Boş vakti değerlendirmek suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
iş hayatında verimdir önemli olan, iş yapmış gibi olmak değildir.. işin varsa en iyi şekilde yaparsın, gerisi seni ilgilendirir, maaş 7/24 heykel olacaksın diye verilmez.
kimse robot değil. ama kitap okumak iş yerinin mevzusu değildir bence. hepimiz gerekli arayı kafamızı dinlendirmek için veriyoruz ve vermeliyiz. ama bunun sınırı kitap okumakla genişlerse başkası da başka şeyler yapmak ister. ve bunun önü alınamaz.
münferit boş vakitlere değil, yapılan bir davranışın genele etkisini ve oluşabilecek kaosları düşünerek hareket etmek gerekir.
bu iş hayatının temelidir .

R Raiden ilk atandigimda gunluk 1 saat isimiz olurdu bir gruptuk.nasil gunu gecirecegimizi sasirirdik.is isterdik.keyfinize bakin is yok simdilik.olunca soyleriz zaten calisirsiniz derlerdi.boyle boyle gunde 1 saatlik is yapip 8-17 mesai yaptik.zaman zaman sezon sezon dizi bitirdim cd takip kulaklikla.internette de yok bilgisayarda.sonra zaten bi daha hic oyle bos kalmadik.bu kadar goze batiyorsa onunuze evraklari alip kulakliktan kitap vs biseyler dinleyin.hem bosa zaman gecirmemis olur hem de onunuzde evrak olur.

kimse robot değil. ama kitap okumak iş yerinin mevzusu değildir bence. hepimiz gerekli arayı kafamızı dinlendirmek için veriyoruz ve vermeliyiz. ama bunun sınırı kitap okumakla genişlerse başkası da başka şeyler yapmak ister. ve bunun önü alınamaz.
münferit boş vakitlere değil, yapılan bir davranışın genele etkisini ve oluşabilecek kaosları düşünerek hareket etmek gerekir.
bu iş hayatının temelidir .
kitap okumakla örgü örmek aynı kefeye konulamaz, herşeyin önemi bellidir, kitap da zaten 7/24 okunacak birşey değildir, günde kaç saat kitap okunabilir ki, insanın gözü elvermez. Mesele işten arta kalan zamanda ne ile meşgul olunduğu. Konuyu açan da bunun için açmış zaten

yorumuzunu cok kırıcı buldum. aynı eleştiriyi boş içerik hazırlayıp binlerce lira kazanan youtuberlara da yapıyorsunuzdur umarım
yorumumu sizin için yapmadım, kendi kurumumu baz alarak konuşuyorum siz hangi kurumdasınız iş yoğunluğunuz ne ben bilemem ki, her kurum farklıdır vızır vızır çalışan devlet daireleri de var gün boyu boş oturanlar da

Bir çelik firmasında dış ticaret sorumlusu olarak çalışıyordum. Firmadaki tüm kızlar sekreter, muhasebe falan sürekli dizi izlerdi pcden :) bende bir yandan teklifler hazırladığımız için hayali teklifler hazırlayıp kendimi geliştirmeye çalışırdım. Arada patrona gösterirdim beni yönlendirin, işimde daha iyi olayım diye. Bir gün bana işini fazlasıyla yapıyorsun zaten git kitap oku, İnternetten dizi izle, telefonla falan oyna kızım demişti :D Adresini vereyim mi sana :)

Hatalısınız...
Ben kurumsal firmada çok yoğun çalıştım. Bir yıllık çalışmamın 3 yıl sayılması gerekir o derece yoğun.
Neyse kurumsal firmadan ayrıldım.
Kendime şahıs firması perakende sektöründe iyi bı konumda olan şirkette iş buldum.
Çok hızlı çalıştığım için işlerimi kafama göre yapardım. Aylık rapor cikarirdim raporu grafik olarak da sunardım.
Günlük raporlarım.
Gerekli faturalar.
Ürün incelemeleri, gerekli talep edilen ürün aksesuarları, iade alınan ürünler, para iadeleri liste uzar gider.
Ama bos vaktimde kitap okumadım. Bunu hiç bir iş yerinde kimseye anlatamazsınız. Telefonda ürün incelemesi yada vakit geçirme asla ama asla kimsenin gözünün önünde yapmadım.
Elime alırım iade aldığım urunleri istediğim bölüme gider isimle ilgili konuşurum arkadaşlarla vakit gecirirdim.
Yani oyunu kuralına göre oynayacaksınız.

