Boş vakti değerlendirmek suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demek ki is yükünüz azmis.Telefonla oynayip kitap okuyacak vakit bulabiliyosunuz.Ben mudurunuzun yerinde olsam size daha fazla is verirdim.
Devlet size orda kitap okuyun telefonla oynayin diye maas vermiyor.
müdüründe vereceği iş kalmadıysa mesela bende memurum yapan bir birimdeyim ilgili şubelerden talep gelirse alım yapıyoruz gelmezse kendi kendimize alım yapacak değiliz sonuçta alım olunca çalışıyoruz olmayınca boşta kalıyoruz müdürde bi yerinden iş üretemeyeceğine göre ki ben iş yok müdürüm bana iş ver dediğim zamanlarda oldu müdür iş yok ne vereyim dedi napalım şimdi k...mızdan iş mi uyduralım

Günlük gelen kayıtları incelediğim bir işyerinde çalışıyorum. 4 yıl önce KPSS ile atanmıştım. Bazen listeler fazla geliyor yoğun oluyorum, bazen de az geliyor işlerimi bitirince yapacak bir şey bulamıyorum. Kalan o vakitte bilgisayardan bir şeyler okuyorum, dolaptaki klasörleri düzenliyorum, uğraşacak bir şeyler arayışında oluyorum yani. Evimde küçük ev aletleri eksik, son zamanlarda da indirim günlerinde telefonumla alışveriş sitelerine bakıyordum ve bunu yaparken işlerimi aksattığım bir gün olmadı. Ve bunun üzerine benim hakkımda sürekli telefonla oynuyor dedikleri kulağıma geldi. Hiçbir iş yapmıyor, telefonla oynuyor diye damgayı basmışlar yani, sanki gelen işleri ben belirliyorum gibi. Müdürlere bile gitmiş bu, beni birimden almayı düşünmüşler, burda 3 kişiyiz ve bu evrakları sadece ben yapıyorum, gitsem diğer çalısanlara yüklenecek diye sonra vazgeçmişler. Çelişkiye bakar mısınız hem iş yok diye beni burdan almaya calısıyorlar hem de işler diğerlerine yüklenecek diyorlar. Neyse tamam dedim telefonu bıraktım elime bile almıyorum, bunu yaparken de lise yıllarım geldi aklıma tabii.

Geçen hafta çok yoğundum. Öğleye kadar kayıt incelemesi yapıp öğleden sonra yazılarını yazıyordum.
Bu haftaya da sakin başladık, günlük işlerimi bitirince de camları silemeyeceğim için yine vaktim bana kaldı. Ben de kitap getirdim öğleden sonraları masamda, kimseye zararım olmadan usul usul okuyorum. Şefimin de haberi var, çalışmalarımı da bilir, kitap konusunda da destekler, boş oturup dedikodu yapmak yerine kendin için bir şeyler yapmak daha iyidir, işlerini aksatmıyorsa kimseyi rahatsız etmiyorsa memur masasında istediğini yapar der. Neyse,sabah konu bir yerden açıldı, odadaki diğer arkadaşa benim hakkımda kitap okuyor, demek ki iş yok diye atıfta bulunmuşlar yine ve bana bunu söyledi. İsim de vermiyor tabi verse gidip ben söyleyeceğim keşke siz de biraz okusanız da insanların iş takibini yapmayı bıraksanız diye. Vallahi sinir oluyorum artık. İş yoksa yaratayım mı ya.. Laf edildiğini duyunca da beni destekleyen şefim kitabı saklayıp okusan, önüne iş yapar gibi evrak koysan daha iyi olabilir dedi. Bana yapıyormuş gibi görünmek yerine insanlara kimsenin işine burnunu sokmayı öğretseler iş hayatı daha iyi olmaz mı? Boş vakti değerlendirmek suç mu ya, ne istiyorlar anlamıyorum, sabah sabah sinirlendim.
Sizin istediğiniz durumu anladım.
Fakat bu sadece dünyada bir kaç çok büyük şirkette var. Mesela google'da. Işin bitti ise yok ise dinlenme odaları var orada 1 saati geçmemek kaydıyla uyuyabiliyorsun kitap okuyabiliyorsun oyun oynayabiliyorsun vs. Ama o odada herkes o anda kişisel bir aktivite yapabiliyor.
Fakat sizin buradaki durum çok farklı.
Işyerinde adalet duygusu zedeleniyor.
Haliyle herkes rahatsız oluyor.
Karşı masada bir çalışma arkadaşınız harıl harıl çalışırken sizin aheste aheste kitap okumanız hiç etik değil.
Bende olsam rahatsız olurdum.
Bir dinlenme odası olsa herkes orada kitap okusa zaten şikayet edilmezdiniz.
Şükredin devlette çalışıyorsunuz özelde olsanız savunma yazdırırlardı.
Bu arada o amire de Allah vicdan versin. Müdürün işyerinde görevi çalışma ilişkilerinde nizamı ve bütünlüğü sağlamaktır.
Resmen amiriniz işyerindeki adaleti yerle bir ediyor.
Hiç etik değil bunlar.

