 saatte yapıyorum. Bi çizgi film vardı orda gişede duran tembel hayvanlar gibi. Zoopolice di sanırım adı. 🤪🤪🤪

bilgisayardan girseniz alisveris sitelerine o zamanda gören oluyor mu yani yaninizda biri var mi veya arkanizda?
bilgisayarlar açmıyor ki alısveris sitelerini, acsa bu insanlara laf vermem

valla ben de göstere göstere masasında kitap okuyan birini görsem rahatsız olur ve lafımı söylerim.
iş yerinde gereksiz hareketler bunlar.
boş zamanınız kalıyorsa iş yerinde, işinizle ilgili birşeyleri okuyun internet üzerinden.
hareketiniz kesinlikle insanların yanlış anlamasına açık.
açıkcası göstere göstere de okumuyorum masamın altında gizli bir şey yapıyor gibi okuyorum arkadasların direktifiyle, şaka gibi. keske bu algıyı değiştirebilsem.

açıkcası göstere göstere de okumuyorum masamın altında gizli bir şey yapıyor gibi okuyorum arkadasların direktifiyle, şaka gibi. keske bu algıyı değiştirebilsem.
anladim cogu is yerleri facebooku falan kapatir da alisveris sitelerini kapattiklarini bilmiyordum, heryer farkli demek.

suç değil ama göze batması da normal. bir kurumda bazıları sabahtan akşama kadar çalışıyor bazıları yarım gün çalışıyorsa sıkıntı var demektir.

yurtdisinda yasiyorum, burda boyle bisey yapsaniz burda da laf olur.
Ben ilk ise girdigimde is yukum cok degildi, kulakligi takip cocuk masallari, gramer dersleri dinleyerek hem is yaptim hem dil ogrendim, buranin vatandasligini da bu sayede aldim.
Ama elime kitap alip okusam kesin laf ederlerdi ama kulakligima laf etmediler, elim isliyor sonucta.
Bence kitap vs bunlar hakkinizda iyi intiba birakmaz, laf edenler biraz hakli.

Demek ki is yükünüz azmis.Telefonla oynayip kitap okuyacak vakit bulabiliyosunuz.Ben mudurunuzun yerinde olsam size daha fazla is verirdim.
Devlet size orda kitap okuyun telefonla oynayin diye maas vermiyor.
ben de o devletin birimine rastgele girmedim zaten.

yurtdisinda yasiyorum, burda boyle bisey yapsaniz burda da laf olur.
Ben ilk ise girdigimde is yukum cok degildi, kulakligi takip cocuk masallari, gramer dersleri dinleyerek hem is yaptim hem dil ogrendim, buranin vatandasligini da bu sayede aldim.
Ama elime kitap alip okusam kesin laf ederlerdi ama kulakligima laf etmediler, elim isliyor sonucta.
kulaklığa da ediyorlar, işimi bir şekilde sabote ettiğini düşünüyorlar sanırım

ama o laf edenlerin çoğu da boşluklarından. yoğun calısan insan beni görmüyor.onlar oturup iş yapmayanı eleştirmeyi seciyor, ben de kimseye bulasmadan kendimce vakit geçirmeyi.

iş yerinde boş zamanda kitap okumak bence hiç doğru değil. ne olursa olsun. orası sizin eviniz değil. özel sektörde olsanız tabi asla yapamazdınız. şaka gibi. işim bitti kitap okuyayım. f
bence değişmesi gereken algı sizinki. iş iştir. iş, iş olduğu için bize maaş ödenir. boş vakitlerimizde kitap okursak patronların bizden para alması lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X