İş yerinde istersen binayı yık tekrardan yap ama kitap okuma.
Yaptıkların değil, yapmadıkların görünür her zaman.
Herkesi de takma sen aldığın parayı vicdanına sorgulamadan harcıyorsan sıkıntı yoktur.

kitap okumakla örgü örmek aynı kefeye konulamaz, herşeyin önemi bellidir, kitap da zaten 7/24 okunacak birşey değildir, günde kaç saat kitap okunabilir ki, insanın gözü elvermez. Mesele işten arta kalan zamanda ne ile meşgul olunduğu. Konuyu açan da bunun için açmış zaten
İşten arta kalan zamanda işle ilgilenilir. :)
İş ile ilgili birşeylee okuyarak mesela..

Memur da olsanız, özel sektörde işçi de olsanız mesai saatinde iş dışında bir şeyle oyalanmanız dışarıdan bakan kimseye iyi şeyler çağrıştırmaz..

Vermeyin o insanlara bu fırsatı o zaman siz de..
Amiriniz sizi uzun süre kollayamaz. Verdiği "şu saklayarak oku" fikri de çok kötü. Bir amir böyle yapmamalı..

Tabiki sizin sucunuz degil ama birileri aksama kadar is yaparken digerinin erken bitirip kitap okumasi sinir bozar. Siz gorseniz sizin de siniriniz bozulur
Bir de kimse isi bitirdiniz mi bitirmediniz mi bilemez, iş savsaklayanlar olunca kurunun yaninda yas da yaniyor maalesef
İş biriktirmeyi sevmem o yuzden molali calisin uzun uzadiya yayin diyemeyecegim ama ben sizin yerinizde olsam telefondan kulaklikla bir seyler izlerdim

suç değil ama göze batması da normal. bir kurumda bazıları sabahtan akşama kadar çalışıyor bazıları yarım gün çalışıyorsa sıkıntı var demektir.

Part time memurluk = full time maaş :işsiz:

Amirin yerinde olsam 'iş yükün az demek ki' deyip angaryaları verirdim. :KK70:

amannn burdaki sağlık müdürlüğünde hanımlar kısır günü yapıyor, sohbet gırla. siz kitap okumuşsunuz öyle ki atanmış kitapsever olmuşsunuz çok mu?

Is saatlerinde is disinda birseylerle ilgilenmeyi bende hos bulmuyorum, cogu yorumdada söylenmis zaten full time calisiyorsaniz ve sürekli bos vaktiniz oluosa demekki is yükünüz yeterli degil. Aldiginiz maas ama tüm gün calisan maasi… haksizlik bazi calisanlar wc ye bile gitcek vakti bulamasken bos vakit degerlendirmek is yerinde hos degil...
Göze batmasi gayet normal... saglik sektöründe kisir günü yapilio denmis oda bi yanlisdir onlar yanlis yapio diye sizde yapin moduda hos degil yani….
Keske ülkemizde calisma biseyler basarma daha ön planda olsa… sizin icin demiyorum bunu Burda yorumlari okurken okadar üzüldümki, böyle düsüncelerde olan insanlarin bide cocuk yetistirdiklerini var sayarsak cokda bisey beklememek gerekir gelecegimizden….

bu mantıkla iyi ki olmamışsınız o zaman
kendinizi haklı görmenizi anlayamadım ben bi türlü. iş saatinde bana göre ha kitap okumuş, ha örgü örmüş ha kısır günü yapmış. hepsi aynı çünkü iş dışında birşeyle meşgulsünüz.
sizin kişisel gelişiminiz için iş saatinde bu denli zaman harcamanız beni irrite etti mesela. kusura bakmayın.
ben kendimi geliştirmek için iş saati dışında kendine zaman ayıran bir özel sektör çalışanıysam siz de öyle olmak zorundasınız. üstelik maaşınızı devletten alırken.