Çok şaşırdım.

Mesai saatindesin hala burdan laf yetistiriyorusun.Bence arkadaslariniz hakli.Sizinki masum.15-20 dk lik kitap okuma isi gibi durmuyor.
şuan işyerinden giren kaç kişiyi itham ettiğinizin farkında mısınız. üslubunuz asla cevap verilecek nitelikte değil.
siz burda olsanız muhtemelen iş, personel takibi yapanlardan farkınız olmazdı.

süslü sözlükte de sorulmuş aynı soru, orda da sordunuz sanırım. genel olarak iki tarafta da aynı cevaplar verilmiş. mesai saatleri içinde yaptığınız şeylerin yapılmasının hoş olmadığından bahsedilmiş, 2 kişilik işin 5 kişiye yaptırılması eleştirilmiş ama siz inatla kitap okumak eleştirilmiş gibi davranıyorsunuz. haksız değilsiniz ama tam anlamıyla haklı da değilsiniz anlaşamadığımız nokta bu sanırım. evet iş bittikten sonra aylak aylak oturmak hoş değil ama kitap okumak da dışarıya ben hiç iş yapmıyorum mesajı veriyor size de denilmiş bu zaten. ebook deneyebilirsiniz, sesli kitap alabilirsiniz. bilgisayarınızda yasaklı siteler var ama mesela google'ın akademik sayfası yasaklı değildir, ilgi alanlarınız dahilinde ordan çeşitli yazılar, makaleler okuyabilirsiniz.

müdüründe vereceği iş kalmadıysa mesela bende memurum yapan bir birimdeyim ilgili şubelerden talep gelirse alım yapıyoruz gelmezse kendi kendimize alım yapacak değiliz sonuçta alım olunca çalışıyoruz olmayınca boşta kalıyoruz müdürde bi yerinden iş üretemeyeceğine göre ki ben iş yok müdürüm bana iş ver dediğim zamanlarda oldu müdür iş yok ne vereyim dedi napalım şimdi k...mızdan iş mi uyduralım
ısrarla carpıtıyorlar, ben birimimin mevzuatını biliyorum aynı şeyleri okumak istemiyorum, kalkıp kapı pencere mi sileyim. memurum diye 8-5 heykel mi olayım. neyse sıkıldım. beni anlayan anladı, anlamayan da bir arkadaş, akraba ortamında bir memura denk gelirse bana söylediklerinin aynısını söyler.
sevgiler herkese

ısrarla carpıtıyorlar, ben birimimin mevzuatını biliyorum aynı şeyleri okumak istemiyorum, kalkıp kapı pencere mi sileyim. memurum diye 8-5 heykel mi olayım. neyse sıkıldım. beni anlayan anladı, anlamayan da bir arkadaş, akraba ortamında bir memura denk gelirse bana söylediklerinin aynısını söyler.
sevgiler herkese
Herkeste bi memur işte bankamatik memuru algısı var yeri geldi haftasonlarıda geldim akşam mesaiyede kaldım hattam akşamın bi vakti evimden iş yerine iş için çağrıldım hiç birine de ses etmedim mesela şu an boşum iş yok napim yani kk ne takılıyom bende :işsiz:

8 5 çalışıyorumdum doğum iznine çıkana kadar
Bazen o gün 5,dklık iş olmuyordu
Elbette çay kahve kitap gün bitiyordu

Başka ne yapıcaz??
Siz ögretmendiniz değil mi?
Benim arkadaşım da özelde ingilizce öğretmeni.
2.500 tl ye sabah akşam ders anlatıyor. Hiç çay kahve kitap muhteşem (!) üçlüsü yapamıyor.
Arkadaşıma çok üzüldüm bu yorumu okuyunca.
Hocam öğretmen öğretmen bunu yazmasaydınız keşke.

Sonra herkes devlet memuruna gıcık kapıyor.

Konu sahibi iş arkadaşlarınız sizden rahatsız olmuş, gelip burada konu acmissiniz burada da sizin yanlış yaptığınızı söylüyor herkes. Ne yanlış yaptığınızı kabul ediyorsunuz ne de haklı olduğunuza dair bir argüman üretebiliyorsunuz. Yaptığınız şey insanlara laf sokmaya çalışmak

Siz ögretmendiniz değil mi?
Benim arkadaşım da özelde ingilizce öğretmeni.
2.500 tl ye sabah akşam ders anlatıyor. Hiç çay kahve kitap muhteşem (!) üçlüsü yapamıyor.
Arkadaşıma çok üzüldüm bu yorumu okuyunca.
Hocam öğretmen öğretmen bunu yazmasaydınız keşke.

Sonra herkes devlet memuruna gıcık kapıyor.
Bana da kızı özel okulda öğretmen olan bir abla şey demişti. Mesai saatlerinde telefonu kapalı oluyormuş ve oturmak yasakmış. Hep ayaktaymış. Üzücü gerçekten.

• Beğen
Reactions: 000
8 5 çalışıyorumdum doğum iznine çıkana kadar
Bazen o gün 5,dklık iş olmuyordu
Elbette çay kahve kitap gün bitiyordu

Başka ne yapıcaz??

K...miz derken?

şuan işyerinden giren kaç kişiyi itham ettiğinizin farkında mısınız. üslubunuz asla cevap verilecek nitelikte değil.
siz burda olsanız muhtemelen iş, personel takibi yapanlardan farkınız olmazdı.

Cevaplarim mi hosuna gitmedi? Mevzu benim uslubum degil.Sizin mesai saatlerinde ki yaptiklariniz.Is yerinde ki arkadaslariniz neden size tavir aldi bence onu dusunun.

Okuduk ders çalıştık hakkımızla atandık.isteyen buyursun girsin kpss ye devlet memuru olsun. Bende 24 saat nöbet sistemi ile çalışıyorum boş vaktim çok oluyor istersem telefonla oynarım istersem kitap okurum kimseyi ilgilendirmez şimdiye kadarda ilgilendirmedi. Tamamen senin çalışma arkadaşlarının işgüzarlığı bence

Konu sahibi iş arkadaşlarınız sizden rahatsız olmuş, gelip burada konu acmissiniz burada da sizin yanlış yaptığınızı söylüyor herkes. Ne yanlış yaptığınızı kabul ediyorsunuz ne de haklı olduğunuza dair bir argüman üretebiliyorsunuz. Yaptığınız şey insanlara laf sokmaya çalışmak

Butun arkadaslari bosuna tavir almamis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X