Is saatlerinde is disinda birseylerle ilgilenmeyi bende hos bulmuyorum, cogu yorumdada söylenmis zaten full time calisiyorsaniz ve sürekli bos vaktiniz oluosa demekki is yükünüz yeterli degil. Aldiginiz maas ama tüm gün calisan maasi… haksizlik bazi calisanlar wc ye bile gitcek vakti bulamasken bos vakit degerlendirmek is yerinde hos degil...
Göze batmasi gayet normal... saglik sektöründe kisir günü yapilio denmis oda bi yanlisdir onlar yanlis yapio diye sizde yapin moduda hos degil yani….
Keske ülkemizde calisma biseyler basarma daha ön planda olsa… sizin icin demiyorum bunu Burda yorumlari okurken okadar üzüldümki, böyle düsüncelerde olan insanlarin bide cocuk yetistirdiklerini var sayarsak cokda bisey beklememek gerekir gelecegimizden….

mesai saatleri dışında ve öğle arasında kitap okumak desteklenir. ama diğer türlüsü yani mesai saatinde.. olmuyor, rahatsız ediyor insanı.
ben burda kimsenin bireysel gelişime aykırı bir tavırda olduğunu sanmıyorum. tavır bunun iş yerinde yapılmasına.

kalitesiz insan davranışı değil iş hayatının en temel kuralıdır. çalışmak denen şey bu olmasa patronlar bize maaş vermez bizden üstüne para alırdı.
ayrıca boş zamanı bu derece kalan insan gerçekten fazla elemandır.
ben zaten zamanımı, emeğimi satıyorum bunun karşılığında paramı alıyorum. işlerımı bitirip bomboş durmam zarar vermiyorsa kitap okumam da zarar vermez, aksine personeline yarar sağlar. ıslerden sonra 20 dk kitap okusam yetiyor mesela. zihnim dinleniyor. mola yerıne kıtap okuyorum neden batıyor bu kadar?
özel sektörde kimse insan yerine konulmadığı için burda da bu yapılsın istiyorsunuz.
tıpkı cumartesi herkes calıssın olayı gibi. ama kimse cumartesi herkese tatil olsun demez.
bencilsiniz.

kendinizi haklı görmenizi anlayamadım ben bi türlü. iş saatinde bana göre ha kitap okumuş, ha örgü örmüş ha kısır günü yapmış. hepsi aynı çünkü iş dışında birşeyle meşgulsünüz.
sizin kişisel gelişiminiz için iş saatinde bu denli zaman harcamanız beni irrite etti mesela. kusura bakmayın.
ben kendimi geliştirmek için iş saati dışında kendine zaman ayıran bir özel sektör çalışanıysam siz de öyle olmak zorundasınız. üstelik maaşınızı devletten alırken.
iyi de ben yukarıdaki yorum dışında kaç saat kitap okudugumu yazmış mıyım? bazı haftalar ne kadar boş kaldığımı yazmışım. sanki 8den 5e kadar kitap okuyup parti yapıyorum.
ayrıca personelin gidip arkadaşıyla oturması, çay içmesi de iş dışı bir şey. sigara için dakikalarca aşağı inmesi de. benm bunların yerıne 20dk- 30 dk kitap okumam size tuhaf geliyorsa siz de gayet bencilsiniz kusra bakmayın.

ayrıca kitap okumayı, örgü örmeyi, kısır yapmayı aynı kefeye koymanız çok acayip. kültür anlamında değil uygulama acısından söylüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X